X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się tych poduszek obawiam chociaż ładnie to wygląda. Boje się, że mała wsadzi nam nóżkę, rączkę lub nawet główkę.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W łóżeczku wg mnie im mniej tym lepiej. Milion przytulanek, poduszek, baldachimy itp. to tylko dla naszego oka. Dla malucha to wg mnie dodatkowe źródło magazynowania kurzu i potencjalne niebezpiezenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:46

Silatan, nix lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nóżkę czy rączkę to raczej wyjmie gorzej z główką. Ale wydaje mi się, że i w zwykły ochraniacz dookoła łatwo się zaplątać. Jak byłam nianią (zajmowałam się chłopcem od 4 msc do 4 roku życia), to nigdy nie było problemów ( a miał zestaw pasiastych poduszek dookoła), wiem że dzięki nim nie obijał sobie głowy. W każdym razie słusznie poruszyłyście tę kwestię i jeszcze sobie pomyślę nad tym, bo może lepszy guz na głowie niż nie daj Bóg przyduszenie dziecka.

Też się zgadzam, że im mniej tym lepiej, bo przecież te wszystkie ozdoby to jednak siedlisko roztoczy. Ale wiecie jak to jest...Jak ładnie wygląda to czasami ogłupia. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:46

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi już kilka osób doradzało łóżeczko turystyczne ale z porządnym materacem bo podobnież dziecko się nie obija itp. Ale chyba zostanę przy drewnianym.

zplX18SyZp.gif
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Nóżkę czy rączkę to raczej wyjmie gorzej z główką. Ale wydaje mi się, że i w zwykły ochraniacz dookoła łatwo się zaplątać. Jak byłam nianią (zajmowałam się chłopcem od 4 msc do 4 roku życia), to nigdy nie było problemów ( a miał zestaw pasiastych poduszek dookoła), wiem że dzięki nim nie obijał sobie głowy. W każdym razie słusznie poruszyłyście tę kwestię i jeszcze sobie pomyślę nad tym, bo może lepszy guz na głowie niż nie daj Bóg przyduszenie dziecka.

Też się zgadzam, że im mniej tym lepiej, bo przecież te wszystkie ozdoby to jednak siedlisko roztoczy. Ale wiecie jak to jest...Jak ładnie wygląda to czasami ogłupia. :-)

Kanapa z Grudniówek kupiła ten zestaw, trzeba ją podpytać, jak te poduszki wyglądają w łóżeczku i czy nie zabierają zbyt dużo miejsca.

Silatan lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle zastanawiam się nad kołderką, podobne zdania są ze mały naciagnie na głowę albo coś. A jemu śpiworek czy rożek w zupełności starczy.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie będę używać kołderki tylko właśnie albo rożek albo śpiworek.

Silatan, Ag... lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do karmienia na razie planuje wykorzystac moją biedronkowa poduszkę do spania:)
    a do spania chyba rożek kupimy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:58

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka a gdzie Ty takiego maluszka chcesz nosić że się obawiasz że kombinezon mu zamoknie?? ;p

Siltan masz wózek? Poko, pokaż!

Ja wykorzystam moją podusię z biedrony do karmienia tak jak Pani Szpilka ;)

szpilka, MonikaDM lubią tę wiadomość

• ana7227 Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Ja w ogóle zastanawiam się nad kołderką, podobne zdania są ze mały naciagnie na głowę albo coś. A jemu śpiworek czy rożek w zupełności starczy.
    Osobiście długo zastanawiałam się czy kupować kołderkę i całą pościel. Jednak po wizycie u kuzynki ( niedawno urodziła), która się wkurzała, że tylko jej ta pościel przeszkadza, a nie ma jej nawet gdzie schować zadecydowałam że na razie nie będę kupować. To samo tyczy się ochraniacza na łóżeczko, też ściągnęła bo dziecka nie widziała w łóżeczku jak siedziała na przeciwko. Ja na początek mam rożek i ewentualnie kocyk, a na okres po rożkowy mam naszykowany taki większy śpiworek :)

isabelle lubi tę wiadomość

relgh371buf3k1xz.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zasadzie specjalnie go nosić nie będę, ale jak mam do wyboru przekalany a nieprzemakalny to wybiorę nieprzemakalny bo i brud z takiego szybciej można zmyć. Ale juz i tak podjęłam decyzje, że go oddam, tylko do lidla znowu nie chce mi się wychodzić...pogoda okropna dzisiaj u mnie zimno, szaro i ponuro.

Wczoraj lekarz mi powiedział, że nie ma sensu tak szybko liczyc ruchów dziecka, dopiero od 34 tygodnia. Chyba że cały dzień nie będę go czuła to wtedy trzeba być bardziej wyczulonym. Także ja liczenie sobie odpuszczam, niepotrzebne nakręcanie się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:14

• Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubię taką pogodę bo super się oddycha. Przynajmniej mi. Idę właśnie sobie zrobić kawkę i wychodzę przed pracę pooglądać spadające liście.:)

zplX18SyZp.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my w 25 tygodniu (skończonym)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/564174b7f089.jpg

i w 26 (też skończonym)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c709beb50f27.jpg

A to nasz wózek. Uwielbiam taki niebieski :-) (co z tego, że dziewczynka, może drugie to będzie chłopiec :-P , mąż powiedział, że na jednym nie spoczniemy). Powiem Wam szczerze, że myślałam że bugaboo ma te gondole mega nisko (i już psioczyłam, że może jednak kupić nowy wózek żeby mieć gondolę wysoko), ale wcale nie. To chyba wygląda tak przy wysokich osobach bo ja mam gondolę na normalnej wysokości a mam 164 wzrostu, nie muszę się bardzo nachylać.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19ef4b9076cf.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/cbda3367ca73.jpg

Ewelina88, Paula44, Kawa, szpilka, polaola, MonikaDM, jonka91, bluegirl89, M4DZI4, zielarka, Becia81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nix, a Wy już dokładnie wiecie z jakim typem rozszczepu macie do czynienia? Jak to potem wygląda po porodzie? Jakie jest postępowanie- jeśli mogę zapytać oczywiście i Cię to nie denerwuje. Malutka będzie miała jakiś zabieg korygujący?

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan, kolorek wózka przepiękny, i oczywiście, że pasuje do dziewczynki! :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siltan wózek wydaje się być bardzo niziutki przez tą dużą, jednokolorową gondole :) Najważniejsze by Ci odpowiadał i pasował :)
    Bebolino imponujący !

Kolorem się nie przejmuj też mam "chłopięcy" granatowy a będzie dziewczynka nim śmigać - póki co :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 13:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze się pochwalę (mam chyba dzień chwalenia się) :-D że mąż powiedział, że jak będzie ładniejsza pogoda, to mam się zestroić w ładne jesienne kolory i w parku (może na polach mokotowskich) zrobimy sobie sesję zdjęciową z brzuszkiem. I będę wtedy miała i jesienną i świąteczną, bo w końcu nie wiadomo jak się będę czuła w grudniu z takim wielkim brzuchem i czy będzie można gdzieś pojechać, a nie chcę stracić takiej frajdy. O tak sobie wymyśliliśmy. Jak juz robimy zdjęcia to na pewno się pochwalę. :-)

Ag..., isabelle, polaola, MonikaDM, zielarka lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo rośnie brzusio:) kumpel tez miał taki kolof wózka dla córki:) fajny!
    Kupowaliscie koła zimowe? Bo te małe to podobmo zimowe utrapienie. Pytam bi tez takie mam w wozku i wlasnie dokupilismy duze na zime.

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan, też zamówiliśmy niebieski wózek i łóżeczko też chcę niebieskie albo turkusowe. W ogóle będziemy mieli taką chłopięcą kolorystykę, ale o tym pisałam :) Także, ja lubię niebieski i też jestem "dziewczynką" he he he

Silatan, MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. My dzisiaj o 8 mielismy wizyte u dr Wloch z powodu dwunaczyniowej pepowiny, ale serduszko dzidki w najlepszym porzadku, jak i cala reszta narzadow. Takze odetchnelam gleboko. Teraz tylko zyc od czwartku do czwartku obecnie dzis mamy skonczony 25 tydzien :-)
    Pochwale sie zdjeciami. Nadal jest dziewuszka :-) Juzmwiem dlaczegomczuje ja tak nisko czesciej niz w okolicach pepka. Mala,lezy glowka w dol i widac bylo na usg jak caly czas sobie majstrujemraczkami przy buzi :-) w,pewnym momencie przekrecila,buzke do nas i pokazala jezyk niesamowicie to wygladalo udalo sie Pani doktor zrobic zdjecie.
    Polecam Pania dr wogole nie wyczulam pospiechu, czulam sie poprostu wyjatkowym przypadkiem.
    Toszke zdjec:
    http://zapodaj.net/11fec953df731.jpg.html
    http://zapodaj.net/dda929f810108.jpg.html
    http://zapodaj.net/a1a4b678ee455.jpg.html

Co do ochraniacza to mialam wziasc na 3/4 lozeczka by je widziec wlasnie, ale kupie caly najwyzej zdejme, Kolderke tez kupuje i poduszke pomimo ze nie uzyje jej od samego poczatku, ale na kolderce moze dziecko lezec na lozku, my mamy pieska i musimy malej cos zawsze podkladac.
    Takze mialam dylemat czy nie kupic w formie ochraniacza wiazanych poduszek, ktore pozniej mozna wykorzystac w przeciwienstwie do zwyklego ochraniacza, jednak kupuje pelny zestaw z bebeloo.

Ewelina88, Paula44, Silatan, M4DZI4, zielarka, szpilka, agnesik lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
‹‹ 960 961 962 963 964 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ