X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stopy jeszcze widze jak lekko sie nachyle. Nie wiem czy mam maly brzuch czy duze stopy hehe :-P
    Wlosy na brzuchu to juz mi dawno urosly takie jasne i ciemniejsze wokol pepka, ale to wyjdzie. Na poczatku ciazy urosly mi wokol sutkow takie dlugie i ciemne. Teraz juz ich nie ma.
    A na nogach to najpierw mi rosly doslownie pol dnia i znow musialam golic, potem przestaly, potem znowu i teraz znow jakby mniej.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nogi jadę depilatorem, tzn do kolan to raz na jakiś czas i problem z głowy :D ale piczkę to na samą myśl, że mam ją golić skurczu dostaję :D także gole średnio co 1,5 tyg, przed wizytą i między wizytami jak męża chcę zmaltretować :D na brzuchu też mam mase włosków ciemnych!! wstyd pokazywać :/

ja mam 8 kg na plusie, a czuję się, jakbym miała 15 :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ale szoku doznacie po porodzie jak na piczkę spojrzycie, normalnie jak nie wasza będzie hahaha tyle miesięcy zakryta :D

Summerka, Paulix, ania.g lubią tę wiadomość

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi już troche spuchla. nie za szybko ?

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    mi już troche spuchla. nie za szybko ?
    nie, mi też :P

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Summerka, sukienki polecam! Kupilam sobie rajstopy ciazowe, maja taki fajny klin na brzuszek, nic nie cisnie i nawetnie czuje sie jak kulka :-)
    Ja praktykuję też tylko sukienki +rajstopy ciązowe i nawet czuję się atrakcyjnie tak ubrana mimo 13 kg na plus :)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie golenie tam na dole wykonuję ostatnio tylko na wizyty u lekarza no i ewentualnie dla męza :), najpierw maszynką po omacku potem podgląd w lusterku i poprawki:), piszecie że sie pocicie a myślałam że jestem z tym sama..., nigdy nie miałam z tym problemu a teraz masakra , nawet jak gdzieś jadę to zakładam kurtkę wiosenna bo tak mi gorąco że w płaszczu bym się uparowała.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Arga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam już 11 kg na plusie. Muszę się pochylać aby zobaczyć wagę bo mi brzuch zasłania. Zakładanie butów to masakra.
    Golenie to istna masakra. Zawsze długo mi z tym schodziło ale teraz to normalnie z godzinę siedzę w wannie i się gimnastykuje. Łona nie widziałam już od dawna. I moja skóra jest taka mało jędrna. Oby to się jakoś zmieniło po porodzie.
    Ale i tak jakby mnie ktoś spytał to powiem, że to cudowny stan i mogłabym szybko jeszcze raz być w ciąży :P Nie wiem jak to działa ale tak się czuję.

Moja mała byłą ułożona głową w dół jakiś czas temu ale chyba do 37 tygodnia mogą się dzieciaczki jeszcze kręcić i być raz u góry raz u dołu.

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka była jeszcze do 36-37tc dupką do dołu, na usg w 37 tc już fiknęła głową do dołu.. tzn nie już a dopiero! :D bałam się, że z Tymkiem to samo będzie bo jeszcze bodajże w 25tc siedział na tyłku, ale zaraz po tym fiknął głową do dołu i już tak "siedzi" :)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez ciagle goraco, chodze cienko ubrana ciagle jeszcze przez to. No menopauza jak nic :-D Na szczescie sie nie poce.
    A co do poczucia nieatrakcyjnosci, to mysle, ze niekoniecznie od ilosci przybranych kg zalezy. Kazda zmiana powoduje dyskomfort, niezaleznie czy ma sie 5 czy 25 kg wiecej.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj opadł brzuch absolutnie.
    Od rana łaziłam i zastanawiałam się co jest nie tak. Ale przy chodzeniu to już naprawdę ciężko jest, bo jest mega ucisk na pęcherz :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Mi dzisiaj opadł brzuch absolutnie.
    Od rana łaziłam i zastanawiałam się co jest nie tak. Ale przy chodzeniu to już naprawdę ciężko jest, bo jest mega ucisk na pęcherz :-/
    no to się szykuj powoli hehe :) mi to chyba w ogóle nie opadnie, bo młody cały czas tak mi na dół naciska, jakbym kołka miała, albo miał zaraz wypaść eh jakby chciał niżej to już by mi ręką chyba machał hehe

mala_lady lubi tę wiadomość

• Arga Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze marzłam straszliwie. Wręcz telepałam się z zimna a moje ręce były jak lód. A teraz zmarzłam może ze dwa razy jak mocniej wiało, chodzę w płaszczyku a w sklepach po prostu muszę się rozbierać bo chyba bym zemdlała z gorąca. Boję się, że w szpitalu jak tylko zmienią się hormony to zamarznę a mała będzie płakać jak tylko dotknę ją moimi zimnymi dłoniami :/

age.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Ja zawsze marzłam straszliwie. Wręcz telepałam się z zimna a moje ręce były jak lód. A teraz zmarzłam może ze dwa razy jak mocniej wiało, chodzę w płaszczyku a w sklepach po prostu muszę się rozbierać bo chyba bym zemdlała z gorąca. Boję się, że w szpitalu jak tylko zmienią się hormony to zamarznę a mała będzie płakać jak tylko dotknę ją moimi zimnymi dłoniami :/

to tak jak ja, ateraz tak mi gorąco, że szok!!

bbe73a0022.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    no to się szykuj powoli hehe :) mi to chyba w ogóle nie opadnie, bo młody cały czas tak mi na dół naciska, jakbym kołka miała, albo miał zaraz wypaść eh jakby chciał niżej to już by mi ręką chyba machał hehe

to nasze łobuzy chyba tak maja ;) ja myślałam, że młody dzis to mi zrobi "a ku ku " i się schowa na dalsze tygodnie ;)

bbe73a0022.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch tez nisko.

Spakowałam torby;) ha! Ja soakowalam sie w taka na siłownie, a Toske w troche większa. Wszystko z listy mam, wiec chyba nie zapomniałam niczego...(szlafroka nie biore, bo bedzie gorąco pewnie).

Pchełka lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    hahaha :) i nie wiem czy to normalne ale czasem boli mnie cala piczka i uda od srodka i oczywiście mysle ze rodze . Tez tak macie ?
    no wlasnie mialam tez pytać czy ktoras tez tak ma :P
    ostatnio czuje caly czas zakwasy, jakbym non stop sie seksiła :P

FasUla ja tak samo jak ty mam za ok3tyg ciaze donoszoną, masakra to tylko 22dni :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Mój brzuch tez nisko.

Spakowałam torby;) ha! Ja soakowalam sie w taka na siłownie, a Toske w troche większa. Wszystko z listy mam, wiec chyba nie zapomniałam niczego...(szlafroka nie biore, bo bedzie gorąco pewnie).

Summerka, weź szlafrok, zobaczysz, że się przyda. Choćby żeby kawałek tylka zakryć po prysznicu ;-)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem chyba najzdolniejsza, bo golę piczkę na macanego i mam od maszynki pocięte paznokcie wzdłuż płytki :-D Później to zapaćkowuję lakierem bezbarwnym, bo mi o wszystko haczą, a przecież obciąć się nie da :-D

W sumie mimo 11 kg na plusie wszyscy się zachwycają jak pięknie wyglądam w tej ciąży (w poprzedniej z uprzejmości nie komentowali ;-) ), ale mnie wkurza, że ruszam się jak słoń i wszystko mnie ciągle boli. Lubię być aktywna, a teraz głównie leżę i nawet leżenie boli ;-) W łóżku też mam problem nie z wyglądem, tylko z poruszaniem się jak słonica, a nie jak kocica :-D Przez spojenie łonowe, które boli jakby chciało pęknąć, to muszę pilnować żeby nóżki razem trzymać, a i tak nie przekręcę się na drugi bok bez jęku, stęknięcia choćby ;-) A jak się położę na płasko to się duszę. I tak ten seks wygląda, że ja pier.... ;-) Niby się da, ale jak to się ma do seksu bez brzucha...

Paulix lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Ja jestem chyba najzdolniejsza, bo golę piczkę na macanego i mam od maszynki pocięte paznokcie wzdłuż płytki :-D Później to zapaćkowuję lakierem bezbarwnym, bo mi o wszystko haczą, a przecież obciąć się nie da :-D

W sumie mimo 11 kg na plusie wszyscy się zachwycają jak pięknie wyglądam w tej ciąży (w poprzedniej z uprzejmości nie komentowali ;-) ), ale mnie wkurza, że ruszam się jak słoń i wszystko mnie ciągle boli. Lubię być aktywna, a teraz głównie leżę i nawet leżenie boli ;-) W łóżku też mam problem nie z wyglądem, tylko z poruszaniem się jak słonica, a nie jak kocica :-D Przez spojenie łonowe, które boli jakby chciało pęknąć, to muszę pilnować żeby nóżki razem trzymać, a i tak nie przekręcę się na drugi bok bez jęku, stęknięcia choćby ;-) A jak się położę na płasko to się duszę. I tak ten seks wygląda, że ja pier.... ;-) Niby się da, ale jak to się ma do seksu bez brzucha...

Ja też stękam i to stekanie już się powoli robi wkur...iające. Stękam pół nocy, czasem całą, co godzinę. Też boję się wstawać w nocy do kibelka, żeby mi nie pękło to spojenie, choć i tak coś mi tam jakby zgrzyta...
    Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ostatnio uwielbiam kąpiele. Wylegiwanie sie w wannie pełnej ciepłej wody, z pianą. Tylko jak leże to brzuch mam cały "nad poziomem morza" :-D

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ