*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
MartaKD wrote:Weszłam wczoraj do Reserved.Bardzo duzo plaszczy i kurtek.No i wziełam 2 rozmiary większą kurtke do przymierzenia niż zawsze nosze i pomimo,że na brzuszku było ok,to na dole i w ramionach po prostu była za duża.Przymierzylam chyba ze 4 modele i to samo.Doszlam do wniosku,że musze kupić cos ciązowego,dopasowane i uszyte na kobiete w ciąży.Juz na bluzkach się przekonalam,ze nie warto brać większego rozmiaru w ciązy,bo po prostu większy rozmiar jest wszedzie,nie tylko w obwodzie brzucha.
Jejku, na dworze coraz zimniej, ja też zaczynam się spinać koniecznością zakupu zimówki. Oglądałaś może w C&A? Mają kilka modeli ciążówek, ale nie widziałam ich na żywo i nie zobaczę, bo nie mogę łazić po sklepach. Pozostaje mi chyba zamówić przez internet i modlić się, że będzie dobra...
-
Ja na jesień mam parkę która po poszerzeniu sznureczka wygląda super wiec niw muszę kupować, do tego uwielbiam ponczo wiec coś tam mam do ubraniaw.
Co do zimy dostałam rok temu od męża kozuszek taki lekki wiązany z duuzym kapturem wiec będzie ok:) i tak leżakuje wiec na jakieś wyjście chyba tylko do lekarza będzie:) w razie czego zostaje kurtka snowboardowa, hehe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:14
-
nick nieaktualnyania_29 wrote:Kawa obyś się nie zdziwiła, jak zobaczysz jakąś babkę w drzwiach domu
Hah zapraszam serdeczniena wejściu na teren domu zostanie "zaatakowana" przez bezzębnego psa od dziadka 87l, więc pierwsze stoczy z nim batalię, następnie z dziadkiem który nie słyszy (oszczędza baterie w aparacie
) a my mieszkamy u góry domu i nie ma do nas dzwonka na dole-bo niedawno ocieplaliśmy i tynkowaliśmy dom i odczepili
Ag..., Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:isabelle, w moim mieście nie ma w c&a ciazowych rzeczy,tez zamawiam przez internet,ale jest ten komfort,że mozna bezplatnie wzrócić w ciągu chyba 3 tygodni,więc nie ma problemu.
No to będziemy kupować metodą prób i błędówZaglądałaś może na Zalando? Jam mam jakiś rabat tam na 50 zł, a przesyłka jest za darmo, więc może spróbuję coś tam wybrać.
-
MartaKD wrote:isabelle, w moim mieście nie ma w c&a ciazowych rzeczy,tez zamawiam przez internet,ale jest ten komfort,że mozna bezplatnie wzrócić w ciągu chyba 3 tygodni,więc nie ma problemu.
No to będziemy kupować metodą prób i błędówZaglądałaś może na Zalando? Jam mam jakiś rabat tam na 50 zł, a przesyłka jest za darmo, więc może spróbuję coś tam wybrać.
-
nick nieaktualnyCo do kurtek mi szkoda wydać ponad sto zł na taką co by mi się podobała i pasowała.. Tym bardziej że dotychczas jeżdżąc np na uczelnie-całą zimę przechodziłam w bezrękawniku futerkowym na sweter, na zakupy czy do rodziny to samo(w bagażniku zawsze miałam w razie czego zwykłą zimówkę ale poprostu z niej nie korzystałam) więc szkoda wydać kasę na kurtkę w której pochodzę miesiąc dwa ew. trzy
Kupuję mięsiste PAREO z allegro i podszyję go dwiema warstwami polaru albo polaru i ortalionu (by nie przewiewał)Jak już urodzę i zejdzie mi brzuszek to odpruję i będę używać jako sweterek albo okrycie wierzchnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:33
isabelle, agnesik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAg... wrote:Kawa czyli dziecko bezpieczne:)
Bezpiecznechociaż na wszelki wypadek kupię małej amstaffa na roczek by z nią rósł i jej pilnował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:33
Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość
-
MartaKD wrote:na zalando nie,tam chyba drogo.
Znalazłam kurtkę puchową Mama Licious za 269 zł, z moją zniżką zapłacę 219 zł. Na allegro takie kurtki schodzą jak ciepłe bułeczki za niemałą kasę używane, więc po prostu można sprzedać później, albo znów zachodzić w ciążę na zimę
Mam Marta ten sam problem co ty, wąsko w ramionach i każdy nawet jeden rozmiar większy wisi na mnie jak na wieszaku, a w brzuchu i biuście się nie zapina. Zdolności do przeróbek a'la Kawa niestety brakWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:35
-
Aaaaaaaaa dziś mamy już 65%
I taki oto tekst:
Jesteś w 27 tygodniu ciąży
(26 tyg. i 0 dni)
Miesiąc: 7
Trymestr: 2
Ale mam uciechęJak to szybko leci...
No i oczywiście cotygodniowe ważenie: 77,8kg ( czyli 0,5kg do przodu)
i mierzenie obwodu: 99cm ( tu stoimy w miejscu)
Pięknego dnia wszystkim mamuśkom życzęWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:37
isabelle, Kawa, Ag..., Ewelina88, Paula44, Cookie, Silatan, jonka91, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIsabel zapytaj w zwykłej pasmanterii czy by Ci tak nie zrobili. Jak kupiłam ostatnio tą kiecę z allegro i okazało się że za krótka to pojechałam szukać dodatkowej koronki by ją podszyć i z ciekawości zapytałam czy robią jakieś przeróbki (mam maszynę starego łucznika i musiałabym kupować specjalnie dodatkowe igły do koronki i je montować a nie miałam weny do tego) i się okazało że dwa dni i gotowe-za podszycie zapłaciłam 10zł
-
Kawa wrote:Isabel zapytaj w zwykłej pasmanterii czy by Ci tak nie zrobili. Jak kupiłam ostatnio tą kiecę z allegro i okazało się że za krótka to pojechałam szukać dodatkowej koronki by ją podszyć i z ciekawości zapytałam czy robią jakieś przeróbki (mam maszynę starego łucznika i musiałabym kupować specjalnie dodatkowe igły do koronki i je montować a nie miałam weny do tego) i się okazało że dwa dni i gotowe-za podszycie zapłaciłam 10zł
Na leżąco to trudno cokolwiek załatwić, chociaż uwierz - rwę się do ludzi!Ag... lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny