X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mamy maluszka :( 1900 dopiero a mamy 33w6d i nie wiadomo czy przestaje rosnąć bo lozysko zaczyna niedomagac czy po prostu będzie maly. Glowka w porzadku a brzuszek malutki
    Wiec za tydzień w czwartek musze przyjechać sprawdzic przeplywy i tak dalej
    Wiec apel do wszystkich mam cukrzycowych. Nie dajcie sie zastraszyc bo ja teraz sie obwiniam ze za malo jadlam i toprzez to.. szyja na razie trzyma

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziecko nie rosnie dzieki jedzeniu tylko odzywia sie z lozyska...Trzymam kciuki, moj synus tez jest z tych mniejszych, ale to nie znaczy, ze cos bedzie zle ze zdrowiem, glowa do gory!

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy po wizycie kontrolnej pod kątem ilości wód płodowych. I obeszło się na chwilowym strachu, bo teraz jest wszystko w normie i w sumie to nie wiadomo, czemu ostatnio było ich więcej. Synuś ma już 1990g czyli zapowiada się duży :O Dostaliśmy 2 fotki, jedną buźki a drugą jajeczek, hihi ;) I teraz mamy to udokumentowane czarno na białym ;)

ania.g lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki pozazdrościć samopoczucia- nawet jak się teraz pogorszyło to zostało ci raptem parę tygodni. A nie całe 9 m-cy :)

Arga ja nie używam tamponów na basenie, mój gin mi odradził. Mówi, że mogą wyrządzić więcej szkody niż pożytku. Ale też nie kuszę losu i nie chodzę do jacuzzi, tylko pływam i ćwiczę w wodzie i nic mi się nie przyplątało.

Tygrys nie obwiniaj się, waga dziecka nie zależy od ilości spożywanego jedzenia. Trzymam mocno kciuki, na pewno wszystko bedzie dobrze, co najwyżej maluch będzie drobniejszy.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, dziewczyny maja racje, dziecko odzywia lozysko i predzej tobie zabraknie niz jemu. Toska tez mala, w 30 + 3 - 1490, a Zuza w tym tyg miala prawie 1900 g, a pod koniec ciazy z Zuza jadlam tylko suche bulki, bo balam sie bakterii (lykalam kwas i witaminy), a mala byla z wiekszych dzieci, teraz jem wiecej, a Toska mniejsza - nie ma reguly. Wszystko na pewno jest okej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2015, 21:39

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podobno na wzrost wagi dziecka poleca się jedzenie żółtego sera na kolację ( nie wiem ile w tym prawdy). tygrys73, tylko spokojnie, zobaczysz na kolejnej wizycie co i jak. Ja to się obwiniam że za bardzo grzeszę na tej diecie cukrzycowej ...

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, tak jak pisza dziewczyny, jedzenie moze miec wplyw na Twoje spadki lub wzrosty wagi, a dziecka raczej nie. Musialabys sie naprawde glodzic, zeby nie mialo z czego czerpac.Ja jem marnie, nie jem miesa do tego, mam sredni apetyt, a mlody rosnie. Zapytaj lekarza o leki, wiem, ze dziewczyny braly przy niskiej wadze i/lub wadliwych przeplywach Medagrin czy Medargin. Moze tez tak byc, ze dziecko rosnie skokowo i akurat teraz nie rosnie, a za chwile nadrobi.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie nie obwiniaj serio
    Mi cukry skacza jak glupie a dziecko male.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • appee Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na tą hipotrofię biorę medargin - 6 saszetek dziennie i acard. Są bez recepty, ale na zlecenie lekarza. Maja poprawiać przepływy, chociaż u mnie nie wyszło, że coś jest nie tak. Medargin mam brać min. do terminu ciąży donoszonej, a acard odstawić w 35 tygodniu, bo może zaburzać krzepliwość krwi. Tygrys, będzie nam łatwiej rodzić takie maluszki. Gin mi mówiła, że takie dzieci potem nie mają problemu z apetytem, jakby chciały nadrobić, więc problemu z karmieniem nie będzie żadnego:P

Zosiuleńka:)
    https://www.maluchy.pl/li-72083.png

ex2bvcqgf0ivz93s.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pobolewa was czasem brzuch?
    Bo mnie od wczoraj, nie sa to skurcze bo brzuch miekki, ale takie uczucie jakby bol jelit, troche jak na miesiaczke, troche jakby scisniety. Takie wymieszane.
    Jeszcze od wczoraj leze na lewym boku tylko bo zaczela mnie troche nerka bolec wiec wole jej nie gniesc dodatkowo.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy was też czasami bardzo boli jak maluszek się wypina ? Mnie tak strasznie bolalo bo nie wiem czy się przeciągał czy co ale pod rzebrami był i brzuch aż się napial strasznie w tym miejscu oddechu złapać nie moglam o się zastanawiam czy to normalne .

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 20 listopada 2015, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Vincaminor, zakupy dobre na wszystko! Ja bryki nadal nie mam, musze sie zmobilizowac.

Mam pytanie do przebywajacych na L4. Jak to jest z wyplatami ze strony ZUSu? Dostalam pisemna decyzje gdy zwolnienie trwalo ciagle 30.dni, za wrzesien mialam wyplacone czesciowo od pracodawcy (w zwyklym terminie wyplat), czesciowo przez ZUS (wyplata 16 pazdziernika). Zwolnienie jest kontynuowane bez przerwy, najpierw mialam poszpitalne, a potem od mojej gin. Dostarczalam je w terminie do pracodawcy. Od ostatniej wyplaty nie dostalam nic, bylam przekonana, ze teraz dniem wyplat bedzie 16 kazdego miesiaca. Czy za kazdym razem po otrzymaniu przez ZUS zwolnienia beda prowadzone osobne postepowania i bede dostawac kolejne decyzje, a co za tym idzie bede otrzymywac kase w innych terminach?
    ZUS wlasciwy sprawie jest 45 km ode mnie, a dodzwonic sie nie moge. A kasa by sie przydala...
    W moim przypadku było tak że szefową nie dała jakiegoś wniosku czy coś oprócz l4 i pieniądze dostalam po 2 i pół miesiąca a teraz sama zawoze l4 do ZUSu i mam roznie niekiedy 15 nieraz 16 ale co miesiąc . w zusie to w ogóle bałagan chyba maja z tym wszystkim ...

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nie bolą ruchy dziecka, moze dlatego ze synek niewielki, ale wiem, ze moja mamę bolało jak jak sie przeciągałam;)
    Brzuch mnie czasem boli jak ma okres albo tak 'jelitowo'. Biorę wtedy magnez i odpoczywam.
    Najbardziej mi cierpią ręce jak śpię...
    Nasz wątek to totalne narzekanie ostatnio :p

• Liskova Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Nasz wątek to totalne narzekanie ostatnio :p
    Bo im bliżej porodu, tym gorzej :D

Ja nie śpię od 4tej, bo się tak drapałam :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys spokojnie. Tak jak dziewczyny piszą. Wszystko zależy od łożyska. Moja malutka też miala okres, że malusio przybrała ale nadrobiła. zieci też maj swoje tempo. I identycznie było jak u Ciebie, ze brzuszek był mniejszy a się już wyrównało :-) Będzie dobrze.

Natalka, mnie to już brzuch na kilkanaście różnych sposobów pobolewa.Już się gubię czy to przez zaparcia, skurcze, pozycję siedzenia...

A noc miałam taką do doopy, ze szok. Prawie w ogóle nie spałam przez biodro. No bolało jak cholera :-( I boli dalej...

Mąż wybył do pracy, ja zaraz budzę dzieci, wyprawię je do szkoły i może coś odeśpię...

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja tak humorystycznie wtrace, bo sie smutno robi. Specjalnie dla tych, co sobie lubia wkrecac moj poczatek ciazy :-) Brak okresu tlumaczylam stresem w pracy, a jak cos za dlugo go nie bylo, to wymyslilam menopauze :-D :-D :-D Ta menopauza wlasnie spac mi nie daje, ha ha.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati fajna ta menopauza ;)
    Ja tez spac dzis nie moglam bo maz w pracy na noc..mnie tez brzuch juz boli nieustsnnie :( zeby wytrzymac do 36 tc a pozniej niech sie dzieje wola nieba :) oczywiscie im dluzej tym lepiej ale tez mam ostatnio kryzys...

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z 3 z przodu w końcu :)
    Tygrys, to nie jest zależne od Ciebie. Nawet jeśli będziesz mniej jadła to dziecko i tak wyciągnie z Ciebie wszystko co potrzebuje. Może to łożysko a może pomiar usg nie jest taki dokładny.
    Mnie też już bolą ruchy dziecka i to od jakiegoś czasu. Momentami mam wrażenie jakby mi ktoś w brzuchu grzebał łyżką do lodów. No i przy ruchach Julii dodatkowo twardnieje mi ten brzuch. Wczoraj wieczorem wszedł mi tuż nad cięciem z lewej strony kłujący ból. Myślę sobie więzadła więc olałam i poszłam spać. Niestety ten ból mnie w nocy budził i przeniósł się już w miejsce blizny. O 4 wzięłam scopolan. Na razie jest ok.

Matka fantastycznej 4 :)
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie podczytuje też inne fora np grudniowe i chyba bardziej marudzimy niż dziewczyny które są w 38 tygodniach :) może to czas kryzysu- nie wiem, nazwałabym to kryzysem 30tych tygodni :) dziewczynki cieszmy się brzuszkami bo pewnie już za miesiąc powoli niektóre z nas mogą się rozpakowywac i jeszcze będziemy tęsknić za tym stanem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 08:07

Pati78 lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie tlumacze te bole tym ze juz niedlugo porod, robi sie coraz ciezej. Widzialam jak dziewczyny w szpitalu tez stekaly, wiec to normalka:-) Niedawno kolezanka mi mowila ze 8 miesiac jest najgorszy. Jak sie wejdzie w 9 jest lepiej.
    Ja wczoraj dzwonilam do pani endokrynolog i mowi ze wyniki mam ok i nie zmienila dawki. Za miesiac mam powtorzyc tsh i ft4. No i mowi ze ze mna to klops bo nie wie co dalej bo wczesniej nie mialam niedoczynnosci, albo mialam i nie wiedzialam. W kazdym razie moze mi sie to cofnie. Bardzo bym chciala

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ