X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka u mnie tak samo - moja endo powiedziała, ze zbadamy sie po porodzie i sie zobaczy.

Aśka, ja tęsknić za brzuszkiem nie bede, dziecko jest super, ale bycie w ciazy to dla mojej psychiki, a w tej rownież fizycznej strony, masakra.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka dla mnie to samo, czuje ze ciaza wyssala ze mnie wszystko. Bylam zdrowa jak ryba teraz nagle jakies dziwne przypadlosci. Jak sie skonczy polog pojde do rodzinnego i wezme skierowanie na wszystykie wyniki, lacznie z cholesterolem itp. Zrobie z soba porzadek.
    Wczoraj upatrzylam sobie cudne sukienki i bardz bym chciala szybko wrocic do poprzedniej figury, ladnie sie w koncu ubrac i umalowac. Bo teraz to po co mi sie maliwac jak wszystko wytrze sie w poduszke. Az dziw ze maz moze na mnie patrzec

Summerka, Pchełka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mam to samo...oglądam fryzury w necie, ubrania i obiecuje sobie, ze po porodzie sie za siebie wezmę, bo teraz nie mam ani chęci, ani weny. Chociaz wiem, ze przez pierwsze miesiące z dzieckiem, zwkaszcza przy karmieniu piersia, wyjście z domu na trzy, cztery godziny do fryzjera tez jest trudne. Z Zuza było to nierealne, mimo, ze ściągałam pokarm, to ona sie darła i wyjsc nie mogłam...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie o tym pomyślę to już tęsknię za brzuszkiem. ;) Masakra, takich ambiwalentnych uczuć odnośnie jednego tematu to chyba nigdy w życiu nie miałam - jednocześnie nie mogę się już doczekać Małego na świecie i szkoda mi, że ciąża powoli dobiega do finału. :D
    W sumie nie mam na co narzekać - poza cukrzycą wszystko jest super, do pracy wciąż chodzę, ale już 5-6 grudnia będę miała ostatnie zajęcia w szkole, później moją grupę chwilowo przejmie kolega. :)

Summerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne zeby mój Skarb miał czkawkę 2 dzien z rzedu?? Wczoraj miał 2razy i teraz czuje ze tez go meczy:((( wczesniej albo nie miał albo nie czulam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że szybko nie zatęsknie :P tą przechodzę zdecydowanie najgorzej pod względem bóli, no ale z drugiej strony spokojniej, bo w poprzednich na tym etapie albo już zaliczyłam szpital i wyciszanie skurczy, albo pessar chociaż :P no i też nie oszukujmy się, po jakimś czasie zapomina się to co złe, a pamięta co dobre :D

ja już końca doczekać się nie mogę, MARZY MI SIĘ położenie na brzuchu, przysięgam po porodzie jak już mnie na sale przewiozą to będzie to pierwsze co zrobię ! hahah

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny czy to normalne zeby mój Skarb miał czkawkę 2 dzien z rzedu?? Wczoraj miał 2razy i teraz czuje ze tez go meczy:((( wczesniej albo nie miał albo nie czulam...
    spokojnie, normalne :) mój czka czasem i po 5-6 razy dziennie, codziennie chociaż jedną musi mieć :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, normalne i nie martw sie, to go nie meczy, przeczytałam ostatnio, ze dziecko w brzuchu nie odczuwa czkawki jako czegoś uciążliwego;)

Tez juz bym chciała przytulić mała, przekonać sie, ze jest zdrowa i wrócić z nia do domu;))

Anulka - tez położę sie na brzuchu...ach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:11

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle czekam, aż pościel którą wybrałam będzie dostępna.. i chyba dobrze, bo sprzedawca którego wybrałam właśnie dodał do oferty ochraniacz dookoła łóżeczka! :D a chciałam prędzej i tak taki duży na 300cm na górę i całe boki,ale chyba wybiorę ten xxxxl :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,wrzuć link, bo tez musze taki ochraniacz nabyć dla Zuzi

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ochraniacz-xxxl-360cm-oslania-cale-lozeczko-i5808120500.html

czekam, aż niebieskie zoo będzie :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo pościeli ochraniaczy itp. Prałyście te ochraniacze na lozeczko i rożki?? A koldre i poduszke?? Chodzi mi o wsad nie o sama pościel bo to bede prała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja ciągle czekam, aż pościel którą wybrałam będzie dostępna.. i chyba dobrze, bo sprzedawca którego wybrałam właśnie dodał do oferty ochraniacz dookoła łóżeczka! :D a chciałam prędzej i tak taki duży na 300cm na górę i całe boki,ale chyba wybiorę ten xxxxl :D
    Zadnego przewiewu świeżego powietrza...mam takie wrazenie ze dziecku bedzie jakis duszno...mozna sie nabawić klaustrofobii:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnego przewiewu świeżego powietrza...mam takie wrazenie ze dziecku bedzie jakis duszno...mozna sie nabawić klaustrofobii:))
    ja myślę przyszłościowo, moje dzieci to małe buszmeny i prędzej czy później musiałam dwa łączyć, żeby było takie dookoła, bo skubańce non stop głową waliły w szczebelki,albo nogi wpychały i wykręcały :o także myślę, że będzie to najlepsze rozwiązanie :P

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to mi chodzi. Nie da noworodka, ale teraz Zuza buszuje w łóżeczku na stojąco, a jak sie przewróci to wali głowa s ścianki (chwilowo spi w turystycznym, wiec luz, ale teraz bedzie drewniane), a w nocy tez łazi i sie obija;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja też nie zatęsknię szybko za brzuszkiem.
    Ciężko jest i psychicznie i fizycznie.
    I bardzo tęsknię za kobiecością :-( Za wyglądaniem jakkolwiek kobieco.
    Bo jestem popuchnuęta, przytyta i chodzę jak słoń :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do klaustrofobii.. to nam się tak wydaje, dzieci, szczególnie po urodzeniu lubią takie otoczenie, brzuch im przypomina :P :)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    o na mój termin porodu :D ale ja tam na rozpakowanie w grudniu liczę :P

To też mój termin :-D Ale ja bym chciała z kolei do stycznia dotrwać, choć później to już im szybciej, tym lepiej ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza wiesz, gdyby mój miał normalną wagę to też bym chciała do stycznia :D ale przeraża mnie wizja rodzenia dziecka 4kg i wiecej :D

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mojego jak się nagle czkawki zaczęły, to ma je każdego dnia, czasem po kilka razy dzienie :-)

p19udqk3vbg012ck.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ