X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    Weszłam wczoraj do Reserved.Bardzo duzo plaszczy i kurtek.No i wziełam 2 rozmiary większą kurtke do przymierzenia niż zawsze nosze i pomimo,że na brzuszku było ok,to na dole i w ramionach po prostu była za duża.Przymierzylam chyba ze 4 modele i to samo.Doszlam do wniosku,że musze kupić cos ciązowego,dopasowane i uszyte na kobiete w ciąży.Juz na bluzkach się przekonalam,ze nie warto brać większego rozmiaru w ciązy,bo po prostu większy rozmiar jest wszedzie,nie tylko w obwodzie brzucha.

Jejku, na dworze coraz zimniej, ja też zaczynam się spinać koniecznością zakupu zimówki. Oglądałaś może w C&A? Mają kilka modeli ciążówek, ale nie widziałam ich na żywo i nie zobaczę, bo nie mogę łazić po sklepach. Pozostaje mi chyba zamówić przez internet i modlić się, że będzie dobra...

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie też przyszedł przewijak, ale taki na łóżeczko. Jednak nie mam miejsca na dodatkowy mebel, ale tobie Marta zazdroszczę, bo będziesz miała wielką wygodę!

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jesień mam parkę która po poszerzeniu sznureczka wygląda super wiec niw muszę kupować, do tego uwielbiam ponczo wiec coś tam mam do ubraniaw.
    Co do zimy dostałam rok temu od męża kozuszek taki lekki wiązany z duuzym kapturem wiec będzie ok:) i tak leżakuje wiec na jakieś wyjście chyba tylko do lekarza będzie:) w razie czego zostaje kurtka snowboardowa, hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:14

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle, w moim mieście nie ma w c&a ciazowych rzeczy,tez zamawiam przez internet,ale jest ten komfort,że mozna bezplatnie wzrócić w ciągu chyba 3 tygodni,więc nie ma problemu.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    Kawa obyś się nie zdziwiła, jak zobaczysz jakąś babkę w drzwiach domu :D

Hah zapraszam serdecznie :D na wejściu na teren domu zostanie "zaatakowana" przez bezzębnego psa od dziadka 87l, więc pierwsze stoczy z nim batalię, następnie z dziadkiem który nie słyszy (oszczędza baterie w aparacie :P) a my mieszkamy u góry domu i nie ma do nas dzwonka na dole-bo niedawno ocieplaliśmy i tynkowaliśmy dom i odczepili :P

Ag..., Paula44, jonka91 lubią tę wiadomość

• Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa czyli dziecko bezpieczne:)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    isabelle, w moim mieście nie ma w c&a ciazowych rzeczy,tez zamawiam przez internet,ale jest ten komfort,że mozna bezplatnie wzrócić w ciągu chyba 3 tygodni,więc nie ma problemu.

No to będziemy kupować metodą prób i błędów :) Zaglądałaś może na Zalando? Jam mam jakiś rabat tam na 50 zł, a przesyłka jest za darmo, więc może spróbuję coś tam wybrać.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:

No to będziemy kupować metodą prób i błędów :) Zaglądałaś może na Zalando? Jam mam jakiś rabat tam na 50 zł, a przesyłka jest za darmo, więc może spróbuję coś tam wybrać.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kurtek mi szkoda wydać ponad sto zł na taką co by mi się podobała i pasowała.. Tym bardziej że dotychczas jeżdżąc np na uczelnie-całą zimę przechodziłam w bezrękawniku futerkowym na sweter, na zakupy czy do rodziny to samo(w bagażniku zawsze miałam w razie czego zwykłą zimówkę ale poprostu z niej nie korzystałam) więc szkoda wydać kasę na kurtkę w której pochodzę miesiąc dwa ew. trzy :)

Kupuję mięsiste PAREO z allegro i podszyję go dwiema warstwami polaru albo polaru i ortalionu (by nie przewiewał) :) Jak już urodzę i zejdzie mi brzuszek to odpruję i będę używać jako sweterek albo okrycie wierzchnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:33

isabelle, agnesik lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na zalando nie,tam chyba drogo.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    Kawa czyli dziecko bezpieczne:)

Bezpieczne :D chociaż na wszelki wypadek kupię małej amstaffa na roczek by z nią rósł i jej pilnował :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:33

Ag..., Ewelina88 lubią tę wiadomość

• MartaKD Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez szkoda wydawać na kurtkę,płaszcz ciążowy, dlatego poluje na alleggro na używane.musze jakaś kupić,bo wszystkie mam dopasowane i się nie dopnę.a już bym chciala na wszystkich świętych.

ug37df9hvpghw3yg.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaKD wrote:
    na zalando nie,tam chyba drogo.

Znalazłam kurtkę puchową Mama Licious za 269 zł, z moją zniżką zapłacę 219 zł. Na allegro takie kurtki schodzą jak ciepłe bułeczki za niemałą kasę używane, więc po prostu można sprzedać później, albo znów zachodzić w ciążę na zimę :)

Mam Marta ten sam problem co ty, wąsko w ramionach i każdy nawet jeden rozmiar większy wisi na mnie jak na wieszaku, a w brzuchu i biuście się nie zapina. Zdolności do przeróbek a'la Kawa niestety brak :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:35

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • bluegirl89 Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaaaa dziś mamy już 65% :D

I taki oto tekst:

Jesteś w 27 tygodniu ciąży
    (26 tyg. i 0 dni)
    Miesiąc: 7
    Trymestr: 2

Ale mam uciechę :D Jak to szybko leci...

No i oczywiście cotygodniowe ważenie: 77,8kg ( czyli 0,5kg do przodu)
    i mierzenie obwodu: 99cm ( tu stoimy w miejscu)

Pięknego dnia wszystkim mamuśkom życzę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2014, 09:37

isabelle, Kawa, Ag..., Ewelina88, Paula44, Cookie, Silatan, jonka91, M4DZI4, zielarka lubią tę wiadomość

ex2bhdgejfu72ae7.png
    km5shdgeqwm0rb9j.png[/url]
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczci dziewczyny na asos.com, oni chyba z USA wysyłają (albo uk) ale jest darmowy zwrot, szybka dostawa i ogólnie fajne rzeczy:) sukienkę kupiłam ciążowa u nich, dużo taniej niż w pl, dużo promocji jest.

isabelle lubi tę wiadomość

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel zapytaj w zwykłej pasmanterii czy by Ci tak nie zrobili. Jak kupiłam ostatnio tą kiecę z allegro i okazało się że za krótka to pojechałam szukać dodatkowej koronki by ją podszyć i z ciekawości zapytałam czy robią jakieś przeróbki (mam maszynę starego łucznika i musiałabym kupować specjalnie dodatkowe igły do koronki i je montować a nie miałam weny do tego) i się okazało że dwa dni i gotowe-za podszycie zapłaciłam 10zł :)

• isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawa wrote:
    Isabel zapytaj w zwykłej pasmanterii czy by Ci tak nie zrobili. Jak kupiłam ostatnio tą kiecę z allegro i okazało się że za krótka to pojechałam szukać dodatkowej koronki by ją podszyć i z ciekawości zapytałam czy robią jakieś przeróbki (mam maszynę starego łucznika i musiałabym kupować specjalnie dodatkowe igły do koronki i je montować a nie miałam weny do tego) i się okazało że dwa dni i gotowe-za podszycie zapłaciłam 10zł :)

Na leżąco to trudno cokolwiek załatwić, chociaż uwierz - rwę się do ludzi!

Ag... lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Ag... Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Na leżąco to trudno cokolwiek załatwić, chociaż uwierz - rwę się do ludzi!
    łącze się w trudach leżakowania:)

dqprhdgeyewjk8qy.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 16 października 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag... wrote:
    łącze się w trudach leżakowania:)

wczoraj pierwszy raz od dwóch tygodni się umalowałam, ale czad! Czułam się jak gwiazda :)

Ewelina88 lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabel Pareo można zamówić na allegro i męża poślij :D

‹‹ 958 959 960 961 962 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ