X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie gratuluję :)

Cookie lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 09:43

Cookie lubi tę wiadomość

• bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a my już po SR, dziś mieliśmy calutki poród, powiem szczerze, że trochę mnie to teraz zaczyna przerażać, że to nie do końca takie hop-siup. Ale lepiej być świadomym tego co nas czeka :D

Oczywiście kolejne gadżety dostaliśmy, m.in. butelkę z Aventu, pampersy pojedyncze sztuki, witaminy z doppel herz, jakieś mleczko do prania Lovela i próbki z ziajki.

Po zajęciach miałyśmy ćwiczenia oddechowe i masaż pleców przez partnerów...mhmm mega przyjemna sprawa :D Polecam !!!

Chanela, Kawa, agnesik lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ze szkoły rodzenia muszę zrezygnować. Jak to lekarz powiedział, "będzie musiała pani improwizować podczas porodu" :O

polaola lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle poszukaj np na allegro książek prof Włodzimierza Fijałkowskiego np: "Poród naturalny po przygotowaniu w szkole rodzenia". To czysta najlepsza teoria, jesli opanujesz techniki oddychania i myślenie o porodzie tam zawarte, nie potrzebna ci będzie żadna szkoła rodzenia. Wiem o czym mówię ;)

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do położnej czy pielęgniarki środowiskowej to w moim przypadku myślę że jeśli się sama nie zgłoszę to mi nie przydzielą, bo prywatna klinika nie będzie sobie zawracać głowy i nigdzie zgłaszać przyjście na świat nowego obywatela. A wszędzie do lekarzy chodzę prywatnie.
    Dziecko się zgłosi w urzędzie a im nic już do tego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/746a24f3bd94.jpg

Witajcie!

"Kochaniem" już jesteśmy ;) teraz tylko czekać na "mamę"... :)

Jesteś w 26 tygodniu ciąży. Do porodu pozostało 105 dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 06:35

kasiakra, Malenq, Ag..., M4DZI4, MartaKD, bluegirl89, Ewelina88, kejti91, jonka91, zielarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e2e1165295.jpg

Dziś również Jego dzień - Święto Jana Pawła II

renia83, MartaKD, bluegirl89, lwuska55592, Ewelina88, kejti91, jonka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dybry heheheh

Paula: ""Kochaniem" już jesteśmy ;) teraz tylko czekać na "mamę"... :)"

tak, tak ja chcę, ja już chcę to usłyszeć :)

JAk tam nocka???
    u mnie spanie było od 20stej do 6stej, a mimo to czuję się jakaś "niewyspana"..... :-/
    a do tego ból w krzyżu.........

śniadanko zjedzone, kawka wypita....a brzuchu burczy hehehhehe

muszę się czymś zająć, aby przestać o jedzeniu myśleć.....

Miłego dzionka brzuchatki:)

ps. ja od 8lat po ślubie, nazwisko w przychodni w miejscowości rodzinnej nie zmienione, a od 6 lat tu gdzie mieszkam to nawet w przychodni nie byłam heheheh

Paula44, M4DZI4 lubią tę wiadomość

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:05

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle ja tu gdzie mieszkam zameldowania nie mam ani mąż nie ma, tam gdzie jestem zameldowana to ponad 100km......i sama nie wiem od czego zacząć heheheheh

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa obyś się nie zdziwiła, jak zobaczysz jakąś babkę w drzwiach domu :D

Dzień dobry!

Po pracowitym wczorajszym dniu dzisiaj robię sobie dzień lenia :D Moja noga coraz gorzej wygląda, dobrze że już jutro mam wizytę u ortopedy :/

Miłego dnia!

Paula44, Kawa lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Kawa obyś się nie zdziwiła, jak zobaczysz jakąś babkę w drzwiach domu :D

Dzień dobry!

Po pracowitym wczorajszym dniu dzisiaj robię sobie dzień lenia :D Moja noga coraz gorzej wygląda, dobrze że już jutro mam wizytę u ortopedy :/

Miłego dnia!
    Anka - 3 trymestr ! ;)

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    Anka - 3 trymestr ! ;)
    Nooo... :) Wg belly już od tygodnia ;) Ale wiesz co? Jakoś już na to tak nie patrzę :) Uciążliwy był I trymestr, dni się ciągnęły żeby przekroczyć tę magiczną granicę największego zagrożenia a teraz nie patrzę na to ile dni zostało, ani nie wyznaczam sobie jakiś granic do których chcę dotrwać. Już tylko 3 miesiące, może nawet mniej - niesamowite jak to zleciało. dziecko-w-luzeczku.gif

Ag..., Paula44, Kawa, agnesik, bluegirl89, Ewelina88, jonka91 lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • M4DZI4 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie dziś była ciężka nocka...
    Nie dośc że się denerwowałam przed dzisiejszą wizytą ( jak zawsze :p ) to jeszcze pół nocy myślałam o mojej bardzo bliskiej koleżance która jest w 3 miesiącu ciąży z blizniakami i wczoraj wylądowała w szpitalu z bólami i krwawieniem :( Dawno się nie widziałyśmy bo mieszka daleko ale miałam okazję parę dni temu z jej mężem rozmawiac i wszystko było ok a tu tak nagle...Leży u mnie w mieście w szpitalu, chyba po wizycie do niej zajdę choc na chwilę podtrzymac na duchu...tylko co powiedziec kurcze...mam nadzieję że lekarze opanują sytuację i dzieciaczki dalej będą się rozwijac!
    Smutno mi jakoś przez to, też długo się starali, tak bardzo bym chciała jej pomóc...mam nadzieję że moja osoba nie zdołuje jej bardziej że ja w ciąży zaawansowanej i wszystko ok a u niej takie problemy..

relgh371ssmqv4f3.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula44 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/05e2e1165295.jpg

Dziś również Jego dzień - Święto Jana Pawła II

Modlę się do Niego codziennie. Dwa dni po kanonizacji zaszłam w ciąże:) Gdyby był chłopiec byłby Jaś.

Paula44 lubi tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszłam wczoraj do Reserved.Bardzo duzo plaszczy i kurtek.No i wziełam 2 rozmiary większą kurtke do przymierzenia niż zawsze nosze i pomimo,że na brzuszku było ok,to na dole i w ramionach po prostu była za duża.Przymierzylam chyba ze 4 modele i to samo.Doszlam do wniosku,że musze kupić cos ciązowego,dopasowane i uszyte na kobiete w ciąży.Juz na bluzkach się przekonalam,ze nie warto brać większego rozmiaru w ciązy,bo po prostu większy rozmiar jest wszedzie,nie tylko w obwodzie brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:04

ug37df9hvpghw3yg.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielarka juz Cię rozumiem z ta reklamą calzedonii, co prawda na niej nie płakałam, ale poryczalam się na johnson&Johnson wlasnie:D

U mnie mgła:/ szaro i buro ale małż wraca wiec w środku kolorowo:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 08:56

Ewelina88, zielarka lubią tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszedł wczoraj przewijak, bardzo jestem zadowolona,solidna robota,drewno,na kółeczkach, fajny no :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bae8ca35fe1.jpg

Ag..., ania_29, isabelle, Kawa, agnesik, bluegirl89, Ewelina88, jonka91, polaola, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość

ug37df9hvpghw3yg.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    przyszedł wczoraj przewijak, bardzo jestem zadowolona,solidna robota,drewno,na kółeczkach, fajny no :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bae8ca35fe1.jpg
    Całkiem fajny, o wiele lepszy niż plastikowy. Ja bym tylko pokusiła się o przemalowanie na biało :D Takie moje zboczenie ;)

201501145565.png
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ