X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Nie płacisz za szkołę i dostajesz gratisy ?? Tak się zastanawiam, bo ja 20 mam pierwsze zajęcia i moja SR jesr również sponsorowana ze środków Unii Europejskiej, więc byłam pewna że nic nie dostanę ale może będą jakieś niespodzianki.

Też się zdziwiliśmy. Byłam przekonana, że każdy coś dostaje. Może wy dostaniecie na ostatnich zajęciach jakąś paczkę. Chociaż wydaje mi się, że to zależy indywidualnie od szkoły.

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    długo nie pisałam, ale czytałam regularnie. Dziś mamy 100-dniówkę więc obowiązek napisać :D

My też chodzimy już do szkoły rodzenia, mamy za friko i tez małe gratisy są, ostatnio dostaliśmy pieluszkę, naklejkę na auto, podkład, wkładki laktacyjne...oczywiście są to pojedyncze sztuki. Jutro kolejne spotkanie, no i chodzę z mężem :D On sam też chce być przy porodzie więc lepiej, żeby wiedział co i jak :D

Z tym spaniem to faktycznie masakra ostatnio...no i ten ból pleców:/

A dziś z rana byłam z kumpelą na 30-leciu naszej szkoły podstawowej i gimnazjum :D Fajna sprawa po tylu latach zobaczyć nauczycieli, którzy co fajniejsze nadal Cie pamietają i oczywiście na widok brzuszka wszyscy wypytują i gratulują. Mega miły poranek, pomimo nieciekawej u nas pogody, bo od rana siąpi i jest szaro-buro:/

Paula44 lubi tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to dziewczyny trochę się zmartwiłam, bo nakupowałam ubranek tyle, że na 5 kilogramową pralkę, zrobiłam już 5 prań i jeszcze ze dwa przede mną. Większość ubranek mam w rozmiarówce 56-68 i tak sobie poczytałam w internecie, że 68 to mi starczy góra do 4/5 miesiąca. A mam tego tyle, że nie wiem, czy założę dziecku choć dwa razy. Niektóre rzeczy są takie śliczne i tak sobie teraz myślę czy kupować na 72/74 ? Czy poczekać bo to będzie już pewnie lato i nie wiem co mi się przyda.

Policzyłam, że mam:

16 bluzeczek cienkich i grubszych.
    11 bodziaków z krótkich rękawem
    16 bodziaków z długim rękawem
    10 welurowych pajacyków
    6 pajacyków zapinanych na ramionach (bawełnianych i welurowych)
    9 pajaców bawełnianych (z odkrytymi stopami i tymi z zamkniętymi)
    18 takich chłodniejszych spodenek i rajstopek bawełnianych
    9 par ciepłych spodni
    6 sukieneczek
    2 kombinezony
    2 rożki
    2 pary buciczków

Czy to o wiele za dużo? Dużo rzeczy kupiłam po złotówce, do pięciu złotych w lumpku i paczkę rzeczy używanych, więc kasy dużo nie poszło. Najwięcej rzeczy mam w rozmiarze 62

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan moim zdaniem to wcale nie dużo i na pewno na dłużej niż do 4 miesiąca. 68 to naprawdę duży rozmiar. Moim zdaniem to ok 6-7 miesiąc.
    Tzn niedużo jeżeli ma być na pół roku lub dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:12

Silatan lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. :-) Na chwilę obecną wstrzymam się z ubrankami i rzeczywiście po dokupuję jak już mała będzie z nami. Najważniejsze, że do szpitala mam wyprawkę. I będzie w czym dla małej chodzić w pierwszym tygodniu. :-)

Malenq, polaola lubią tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka wrote:
    Jak dla mnie to masz full ubranek, a do lata jeszcze ho ho będą promocje i obniżki, ja bym juz nic nie kupiła, ew. na bieżąco juz po porodzie.

bluegirl mój mąż też chce byc przy porodzie, ja w sumie też, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jakbym zmieniła zdanie, że jednak chce być sama to może sobie wyjść w każdej chwili?

Z tego co nam położna mówiła, to można zrobić tak, że maż jest tylko w tej pierwszej fazie porodu, a potem może wyjść, ale dla pewności musiałabyś się dopytać w szpitalu.

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan moim zdaniem masz wystarczajaco. Kazde dziecko rodzi sie innej wieljosci. Ewelina, 6-7 miesiecy w 68 to chyba nie bardzo. Z tych pierwszych rozmiarow sie szybko wyrasta. Moj jak mial 3,5 miesiaca zaczal nosic 74.

Silatan, kasiakra lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika w DE masz jeszcze lidla i oni tez maja calkiem fajne pieluszki toujur czy jakis tak sie pisze :)

kasiakra, MonikaDM lubią tę wiadomość

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan, jakbym miała tyle ubranek co ty, byłabym już spokojna i polowała tylko na mega promocje i wyprzedaże zimowe. Ja mam malutko, będę szukała jeszcze najmniejszych ubranek np. bodziaków zakładanych kopertowo, bo pewnie w pierwszych dniach to będzie bardzo duży stres zakładać przez główkę...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia84 wrote:
    Siltan moim zdaniem masz wystarczajaco. Kazde dziecko rodzi sie innej wieljosci. Ewelina, 6-7 miesiecy w 68 to chyba nie bardzo. Z tych pierwszych rozmiarow sie szybko wyrasta. Moj jak mial 3,5 miesiaca zaczal nosic 74.

Też tak czytałam i znajomej dziecko ma 4,5 miesiąca (dziewczynka) i też nosi 74.
    Jak człowiek widzi te wszystkie piękne ubranka to głupoty dostaje. Ciężko się opanować. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Silatan, jakbym miała tyle ubranek co ty, byłabym już spokojna i polowała tylko na mega promocje i wyprzedaże zimowe. Ja mam malutko, będę szukała jeszcze najmniejszych ubranek np. bodziaków zakładanych kopertowo, bo pewnie w pierwszych dniach to będzie bardzo duży stres zakładać przez główkę...

No właśnie ostatnio wpadłam do lumpka i po złotówce kupiłam super pajace. Na te 4 złote to powiem szczerze, że nie wiadomo ile bym miała to i tak wezmę. Bo jak nie sobie to zawsze mogę komuś oddać, a za 4 złote to czasami chleb jest droższy. :-) Muszę się tylko wstrzymać od kupowania tych cukierkowych sukieneczek, bluzeczek. No mówię Wam, że ja to jak sroka. :-P

ania_29 lubi tę wiadomość

• Martaaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie mój M wzruszył... Podejrzewałam go o totalny brak romantyzmu a wysłał mi skypem link żebym sobie w wolnej chwili posłuchała.

https://www.youtube.com/watch?v=BPALtFMIg5c

I ryczę...

Ewelina88, Silatan, bluegirl89 lubią tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa wrote:
    A mnie właśnie mój M wzruszył... Podejrzewałam go o totalny brak romantyzmu a wysłał mi skypem link żebym sobie w wolnej chwili posłuchała.

https://www.youtube.com/watch?v=BPALtFMIg5c

I ryczę...

Martaaa to mam nadzieję, że Twoje prawdziwe imię to Agnieszka ;)

dxomkrhms4puy6o2.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o tych rozmiarach na internecie i różne są opinie. Poza tym często tutaj pisałyśmy, że rozmiar rozmiarowi nie jest równy.

zplX18SyZp.gif
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa poryczałam się jak głupia. Teraz siedzę i próbuję poprawić makijaż bo przecież ja w pracy jestem.:)

Martaaa lubi tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    No właśnie ostatnio wpadłam do lumpka i po złotówce kupiłam super pajace. Na te 4 złote to powiem szczerze, że nie wiadomo ile bym miała to i tak wezmę. Bo jak nie sobie to zawsze mogę komuś oddać, a za 4 złote to czasami chleb jest droższy. :-) Muszę się tylko wstrzymać od kupowania tych cukierkowych sukieneczek, bluzeczek. No mówię Wam, że ja to jak sroka. :-P

Im więcej masz ubranek, tym rzadziej robisz pranie. A jeśli coś jest za złotówkę - dlaczego sobie odmawiać? Co innego pajac za 30 zł :D

Ewelina88, Kawa, Silatan lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jeszcze dokupię takich maleńkich ciuszków w sh na "w razie czego" :)

Pytanie do MAM
    Czy pieluch z rozmiaru 1 starczy jedna paczka 78szt czy potrzebowałyście więcej?? bo nie wiem czy nie dokupić..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa miałam pytać o to samo. Zauważyłam, że mnie wyprzedziłaś :-)

kasiakra lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    15 kup dziennie x 30dni = 450szt pieluch! ahh no śuśków nie licząc!

Ewelina88, Malenq, isabelle, ania_29 lubią tę wiadomość

• polaola Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z iloscia ubranek raczej sie ogranicze, bo widze po sobie im wiecej ciuchow tym wieksza góra prasowania :-) z praniem nie ma problemu bo robi sie to samo, ale jakby ktos jeszcze prasowal to byloby ekstra.

Malenq, kasiakra lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ