X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopadło mnie przeziębienie.

Ogólnie czuje się dobrze, ale mam zatkany nos i straciłam głos - w dodatku drapie w gardle.

Co robić? Na razie leczę się domowymi sposobami.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, na wyjście to już majtki swoje i podpaski.
    Ja na wyjście biorę dresowe spodnie i luźną bluzę.

Z imionami u nas nie było problemów. Zmieniliśmy dla córci, bo najpierw miało być Iza a potem zdecydowaliśmy się na Paulinkę. Tak jakoś ;-)

Ubieram pościel do łóżeczka i rozwieszam pranie :-)

FasUla lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:

Ubieram pościel do łóżeczka i rozwieszam pranie :-)

ohhhooooo ;) syndrom wicia gniazda ? ;)

bbe73a0022.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis spie caly dzien dzis dopiero co sie rozbudzilam. Leze dzis dzis spokojnie bo wczoraj robilam bombki niby na lezaco, ale ciagle po cos wstawalam imialam powykrecane cialo przy robieniu i troche mi sie brzuch zmeczyl.

Od wczoraj tez licze ruchy bo maly mniej aktywny i jakos te ruchy sa bardziej delikatne. Jak dolicze do 10 to sie uspokajam. Ale i tak go tam szturam zeby sie wiercil.

Musze sprobowac tego patentu z muzyka. Kiedys puscilam 4 pory roku, to spalam jak dziecko przy tym:-P

Torbe mialam spakowac w weekend ale jeszcze nie ruszylam, moze teraz w weekend.

My z imieniem mielismy problem. Ja chcialam Aleksander, maz Nikodem (mi sie nie podobalo) ja rzucilam Szymon. No Szymon ladnie i nie mamy zadnych znajomych o tym imieniu wiec sie z niczym nie kojarzy. No i tak stanelo. Ale ksywa operacyjna nadana przez mojego meza to Jeffrey. Tak na niego mowil zanim mielismy imie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    ohhhooooo ;) syndrom wicia gniazda ? ;)

Mala_lady, całkiem możliwe, bo wczoraj wzięło mnie jeszcze na dodatkowe zakupy, typu podpaski, pampersy itp. To jakby tak zsumować te wszystkie objawy, to może i to jest syndrom wicia gniazda ;-)

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjście planuje getry(pewnie jeszcze ciazowe) i jakiś sweterek. Mam nadzieję że już swoją bieliznę i zwykłe duże podpaski wystarczą zobaczy się po porodzie :)

FasUla lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te podpaski kiedy sie udaje zmienić na zwykle wkładki?tak sie odzwyczaiłem od okresu, ze jakos nie moge sie do tej myśli przyzwyczaić, ze to moze tyle trwać;)
    Jak byłam przeziębiona to piłam sok z malin i herbatę z miodem i imbirem, do tego sok z granatów i grejpfrutów i jakos przeszło. Mam tez takie krople z pestek grejpfrutów - niby naturalny antybiotyk, tak samo cebula, czosnek itd. Płukanie gardła woda z sola, woda z woda utleniona lub woda z miodem.
    A macie tak ostatnio ze duzo pijecie?ja w nocy wypiłam prawie 2 litry i w ciagu dnia tak samo...co chwile mnie suszy;)
    Pchełka czysbys cos przeczuwała;)? Ja tez zabieram sie za prasowanie i torbę bobasa:)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije duzo, wieczorem jeszcze sie zwieksza pragnienie ale tlumacze sobie tym ze u nas jest bardzo cieplo w domu i chyba mocniej na wieczor grzeja i sucho sie robi, stad tyle pije. Ale ogolnie woda to hektolitrami idzie u nas.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Kochane dopadło mnie przeziębienie.

Ogólnie czuje się dobrze, ale mam zatkany nos i straciłam głos - w dodatku drapie w gardle.

Co robić? Na razie leczę się domowymi sposobami.
    Na zatkany nos - płukanie zatok - strzykawka i sól fizjologiczna, pochyl se na umywalką, przekręć głowę na bok i przepłucz zatoki.
    Na gardło - Isla, Tantum Verde.
    Dużo herbaty z sokiem malinowym/pigwą/imbirem. No i leżenie. Mnie męczyło prawie 2 tygodnie, z tym ze ja kaszlałam jak stary gruźlik.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja chciałam Szymona, ewentualnie Patryka, mój Mąż sypie słowiańskimi imionami w stylu Bolesława czy Witolda. Patrząc na jego upodobania nawet nie próbowałam pytać o moje drugie ulubione po Szymonie imię - Florian. ;)
    U nas będzie Witold ;)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Wojciech ;)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko nareszcie się odezwalas, super że u was w porządku.

U nas miał być Wiktor lub Marcel bo mąż bardziej za Wiktorem ale ja uparcie mówiłam na małego Marcel już od pozytywnego testu i tak zostało :p dla dziewczynki oboje byśmy byli zgodni że byłaby Laura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:06

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Vuko nareszcie się odezwalas, super że u was w porządku.

U nas miał być Wiktor lub Marcel bo mąż bardziej za Wiktorem ale ja uparcie mówiłam na małego Marcel już od pozytywnego testu i tak zostało :p dla dziewczynki oboje byśmy byli zgodni że byłaby Laura.

Bardzo dobry wybór - Marcel dla chłopczyka wymiata :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Ale sie rozpisalyscie. :)
    Ja sobie juz normalnie funkcjonuje. Oszczedzam sie wiadomo. Ale pozwalam sobie juz na nieco wiecej chodzenia:) Nie ma juz co przesadzac.;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem tez nie bylo problemow. Od poczatku dla synusia mielismy wybrane - Zachariasz :) bedziemy mowic w skrocie pewnie Hary badz Haruś:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiac o tej porze pewnie czesc juz bedzie rozpakowana :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę dzis ,,rodzisz za 35 dni" i generalnie sraczka :p

Magdalena83, Felicity lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice jak już cię przydybałam to jestem podwójnie napisana na pierwszej stronie- możesz usunąć tego drugiego tygrysa z marcelkiem z terminem na 4 stycznia. A tam wcześniej gdzie jest termin na 1 stycznia to zostawić. :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys idealnie to ujęłaś :D ja już mam jak pomyślę o porodzie :P

U nas będzie Wiktor :D mąż chciał Stanisława ale się nie zgodziłam :) nie przepadam za takimi imionami :) i chyba od razu będzie miał drugie imię po mężu - Przemysław :P

Wiecie co byłam w ikei wczoraj i kupiłam dla synka maskotkę - króliczka i nie poznaję siebie bo się w tej maskotce zakochałam i chyba będzie moja a nie synka :D to przez hormony no nie? :P:P:P:P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Witam Was Kochane Styczniowki :*
    Od razu Was przepraszam, ze sie nie odzywam od paru miesiecy,ale u nast remont calego mieszkania,mieszkamy na walizkach i w zasadzie komputera nie mialam w rekach chyba od poczatku wrzesnia >.<
    Mam nadzieje, ze wszystki Styczniowki sa nadal z nami i miewaja sie dobrze :] U nas leci czas jak woda,boje sie, ze nie zdazymy ze wszystkim. Dopiero w weekend zamowilam lozeczko i komode, bo wczesniej nawet nie bylo gdzie tego postawic z powodu remontu,ale na szzescie widac juz mete remontowa i moze na dniach sie wprowadzimy :]
    U nas bez wiekszych komplikacji, chociaz przeszlam juz atak rwy kulszowej, kolki nerkowej, a przez 2 tyg mialam takie wzdecia, ze myslalam, ze to atak wtrostka robaczkowego :D Ostatnio jeszcze do mojej kolekcji moge sobie dopisac hemoroida, ktory postanowil wyjrzec na swiatlo dzienne, chociaz przez cala ciaze w sumie nie mialam zaparc XD
    Wczoraj bylam na wizycie i u mnie na 100% corka bedzie, wiec prosze o zmianke na 1 stronce, bo nie wiem skad ten synek sie wzial przy moim nicku :P Mala wazy 2480 i ma nogi jak gazela ;] Tylko ja musze przystopowac juz wg lekarza, dlatego dobrze, ze zdazylam pomyc na kleczkach wszystkie podlogi w mieszkaniu w poniedzialek :P ale teraz juz grzecznie wypoczywam. Nie wiem czy bede miala teraz czas zeby zagladac,bo trzeba sie wziasc wreszcie za ta wyprawke,ale chcialam dac znac, ze u nas wszystko ok, bo pomyslalam, ze znajdzie sie pare dziewczyn, ktore moga sie martwic o nas ;]
    Pozdrawiam Was wszystkie cieplo i zycze spokojnej koncowki :]

Vuko, super, że u Was wszystko w porządku ...faktycznie długo nie było Ciebie widać. Jednak będzie córka ;-) mogłabym powiedzieć a nie mówiłam ;-) pamiętam Twoją bete i byłam zawiedziona kiedy przy Twoim nicku na pierwszej stronie widziałam, że będzie synek. Odzywaj się czasami ! Pozdrowienia ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ