X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dopadło mnie przeziębienie.

Ogólnie czuje się dobrze, ale mam zatkany nos i straciłam głos - w dodatku drapie w gardle.

Co robić? Na razie leczę się domowymi sposobami.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, na wyjście to już majtki swoje i podpaski.
    Ja na wyjście biorę dresowe spodnie i luźną bluzę.

Z imionami u nas nie było problemów. Zmieniliśmy dla córci, bo najpierw miało być Iza a potem zdecydowaliśmy się na Paulinkę. Tak jakoś ;-)

Ubieram pościel do łóżeczka i rozwieszam pranie :-)

FasUla lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:

Ubieram pościel do łóżeczka i rozwieszam pranie :-)

ohhhooooo ;) syndrom wicia gniazda ? ;)

bbe73a0022.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis spie caly dzien dzis dopiero co sie rozbudzilam. Leze dzis dzis spokojnie bo wczoraj robilam bombki niby na lezaco, ale ciagle po cos wstawalam imialam powykrecane cialo przy robieniu i troche mi sie brzuch zmeczyl.

Od wczoraj tez licze ruchy bo maly mniej aktywny i jakos te ruchy sa bardziej delikatne. Jak dolicze do 10 to sie uspokajam. Ale i tak go tam szturam zeby sie wiercil.

Musze sprobowac tego patentu z muzyka. Kiedys puscilam 4 pory roku, to spalam jak dziecko przy tym:-P

Torbe mialam spakowac w weekend ale jeszcze nie ruszylam, moze teraz w weekend.

My z imieniem mielismy problem. Ja chcialam Aleksander, maz Nikodem (mi sie nie podobalo) ja rzucilam Szymon. No Szymon ladnie i nie mamy zadnych znajomych o tym imieniu wiec sie z niczym nie kojarzy. No i tak stanelo. Ale ksywa operacyjna nadana przez mojego meza to Jeffrey. Tak na niego mowil zanim mielismy imie.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    ohhhooooo ;) syndrom wicia gniazda ? ;)

Mala_lady, całkiem możliwe, bo wczoraj wzięło mnie jeszcze na dodatkowe zakupy, typu podpaski, pampersy itp. To jakby tak zsumować te wszystkie objawy, to może i to jest syndrom wicia gniazda ;-)

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wyjście planuje getry(pewnie jeszcze ciazowe) i jakiś sweterek. Mam nadzieję że już swoją bieliznę i zwykłe duże podpaski wystarczą zobaczy się po porodzie :)

FasUla lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te podpaski kiedy sie udaje zmienić na zwykle wkładki?tak sie odzwyczaiłem od okresu, ze jakos nie moge sie do tej myśli przyzwyczaić, ze to moze tyle trwać;)
    Jak byłam przeziębiona to piłam sok z malin i herbatę z miodem i imbirem, do tego sok z granatów i grejpfrutów i jakos przeszło. Mam tez takie krople z pestek grejpfrutów - niby naturalny antybiotyk, tak samo cebula, czosnek itd. Płukanie gardła woda z sola, woda z woda utleniona lub woda z miodem.
    A macie tak ostatnio ze duzo pijecie?ja w nocy wypiłam prawie 2 litry i w ciagu dnia tak samo...co chwile mnie suszy;)
    Pchełka czysbys cos przeczuwała;)? Ja tez zabieram sie za prasowanie i torbę bobasa:)

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije duzo, wieczorem jeszcze sie zwieksza pragnienie ale tlumacze sobie tym ze u nas jest bardzo cieplo w domu i chyba mocniej na wieczor grzeja i sucho sie robi, stad tyle pije. Ale ogolnie woda to hektolitrami idzie u nas.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Kochane dopadło mnie przeziębienie.

Ogólnie czuje się dobrze, ale mam zatkany nos i straciłam głos - w dodatku drapie w gardle.

Co robić? Na razie leczę się domowymi sposobami.
    Na zatkany nos - płukanie zatok - strzykawka i sól fizjologiczna, pochyl se na umywalką, przekręć głowę na bok i przepłucz zatoki.
    Na gardło - Isla, Tantum Verde.
    Dużo herbaty z sokiem malinowym/pigwą/imbirem. No i leżenie. Mnie męczyło prawie 2 tygodnie, z tym ze ja kaszlałam jak stary gruźlik.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vincaminor wrote:
    Ja chciałam Szymona, ewentualnie Patryka, mój Mąż sypie słowiańskimi imionami w stylu Bolesława czy Witolda. Patrząc na jego upodobania nawet nie próbowałam pytać o moje drugie ulubione po Szymonie imię - Florian. ;)
    U nas będzie Witold ;)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Wojciech ;)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko nareszcie się odezwalas, super że u was w porządku.

U nas miał być Wiktor lub Marcel bo mąż bardziej za Wiktorem ale ja uparcie mówiłam na małego Marcel już od pozytywnego testu i tak zostało :p dla dziewczynki oboje byśmy byli zgodni że byłaby Laura.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 14:06

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Vuko nareszcie się odezwalas, super że u was w porządku.

U nas miał być Wiktor lub Marcel bo mąż bardziej za Wiktorem ale ja uparcie mówiłam na małego Marcel już od pozytywnego testu i tak zostało :p dla dziewczynki oboje byśmy byli zgodni że byłaby Laura.

Bardzo dobry wybór - Marcel dla chłopczyka wymiata :)

tygrys73 lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow. Ale sie rozpisalyscie. :)
    Ja sobie juz normalnie funkcjonuje. Oszczedzam sie wiadomo. Ale pozwalam sobie juz na nieco wiecej chodzenia:) Nie ma juz co przesadzac.;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z imieniem tez nie bylo problemow. Od poczatku dla synusia mielismy wybrane - Zachariasz :) bedziemy mowic w skrocie pewnie Hary badz Haruś:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za miesiac o tej porze pewnie czesc juz bedzie rozpakowana :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja patrzę dzis ,,rodzisz za 35 dni" i generalnie sraczka :p

Magdalena83, Felicity lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice jak już cię przydybałam to jestem podwójnie napisana na pierwszej stronie- możesz usunąć tego drugiego tygrysa z marcelkiem z terminem na 4 stycznia. A tam wcześniej gdzie jest termin na 1 stycznia to zostawić. :)

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys idealnie to ujęłaś :D ja już mam jak pomyślę o porodzie :P

U nas będzie Wiktor :D mąż chciał Stanisława ale się nie zgodziłam :) nie przepadam za takimi imionami :) i chyba od razu będzie miał drugie imię po mężu - Przemysław :P

Wiecie co byłam w ikei wczoraj i kupiłam dla synka maskotkę - króliczka i nie poznaję siebie bo się w tej maskotce zakochałam i chyba będzie moja a nie synka :D to przez hormony no nie? :P:P:P:P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko wrote:
    Witam Was Kochane Styczniowki :*
    Od razu Was przepraszam, ze sie nie odzywam od paru miesiecy,ale u nast remont calego mieszkania,mieszkamy na walizkach i w zasadzie komputera nie mialam w rekach chyba od poczatku wrzesnia >.<
    Mam nadzieje, ze wszystki Styczniowki sa nadal z nami i miewaja sie dobrze :] U nas leci czas jak woda,boje sie, ze nie zdazymy ze wszystkim. Dopiero w weekend zamowilam lozeczko i komode, bo wczesniej nawet nie bylo gdzie tego postawic z powodu remontu,ale na szzescie widac juz mete remontowa i moze na dniach sie wprowadzimy :]
    U nas bez wiekszych komplikacji, chociaz przeszlam juz atak rwy kulszowej, kolki nerkowej, a przez 2 tyg mialam takie wzdecia, ze myslalam, ze to atak wtrostka robaczkowego :D Ostatnio jeszcze do mojej kolekcji moge sobie dopisac hemoroida, ktory postanowil wyjrzec na swiatlo dzienne, chociaz przez cala ciaze w sumie nie mialam zaparc XD
    Wczoraj bylam na wizycie i u mnie na 100% corka bedzie, wiec prosze o zmianke na 1 stronce, bo nie wiem skad ten synek sie wzial przy moim nicku :P Mala wazy 2480 i ma nogi jak gazela ;] Tylko ja musze przystopowac juz wg lekarza, dlatego dobrze, ze zdazylam pomyc na kleczkach wszystkie podlogi w mieszkaniu w poniedzialek :P ale teraz juz grzecznie wypoczywam. Nie wiem czy bede miala teraz czas zeby zagladac,bo trzeba sie wziasc wreszcie za ta wyprawke,ale chcialam dac znac, ze u nas wszystko ok, bo pomyslalam, ze znajdzie sie pare dziewczyn, ktore moga sie martwic o nas ;]
    Pozdrawiam Was wszystkie cieplo i zycze spokojnej koncowki :]

Vuko, super, że u Was wszystko w porządku ...faktycznie długo nie było Ciebie widać. Jednak będzie córka ;-) mogłabym powiedzieć a nie mówiłam ;-) pamiętam Twoją bete i byłam zawiedziona kiedy przy Twoim nicku na pierwszej stronie widziałam, że będzie synek. Odzywaj się czasami ! Pozdrowienia ;-)

a.png
    a.png
‹‹ 1020 1021 1022 1023 1024 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ