X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • polaola Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem co jest ale ja tez mialam ciezka noc, ok. 1.00 obudzilmnie bol brzucha wstalam zdazylam sie z nerwow upocic, wzielam nospe, zalatwilam sie bol / skurcze przeszly maz troche mnie poprzytulal Dzidka kopnela i przeszlo.
    Czemu mam takie skurcze i bole na ubikacje? Spie na boku lewym raczej i widze ze sie pilnuje.
    Balam sie jak cholera. Potem jeszcze panika, zwariowac idzie w tej mojej ciazy.

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś dla nas. :)
    mlqtf8.jpg

Malenq, Ag..., lwuska55592, renia83, magdalenka, isabelle, M4DZI4, Paula44, polaola, zielarka, bluegirl89, MonikaDM, Pinia108, Agula92, Agus89, A.loth, agnesik lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Melula jeśli nadal planujesz szare ściany i do tego te mebelki z niebieskimi wstawkami, to proponuję wprowadzić dodatki w ciepłym kolorze, żeby nie było za chłodno. :) Dla mojej dziołchy mam podobną gamę kolorystyczną ;) więc teściówką się nie przejmuj - nie wie co dobre :D
    Mam naklejki na ściany lub szafki ze zwierzątkami safari, do tego także planuję małe elementy z kolorze pomarańczowym (np. oprawka do włącznika na światło z weluru) i szablony na ściany w pomarańczu, zielonym i niebieskim. Nie chcę, żeby było tego za dużo, bo wystarczą te turkusowe wstawki na frontach oraz kolorowe zabawki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2014, 11:45

MonikaDM lubi tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe,mąż mi to wczoraj na facebooku udosteplnił.no miałam wczoraj taką akcję,że wracalam do domu i kibelka nigdzie,,a mala mi nawalała w pecherz:)bardzo fajne to zdjęcie swoją drogą:)

ug37df9hvpghw3yg.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tęsknię za nocnymi wycieczkami do toalety, mogę zamienić to na kręgosłup :D
    U mnie jest ten problem, że ani na plecach, ani na jednym, ani na drugim boku nie jest mi lepiej, nie wie jak funkcjonować.
    Poszukam w internecie, podzwonię może ktoś u mnie w mieście nakleja te plasterki, chociaż wątpię to małe miasto ;(

ex2bo7ess0m327wq.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobitki!
    Dawno się nie odzywałam, bo ciągle coś.. A to wyjazd, a to jakaś impreza i ciągłe humorki.. Alle na bieżąco Was czytałam :) Od jakiegoś czasu mam straszną huśtawkę emocjonalną.. I w kółko tylko ryczę z byle powodu.. A to że ktoś się krzywo spojrzał, a to że mąka się rozsypała, albo że mąż się nie domyślił, że coś chce ze sklepu.. Ach głupia ja.. jest gorzej niż na początku ciąży..

Ostatnio spadłam ze schodów, nic mi się nie stało małego też czułam, więc postanowiłam nie jechać do szpitala, ale po powrocie męża z pracy opowiedziałam wszystko i doszliśmy do wniosku, że jedziemy.. Na miejscu lekarz od razu wziął mnie na usg i mówi że wszystko ok i że DZIECI prawidłowo się rozwijają.. Ja na niego patrzę się jak głupia, wybałuszyłam oczy i pytam się jak to dzieci, przecież spodziewamy się jednego dziecka, a on do mnie, że nie, bo dwójki, dziewczynki i chłopca!! Tak się zaczęłam stresować, że nie mamy imienia dla dziewczynki, że aż się obudziłam.. Środek nocy, a ja spać nie mogłam już do rana i myślałam nad imieniem dla dziewczynki.. :P Taki realistyczny był ten sen, że później głupia sprawdzałam kartę ciąży, czy jest tam zaznaczona ciąża pojedyncza czy mnoga.. :P

isabelle, Ewelina88, lwuska55592, Kawa, Buziulka, Paula44, Silatan, zielarka, bluegirl89, MonikaDM, Agus89, agnesik lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jonka prawie spadłam z krzesła jak to czytałam! Bo mi się wydawało rano, że dwa serce przez detektor znalazłam i pomyślałam, że jak u Ciebie teraz to odkryli to u mnie chyb a to samo!!Oczywiście super byłoby ale nie jestem przygotowana na to.:P

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wczoraj jakis taki dzien byl, u mnie wczoraj biegunkowa powtorka z rozrywki, zobaczymy jak bedzie dzis, ale juz zakupilam wegiel i probiotyki, no a wieczorem lezac na plecach tak kichnelam, ze myslalam, ze mi krzyz rozlupalo na kawalki, az sie mezowi kazalam posmarowac mascia rozgrzewajaca a potem spalam jakos niespokojnie

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:03

nix lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agnesik wrote:
    A ja dziś dostałam paczkę z pościelą! Piękna jest! Kupiliśmy w końcu z misiami, bo nie znaleźliśmy ładnej w koty, ale jest kochana!
    Dotarł też przewijak (tym razem z kotami)! Cudny :D

Pochwal się :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam, ukręciłam sobie sok warzywno-owocowy, wypiłam dwie szklany, po czym dziwnie się poczułam... Mdłości, ślinotok no i sruuuuu do toalety. Przepraszam za dosłowność, ale w ciąży jeszcze tak nie pawiowałam jak dzisiaj.
    Zrobiło się lepiej, po czym usmażyłam sobie omleta na słodko.
    Dam Wam mój prywatny przepis, ja mam świra od kilku dni na tą pychotkę. Na maśle podsmażam śliwki, dodaję troszkę cukru pudru(w zależności od preferencji), cynamon i łyżkę mąki ziemniaczanej. Jak śliwki się podsmażą, to zalewam je ciastem naleśnikowym, u mnie akurat bezglutenowym, ciasta nie słodzę. Jak się usmaży(jest problem z przewróceniem, bo omlet jest duży i ciężki), to polewam wszystko płynnym miodem. Jaaaaakie to pyszne jest!!! Pychaaa!! Mmm... no i po tym nie pawiuję:)))

isabelle, Ewelina88 lubią tę wiadomość

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle jest sklep internetowy ale tylko na razie w Łodzi. Mają to rozszerzyć.
    Izabelka88 ja od paru dni mam też mdłości.I jak w pierwszym trymestrze wiszę na umywalką 10 minut wydając dzikie odgłosy. :)

zplX18SyZp.gif
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Jesteśmy już po wizycie :) Malutka ma ciut ponad 1kg :D U mnie wszystko ok, szyjka, łożysko, krzywa cukrowa, przyrost wagi też piękny :D Oglądaliśmy nosek z dziurkami, fafule, brewki, oczka itd., ale pozostało mi wierzyć na słowo, bo dla mnie to plamy w których ciężko cokolwiek się dopatrzeć :D
    Za chwilkę uciekam pomagać mężowi a o 17 biegnę do szkoły rodzenia :)Mam dzisiaj w sobie wielkie pokłady optymizmu.

jonka91, Paula44, Ag..., Kawa, isabelle, Ewelina88, zielarka, Malenq, MonikaDM, Agus89, nix, agnesik lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 Jak te dzieciaczki rosną. Ciekawe ile moja waży. Myślę, że w 28 tygodniu cyba do kilograma nie dociągnie. Ale ja na wizytę idę dopiero w 31 tygodniu, bo chcę żeby na 4d było super jakości widać buźkę małej. Ostatnio jak byliśmy na usg to co prawda wyraźne ale te bąble w 22 tygodniu to jeszcze takie "kosmiczne" :-) Już nie mogę się doczekać.

• aswariatka Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak to jest z tą szkołą rodzenia, które z Was już chodzą? Chodzicie same czy z partnerami? podoba Wam się? ile płacicie? My zdecydowaliśmy się na taki kurs niedzielny, 6 spotkań po 4 godz. ze względu na pracę męża nie damy rady inaczej... płacić będziemy po 60 zł/ spotkanie w cenie są również jakieś materiały edukacyjne.

2fwas65gx6qqidvv.png
    Hanka 6,5 l
    Emilka 3 l
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswariatka wrote:
    Dziewczyny, a jak to jest z tą szkołą rodzenia, które z Was już chodzą? Chodzicie same czy z partnerami? podoba Wam się? ile płacicie? My zdecydowaliśmy się na taki kurs niedzielny, 6 spotkań po 4 godz. ze względu na pracę męża nie damy rady inaczej... płacić będziemy po 60 zł/ spotkanie w cenie są również jakieś materiały edukacyjne.

My chodzimy z mężem od dwóch tygodni. Szkoła jest za darmo, finansowana przez urząd miasta Wrocław, w szpitalu, gdzie będę rodzić. Mamy zajęcia z różnymi paniami, wykłady teoretyczne i ćwiczenia praktyczne. Wczoraj akurat były warsztaty 'pośpiewaj mi mamo, pośpiewaj mi tato", na których nauczyliśmy się śpiewać kołysankę:) Nawet fajnie było. Chodzimy z mężem, nie namawiam go, on po prpstu sam chce i nawet pzyjezdza wcześniej z pacy w te dni, żeby zdążyć na 17. Zajęcia mamy 2 razy w tygodniu po prawie 2 godz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam Różowe Pudełko Dzidziuś od szwagierki, z próbkami, 3xsmokami, ulotkami, poradnikami, książeczkami o KP i Rozwijanie przez przytulanie, Zdrowe żywienie, Dieta Mamy, 2xpieluchy r1 dada, itp :D hy hy hy mam czytania do końca ciaży. :D

MonikaDM lubi tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:04

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Gabrysia84 Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co do pieluch ja używałam na początku pampersów premium a potem dady. Dade używamy do dziś. Powiem Wam, że moim zdaniem nie trzeba na początku nawet przepłacać za pampersy. Noworodek po każdym karmieniu robi kupsko i i tak trzeba przebrać, więc nawet nie zdąży zasikać porządnie tej pieluchy. Oczywiście jak jest promocja na pampersy taka jak Kawa pisała to czemu nie, też teraz skorzystałam, ale moje doświadczenie mówi, że nie ma co kupować pampersów w regularnej cenie, dady są na prawdę ok. My ostatnio mamy fazę na zdrowe słodycze, mój synek nie je w ogóle białego cukru i takich tam i pieczemy placek z dyni. Jest na prawdę pyszny i ma tylko zdrowe rzeczy, więc jak któraś a ochotę to polecam

http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=3983&highlight=ciasto+dyniowe

Ja nie daję słodu ryżowego tylko więcej daktyli i rodzynek

1usagu9rsccneye4.png[/ur
    n59yk6nl5mxiew0c.png
    f2wliei305fu0jmo.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nie wiem po co te pampersy na początku. Dada jest świetna, wg mnie jakością nie różni się od pampersów. Po co płacić więcej za firmowe opakowanie dla kup, których jest dziennie 15.

lwuska55592 lubi tę wiadomość

FITop1.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ