X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki no super masz ten powoz:)
    ktos szukal pomocy domowych. Znalazlam strone www.pomocedomowe.pl

A ja wlasnie wynalazlam diabetologa w lux med, babka pravuje w szpitalu ktory na stronie nfz widnieje jako jedyna poradnia dla cukrzycek. Bez skierowania i jutro mam wizyte:) obdzwoniĺam wiele i albo nie prowadzą ciąży albo terminy na listopad

Wiki81 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Dziewczęta, mam wyniki morfologii i glukozy. Zwalczyłam anemię dietą hurra http://emoticoner.com/files/emoticons/cute_rabbit/cute-rabbit-emoticon-16.gif
    Wyniki glukozy:
    na czczo 68,2 mg/dl (norma jest 70-90 więc mam za niski poziom, o co kaman? Może lek na tarczyce mi obniża? miesiąc temu zwiększyłam dawkę, w I trym wynik na czczo był dobry)
    po 1h 131 mg/dl
    po 2h 126 mg/dl
    Jest ok???

Obejrzałam na żywo wózki Camarelo. Są piękne! Ale niestety tak jak mówiłyście, raczej dla wyższych osób :( gondola spora i głęboka, fajne zawieszenie, lekki stelaż po złożeniu. Zazdroszczę tym, którzy się zdecydują.

Aha! PAULA fotkę zrobiłam w sklepie specjalnie dla Ciebie :D
    2afbb5k.jpg

Jejku! Marta, gdzie ta pościel do kupienia! ?

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki wózek bardzo fajny :) Koniecznie pokaż pokój jak już go z grubsza urządzisz :)

A ja prawie nałożyłam pierwszą warstwę farby na kosz Natalki :) Musimy jeszcze dorobić stojak z kółkami i kupić materacyk. Materac do łóżeczka dostanę od siostry, tak samo kołderkę i poduszkę, których będę używać po kilku miesiącach :) Dzieciowo się robi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 17:54

Wiki81 lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • Agus89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    158 :( z nieco mniejszych fajny jest bebetto silvia i luca, ale producent już zaczął kombinować ze stelażem i umieszczać gondolę wyżej (widziałam obok siebie dwa wózki z jednego modelu). wpadł mi w oko abc design viper, zgrabna gondola, ale koła jak od kombajnu.

No ja mam 170 cm wzrostu więc jest ok. :) Myślałam też o Bebetto ale o ile kojarzę to model Fabio czy coś takiego. Rozważane przeze mnie wózki to jeszcze Riko Nano, Jedo Fyn, Tutek Grander. :D Ale pozostanę chyba przy Camarelo już.

marrtka lubi tę wiadomość

43kt9vvj5d2sqlej.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele. Ale mnie bolą cycki! A kręgosłup piersiowy! Tak nagle. .
    Dziwne.

• marrtka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula byłam w Kubusiu w Bochni.cena 219zl. Ale obczaiłam na metce producenta ;) zobacz tu http://www.babys-zone.com/JE%C5%BBYKI%20ecru%20|%20oliwka%20%3Cbr%3E%203%20elementowa%20%3Cbr%3E%20po%C5%9Bciel%20dla%20dziecka.html_362

Paula44 lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :) Zaraz zacznę Was nadrabiać, napiszę tylko co dziś u gina było :)
    Na początku badanie na fotelu, pessar trzyma(usłyszałam, że mogłabym chodzić w ciąży 15 miesięcy :)) szyjka ok. Potem usg, malutka obrócona już główką w dół, dźga mnie, tak jak myślałam, główką prosto w pęcherz :D Waży 1 kilogram, jest starsza o tydzień niż wg wieku ciąży z OM, a nogi ma długie na 29 tc :D :D :D
    Wszystko jest dobrze, gin zanotował w karcie: "bardzo żwawe ruchy płodu" :D :D :D
    Ze względu na to, że nie mam żadnych infekcji, gin zrezygnował z nystatyny co tydzień, zalecił ze to jakiś żel, który montuje się codziennie, wspierający ph i florę w pochwie :) Czyli już nie antybiotyk ;)
    Młoda nie chciała dziś pokazać buzi, nic a nic, zasłoniła się ramieniem i było widać tylko brodę i dolna wargę :D
    No szczęśliwa jestem :D

ania_29, isabelle, Paula44, Chanela, magdalenka, Ag..., Kawa, Agus89, polaola, Ewelina88, szpilka, renia83, Silatan, Wiki81, kejti91, jonka91, agnesik, M4DZI4, bluegirl89, lwuska55592 lubią tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarko, super wieści!

Temat wózków powrócił, więc mam pytanie, czy któraś rozważa zakup wózka Mutsy?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:59

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle musty miał kolega. Chwalił sobie:) też na nie chwilowo patrzalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 20:02

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:46

zielarka, Wiki81 lubią tę wiadomość

• zielarka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan piękny macie ten niebieski wózek :D
    Niestety dla mnie takie modele sa za niskie, mam 180 cm i wózek po córce jest też stanowczo za niski, musiałam do gondoli nurkować, nie mówiąc już o moim mężu, który ma prawie 2 m.

Przeżyłam dziś szok...weszłam na wagę i musiałam zamrugać czy mi się nie przewidziało. Nie przewidziało się i nie jest to zdecydowanie parę kilo na plusie :/
    Od dziś wprowadziłam już zmiany żywieniowe by cholera opanować ten żywioł zwany wagą. Zakazałam mężowi kupować dla mnie chipsów i ciasteczek co zwykł robić nawet bez mojej wiedzy. Odstawiam też chleb i słodycze całkowicie. No i wprowadzam codzienne ważenie by mieć nad sobą jakiegoś bata!
    Zobaczę czy w ciągu dwóch tygodni do następnej wizyty te zmiany dadzą jakieś efekty.

Silatan lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polaola wrote:
    Podobno darmowe probki sa ja na dzisiejszych bad. U sodowskiego dostalam zestaw II a w nim jedna pielucha z tesco :-) i probka plynu do plukania i ulotki
    www.familyservice.pl

Logowałam się tam jakiś czas temu i żadnych próbek nie dostałam. Zresztą jak wiele osób, mają swoje forum i tam piszą dziewczyny o tym ;)

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już po wizycie
    szyjka 4 cm twarda zamknięta
    dzidzia bpd 6.04cm fl 5.11 cm waga 932 gr
    mam starac sie lezec na bokach nie plecach bo mlodemu sie nie podoba (wg usg)
    mozemy chodzic na SR
    po szpitalu w stosunku do wizyty sprzed miesiaca schudłam o 100 gram, musze sie dokarmic

zielarka, Agus89, Wiki81, Paula44, jonka91, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa wróciłam z zakupów remontowych! :)

Pojechałam po deskę podłogową a wyszliśmy z panelami! Deska ma wiele plusów ale jak zobaczyłam takie ładne panele to musiałam je wziąć, poprostu wizualnie były lepsze od desek :) I jeszcze ta różnica cenowa, na deskę daliśmy sobie limit 3,5tyś a za panele zapłaciliśmy 800zł O_o Łoo :D

Bardzo mnie to wszytsko cieszy i już nie mogę się doczekać końca i szykowania kącika maluszka, pranie, prasowania itp :)

Chanela, ania_29, Wiki81, MonikaDM, jonka91, M4DZI4, bluegirl89 lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:02

Kawa lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela do końca października obiecał nam kolega że skończy wszytsko obecnie zostało szlifowanie, malowanie, ledy, parapety, więc pokój będzie mógł się wietrzyć 2 miesiące ;) w listopadzie dostanę meble sypialniane i będzie git :)

łóżeczko i komada dla małej już jest, nie ma żadnych motywów dziecięcych więc zakupię naklejki naścienne i przykleję na nią :) coś w tym stylu:
    29m4shh.jpg

Chanela, szpilka lubią tę wiadomość

• Chanela Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:02

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na szczescie to co dzidzi bedzie dotyczyc bezposrednio jesli chodzi o remonty wykonane dawno temu a teraz to kladzenie kafli w łazience na sciany a salon w remoncie to i tak nie miejsce dla bobasa poki co raczej na meble aby dla dzidzi miejsce zrobic

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    fajne te naklejki, ja też myślałam nad naklejkami, potem nad literkami z imieniem, ale boję się robienia dziur, że naklejki będą wyglądać beznadziejnie, i na razie nie kombinuję.

Literki są ok ale moim zdaniem oklepane, poza tym moja dzidzia będzie przez rok dwa u nas w sypialni i też nie chcę właśnie robić dziur w świeżym gipsie, bo jak ją eksmituje pokój obok przecież nie zostawię tego napisu :) a naklejki nakleję tylko na mebelki dziecięce, jak się odwidzą to się namoczy i odejdą same :)

‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ