X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    wczoraj pierwszy raz od dwóch tygodni się umalowałam, ale czad! Czułam się jak gwiazda :)
    haha, ja jutro jadę do domu bo na razie czekam na męża u mamy. Także makeup na jutro, a w pon gin- juz nie mogę się doczekać żeby ubrać sukienkę, właściwie cokolwiek innego niż dres i pizama:)

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam! Miałam wczoraj pojechać na warsztaty "Mamo to ja", ale nie czułam się najlepiej - nie lubię takiej szarówki. Dziś znów to samo - brzydko, szaro i ponuro.
    Chyba wezmę się do roboty i ogarnę mieszkanko :)

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Ja na zimę mam płaszcz "grzybek" z tamtego roku więc myślę, że powinien być dobry, chociaż pewna nie jestem bo brzuch duży. Może uda mi się potem wstawić zdjęcie.
    Coraz częściej zaczynam się zastanawiać nad zwolnieniem bo dopadły mnie mdłości, zmęczenie i płaczliwość jak w I trymestrze. No i ciągle słyszę od klientów: Pani chyba niedługo rodzi i jeszcze do pracy chodzi? Czasem mam ochotę ich udusić, ale niestety nie mogę. :/
    A w ogóle to wstaję rano a tam tyle liści! Uwielbiam jak tak wirują wszędzie! :)
    Miłego dnia dziewczyny.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • marrtka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my po glukozie, nie bylo tak strasznie, żadnych mdłości czy słabości.. Boje sie wyników. Mąż zabiera mnie na oglądanie wózków :)

zielarka lubi tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja wczoraj byłam na wizycie, wszystko ok szyjka długa i zamknięta. Tylko lekarz mówi że jest za duża rozbieżność w terminie porodu wg. USG i OM i na 12.11 mam dodatkowe USG, z czego się bardzo cieszę bo podejrzymy z mężem Jasia. Dostałam skierowanie tylko na mocz, morfologie i żelazo.

Dziewczyny doradźcie bo już zgłupiałam, kupiłam dzisiaj w lidlu kombinezon dziecięcy za 49,99 o ten na prawej stronie u góry http://gazetka.lidl.pl/d084e61c-a3cd-4c22-aa08-6d9bfab442aa/#/16 no ale jak wróciłam do domu to zorientowałam się że on nie ma zabudowanych stóp i nie wiem czy oddawać ?? Bo z jeden strony atrakcyjna cena i fajna jakość, ale co ja zrobię z odkrytymi stópkami??

zielarka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm rękawiczki można zawsze kupić ale butki? nie spotkałam się jeszcze z takimi malutkimi..
    a jaki rozmiar wzięłaś??

Obecnie w Pepco są nadale te kombinezony z łapkami i zabudowanymi stópkami 49,99 i dołożyli też nowe takie ciepłe z polarku czy weluru za 39,99 zabudowane.

p.s ja bym chyba oddała bo to żadna oszczędność, skoro i tak będziesz musiała dokupić butki a dla maluszków wcale tanie nie są, no i rękawiczki..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 11:31

• jonka91 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka jedyne co mi przychodzi do głowy, bo ostatnio widziałam w C&A to takie buciki, tu na stronie trochę ich jest.. ale one mogą z nóżki spadać, a jak już jest w zestawie z kombinezonem to są podpinane..
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty
    np. coś takiego:
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty/obuwie-132757-2.html
    albo
    http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/niemowleta/obuwie/wszystkie-buty/obuwie-128940-1.html

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:44

isabelle, zielarka lubią tę wiadomość

• magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    hm rękawiczki można zawsze kupić ale butki? nie spotkałam się jeszcze z takimi malutkimi..
    a jaki rozmiar wzięłaś??

Obecnie w Pepco są nadale te kombinezony z łapkami i zabudowanymi stópkami 49,99 i dołożyli też nowe takie ciepłe z polarku czy weluru za 39,99 zabudowane.

p.s ja bym chyba oddała bo to żadna oszczędność, skoro i tak będziesz musiała dokupić butki a dla maluszków wcale tanie nie są, no i rękawiczki..
    Te z pepco maja przemakalny materiał, przynajmniej na taki wygląda, a ten nie jest przekalany. Wzięłam rozmiar 62/68. Mąż jak wróci z pracy to oceni czy zostawiamy, ale jednak chyba oddamy.

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dzis wpadam tylko na chwile, zaraz robie obiad co dla mnie jest pora za wczesną, ale potem przed ginem mężuś chce kafelki jechac oglądać, wiec dzień będę mieć cudowny :)
    co do kurtki to jeszcze 2 tyg temu dopinałam sie w narciarskiej i dziś chyba też w nią wskoczę ale przed wszystkimi świetymi czeka mnie wyjazd do hm po kurtkę ciążową, bo ja po pierwsze z tych zmarźluchów, że poncho dla mnie to na ciuchy w domu jak temp spada poniżej 19 a ja musze cos na kompie zrobić, a rozmiar wieksze to wisi w ramionach a do stycznia/lutego to brzuch bedzie 2 razy taki pewnie, więc mam nadzieję, że znajdę taką ciążową, że bez ciąży też się ją włoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:08

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kurtką też będę miała problem, ale póki co nie kupuję, cały czas łudze się nadzieją że teraz brzuch pójdzie mi bardziej w górę niż w przód ...

• szpilka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaDM wrote:
    Witajcie dziewczyny...
    Ja dziś zaczęłam III Trymestr (z tego się bardzo cieszę), i mimo ze zaczęłam go stresowo to już sytuacja opanowana, a mianowicie:
    Śniło mi się, ze straciłam dziecko, a do tego mały całą noc się nie ruszał (a zawsze to robi przynajmniej raz), nad ranem też nie chciał sie obudzić jak to zwykle robi, nie pomogło wstanie z łóżka i ponowne położenie się, no mówię Wam myślałam że za chwilę bede jechać do szpitala, ale Vincent dostał "mały ochrzan" od taty i na szczeście zaczął sie ruszać i kopać. Pierwszy raz widziałam też mojego meża, takiego spanikowanego, niby próbował zachować spokój, ale jak mu powiedziałam, ze synek wreszcie się poruszył, to widac było jak go cały stres opuszcza.

Dziewczyny, wszyscy w okół mówią mi ze III trymestr się strasznie wlecze, a ja się staram mysleć, ze tak nie bedzie...te mające maluszki, jak było u Was?
    mój młody też dziś rano taki leniwy, nie chciał taty w szczękę kopnąć jak zwykle i w ogóle mniej się rusza, ale rano skopa w pęcherz dostałam więc wiedziałam, że tylko spi i ma nas w nosie na szczescie

MonikaDM, zielarka lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupujecie poduche do karmienia??

A wczoraj siedziałam sobie z siostra na kanapie i chciała zobaczyć jak Kostek kopie, co obróciła głowę to kopnął. W końcu poszła się wykąpać a mały dal popis akrobatyki. To samo w szpitalu, jak byłam pod kołdra to szalał, jak tylko odslonilam żeby maz zobaczył od razu cisza:) co za nieśmiałe dziecko:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.. moja mała tak samo robi. Jak mąż nie patrzy to wariuje jak szalona a jak tylko się spojrzy to tak tylko delikatnie puknie. I z kołdrą to samo.:)

A tak w ogóle mam dosyć długie paznokcie i pomalowałam na taki mocny czerwony. Nie mogę się na nie napatrzeć.;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:16

Silatan, Ag..., Paula44, MonikaDM lubią tę wiadomość

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • magdalenka Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Dziewczyny kupujecie poduche do karmienia??

A wczoraj siedziałam sobie z siostra na kanapie i chciała zobaczyć jak Kostek kopie, co obróciła głowę to kopnął. W końcu poszła się wykąpać a mały dal popis akrobatyki. To samo w szpitalu, jak byłam pod kołdra to szalał, jak tylko odslonilam żeby maz zobaczył od razu cisza:) co za nieśmiałe dziecko:)
    Skąd ja to znam !!! Jak czuje kopniaki to szybko odkrywam piżamę i ...cisza. Mąż juz nie jeden raz widziłą akrobatyke na szczeście ale fakt dzieci nnie lubią być chyba wystawaien na pokaz hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej z rana :-)

Co do poduch do karmienia to ja na allegro kupuję zestaw pościeli 10 lub 16 elementowy i tam w zestawie jest poducha. A tam sobie Was poczytałam i chyba kupię kołderkę o rozmiar większą. Tzn zamiast tej 120x60 to tą 100/135 bodajże.

W ogóle zrezygnowałam z maty edukacyjnej bo dla mnie to zbędny wydatek. Mam super ciepły grupy koc na który wysypię różne zabawki może nawet coś do niego doszyję.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam kupić sobie jeden taki zestaw. Dla mnie te poduszeczki dookoła są słodziutkie. :-) W ogóle fajne mają wzory. My w pokoiku mamy kolor miętowy i zielone i zółte dodatki chcę do pokoiku dla małej. :-)

http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4664773679.html

Albo jeszcze coś takiego ale mniejszy rozmiar bo 120x60

http://allegro.pl/12-el-posciel-do-lozeczka-120x60-baldachim-rozek-i4694070560.html

A jakby ktoś chciał to na allegro wypatrzyłam taką matę (były też jaśniejsze kolory) za 100 złotych

http://allegro.pl/show_item.php?item=4694598854&sh_dwh_token=d0b6dd74a8394345128e20d296cb1c5e

A tak w ogóle to pochwalę Wam się, że wózek nam już przyjechał i wprost nie możemy doczekać się dzidziusia. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:28

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag.., a może do karmienia dałoby się wykorzystać poofi? Jest duża, ale jak się ją dobrze zawinie to wydaje mi się, że będzie pełnić taką samą funkcję jak te małe rogale do karmienia. Ja rozmyślam nad śpiworkiem, kupowałyście już? Czy te oferowane w zestawach z pościelą dają radę, czy trzeba zwrócić na coś szczególną uwagę?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan wrote:
    Chciałam kupić sobie jeden taki zestaw. Dla mnie te poduszeczki dookoła są słodziutkie. :-) W ogóle fajne mają wzory. My w pokoiku mamy kolor miętowy i zielone i zółte dodatki chcę do pokoiku dla małej. :-)

http://allegro.pl/8cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34-wzory-i4664773679.html

Też oglądałam ten zestaw, fajne kolory i wzory, ale obawiam się trochę tylu poduszek w łóżeczku - są spore, każda osobno przyczepiania, trochę się boję, że mogłyby za bardzo zabierać przestrzeń w łóżeczku i stanowić zagrożenie :/

Silatan lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle no myślę o tym właśnie też czy poofi niw wykorzystać, bo w sumie nie wiem ile będę karmić. Maluch od koleżanki znudzil sie cycem po 5 miesiącach. Ale poofi duza po złożeniu:/

Wogole slyszalyscie o banku mleka kobiecego?? Jest w szpitalu w rudzie śląskiej. Super sprawa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 12:33

dqprhdgeyewjk8qy.png
‹‹ 959 960 961 962 963 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ