Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja stopy jeszcze widze jak lekko sie nachyle. Nie wiem czy mam maly brzuch czy duze stopy hehe
Wlosy na brzuchu to juz mi dawno urosly takie jasne i ciemniejsze wokol pepka, ale to wyjdzie. Na poczatku ciazy urosly mi wokol sutkow takie dlugie i ciemne. Teraz juz ich nie ma.
A na nogach to najpierw mi rosly doslownie pol dnia i znow musialam golic, potem przestaly, potem znowu i teraz znow jakby mniej.
-
nick nieaktualnyja nogi jadę depilatorem, tzn do kolan to raz na jakiś czas i problem z głowy
ale piczkę to na samą myśl, że mam ją golić skurczu dostaję
także gole średnio co 1,5 tyg, przed wizytą i między wizytami jak męża chcę zmaltretować
na brzuchu też mam mase włosków ciemnych!! wstyd pokazywać
ja mam 8 kg na plusie, a czuję się, jakbym miała 15 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pati78 wrote:Summerka, sukienki polecam! Kupilam sobie rajstopy ciazowe, maja taki fajny klin na brzuszek, nic nie cisnie i nawetnie czuje sie jak kulka
-
U mnie golenie tam na dole wykonuję ostatnio tylko na wizyty u lekarza no i ewentualnie dla męza
, najpierw maszynką po omacku potem podgląd w lusterku i poprawki:), piszecie że sie pocicie a myślałam że jestem z tym sama..., nigdy nie miałam z tym problemu a teraz masakra , nawet jak gdzieś jadę to zakładam kurtkę wiosenna bo tak mi gorąco że w płaszczu bym się uparowała.
-
To ja mam już 11 kg na plusie. Muszę się pochylać aby zobaczyć wagę bo mi brzuch zasłania. Zakładanie butów to masakra.
Golenie to istna masakra. Zawsze długo mi z tym schodziło ale teraz to normalnie z godzinę siedzę w wannie i się gimnastykuje. Łona nie widziałam już od dawna. I moja skóra jest taka mało jędrna. Oby to się jakoś zmieniło po porodzie.
Ale i tak jakby mnie ktoś spytał to powiem, że to cudowny stan i mogłabym szybko jeszcze raz być w ciążyNie wiem jak to działa ale tak się czuję.
Moja mała byłą ułożona głową w dół jakiś czas temu ale chyba do 37 tygodnia mogą się dzieciaczki jeszcze kręcić i być raz u góry raz u dołu. -
nick nieaktualnymoja córka była jeszcze do 36-37tc dupką do dołu, na usg w 37 tc już fiknęła głową do dołu.. tzn nie już a dopiero!
bałam się, że z Tymkiem to samo będzie bo jeszcze bodajże w 25tc siedział na tyłku, ale zaraz po tym fiknął głową do dołu i już tak "siedzi"
-
Mi tez ciagle goraco, chodze cienko ubrana ciagle jeszcze przez to. No menopauza jak nic
Na szczescie sie nie poce.
A co do poczucia nieatrakcyjnosci, to mysle, ze niekoniecznie od ilosci przybranych kg zalezy. Kazda zmiana powoduje dyskomfort, niezaleznie czy ma sie 5 czy 25 kg wiecej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPchełka wrote:Mi dzisiaj opadł brzuch absolutnie.
Od rana łaziłam i zastanawiałam się co jest nie tak. Ale przy chodzeniu to już naprawdę ciężko jest, bo jest mega ucisk na pęcherzmi to chyba w ogóle nie opadnie, bo młody cały czas tak mi na dół naciska, jakbym kołka miała, albo miał zaraz wypaść eh jakby chciał niżej to już by mi ręką chyba machał hehe
mala_lady lubi tę wiadomość
-
Ja zawsze marzłam straszliwie. Wręcz telepałam się z zimna a moje ręce były jak lód. A teraz zmarzłam może ze dwa razy jak mocniej wiało, chodzę w płaszczyku a w sklepach po prostu muszę się rozbierać bo chyba bym zemdlała z gorąca. Boję się, że w szpitalu jak tylko zmienią się hormony to zamarznę a mała będzie płakać jak tylko dotknę ją moimi zimnymi dłoniami
-
Arga wrote:Ja zawsze marzłam straszliwie. Wręcz telepałam się z zimna a moje ręce były jak lód. A teraz zmarzłam może ze dwa razy jak mocniej wiało, chodzę w płaszczyku a w sklepach po prostu muszę się rozbierać bo chyba bym zemdlała z gorąca. Boję się, że w szpitalu jak tylko zmienią się hormony to zamarznę a mała będzie płakać jak tylko dotknę ją moimi zimnymi dłoniami
to tak jak ja, ateraz tak mi gorąco, że szok!! -
anulka557 wrote:no to się szykuj powoli hehe
mi to chyba w ogóle nie opadnie, bo młody cały czas tak mi na dół naciska, jakbym kołka miała, albo miał zaraz wypaść eh jakby chciał niżej to już by mi ręką chyba machał hehe
to nasze łobuzy chyba tak majaja myślałam, że młody dzis to mi zrobi "a ku ku " i się schowa na dalsze tygodnie
-
nick nieaktualnyPaulix wrote:hahaha
i nie wiem czy to normalne ale czasem boli mnie cala piczka i uda od srodka i oczywiście mysle ze rodze . Tez tak macie ?
ostatnio czuje caly czas zakwasy, jakbym non stop sie seksiła
FasUla ja tak samo jak ty mam za ok3tyg ciaze donoszoną, masakra to tylko 22dni
-
nick nieaktualnySummerka wrote:Mój brzuch tez nisko.
Spakowałam torby;) ha! Ja soakowalam sie w taka na siłownie, a Toske w troche większa. Wszystko z listy mam, wiec chyba nie zapomniałam niczego...(szlafroka nie biore, bo bedzie gorąco pewnie).
Summerka, weź szlafrok, zobaczysz, że się przyda. Choćby żeby kawałek tylka zakryć po prysznicu -
Ja jestem chyba najzdolniejsza, bo golę piczkę na macanego i mam od maszynki pocięte paznokcie wzdłuż płytki
Później to zapaćkowuję lakierem bezbarwnym, bo mi o wszystko haczą, a przecież obciąć się nie da
W sumie mimo 11 kg na plusie wszyscy się zachwycają jak pięknie wyglądam w tej ciąży (w poprzedniej z uprzejmości nie komentowali), ale mnie wkurza, że ruszam się jak słoń i wszystko mnie ciągle boli. Lubię być aktywna, a teraz głównie leżę i nawet leżenie boli
W łóżku też mam problem nie z wyglądem, tylko z poruszaniem się jak słonica, a nie jak kocica
Przez spojenie łonowe, które boli jakby chciało pęknąć, to muszę pilnować żeby nóżki razem trzymać, a i tak nie przekręcę się na drugi bok bez jęku, stęknięcia choćby
A jak się położę na płasko to się duszę. I tak ten seks wygląda, że ja pier....
Niby się da, ale jak to się ma do seksu bez brzucha...
Paulix lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynatasza666 wrote:Ja jestem chyba najzdolniejsza, bo golę piczkę na macanego i mam od maszynki pocięte paznokcie wzdłuż płytki
Później to zapaćkowuję lakierem bezbarwnym, bo mi o wszystko haczą, a przecież obciąć się nie da
W sumie mimo 11 kg na plusie wszyscy się zachwycają jak pięknie wyglądam w tej ciąży (w poprzedniej z uprzejmości nie komentowali), ale mnie wkurza, że ruszam się jak słoń i wszystko mnie ciągle boli. Lubię być aktywna, a teraz głównie leżę i nawet leżenie boli
W łóżku też mam problem nie z wyglądem, tylko z poruszaniem się jak słonica, a nie jak kocica
Przez spojenie łonowe, które boli jakby chciało pęknąć, to muszę pilnować żeby nóżki razem trzymać, a i tak nie przekręcę się na drugi bok bez jęku, stęknięcia choćby
A jak się położę na płasko to się duszę. I tak ten seks wygląda, że ja pier....
Niby się da, ale jak to się ma do seksu bez brzucha...
Ja też stękam i to stekanie już się powoli robi wkur...iające. Stękam pół nocy, czasem całą, co godzinę. Też boję się wstawać w nocy do kibelka, żeby mi nie pękło to spojenie, choć i tak coś mi tam jakby zgrzyta...
Nie wiem czy Wy też tak macie, ale ostatnio uwielbiam kąpiele. Wylegiwanie sie w wannie pełnej ciepłej wody, z pianą. Tylko jak leże to brzuch mam cały "nad poziomem morza"