X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dziewczyny czy Wasze dzieci są juz główkami w dół czy u którejś dziecko się jeszcze nie obróciło? Moja córeczka jest nadal główką do góry i z dnia na dzień bardziej mnie uciska na przeponę że nie mogę siedzieć bo brak mi tchu, najlepiej jest jak leżę, a jak chodze to tak mi sie strasznie napina góra brzucha że aż boli a dół brzucha miękki.

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, możliwe że ja też zmienię zdanie jak młody utrzyma tempo z ostatniego usg ;-) Do tej pory był równo na 50 centylu cały czas, a na ostatnim pomiarze z tyg. 31+3 wyszła mu waga 2200 z AC i FL, a z BPD i AC - 2500! Ta pierwsza się przynajmniej na siatce centylowej mieści ;-)

Ale myślę, że to taki pojedynczy skok i teraz będzie rósł wolniej :-) Nie przyjmuję do wiadomości, że może być taki wielki ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 10:28

p19udqk3vbg012ck.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    A propo pościeli ochraniaczy itp. Prałyście te ochraniacze na lozeczko i rożki?? A koldre i poduszke?? Chodzi mi o wsad nie o sama pościel bo to bede prała...
    Ja wsadu pościeli nie będę prała

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Hej
    Dziewczyny czy Wasze dzieci są juz główkami w dół czy u którejś dziecko się jeszcze nie obróciło? Moja córeczka jest nadal główką do góry i z dnia na dzień bardziej mnie uciska na przeponę że nie mogę siedzieć bo brak mi tchu, najlepiej jest jak leżę, a jak chodze to tak mi sie strasznie napina góra brzucha że aż boli a dół brzucha miękki.

Mój się już przekręcił, ale starszy dopiero w 33 tygodniu, więc spokojnie, ma jeszcze czas :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do narzekania, to coś mi się zdaje, że my w 9 miesiącu też nie będziemy tyle narzekać, bo będziemy już żyły zbliżającymi się porodami. A teraz taki parszywy okres - wszytko boli, wszystkie zmęczone, a do porodu daleko. Nic tylko sobie pojęczeć i ulżyć ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesien tez byc moze ma wplyw na samopoczucie, deszcze, wiatry, buro i ponuro. Ale ja akurat od wczoraj na jakims haju jestem po wizycie. A dzis ZUS wreszcie przelal mi kase!!! Co by tu zamowic... ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za brzuchem też tęsknić nie będę. Chciałam drugiego dziecka najchętniej z pominięciem ciąży ;-) Czuję się jak bym była niepełnosprawna i mało seksowna. Poza tym nie mogę się doczekać żeby przytulić synka zamiast przyjmować od niego kopniaki ;-)

Poprzednim razem też po porodzie odczułam tylko ulgę, ale przy gestozie w ostatnim tygodniu zatrzymało mi się ok. 20 kilo wody, więc chyba żadna nie zatęskniłaby za brzuszkiem w tych okolicznościach ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja co ciąża to gorzej znosze... zmęczenie materiału chyba mam hahahha

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne zeby mój Skarb miał czkawkę 2 dzien z rzedu?? Wczoraj miał 2razy i teraz czuje ze tez go meczy:((( wczesniej albo nie miał albo nie czulam...
    Spokojnie, to normalne - dzidziuś ćwiczy oddychanie i stąd te czkawki. :) Położna nam mówiła, że dla dzieci to nie jest nic nieprzyjemnego. :)
    Mój Wiercik ma czkawkę nawet i pięć razy dziennie, a może i więcej, tylko jak chodzę to mogę tego nie zauważać - wczoraj nawet na USG czułam, że miał i było widać nawet jak podskakuje na ekranie. :D

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)
    Ja tez za brzuchem długo nie zatesknie :D oooooj nie :D
    Co do czkawki mój tez ma 2 razy dziennie i chyba jest to normalne :)
    Remont skończony, jeszcze lozeczko i komoda i mogę usiasc i siedzieć. Wczoraj zdałam sobie sprawę ze kupiłam już wszystko od gruszki po sliniaki a na porodowke to chyba pojade bez najważniejszych rzeczy- tak zapomniala wyrodna o pampersach :)

a poza tym mam przeczucie ze rozpakuje się na sama wigilie i coraz bardziej panikuje na myśl o porodzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 11:48

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piorę wszystko. Tez ciąża jest dla mnie trudna fizycznie i psychicznie:p cieszę sie oczywiście z synka i pewnie po porodzie bede pamietać to co dobre, ake według mnie to duży wysiłek dla organizmu. Ja marże o tym zeby założyć normalne ubranie, na razie chodzę w 3 kompletach na zmianę bo w nic innego sie nie mieszczę juz;) a mam 8 kg ma plusie co i tak nie jest jakas bardzo duża liczba a czuje sie jak kula śnieżna i chodzę jak pingwin;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Ja piorę wszystko. Tez ciąża jest dla mnie trudna fizycznie i psychicznie:p cieszę sie oczywiście z synka i pewnie po porodzie bede pamietać to co dobre, ake według mnie to duży wysiłek dla organizmu. Ja marże o tym zeby założyć normalne ubranie, na razie chodzę w 3 kompletach na zmianę bo w nic innego sie nie mieszczę juz;) a mam 8 kg ma plusie co i tak nie jest jakas bardzo duża liczba a czuje sie jak kula śnieżna i chodzę jak pingwin;)

Dziś marzyłam o zwykłych jeansach, bo tak to tylko getry, bo wszystko mnie ciśnie. Ja przytyłam 10 kg;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka, sukienki polecam! Kupilam sobie rajstopy ciazowe, maja taki fajny klin na brzuszek, nic nie cisnie i nawetnie czuje sie jak kulka :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile biustonoszy do karmienia kupujecie i bierzecie do szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie to pikus...ja przytylam juz prawie 15 kilo!!! Mam duzo zapału do pracy, pożądnie itp ale czasem sie czuje jak dwa słonie...ciagle goraco...w sklepach duszno...po schodach wchodze to mam zadyszkę... Czyje sie zupełnie aseksualna mój M mowi ze pieknie wygladam i wogole... Czasem jak do czegos dojdzie to mam schiza ze dziecko takie szturchane... Zakrywam brzuch zeby nie widział co sie dzieje:p jedna wielka masakra... Co prawda przed ciaza byłam strasznie chuda jestem dosyc wysoka(177) i waga startowa to 58 ale nic nie tłumaczy tych 15kg!!

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, po porodzie zgubisz;)

Co do sukienek to jakos nie mam weny...w ogole nie mam weny, zeby cos ze soba robic - czuje sie jak stado sloni i do tego zapuszczony, aseksualny pasztet;(

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też za brzuszkiem długo nie zatęsknię, aż głupio to mówić ale taka prawda..też czuję się nieatrakcyjna (+ 13 kg), nie mam w co się ubrać, no właśnie po co się malować jak poduszka wszystko zetrze..fizycznie i psychicznie mam dość :( wczoraj poszłam do lekarza i po powrocie tak mnie lędźwie bolały że mała głowa a kociego grzbietu zrobić nawet nie mogę żeby sobie pomóc jakoś...bycie w ciąży jest piękne dla tych co mają to szczęście i się dobrze czują i jakoś nie odczuwają tych wszystkich przypadłości ciążowych .. :)
    Ja prać wkładu do pościeli nie będę :) ewentualnie przewietrzę trochę :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a ile biustonoszy do karmienia kupujecie i bierzecie do szpitala?

Ja mam dwa biały i czarny i to pożyczone od siostry, która w sumie nie miała pokarmu...póki co nie kupuję więcej bo nie wiem jak to będzie z pokarmem u mnie...oby był :)

A mój Wiktor już jest główką w dół...

FasUla lubi tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy wszystkie to pikus...ja przytylam juz prawie 15 kilo!!! Mam duzo zapału do pracy, pożądnie itp ale czasem sie czuje jak dwa słonie...ciagle goraco...w sklepach duszno...po schodach wchodze to mam zadyszkę... Czyje sie zupełnie aseksualna mój M mowi ze pieknie wygladam i wogole... Czasem jak do czegos dojdzie to mam schiza ze dziecko takie szturchane... Zakrywam brzuch zeby nie widział co sie dzieje:p jedna wielka masakra... Co prawda przed ciaza byłam strasznie chuda jestem dosyc wysoka(177) i waga startowa to 58 ale nic nie tłumaczy tych 15kg!!
    Hhaa to mnie przebij - 18 kilo na plusie i potężny kaszalot :d u mnie tez jak już dojdzie do czegos to brzuch chowam bo dziwnie mi tak jakos. Wczoraj ubrałam brazowe leginsy, niebieskie skarpetki i rozowe adidasy pojechaliśmy do sklepu ( a i plaszcz jeszcze) a mój na mnie spojrzał i powiedział "boze ze ja nie patrzyłem jak Ty z domu wychodzisz". dobrze ze pamietalam żeby się poczesać i pomalować...

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    Hhaa to mnie przebij - 18 kilo na plusie i potężny kaszalot :d u mnie tez jak już dojdzie do czegos to brzuch chowam bo dziwnie mi tak jakos. Wczoraj ubrałam brazowe leginsy, niebieskie skarpetki i rozowe adidasy pojechaliśmy do sklepu ( a i plaszcz jeszcze) a mój na mnie spojrzał i powiedział "boze ze ja nie patrzyłem jak Ty z domu wychodzisz". dobrze ze pamietalam żeby się poczesać i pomalować...
    Hihi witam w klubie ja potrafie założyć skarpetki w misie:p do zwykłych adidasów i leginsow:))) mam w dupe co kto mysli ma mi byc wygodnie:D chociaz moje ulubione ubranie to dres/pajac...tak wszystko w jednym zapinane na zamek z przodu:)) wiec jak to mój M mowi chodze jak w śpiochach:)) a jak golicue nogi???dla mnie to normalnie akrobacja...dobrze ze mam zadki i bardzo Jasny zarost,jak to rudzielec ale niestety nie robie tego za czesto bo jak mam gnieść brzuch i ma mi sie spinać mam w du**e:))

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ