X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka u mnie tak samo - moja endo powiedziała, ze zbadamy sie po porodzie i sie zobaczy.

Aśka, ja tęsknić za brzuszkiem nie bede, dziecko jest super, ale bycie w ciazy to dla mojej psychiki, a w tej rownież fizycznej strony, masakra.

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka dla mnie to samo, czuje ze ciaza wyssala ze mnie wszystko. Bylam zdrowa jak ryba teraz nagle jakies dziwne przypadlosci. Jak sie skonczy polog pojde do rodzinnego i wezme skierowanie na wszystykie wyniki, lacznie z cholesterolem itp. Zrobie z soba porzadek.
    Wczoraj upatrzylam sobie cudne sukienki i bardz bym chciala szybko wrocic do poprzedniej figury, ladnie sie w koncu ubrac i umalowac. Bo teraz to po co mi sie maliwac jak wszystko wytrze sie w poduszke. Az dziw ze maz moze na mnie patrzec

Summerka, Pchełka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, mam to samo...oglądam fryzury w necie, ubrania i obiecuje sobie, ze po porodzie sie za siebie wezmę, bo teraz nie mam ani chęci, ani weny. Chociaz wiem, ze przez pierwsze miesiące z dzieckiem, zwkaszcza przy karmieniu piersia, wyjście z domu na trzy, cztery godziny do fryzjera tez jest trudne. Z Zuza było to nierealne, mimo, ze ściągałam pokarm, to ona sie darła i wyjsc nie mogłam...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak sobie o tym pomyślę to już tęsknię za brzuszkiem. ;) Masakra, takich ambiwalentnych uczuć odnośnie jednego tematu to chyba nigdy w życiu nie miałam - jednocześnie nie mogę się już doczekać Małego na świecie i szkoda mi, że ciąża powoli dobiega do finału. :D
    W sumie nie mam na co narzekać - poza cukrzycą wszystko jest super, do pracy wciąż chodzę, ale już 5-6 grudnia będę miała ostatnie zajęcia w szkole, później moją grupę chwilowo przejmie kolega. :)

Summerka lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to normalne zeby mój Skarb miał czkawkę 2 dzien z rzedu?? Wczoraj miał 2razy i teraz czuje ze tez go meczy:((( wczesniej albo nie miał albo nie czulam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja myślę, że szybko nie zatęsknie :P tą przechodzę zdecydowanie najgorzej pod względem bóli, no ale z drugiej strony spokojniej, bo w poprzednich na tym etapie albo już zaliczyłam szpital i wyciszanie skurczy, albo pessar chociaż :P no i też nie oszukujmy się, po jakimś czasie zapomina się to co złe, a pamięta co dobre :D

ja już końca doczekać się nie mogę, MARZY MI SIĘ położenie na brzuchu, przysięgam po porodzie jak już mnie na sale przewiozą to będzie to pierwsze co zrobię ! hahah

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Dziewczyny czy to normalne zeby mój Skarb miał czkawkę 2 dzien z rzedu?? Wczoraj miał 2razy i teraz czuje ze tez go meczy:((( wczesniej albo nie miał albo nie czulam...
    spokojnie, normalne :) mój czka czasem i po 5-6 razy dziennie, codziennie chociaż jedną musi mieć :)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, normalne i nie martw sie, to go nie meczy, przeczytałam ostatnio, ze dziecko w brzuchu nie odczuwa czkawki jako czegoś uciążliwego;)

Tez juz bym chciała przytulić mała, przekonać sie, ze jest zdrowa i wrócić z nia do domu;))

Anulka - tez położę sie na brzuchu...ach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 09:11

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle czekam, aż pościel którą wybrałam będzie dostępna.. i chyba dobrze, bo sprzedawca którego wybrałam właśnie dodał do oferty ochraniacz dookoła łóżeczka! :D a chciałam prędzej i tak taki duży na 300cm na górę i całe boki,ale chyba wybiorę ten xxxxl :D

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka,wrzuć link, bo tez musze taki ochraniacz nabyć dla Zuzi

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/ochraniacz-xxxl-360cm-oslania-cale-lozeczko-i5808120500.html

czekam, aż niebieskie zoo będzie :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo pościeli ochraniaczy itp. Prałyście te ochraniacze na lozeczko i rożki?? A koldre i poduszke?? Chodzi mi o wsad nie o sama pościel bo to bede prała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja ciągle czekam, aż pościel którą wybrałam będzie dostępna.. i chyba dobrze, bo sprzedawca którego wybrałam właśnie dodał do oferty ochraniacz dookoła łóżeczka! :D a chciałam prędzej i tak taki duży na 300cm na górę i całe boki,ale chyba wybiorę ten xxxxl :D
    Zadnego przewiewu świeżego powietrza...mam takie wrazenie ze dziecku bedzie jakis duszno...mozna sie nabawić klaustrofobii:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnego przewiewu świeżego powietrza...mam takie wrazenie ze dziecku bedzie jakis duszno...mozna sie nabawić klaustrofobii:))
    ja myślę przyszłościowo, moje dzieci to małe buszmeny i prędzej czy później musiałam dwa łączyć, żeby było takie dookoła, bo skubańce non stop głową waliły w szczebelki,albo nogi wpychały i wykręcały :o także myślę, że będzie to najlepsze rozwiązanie :P

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie o to mi chodzi. Nie da noworodka, ale teraz Zuza buszuje w łóżeczku na stojąco, a jak sie przewróci to wali głowa s ścianki (chwilowo spi w turystycznym, wiec luz, ale teraz bedzie drewniane), a w nocy tez łazi i sie obija;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj, ja też nie zatęsknię szybko za brzuszkiem.
    Ciężko jest i psychicznie i fizycznie.
    I bardzo tęsknię za kobiecością :-( Za wyglądaniem jakkolwiek kobieco.
    Bo jestem popuchnuęta, przytyta i chodzę jak słoń :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do klaustrofobii.. to nam się tak wydaje, dzieci, szczególnie po urodzeniu lubią takie otoczenie, brzuch im przypomina :P :)

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    o na mój termin porodu :D ale ja tam na rozpakowanie w grudniu liczę :P

To też mój termin :-D Ale ja bym chciała z kolei do stycznia dotrwać, choć później to już im szybciej, tym lepiej ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza wiesz, gdyby mój miał normalną wagę to też bym chciała do stycznia :D ale przeraża mnie wizja rodzenia dziecka 4kg i wiecej :D

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mojego jak się nagle czkawki zaczęły, to ma je każdego dnia, czasem po kilka razy dzienie :-)

p19udqk3vbg012ck.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ