X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha już sobie wyobraziłam i do tego pajaca jeszcze pilka z przodu :D:D
    ja gole tylko lydki a przed samym porodem ogole JAKOS cale także wyglądam komicznie :D a i tak najlepsze cwiczenie w ciąży to ogolenie piczki :D ARMAGEDON :D

Pati78, ktosik85 lubią tę wiadomość

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała też główka w dół z tym że było tak już od samego początku :) golenie to totalna akrobacja ale jeszcze jakoś daje radę. Męczą mnie jedynie te kilogramy bo jest ich już +12 a jakby nie było półtora miesiaca do końca jeszcze..

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulix wrote:
    haha już sobie wyobraziłam i do tego pajaca jeszcze pilka z przodu :D:D
    ja gole tylko lydki a przed samym porodem ogole JAKOS cale także wyglądam komicznie :D a i tak najlepsze cwiczenie w ciąży to ogolenie piczki :D ARMAGEDON :D

Rewelacyjne porównanie - zgadzam się w stu procentach :) nic tylko na wyczucie a później lustereczko i oględziny jakie zdolne jesteśmy hahahaha :)

Córeczka Emilka ♡
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też +12 a może i teraz więcej....też się czuje jak słoń...młody tak mnie dzisiaj stuka w szyjkę i pęcherz, że normalnie mam dość....

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    u mnie też +12 a może i teraz więcej....też się czuje jak słoń...młody tak mnie dzisiaj stuka w szyjkę i pęcherz, że normalnie mam dość....

Usprawiedliwiam się jedynie tym że według tabel jest to jeszcze norma na tym etapie. A prawda taka że duuużo jem bo jak tu nie jeść kiedy jest sie ciągle głodnym :)

Córeczka Emilka ♡
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 7,5kg na plusie, nie jest źle, zaczynałam z nadwagą także tego...
    a co do ubioru to ma mi być wygodnie. Po domu głownie śmigam w spodniach od piżamy, kto mnie tam ogląda ;)
    miałam być sexy mamą, ale tak mi sie nie chce... ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja gole nogi jedynie na wizyty u gina :P czyli co 2tygodnie, tragedii nie ma bo caly czas praktycznie w spodniach/leginsach. Ale fakt, golenie bożenki to jest już hardcore :P

co do wagi to ja do 15sierpnia schudłam 10kg a potem zaczęłam przybierać- teraz mam już 5,5kg na plusie

Paulix lubi tę wiadomość

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja polecam dietę cukrzycową - mam 5,5 kg na plusie ;) W pierwsze dwa tygodnie uciekło mi ponad 3 kg, aż się wystraszyłam trochę, ale położna uspokoiła, że na początku tak wariacko spada waga. Dzidziuś jest w sam raz wagowo i wzrostowo także wszystko ok. :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A golenie to hardkor rzeczywiście - im wyżej tym gorzej, już działam zupełnie na ślepo i nawet w sumie nie wiem czy udaje mi się wszędzie dotrzeć maszynką. :D Nie wiem jak to dalej będzie, chyba w końcu Męża zatrudnię, żeby mi pomagał :D :D

Paulix lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha :) i nie wiem czy to normalne ale czasem boli mnie cala piczka i uda od srodka i oczywiście mysle ze rodze . Tez tak macie ?

Felicity lubi tę wiadomość

atdcp07wpidlrccj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gole w sumie codziennie, choc teraz niektóre miejsca na wyczucie;) ale ja mam duże owłosienie, wiec nawet ręce robię depilatorem;) bo inaczej byłabym małpka:p nawet paznokcie u nóg maluje ale na swieta marze zeby dostać kupon na pedicure u kosmetyczki bo za miesiac nie wiem czy sięgnę:D buty ubieram na stojąco podnosząc nogi do gory, schylać sie nie moge wiec jak sprzątam to czasem po prostu siedzę pupa na podłodze i tak dookoła myje podłogę;) jak spojrzę w dół to widzę tylko brzuch, stopy zniknęły;)
    Moja kolezanka po kp jest teraz 2 szy chudsza niz była, wiec problemów z powrotem do figury nie było zadnych;) ciekawe jak u mnie bedzie, bo mysle ze kg spadną, rozstępów na razie nie mam ale skóra to cellulit od kostek po pas i ogólnie brak jędrności. Ale w sumie juz naprawde niewiele nam zostało:) u mnie za 3 tyg bedzie ciąża odnoszona, ale szok!

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam +12kg ale przez ostatni miesiac nic nie przytylam. Dzidzia bierze na siebie wszystko.
    Ja nogi gole ze 2 razy w tyg bo do niedawna tylko raz, ale ze mam duzo wloskow to musialam heblowac sporo czasu i ze 2 maszynki zuzyc. Golenie wyzej zostawiam na wizyty bo czeste golenie prowadzi do swedzacych i bolacych podraznien. I fakt nic nie widac na czuja lece. Ostatnio tak sie zmeczylam ze zapomnialam dogolic sie z jednej strony dokladniej i uswiadomilam sobie to dopiero u gina :-P trudno wie jak jest. Jak bede miala donoszona to chyba meza poprosze o pomoc ma juz wprawe :-P
    A do tego to czesto jest mi goraco i leze i sie poce. Nawet stopy mam mokre. Dramat.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, ja tak obstawiam że jeszcze właśnie te 3 tygodnie i pierwsze styczniówki nieśmiało zaczną się rozpakowywać.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez stopy sie strasznie pocą! Myślałam ze tylko ja tak mam;) aż mi głupio buty zdejmować w gościach bo skarprletki mokre:p mnie tez czasem sie wydaje ze zaraz urodzę, ale pewnie dopiero po porodzie bede wiedzieć co to za uczucie i ból;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje stopy tez zniknęły...gole bozenne tylko na wizyty i z grubsza nogi, bo jakos włosy mi nie rosna...koszmar...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a macie też owłosione brzuchy ? mi się właśnie na brzuchu zaczęły wyrastać włosy :D

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    \he he he widzę, że nie tylko moje stopy odleciały:) może kiedyś wrócą ;)

Summerka lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam owłosiony brzuch;) i chyba tez linea negra ale jakas krzywa;)

• Summerka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kilka na brzuchu, ale id zawsze;) w ogole blada jestem jak ściana i przez to brzuch wyglada gorzej.

Ale obiecałam sobie, ze po skończeniu karmienia: dieta, ćwiczenia, zrobię sobie włosy, permanentny, no i za 1,5 roku mam umówiona korektę nosa i uszu u Szczyta;))

Paulix, natalka0887 lubią tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no mi tez się pojawilo kilka wloskow nad i pod pępkiem :D to ten progesteron :D

ale brzuch zaczal mi się chyba obnizac bo dzidzia już tak w zebra nie uderza :)

atdcp07wpidlrccj.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ