*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
-
WIADOMOŚĆ
-
szpilko teraz odchodzi się od układania płytek od podłogi po sam sufit i to na każdej ścianie, więc można w ten sposób zaoszczędzić
Wiem jak to jest liczyć się z kosztami. Sama mam płytki na niecałych dwóch ścianach
A z płytkami to jest tak, że jak się czegoś szuka, to jest kicha. Jak już się coś kupi, to po czasie nagle jest wielki wybór.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:02
szpilka lubi tę wiadomość
-
Chanela wrote:to dobrego masz męża
chce iść na żywioł
-
ania_29 wrote:szpilko teraz odchodzi się od układania płytek od podłogi po sam sufit i to na każdej ścianie, więc można w ten sposób zaoszczędzić
Wiem jak to jest liczyć się z kosztami. Sama mam płytki na niecałych dwóch ścianach
-
Spokojnie, ogarniecie i temat kosmetyków i wszystko. Ja sobie zrobiłam listę, co jakiś czas ją weryfikuję i zakreślam na kolorowo, co już mam. Od poniedziałku lista mocno się posunęła do przodu. Z kosmetyków i innych aptecznych popierdółek mam zaplanowany zakup:
- 2 paczek podpasek Bella Mamma
- 5 podkładów Seni na łóżko
- wkładki laktacyjne Tommie Tippie 50 szt (mam)
- patyczki do uszu dla noworodka (mam)
- płatki kosmetyczne BabyOno (mam)
- Sudocrem - małe opakowanie, bo przeczytałam, żeby stosować tylko na największe odparzenia (mam)
- Linomag A+E na codzień dla maluszka
- Bephanten na sutki
- krem Nivea na mróz i wiatr
- płyn do kąpieli Hipp
- oliwka do kąpieli Hipp (?)
- sól fizjologiczna w kapsułkach
- Oscanisept i gaziki do pępuszka
Nie wiem, czy to wszystko?
szpilka lubi tę wiadomość
-
Isabelle fajna lista, jedyne co to opakowanie wkładek laktacyjnych(dość drogich) to za mało takie opakowanie zużyjesz w ciągu tygodnia nawału pokarmu, gdy mleko z piersi sika i zalewa wszystko
Polecam wkładki najtańsze, nie zaglądałam na allegro, ale w rossmanie są za ok 5 zł 30 szt. Po moich doświadczeniach poważnie zastanawiam się nad zakupem wkładek wielorazowych, 6 kompletów wyjdzie taniej niż wkładki jednorazowe przez min 2 lata karmienia.
Też zastanawiam się nad Octaniseptem do pępuszka, nie wiem jak to działa, moja córka miała kikut przez bity miesiąc, nic się nie działo, po prostu nie odpadał. Dopiero smarowanie spirytusem pomogło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:19
isabelle lubi tę wiadomość
-
zielarka wrote:Isabelle fajna lista, jedyne co to opakowanie wkładek laktacyjnych(dość drogich) to za mało takie opakowanie zużyjesz w ciągu tygodnia nawału pokarmu, gdy mleko z piersi sika i zalewa wszystko
Polecam wkładki najtańsze, nie zaglądałam na allegro, ale w rossmanie są za ok 5 zł 30 szt. Po moich doświadczeniach poważnie zastanawiam się nad zakupem wkładek wielorazowych, 6 kompletów wyjdzie taniej niż wkładki jednorazowe przez min 2 lata karmienia.
Też zastanawiam się nad Octaniseptem do pępuszka, nie wiem jak to działa, moja córka miała kikut przez bity miesiąc, nic się nie działo, po prostu nie odpadał. Dopiero smarowanie spirytusem pomogło.
A to dobrze poznać radę doświadczonej mamyWkładki kupiłam dość tanio w porównaniu do innych dużych producentów, ale faktycznie zupełnie nie zdawałam sobie sprawy ile ich się zużywa. Dokupi się potem.
Do dupci Linomag A+E nie będzie ok? W Sudocremie jest cynk, który wysusza skórę, więc radzą, żeby stosować, kiedy faktycznie coś się większego dzieje, a nie codziennie.
-
Octanisept polecały położne na SR, Sudocrem tylko na odparzenia. O patyczkach do uszu w ogóle nie było mowy. Przemywa się tylko delikatnie zewnętrzną część uszek. Tak samo jak do noska żadnych patyczków się nie wkłada... Tyle pamiętam, czyli mało
Co ta mała wyczynia? Trzęsie brzuchem jak galaretą od 10 minutChanela lubi tę wiadomość
-
Mamy octanisept po ospie wietrznej córy
Do pupy to linomag albo bepanthen maść oba się sprawdziły, miałam też sudocrem, tez się przydawał przy większych odparzeniach.
Macie mdłości? Mi od jakiegos czasu znów wróciły rano i wieczorem dość mocne, w ciągu dnia po jedzeniu tez muli, wrócił też odruch wymiotny przy myciu zębów, mąz się ze mnie śmieje bo myjąc zęby sobie nucę lalala a nagle słychać głośne błłłeeeepolaola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizycie szyja ok.
Lazienka niezla ja mam taka sypialke
Zielarko jak wybierzesz te wielorazowe wkladki to daj znac jak dla mnie nowy temat, chyba tez zastanowie sie nad takim wyborem.
Jak ktos ma problem z grzybkiem na silikonie w kabinie polecam produkt SAVO spryskujesz idziesz jesc sniadanie wracasz i juz po brudzie.
Ja kupuje tylko mydelko sudokrem linomag i osc......costam do pepuszka oraz sol fizj. na oczka.
Do tego dobre jakosciowo ubranka i plyn do prania wiec mam nadzieje ze skora nie bedzie podrazniona.szpilka, Wiki81, Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKowalski umiera i trafia do piekla.
Diabel mowi:
- Musisz sobie wybrac kare za Twoje grzechy. Pamietaj bedzie ona trwala 1000 lat.
Diabel oprowadza Kowalskiego przez pieklo i wchodza do pierwszej sali gdzie male diabelki przypiekaja faceta ogniem.
- Nie tego na pewno nie chce
Wchodza do drugiej sali gdzie facet jest bity pejczem
- Tego tez nie chce
Wchodza do trzeciej sali gdzie piekna blondynka robi facetowi dobrze.
- Tak, tak to mi sie podoba.
- Jestes pewny? Pamietaj, ze kara bedzie trwala 1000 lat.
- Tak jestem pewny.
Diabel podchodzi do blondyny i mowi:
- Blondi mozesz juz przestac, przyszedl Twoj zmiennik.
polaola, jonka91, zielarka, szpilka, M4DZI4, magdalenka lubią tę wiadomość
-
Chanela wrote:u nas sponsorem jest chyba alantan bo mocno zachwalali i pokazywali jak wygląda a niedługo dostaniemy próbki
isabelle dokładnie ten