*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
isabelle wrote:wczoraj pierwszy raz od dwóch tygodni się umalowałam, ale czad! Czułam się jak gwiazda
isabelle lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny.
Ja na zimę mam płaszcz "grzybek" z tamtego roku więc myślę, że powinien być dobry, chociaż pewna nie jestem bo brzuch duży. Może uda mi się potem wstawić zdjęcie.
Coraz częściej zaczynam się zastanawiać nad zwolnieniem bo dopadły mnie mdłości, zmęczenie i płaczliwość jak w I trymestrze. No i ciągle słyszę od klientów: Pani chyba niedługo rodzi i jeszcze do pracy chodzi? Czasem mam ochotę ich udusić, ale niestety nie mogę.
A w ogóle to wstaję rano a tam tyle liści! Uwielbiam jak tak wirują wszędzie!
Miłego dnia dziewczyny. -
Hej, ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok szyjka długa i zamknięta. Tylko lekarz mówi że jest za duża rozbieżność w terminie porodu wg. USG i OM i na 12.11 mam dodatkowe USG, z czego się bardzo cieszę bo podejrzymy z mężem Jasia. Dostałam skierowanie tylko na mocz, morfologie i żelazo.
Dziewczyny doradźcie bo już zgłupiałam, kupiłam dzisiaj w lidlu kombinezon dziecięcy za 49,99 o ten na prawej stronie u góry http://gazetka.lidl.pl/d084e61c-a3cd-4c22-aa08-6d9bfab442aa/#/16 no ale jak wróciłam do domu to zorientowałam się że on nie ma zabudowanych stóp i nie wiem czy oddawać ?? Bo z jeden strony atrakcyjna cena i fajna jakość, ale co ja zrobię z odkrytymi stópkami??zielarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhm rękawiczki można zawsze kupić ale butki? nie spotkałam się jeszcze z takimi malutkimi..
a jaki rozmiar wzięłaś??
Obecnie w Pepco są nadale te kombinezony z łapkami i zabudowanymi stópkami 49,99 i dołożyli też nowe takie ciepłe z polarku czy weluru za 39,99 zabudowane.
p.s ja bym chyba oddała bo to żadna oszczędność, skoro i tak będziesz musiała dokupić butki a dla maluszków wcale tanie nie są, no i rękawiczki..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:31
-
Magdalenka jedyne co mi przychodzi do głowy, bo ostatnio widziałam w C&A to takie buciki, tu na stronie trochę ich jest.. ale one mogą z nóżki spadać, a jak już jest w zestawie z kombinezonem to są podpinane..
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty
np. coś takiego:
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty/obuwie-132757-2.html
albo
http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty/obuwie-128940-1.html -
nick nieaktualny
-
Kawa wrote:hm rękawiczki można zawsze kupić ale butki? nie spotkałam się jeszcze z takimi malutkimi..
a jaki rozmiar wzięłaś??
Obecnie w Pepco są nadale te kombinezony z łapkami i zabudowanymi stópkami 49,99 i dołożyli też nowe takie ciepłe z polarku czy weluru za 39,99 zabudowane.
p.s ja bym chyba oddała bo to żadna oszczędność, skoro i tak będziesz musiała dokupić butki a dla maluszków wcale tanie nie są, no i rękawiczki.. -
witajcie dzis wpadam tylko na chwile, zaraz robie obiad co dla mnie jest pora za wczesną, ale potem przed ginem mężuś chce kafelki jechac oglądać, wiec dzień będę mieć cudowny
co do kurtki to jeszcze 2 tyg temu dopinałam sie w narciarskiej i dziś chyba też w nią wskoczę ale przed wszystkimi świetymi czeka mnie wyjazd do hm po kurtkę ciążową, bo ja po pierwsze z tych zmarźluchów, że poncho dla mnie to na ciuchy w domu jak temp spada poniżej 19 a ja musze cos na kompie zrobić, a rozmiar wieksze to wisi w ramionach a do stycznia/lutego to brzuch bedzie 2 razy taki pewnie, więc mam nadzieję, że znajdę taką ciążową, że bez ciąży też się ją włożyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:08
-
MonikaDM wrote:Witajcie dziewczyny...
Ja dziś zaczęłam III Trymestr (z tego się bardzo cieszę), i mimo ze zaczęłam go stresowo to już sytuacja opanowana, a mianowicie:
Śniło mi się, ze straciłam dziecko, a do tego mały całą noc się nie ruszał (a zawsze to robi przynajmniej raz), nad ranem też nie chciał sie obudzić jak to zwykle robi, nie pomogło wstanie z łóżka i ponowne położenie się, no mówię Wam myślałam że za chwilę bede jechać do szpitala, ale Vincent dostał "mały ochrzan" od taty i na szczeście zaczął sie ruszać i kopać. Pierwszy raz widziałam też mojego meża, takiego spanikowanego, niby próbował zachować spokój, ale jak mu powiedziałam, ze synek wreszcie się poruszył, to widac było jak go cały stres opuszcza.
Dziewczyny, wszyscy w okół mówią mi ze III trymestr się strasznie wlecze, a ja się staram mysleć, ze tak nie bedzie...te mające maluszki, jak było u Was?MonikaDM, zielarka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny kupujecie poduche do karmienia??
A wczoraj siedziałam sobie z siostra na kanapie i chciała zobaczyć jak Kostek kopie, co obróciła głowę to kopnął. W końcu poszła się wykąpać a mały dal popis akrobatyki. To samo w szpitalu, jak byłam pod kołdra to szalał, jak tylko odslonilam żeby maz zobaczył od razu cisza:) co za nieśmiałe dziecko:) -
Ag.. moja mała tak samo robi. Jak mąż nie patrzy to wariuje jak szalona a jak tylko się spojrzy to tak tylko delikatnie puknie. I z kołdrą to samo.
A tak w ogóle mam dosyć długie paznokcie i pomalowałam na taki mocny czerwony. Nie mogę się na nie napatrzeć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:16
Silatan, Ag..., Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość
-
Ag... wrote:Dziewczyny kupujecie poduche do karmienia??
A wczoraj siedziałam sobie z siostra na kanapie i chciała zobaczyć jak Kostek kopie, co obróciła głowę to kopnął. W końcu poszła się wykąpać a mały dal popis akrobatyki. To samo w szpitalu, jak byłam pod kołdra to szalał, jak tylko odslonilam żeby maz zobaczył od razu cisza:) co za nieśmiałe dziecko:) -
nick nieaktualnyHej z rana
Co do poduch do karmienia to ja na allegro kupuję zestaw pościeli 10 lub 16 elementowy i tam w zestawie jest poducha. A tam sobie Was poczytałam i chyba kupię kołderkę o rozmiar większą. Tzn zamiast tej 120x60 to tą 100/135 bodajże.
W ogóle zrezygnowałam z maty edukacyjnej bo dla mnie to zbędny wydatek. Mam super ciepły grupy koc na który wysypię różne zabawki może nawet coś do niego doszyję. -
nick nieaktualnyChciałam kupić sobie jeden taki zestaw. Dla mnie te poduszeczki dookoła są słodziutkie.
W ogóle fajne mają wzory. My w pokoiku mamy kolor miętowy i zielone i zółte dodatki chcę do pokoiku dla małej.
http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4664773679.html
Albo jeszcze coś takiego ale mniejszy rozmiar bo 120x60
http://allegro.pl/12-el-posciel-do-lozeczka-120x60-baldachim-rozek-i4694070560.html
A jakby ktoś chciał to na allegro wypatrzyłam taką matę (były też jaśniejsze kolory) za 100 złotych
http://allegro.pl/show_item.php?item=4694598854&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e
A tak w ogóle to pochwalę Wam się, że wózek nam już przyjechał i wprost nie możemy doczekać się dzidziusia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:28
-
Ag.., a może do karmienia dałoby się wykorzystać poofi? Jest duża, ale jak się ją dobrze zawinie to wydaje mi się, że będzie pełnić taką samą funkcję jak te małe rogale do karmienia. Ja rozmyślam nad śpiworkiem, kupowałyście już? Czy te oferowane w zestawach z pościelą dają radę, czy trzeba zwrócić na coś szczególną uwagę?
-
Silatan wrote:Chciałam kupić sobie jeden taki zestaw. Dla mnie te poduszeczki dookoła są słodziutkie.
W ogóle fajne mają wzory. My w pokoiku mamy kolor miętowy i zielone i zółte dodatki chcę do pokoiku dla małej.
http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4664773679.html
Też oglądałam ten zestaw, fajne kolory i wzory, ale obawiam się trochę tylu poduszek w łóżeczku - są spore, każda osobno przyczepiania, trochę się boję, że mogłyby za bardzo zabierać przestrzeń w łóżeczku i stanowić zagrożenie
Silatan lubi tę wiadomość
-
Isabelle no myślę o tym właśnie też czy poofi niw wykorzystać, bo w sumie nie wiem ile będę karmić. Maluch od koleżanki znudzil sie cycem po 5 miesiącach. Ale poofi duza po złożeniu:/
Wogole slyszalyscie o banku mleka kobiecego?? Jest w szpitalu w rudzie śląskiej. Super sprawa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:33