WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne *~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*
Odpowiedz

*~*~* STYCZNIÓWKI 2015 - łączmy się ;) *~*~*

Oceń ten wątek:
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko teraz odchodzi się od układania płytek od podłogi po sam sufit i to na każdej ścianie, więc można w ten sposób zaoszczędzić ;) Wiem jak to jest liczyć się z kosztami. Sama mam płytki na niecałych dwóch ścianach :)
    A z płytkami to jest tak, że jak się czegoś szuka, to jest kicha. Jak już się coś kupi, to po czasie nagle jest wielki wybór. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:02

szpilka lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    to dobrego masz męża :) chce iść na żywioł
    raczej boi sie żywiołu zwanego ciężarna, bo najpierw było a kto to bedzie układał, powiedziaąłm, że jak się wkurzę to sama ułoże, bo skoro moja mam dała rae to tez dam ("fachowiec" nawalił a mój tatus to raczej od gotowania)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania_29 wrote:
    szpilko teraz odchodzi się od układania płytek od podłogi po sam sufit i to na każdej ścianie, więc można w ten sposób zaoszczędzić ;) Wiem jak to jest liczyć się z kosztami. Sama mam płytki na niecałych dwóch ścianach :)
    wersja pierwsza była taka, ze robimy tylko wnetrze kabiny, druga, że kabine i tę ścianę z wanna, umywalką etc, ale potem kiedyś chcialby robić pozostałe i wez wtedy dobierz jakies plytki, wiec jak nam pan zrobił cene 32 za m2, plytek, ktore mi pasują na 90 % a meżusia w oczy kuć nie będą to nie było sie nad czym zastanawiac, bo pozostałe niebieskie w wiekszości sklepów, po rabacie za metraz zaczynaly sie tuz poniżej 50, znalazlam moze dwa mdele ponizej 30, ale to i tak takie, że bym je do kabiny wepchnela, bo mleczne szkło by je troche zasloniło :)

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka to super cena. Fajnie że wam się udało teraz :) będziesz mieć jeszcze komfort bo ciągle rośniesz.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, ogarniecie i temat kosmetyków i wszystko. Ja sobie zrobiłam listę, co jakiś czas ją weryfikuję i zakreślam na kolorowo, co już mam. Od poniedziałku lista mocno się posunęła do przodu. Z kosmetyków i innych aptecznych popierdółek mam zaplanowany zakup:

- 2 paczek podpasek Bella Mamma
    - 5 podkładów Seni na łóżko
    - wkładki laktacyjne Tommie Tippie 50 szt (mam)
    - patyczki do uszu dla noworodka (mam)
    - płatki kosmetyczne BabyOno (mam)
    - Sudocrem - małe opakowanie, bo przeczytałam, żeby stosować tylko na największe odparzenia (mam)
    - Linomag A+E na codzień dla maluszka
    - Bephanten na sutki
    - krem Nivea na mróz i wiatr
    - płyn do kąpieli Hipp
    - oliwka do kąpieli Hipp (?)
    - sól fizjologiczna w kapsułkach
    - Oscanisept i gaziki do pępuszka

Nie wiem, czy to wszystko?

szpilka lubi tę wiadomość

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:04

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isabelle fajna lista, jedyne co to opakowanie wkładek laktacyjnych(dość drogich) to za mało takie opakowanie zużyjesz w ciągu tygodnia nawału pokarmu, gdy mleko z piersi sika i zalewa wszystko :D Polecam wkładki najtańsze, nie zaglądałam na allegro, ale w rossmanie są za ok 5 zł 30 szt. Po moich doświadczeniach poważnie zastanawiam się nad zakupem wkładek wielorazowych, 6 kompletów wyjdzie taniej niż wkładki jednorazowe przez min 2 lata karmienia.
    Też zastanawiam się nad Octaniseptem do pępuszka, nie wiem jak to działa, moja córka miała kikut przez bity miesiąc, nic się nie działo, po prostu nie odpadał. Dopiero smarowanie spirytusem pomogło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 20:19

isabelle lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Isabelle fajna lista, jedyne co to opakowanie wkładek laktacyjnych(dość drogich) to za mało takie opakowanie zużyjesz w ciągu tygodnia nawału pokarmu, gdy mleko z piersi sika i zalewa wszystko :D Polecam wkładki najtańsze, nie zaglądałam na allegro, ale w rossmanie są za ok 5 zł 30 szt. Po moich doświadczeniach poważnie zastanawiam się nad zakupem wkładek wielorazowych, 6 kompletów wyjdzie taniej niż wkładki jednorazowe przez min 2 lata karmienia.
    Też zastanawiam się nad Octaniseptem do pępuszka, nie wiem jak to działa, moja córka miała kikut przez bity miesiąc, nic się nie działo, po prostu nie odpadał. Dopiero smarowanie spirytusem pomogło.

A to dobrze poznać radę doświadczonej mamy :) Wkładki kupiłam dość tanio w porównaniu do innych dużych producentów, ale faktycznie zupełnie nie zdawałam sobie sprawy ile ich się zużywa. Dokupi się potem.

Do dupci Linomag A+E nie będzie ok? W Sudocremie jest cynk, który wysusza skórę, więc radzą, żeby stosować, kiedy faktycznie coś się większego dzieje, a nie codziennie.

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:06

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Octanisept polecały położne na SR, Sudocrem tylko na odparzenia. O patyczkach do uszu w ogóle nie było mowy. Przemywa się tylko delikatnie zewnętrzną część uszek. Tak samo jak do noska żadnych patyczków się nie wkłada... Tyle pamiętam, czyli mało :D

Co ta mała wyczynia? Trzęsie brzuchem jak galaretą od 10 minut :D

Chanela lubi tę wiadomość

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    mi na SR powiedzieli żeby zakupić jeszcze nadmanganian potasu na wszelki wypadek.

Dzięki, dopisuję do listy :)

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • ania_29 Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    isabelle wrote:
    Do dupci Linomag A+E nie będzie ok? W Sudocremie jest cynk, który wysusza skórę, więc radzą, żeby stosować, kiedy faktycznie coś się większego dzieje, a nie codziennie.

O właśnie, chyba linomag do pupencji.. :)

201501145565.png
  • isabelle Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    do dupci to chyba nadaje się tylko ten zwykły linomag (zielony)

Czyli ten http://www.aptekagemini.pl/linomag-masc-0-2-g-1g-30g.html ?

0d1yskjom1pl8rx5.png
    mhsvrl68zjjdct5d.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:06

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • zielarka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy octanisept po ospie wietrznej córy :)
    Do pupy to linomag albo bepanthen maść oba się sprawdziły, miałam też sudocrem, tez się przydawał przy większych odparzeniach.

Macie mdłości? Mi od jakiegos czasu znów wróciły rano i wieczorem dość mocne, w ciągu dnia po jedzeniu tez muli, wrócił też odruch wymiotny przy myciu zębów, mąz się ze mnie śmieje bo myjąc zęby sobie nucę lalala a nagle słychać głośne błłłeeee :D :D :D

polaola lubi tę wiadomość

FITop1.png
  • polaola Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po wizycie szyja ok. :-)

Lazienka niezla ja mam taka sypialke :-)

Zielarko jak wybierzesz te wielorazowe wkladki to daj znac jak dla mnie nowy temat, chyba tez zastanowie sie nad takim wyborem.

Jak ktos ma problem z grzybkiem na silikonie w kabinie polecam produkt SAVO spryskujesz idziesz jesc sniadanie wracasz i juz po brudzie.

Ja kupuje tylko mydelko sudokrem linomag i osc......costam do pepuszka oraz sol fizj. na oczka.
    Do tego dobre jakosciowo ubranka i plyn do prania wiec mam nadzieje ze skora nie bedzie podrazniona.

szpilka, Wiki81, Kawa, Agus89 lubią tę wiadomość

relgtv734oc66rli.png
    https://www.suwaczki.com/tickers/relgtv734oc66rli.png
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilko i jak tam projekt Ani?

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kowalski umiera i trafia do piekla.
    Diabel mowi:
    - Musisz sobie wybrac kare za Twoje grzechy. Pamietaj bedzie ona trwala 1000 lat.
    Diabel oprowadza Kowalskiego przez pieklo i wchodza do pierwszej sali gdzie male diabelki przypiekaja faceta ogniem.
    - Nie tego na pewno nie chce
    Wchodza do drugiej sali gdzie facet jest bity pejczem
    - Tego tez nie chce
    Wchodza do trzeciej sali gdzie piekna blondynka robi facetowi dobrze.
    - Tak, tak to mi sie podoba.
    - Jestes pewny? Pamietaj, ze kara bedzie trwala 1000 lat.
    - Tak jestem pewny.
    Diabel podchodzi do blondyny i mowi:
    - Blondi mozesz juz przestac, przyszedl Twoj zmiennik.

;)

polaola, jonka91, zielarka, szpilka, M4DZI4, magdalenka lubią tę wiadomość

• szpilka Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chanela wrote:
    u nas sponsorem jest chyba alantan bo mocno zachwalali i pokazywali jak wygląda a niedługo dostaniemy próbki :)

isabelle dokładnie ten
    moja ciocia majac 7 dzieci zawsze miala w domu alantan, wiec zakladam, ze do pupy

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Chanela Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alantan ma szerokie zastosowanie, i do pupy i na rany, oparzenia uszkodzenia skóry. Ale fakt jest od dawna używany i cieszy się popularnością.

201501275365.png
    p19uk0s3zyd2g4e9.png
‹‹ 972 973 974 975 976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ