Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 34 tygodniu. I melduję, że skurcze wróciły do normalności.
Jednakże wkroczyłam w dość niepewny okres, bo jest mi co raz gorzej:( Do wczoraj było perfekt. A teraz mnie zasypało wszystko nagle.
Mała jest chyba już naprawdę duża, bo widzę jej nogi i ręce pod skórą. Więc ruchy stają się co raz intensywniejsze. Kręgosłup mnie boli i w kroczu jakby mi ktoś przywalił.
Do tego jestem zmęczona i mój mózg w pracy przestał myśleć!Wyłącza się i przestawia się juz całkiem na dziecko. Już wszystko mam w d. Tylko, żeby urodzić.
To se ponarzekałam.
Ale nadal się golęBo apetyt na seks co raz większy.
Przytyłam chyba z miliard. Nawet nie patrzę, ale wszyscy mówią, że bdb wyglądam tylko brzuszek większy. Ostatnio było 10 kg. Teraz to chyba z 30. Nie staje na wagę bo się boję. -
nick nieaktualnyAnulka, ja Ci całą litanię mogę wypisać, co mi jest a co nie
Podpieranie się krzesłem lub czymkolwiek przy wstawaniu, ból spojenia, niemożność schylania bo prostuję się ze sztywnym brzuchem, zaparcia, zgaga, głośny oddech, stęki, jęki, zadyszka po 3 schodkach... Już Ci lepiej ?Mogę się jeszcze rozpisać
-
anulka557 wrote:sorry dziewczyny, ale mi lżej jak słyszę o tym spojeniu i ciągłym jęczeniu
myślałam ciagle, że przesadzam, ale nie hehe
Nie ma co. Myślałam, że to przesada. Ale naprawdę się coś popsułam... Czuje sie popsuta i niezdarna. I tylko bym spała. Ewidentnie zbliża się 9 miesiąc. -
nick nieaktualnyViki wrote:Witam się w 34 tygodniu. I melduję, że skurcze wróciły do normalności.
Jednakże wkroczyłam w dość niepewny okres, bo jest mi co raz gorzej:( Do wczoraj było perfekt. A teraz mnie zasypało wszystko nagle.
Mała jest chyba już naprawdę duża, bo widzę jej nogi i ręce pod skórą. Więc ruchy stają się co raz intensywniejsze. Kręgosłup mnie boli i w kroczu jakby mi ktoś przywalił.
Do tego jestem zmęczona i mój mózg w pracy przestał myśleć!Wyłącza się i przestawia się juz całkiem na dziecko. Już wszystko mam w d. Tylko, żeby urodzić.
To se ponarzekałam.
Ale nadal się golęBo apetyt na seks co raz większy.
Przytyłam chyba z miliard. Nawet nie patrzę, ale wszyscy mówią, że bdb wyglądam tylko brzuszek większy. Ostatnio było 10 kg. Teraz to chyba z 30. Nie staje na wagę bo się boję.
A mi znajoma, 2 dni temu bez hamulców powiedziała, ze szkoda, że aż tyle w ciąży przytyłam i ... że z dziewczynami się rzeczywiście brzydnie-bo tak na mnie patrzy i sobie stwierdza -
Pchełka - no co za babsztyl...
Wiecie co mnie to spojenie tak boli, ze szok...kurde, mize sie rozłazi, chociaz Ginka twierdzi, ze to wina nisko ułożonego brzucha. Wlasnie mam zgagę - masakra. Puchną mi stopy...aj...to se ponarzekalysmy;)
Justi, dałabys suwaczek;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 17:17
-
nick nieaktualnyto ja tez dolączę do klubu narzekających
boli spojenie, bolą biodra od ciągłego leżenia, mała ma coraz mniej miejsca, rozpycha sie boleśnie, przy wstawaniu jęczę,przy przekręcaniu z boku na bok jęczę, mam zgagę a po umyciu kubka i talerzyka muszę usiąść bo mam dość..
Pchełka tez znam kilka dziewczyn które przy córeczkach wypiękniały
ale takiej "znajomej" to bym walnęła z liścia chyba..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 17:23
Pchełka lubi tę wiadomość
-
No własnie cos mi nie wychodzi z tym suwaczkiem:) młody mnie znowu zestresował bo od rana jakies mizerne parę ruchów już chciałam jechać na izbę ale się rozkręcił ja z nim oszaleję bo jak ktos ma 'normalnie' aktywne dziecko to wie kiedy trzeba interweniować a jak się ma leniucha to skąd mam wiedzieć czy tak ma być czy jest cos nie tak:/Justi2
-
nick nieaktualnyA u mnie brzuch cos dziwnie szaleje, bo jeszcze wczoraj byl bardzo nisko, a dzis jakby sie troche podniosl i juz drugi raz tak mam... moj byl juz glowa w dol chyba kolo 19 tc, ciekawe czy do konca tak posiedzi, poza tym tez pod skora widze gory i doliny jak szaleje;) smiesznie i troche dziwnie to wyglada. Ja w ciazy mimo wygladu i brzucha to mam jeszcze wiesksza ochote i w sumie jest lepiej niz przed ciaza, tylko maz cos coraz bardziej niechetny - nie wiem czy mu sie coraz mniej podobam, czy sie boi czy dziwnie czuje jak dziecko rusza, ale mnie nic nie powstrzymuje.... ciekawa jestem jak bedzie po;) Mimo wszystko nawet nie malo atrakcyjny wyglad mi najbardziej przeszkadza, ale to, ze jestem coraz bardziej ograniczona fizycznie i nie jestem w stanie dzialac na pelnych obrotach, czuje sie troche babciowato;) obym sie ogarnela po porodzie, bo teraz bezsenne noce rozbijaja dzien, a co bedzie potem, kiedy bede sama z dzieckiem caly dzien i nikt nie zrobi nic za mnie. Mam nadzieje, ze dostane jakies magiczne sily do dzialania:P
Summerka co tam spakowalas? masz jakas gotowa liste? -
nick nieaktualny
-
Pchełka wrote:A mi znajoma, 2 dni temu bez hamulców powiedziała, ze szkoda, że aż tyle w ciąży przytyłam i ... że z dziewczynami się rzeczywiście brzydnie-bo tak na mnie patrzy i sobie stwierdzaMatka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Fasula:
Dla siebie:
- podkłady canopolu,
- podpaski bella mama,
- dwa podkłady na łóżko semi,
- majtki siatkowe dwie pary,
- majtki zwykle dwie pary,
- biustonosz do karmienia,
- dwie koszulki,
- spodnie id dresu,
- klapki,
- wkladki laktacyjne,
- kosmetyczka (gumka, spinka do wlosow, opaska, pasta i szczoteczka, płyn do higieny intymnej, żel do mycia, chusteczki antybakteryjne, nakładki na sedes, papier toaletowy, chusteczki do twarzy, krem do rak, szczotka do wlosow) - wszystko w wersji mini,
- ręczniki dwa,
- skarpetki,
Dla Toski:
- pampersy,
- chusteczki nawilżane,
- chusteczki do sterylizacji,
- smoczek,
- 2 czapeczki,
- śpiochy,
- 3 pary body,
- 2 pajace,
- 2 pieluchy tetrowe,
- 2 podkłady do przewijania,
- kocyk,
- 4 kaftaniki,
- 4 pary skarpetek,
- alantan,
- Octanisept
I to chyba wszystko...FasUla, ania.g lubią tę wiadomość
-
Pchełka wrote:A mi znajoma, 2 dni temu bez hamulców powiedziała, ze szkoda, że aż tyle w ciąży przytyłam i ... że z dziewczynami się rzeczywiście brzydnie-bo tak na mnie patrzy i sobie stwierdza
Mi tak w pierwszej ciąży "słodzili", że na pewno będzie dziewczynkaA był chłopak plus mega puchnięcie i pryszcze od czubka głowy po dużego palucha u nogi
Ale prawie do końca miałam 14 kg na plusie, nie chodziło o wagę tylko rysy twarzy - od tego puchnięcia miałam naprawdę brzydkie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2015, 18:58
-
Moj siedzi od 18 tygodnia glowa w dol.
Ja zawsze uwiebialam gorace kapiele prawie we wrzatku, ale od kad gin mi powiedzial ze mam rozwarcie biore tylko prysznic. Lepiej zeby mydliny i inne cuda sie nie plataly tam.
Moj maly ostatnio wypycha noga czy kolanem i tak trzyma chwile. To juz nie kopniecia tylko mi tak naciaga skore az.
Mnie na szczescie nie boli spojenie ani kregoslup. Jedyne co to miesnie podbrzusza bo chyba juz im ciezko.