X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Izabelka88 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że już była mowa o materacykach, ale byłybyście takie uprzejme, zeby napisac kto na jaki się decyduje i dlaczego?? Właśnie sobie świadomiłam, że czas leci, brzuszek rośnie i lepiej już teraz pomyśleć o takich rzeczach...

• Melula Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro odbieramy zakupione meble. Małż je złoży, żeby zapach straciły. Niestety malowanie, panele zostaną położone dopiero w listopadzie, bo małż ma dyżury w pracy do późna. Mam nadzieję, że pogoda pozwoli, że wszystko wywietrzeje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 21:32

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja skusze sie na taki raczej dwustronny http://www.babys-zone.com/M-11%20COMFORT%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3Epokrowiec%20-%20%20tkanina%20%C5%BCakard.html_179

Ewelina88 lubi tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A orientujecie się może jak z jakością materacyków piankowych z Ikei? Warto brać, czy koniecznie musi być gryka-kokos?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle zanim materac piankowy się zużyje, wygniecie itp dziecina podrośnie i trzeba będzie jej kupić łóżeczko dla starszego dziecka ;)

FITop1.png
  • Wiki81 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam materac po Synku gryka - kokos. Uprałam juz pokrowiec i czeka na założenie. W ogóle poprałam już pościel i kocyki po Synku. Nowych ubranek jeszcze nie piorę, ale w przeciągu miesiąca to zrobię.

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Zielarko, super wieści!

Temat wózków powrócił, więc mam pytanie, czy któraś rozważa zakup wózka Mutsy?
    Isabelle ja chyba zakupie wozek mutsy evo. Probowalam pojezdzic nim po sklepie i dosc fajnie sie prowadzi. Poza tym podoba mi sie spacerowka, jest dosc zgrabna, a i kolory sa takie uniwersalne.

isabelle lubi tę wiadomość

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, witaj 30 tygodniu:D!!!
    77 dni do dostawy malucha:D

Maz obok słodko śpi, co za miły początek dnia:)

Paula44, Selene, renia83, MonikaDM, Malenq, jonka91, MartaKD, szpilka, isabelle, agnesik, Kawa, M4DZI4, Ewelina88, polaola, bluegirl89, kejti91 lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    y

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:25

marrtka lubi tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki:)

Mglisto dzisiaj.........

moja niunia chyba od wczoraj ma "czkawkę"...:-/ mało to komfortowe dla mnie......heh

ja znowu pobudkę miałam o 4.30 - małż jeszcze nie nauczył się "po cichu" wstawać :-/

miłego dnia

gratuluję wczorajszych wizyt i dobrych wieści.....

polaola lubi tę wiadomość

• Wiki81 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. U mnie dzisiaj uroczystość w pracy wiec zalozylam nawet sukienkę :) Co do pokoju to ja chce go urządzić bez ozdabiania mebli i ścian. Jak dla mnie grzechotki, karuzela i zabawki to juz będzie dużo i kolorowo. Synkowi urządziliśmy pokój jak byl juz troszkę starszy i takie przedszkolaki juz same wybierają sobie motyw jakim chcieliby sie otaczać. Ale kolorowe ściany w przedszkolach bardzo mi się podobają i ani29 sciana z sową tez.

Miłego dnia.

0lgam lubi tę wiadomość

www.styczniowki2015.phorum.pl
  • Pinia108 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Silatan
    Przeżyłam dziś szok...weszłam na wagę i musiałam zamrugać czy mi się nie przewidziało. Nie przewidziało się i nie jest to zdecydowanie parę kilo na plusie :/
    Od dziś wprowadziłam już zmiany żywieniowe by cholera opanować ten żywioł zwany wagą. Zakazałam mężowi kupować dla mnie chipsów i ciasteczek co zwykł robić nawet bez mojej wiedzy. Odstawiam też chleb i słodycze całkowicie. No i wprowadzam codzienne ważenie by mieć nad sobą jakiegoś bata!
    Zobaczę czy w ciągu dwóch tygodni do następnej wizyty te zmiany dadzą jakieś efekty.
    Nie rezygnuj z chleba - zastąp go chlebem pelnoziarnisty i ciemnym pieczywem. Mnie diabetolog mówiła, ze w ciaży trzeba dostarczać sporo węglowodanych złozonych. Mnie kazano jeść 6-8 posiłków dziennie, tylko małych ale regularnie, co 2-3 godziny. Trzymam się tych wytyc
    znych. Na razie nie przybieram :-)

Marianna [*] 08.11.2013 8tc
    Kamilka 7.01.2015
    Jan [*] 19.04.2016 12 tc (8/9 tc)
    Weronika 11.08.2017
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobiety ciężarne:)
    Wracając do wózków,to ja już wybrałam jakiś czas temu camarelo sevila lub carere i tego się trzymam.Szczerze to nie widzialam go blisko na zywo,jedynie przejeżdzający,ale podoba mi się design,cena i kolory.Maz chce czarno-zólty,bo Maja,a ja sie waham,ale na razie mu przytakuje:)
    A ostatnio slysze rozmowe mamy i taty.Tata do mamy: Ona tak kupuje wszystko wczesnie dla dziecka.Mama: niech sobie kupuje!
    Ja nie wiem co ludzie mają z tym wczesnym kupowaniem.Zresztą czy 6 miesiąc to jest naprawde wcześnie? No,ale tata starej daty,więc nie kuma (chociaż z tabletem się nie rozstaje,to nie wiem czy jest tak naprawdę niekumaty:)))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 09:01

marrtka lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam znów wczoraj na basenie,oj jak przyjemnie podskakiwac w wodzie:) masowałam tez sobie plecy dysza masująca,już trochę kości dają o sobie znać.
    Ale ja wszelkie niedogodności ciążowe znosze z uśmiechem.Byleby dziecko bylo zdrowe!

ug37df9hvpghw3yg.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pinia108 wrote:
    Nie rezygnuj z chleba - zastąp go chlebem pelnoziarnisty i ciemnym pieczywem. Mnie diabetolog mówiła, ze w ciaży trzeba dostarczać sporo węglowodanych złozonych. Mnie kazano jeść 6-8 posiłków dziennie, tylko małych ale regularnie, co 2-3 godziny. Trzymam się tych wytycznych. Na razie nie przybieram :-)
    Wcześniej nie jadłam chleba, w pierwszej ciąży w ogóle. Jem kasze i inne ziarna więc spoko. Z chlebem to łatwo u mnie o przeginanie.
    Pochwalę się tylko, że wczorajsza zmiana diety, ze szczerze mówiąc niezdrowej, choć nie zwracałam na to uwagi i jadłam na co miałam ochotę także chipsy, słodycze itp, także nie jadłam wczoraj po 18, spowodowała, że dziś na wadze 2 kg mniej.
    Tak naprawdę wprowadziłam zasady diety cukrzycowej. Nie chcę pisać ile zobaczyłam na wadze, ale to stanowczo za duźo i gin gdyby wiedział chwyciłby się za głowę. Zapracowałam na to robiąc błędy żywieniowe, teraz to zmieniam.

agnesik lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    Isabelle ja chyba zakupie wozek mutsy evo. Probowalam pojezdzic nim po sklepie i dosc fajnie sie prowadzi. Poza tym podoba mi sie spacerowka, jest dosc zgrabna, a i kolory sa takie uniwersalne.

Koniecznie daj znać, jak będziesz miała wózek juz w domu. Śliczny jest, ale niektórzy narzekają, ze daszek w spacerowce słabo chroni przed słońcem. Jestem ciekawa, jakie Ty będziesz miała wrażenia. Mnie koleżanka namawia na transportera, chociaż evo wyglada nowocześniej. Kupno wózka staje sie coraz większym problemem, nie mogę nawet pochodzić po sklepach i zobaczyć wszystkich modeli, które mnie interesują, a w ciemno nie kupie, bo na żywo wózki wyglądają zupełnie inaczej :(

kejti91 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:26

MartaKD lubi tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka dieta cukrzycowa dobrowolnie??? Wow, podziwiam postanowienie. Mnie prześladują slodkosci:/ od męża dostałam czekoladę 99%... A marzę o ptasim mleczku:(
    Dziś diabetolog, moze mi powie jakieś w miarę konkretne substytuty słodyczy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Marta - ten Camarelo Carera, nie jest czarno- zołty tylko granatowo-żołty. Ale jest bardzo ładny, przynajmniej we wzorniku kolorów.

moze byc granat:)

MonikaDM lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
‹‹ 963 964 965 966 967 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ