*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymagdalenka wrote:Nie płacisz za szkołę i dostajesz gratisy ?? Tak się zastanawiam, bo ja 20 mam pierwsze zajęcia i moja SR jesr również sponsorowana ze środków Unii Europejskiej, więc byłam pewna że nic nie dostanę ale może będą jakieś niespodzianki.
Też się zdziwiliśmy. Byłam przekonana, że każdy coś dostaje. Może wy dostaniecie na ostatnich zajęciach jakąś paczkę. Chociaż wydaje mi się, że to zależy indywidualnie od szkoły. -
Witajcie,
długo nie pisałam, ale czytałam regularnie. Dziś mamy 100-dniówkę więc obowiązek napisać
My też chodzimy już do szkoły rodzenia, mamy za friko i tez małe gratisy są, ostatnio dostaliśmy pieluszkę, naklejkę na auto, podkład, wkładki laktacyjne...oczywiście są to pojedyncze sztuki. Jutro kolejne spotkanie, no i chodzę z mężemOn sam też chce być przy porodzie więc lepiej, żeby wiedział co i jak
Z tym spaniem to faktycznie masakra ostatnio...no i ten ból pleców:/
A dziś z rana byłam z kumpelą na 30-leciu naszej szkoły podstawowej i gimnazjumFajna sprawa po tylu latach zobaczyć nauczycieli, którzy co fajniejsze nadal Cie pamietają i oczywiście na widok brzuszka wszyscy wypytują i gratulują. Mega miły poranek, pomimo nieciekawej u nas pogody, bo od rana siąpi i jest szaro-buro:/
Paula44 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW ogóle to dziewczyny trochę się zmartwiłam, bo nakupowałam ubranek tyle, że na 5 kilogramową pralkę, zrobiłam już 5 prań i jeszcze ze dwa przede mną. Większość ubranek mam w rozmiarówce 56-68 i tak sobie poczytałam w internecie, że 68 to mi starczy góra do 4/5 miesiąca. A mam tego tyle, że nie wiem, czy założę dziecku choć dwa razy. Niektóre rzeczy są takie śliczne i tak sobie teraz myślę czy kupować na 72/74 ? Czy poczekać bo to będzie już pewnie lato i nie wiem co mi się przyda.
Policzyłam, że mam:
16 bluzeczek cienkich i grubszych.
11 bodziaków z krótkich rękawem
16 bodziaków z długim rękawem
10 welurowych pajacyków
6 pajacyków zapinanych na ramionach (bawełnianych i welurowych)
9 pajaców bawełnianych (z odkrytymi stopami i tymi z zamkniętymi)
18 takich chłodniejszych spodenek i rajstopek bawełnianych
9 par ciepłych spodni
6 sukieneczek
2 kombinezony
2 rożki
2 pary buciczków
Czy to o wiele za dużo? Dużo rzeczy kupiłam po złotówce, do pięciu złotych w lumpku i paczkę rzeczy używanych, więc kasy dużo nie poszło. Najwięcej rzeczy mam w rozmiarze 62
-
Silatan moim zdaniem to wcale nie dużo i na pewno na dłużej niż do 4 miesiąca. 68 to naprawdę duży rozmiar. Moim zdaniem to ok 6-7 miesiąc.
Tzn niedużo jeżeli ma być na pół roku lub dłużej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 15:12
Silatan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny.
Na chwilę obecną wstrzymam się z ubrankami i rzeczywiście po dokupuję jak już mała będzie z nami. Najważniejsze, że do szpitala mam wyprawkę. I będzie w czym dla małej chodzić w pierwszym tygodniu.
Malenq, polaola lubią tę wiadomość
-
magdalenka wrote:Jak dla mnie to masz full ubranek, a do lata jeszcze ho ho będą promocje i obniżki, ja bym juz nic nie kupiła, ew. na bieżąco juz po porodzie.
bluegirl mój mąż też chce byc przy porodzie, ja w sumie też, ale ostatnio zaczęłam się zastanawiać czy jakbym zmieniła zdanie, że jednak chce być sama to może sobie wyjść w każdej chwili?
Z tego co nam położna mówiła, to można zrobić tak, że maż jest tylko w tej pierwszej fazie porodu, a potem może wyjść, ale dla pewności musiałabyś się dopytać w szpitalu. -
Siltan moim zdaniem masz wystarczajaco. Kazde dziecko rodzi sie innej wieljosci. Ewelina, 6-7 miesiecy w 68 to chyba nie bardzo. Z tych pierwszych rozmiarow sie szybko wyrasta. Moj jak mial 3,5 miesiaca zaczal nosic 74.
Silatan, kasiakra lubią tę wiadomość
-
Silatan, jakbym miała tyle ubranek co ty, byłabym już spokojna i polowała tylko na mega promocje i wyprzedaże zimowe. Ja mam malutko, będę szukała jeszcze najmniejszych ubranek np. bodziaków zakładanych kopertowo, bo pewnie w pierwszych dniach to będzie bardzo duży stres zakładać przez główkę...
Silatan lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGabrysia84 wrote:Siltan moim zdaniem masz wystarczajaco. Kazde dziecko rodzi sie innej wieljosci. Ewelina, 6-7 miesiecy w 68 to chyba nie bardzo. Z tych pierwszych rozmiarow sie szybko wyrasta. Moj jak mial 3,5 miesiaca zaczal nosic 74.
Też tak czytałam i znajomej dziecko ma 4,5 miesiąca (dziewczynka) i też nosi 74.
Jak człowiek widzi te wszystkie piękne ubranka to głupoty dostaje. Ciężko się opanować. -
nick nieaktualnyisabelle wrote:Silatan, jakbym miała tyle ubranek co ty, byłabym już spokojna i polowała tylko na mega promocje i wyprzedaże zimowe. Ja mam malutko, będę szukała jeszcze najmniejszych ubranek np. bodziaków zakładanych kopertowo, bo pewnie w pierwszych dniach to będzie bardzo duży stres zakładać przez główkę...
No właśnie ostatnio wpadłam do lumpka i po złotówce kupiłam super pajace. Na te 4 złote to powiem szczerze, że nie wiadomo ile bym miała to i tak wezmę. Bo jak nie sobie to zawsze mogę komuś oddać, a za 4 złote to czasami chleb jest droższy.Muszę się tylko wstrzymać od kupowania tych cukierkowych sukieneczek, bluzeczek. No mówię Wam, że ja to jak sroka.
ania_29 lubi tę wiadomość
-
A mnie właśnie mój M wzruszył... Podejrzewałam go o totalny brak romantyzmu a wysłał mi skypem link żebym sobie w wolnej chwili posłuchała.
https://www.youtube.com/watch?v=BPALtFMIg5c
I ryczę...Ewelina88, Silatan, bluegirl89 lubią tę wiadomość
-
Martaaa wrote:A mnie właśnie mój M wzruszył... Podejrzewałam go o totalny brak romantyzmu a wysłał mi skypem link żebym sobie w wolnej chwili posłuchała.
https://www.youtube.com/watch?v=BPALtFMIg5c
I ryczę...
Martaaa to mam nadzieję, że Twoje prawdziwe imię to Agnieszka -
Silatan wrote:No właśnie ostatnio wpadłam do lumpka i po złotówce kupiłam super pajace. Na te 4 złote to powiem szczerze, że nie wiadomo ile bym miała to i tak wezmę. Bo jak nie sobie to zawsze mogę komuś oddać, a za 4 złote to czasami chleb jest droższy.
Muszę się tylko wstrzymać od kupowania tych cukierkowych sukieneczek, bluzeczek. No mówię Wam, że ja to jak sroka.
Im więcej masz ubranek, tym rzadziej robisz pranie. A jeśli coś jest za złotówkę - dlaczego sobie odmawiać? Co innego pajac za 30 zł
Ewelina88, Kawa, Silatan lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja z iloscia ubranek raczej sie ogranicze, bo widze po sobie im wiecej ciuchow tym wieksza góra prasowania
z praniem nie ma problemu bo robi sie to samo, ale jakby ktos jeszcze prasowal to byloby ekstra.
Malenq, kasiakra lubią tę wiadomość