X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wbijam w google np. przychodnię zdrowia w danej miejscowości tam powinny być wypisane położne i tak sobie "latam" po kilku/kilkunastu przychodniach i spisuję numery....zobaczymy....

• marrtka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Szkoda, że ta baza jest taka uboga. U mnie nie ma żadnej :/

Isabelle, a poczta pantoflowa, może gin kogoś poleci albo koleżanka. Czasami położne środowiskowe nie pracują w przychodniach i mają odrębne kontrakty z nfz. W szpitalu można zapytać, w szkole rodzenia.

Malenq, isabelle lubią tę wiadomość

dxomkrhms4puy6o2.png
  • lwuska55592 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marrtka wrote:
    Isabelle, a poczta pantoflowa, może gin kogoś poleci albo koleżanka. Czasami położne środowiskowe nie pracują w przychodniach i mają odrębne kontrakty z nfz. W szpitalu można zapytać, w szkole rodzenia.
    Dokładnie mi poleciła położną, położna która pracuje u mojego gina

ex2bo7ess0m327wq.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan dobrze pamiętam że jesteś z Ożarowa?
    Mój M pytał w tej przychodni na Konopnickiej to dostał deklarację do wypełnienia z tekstem "do chłopca to i tak nie potrzeba, a jeśli już to po porodzie się zgłosić". A z kolei spotkał znajomą tam, która zdecydowanie odradzała cokolwiek (położne, ginekologów czy pediatrów) z Bioveny.

Silatan lubi tę wiadomość

relgh371rphwpz6l.png
  • Selene Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2015, 12:25

Malenq, Ewelina88 lubią tę wiadomość

eNortjKzUjIytDAwMVKyBlwwFXACzg,,50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa dobrze pamiętasz :-) Jeżeli znajdziesz chwilę to może ciacho gdzieś na mieście? Co do Bioveny to mojej matki omal do grobu nie wpędzili (ginekolog), ale to było trochę lat temu.

• ania_29 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    W końcu nadrobiłam posty po dzisiejszej nieobecności :D Szalone jesteście w tym, ile skrobiecie na tych klawiaturach :D

Co do położnej... Wydaje mi się, że i tak się kogoś dostanie, jak się samemu nie wybierze. Z tego co nam wczoraj mówiono, to po porodzie podaje się w szpitalu nazwisko swojej środowiskowej. Zapewne jeśli taka nie jest wybrana, to przydzielają kogoś z odpowiedniego rejonu.
    Z taką osobą przysługuje nam więcej spotkań przed ciążą niż już po samym porodzie. Mam listę tematów, które na każdym spotkaniu będzie ze mną kobietka omawiała. To nie jest stracony czas. Raz, że jest okazja żeby zadawać pytania i to te, które może nas krępują przy większej publice a dwa - jeszcze przed porodem poznajemy osobę, która nas odwiedzi w naszym domu już z maluszkiem :) Tak więc komfort takiego spotkania jest na pewno większy. Do tego moja powiedziała, że jeśli będę mieć problem z laktacją w szpitalu, to mam do niej zadzwonić - przyjedzie i doradzi. Mamy więc do dyspozycji osobę wykwalifikowaną, doświadczoną i zaufaną - wszystko za free ;)

marrtka, Silatan lubią tę wiadomość

201501145565.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Silatan pewnie, musimy się umówić gdzieś w centrum naszego 'wielkiego' miasta :) Napisz do mnie maila (na naszej liście styczniówek jest) to się umówimy :)

Ania_29 - to bardzo Ci zazdroszczę. Też takiej szukam. Ale dzwoniłam z tej stronki co podawałyście do jednej położnej to owszem przyjedzie ale każda wizyta 170 zł...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:11

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaa jak to płatna? Na tej stronie jest lista bezpłatnych położnych, które Ci się należą od któregoś tam tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:16

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • Martaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może dlatego, że miałaby do mnie ze 30 km. Ale bliższej nie ma. No i z ciekawości zadzwoniłam, zaprasza do siebie do szkoły rodzenia a może i przyjeżdzać ale wszystko płatne.

relgh371rphwpz6l.png
  • Ewelina88 Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi się kojarzy, że po ślubie jak zmieniałam przychodnie i lekarza to na deklaracji też położną miałam przydzieloną. Muszę to sprawdzić jak to z tym jest.

zplX18SyZp.gif
    https://www.maluchy.pl/li-70300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się przeprowadziliśmy i wybieralam lekarza rodzinnego, to dostałam deklaracje na położna właśnie. Było to 3 lata temu. Do wyboru były dwie. Nie miałam pojęcia, co wpisać. Zapytałam się pierwszej lepszej babki, która tam stała. Ale nazwiska nie pamiętam :)

W mojej przychodni tj. Rodzinna nawet nie wie, że jestem w ciąży.
    Powinna mieć to zgłoszone już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fbb4ef1baad0.jpg

Nasza suczka też chciała przytulić się do Szymusia

Silatan, polaola, M4DZI4, Chanela, Kawa, agnesik, jonka91 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja 3 lata po ślubie a w przychodni i to u mamy w mieście ciągle pod panieńskim. Musze się tym zająć chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 19:18

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 16:05

Ewelina88, Tymi, Paula44, Silatan, ania_29, renia83, M4DZI4, zielarka, MonikaDM, Kawa, Malenq, agnesik, jonka91 lubią tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Wieczor musze sie wam pochwalic ze dzis wygralam sesje zdjeciowa , noworodkowa lub ciazowa :DDD

Na Fb na stronie Teraz Mamy wzielam udzial w konkursie , mialam napisac jak to jest byc w ciazy i wygralam :D
    Srasznie sie ciesze bo sesje mialam w planach jak juz urodze a pani ktora robi zdjecia robi to cudownie :)
    Juuuuupiiiii :D

Ag..., isabelle, Paula44, MonikaDM, ania_29, Chanela, Ewelina88, bluegirl89, lwuska55592, Malenq, M4DZI4, MartaKD, agnesik, jonka91 lubią tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połozna środowiskowa po porodzie nie jest nieobowiązkowa. W szpitalu deklaruje się do której przychodni będzie należało dziecko i jesli tam nie zadeklaruje się położnej to przydzielą z marszu. Położna środowiskowa ma sprawować opiekę nad noworodkiem i matką i gdyby cokolwiek było nie tak to zgłasza sprawę do MOPS-u.

FITop1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie Gratuluję!

Widać styczniówki mają szczęście w konkursach!

A co to za babka?

Cookie lubi tę wiadomość

• Cookie Przyjaciółka

Wysłany: 15 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wpisz sobie na fb Pestka Photography :)

Naprawde cudne te ujecia sa takich malenstw .

Paula44 lubi tę wiadomość

relgh371f0w1gfqs.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 15 października 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cookie gratuluję. Taka sesja to piękna pamiątka później :)

Cookie lubi tę wiadomość

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ