X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja w tej ciąży tez płaciłam od 5 do 8/9 tyg, z tum, ze mi coś tam się odklejało, ale może to przez te niedoczynnosc...

Anulka i córcia ogólnie dobrze się rozwija, tylko ta niedoczynnosc u niej?
    tak, tylko ta niedoczynność która kompletnie nie daje żadnych objawów, no i ma jeszcze chorobe po mężu, no ale to loteria była, a tak to poza tym, normalna, wyszczekana do granic możliwości 3,5 latka :D

Summerka lubi tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga no ja sobie sama tej dawki nie wymyśliłam tylko moja endo. Ale ładnie mi się TSH trzyma

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, ja tez mam dawki naprzemienne 100 i 125..

tygrys73 lubi tę wiadomość

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nawet, nawet, nie było tragicznie w nocy ;-)
    W końcu coś na dziś zaplanowałam. Sprzątam dom, prasuję zaległą górę prania i szykuję łóżeczko. Dodatkowo oczywiście pakuję torbę do szpitala-bo miała być spakowana już dawno ale nie jest do dziś :-P
    Prasowanko idzie na pierwszy ogień :-D
    Miłego dnia i trzymajcie kciuki obym wytrwała w swoim postanowieniu i spakowała tą torbę...

Summerka, ania.g lubią tę wiadomość

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka dasz radę z tym pakowaniem torby :P już w sumie czas jak patrzę na Twój suwaczek :P
    Ja oczywiście poszłam spać po północy i już się obudziłam :( dobrze, że mogę dospać w dzień ....

Miłego dnia życzę :D

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wymiotowałam po kakao;)
    Ja tez biorę naprzemiennie euthyrox 50 i 75, zaczynałam od 25. Boli mnie zniw brzuch teraz, czuje jakies takie delikatne skurcze:/ wizyte mam 3 grudnia, nie wiem czy cos przyspieszać czy po prostu wziąć magnez i sie oszczędzać.... Najgorsze ze w domu duzo pracy i sprzątania, wiec muszę to ogarnąć. Chyba ze w tym 35 tc takie skurcze to juz norma? Bo to jakby takie mocniejsze twardnienia i moze to nie przyspieszy mi porodu tylko tak ma byc?
    Tez bede pakować torbę, trzymam kciuki Pchełka ale odpoczywaj tez bo widzę ze plan masz intensywny;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam dzis zrobic badanie moczu ale niestety musialam isc do wc kolo 5 i nic z tego. Jutro juz bede musiala jakos przetrzymac. Za to noc przespana -od godziny 2 do 6 (z jedną przerwą) normalnie sukces :P

Pchełka udanego pakowania :)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wczorajszej wizycie wszystko u mnie ok. Szyjka zamknięta długa, rozwarcia nie ma. Mój mały bąbel waży już 2402g, przystopowała trochę z tyciem. Martwi mnie jedynie obwód brzuszka, bo jest trochę większy centyl niż reszta. Zastanawiam się czy na to wpływu nie ma moja dieta cukrzycowa, może powinnam ją bardziej "zaostrzyć"

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie masz skoków cukru to chyba nie ma po co zaostrzać..ja mam skoki a mój babęl z kolei jest do tyłu z brzuszkiem...i w ogóle waga blisko 10 centyla ledwo. Jutro go idziemy znowu obejrzeć.

Pchełka pakowac się bo nie znasz dnia ani godziny :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:08

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hellol;)

Pchełka, kobieto, ale wyluzowałas z ta torba;)) pakuj sie, pakuj, bo inaczej miedzy skurczami będziesz wrzucać kaftaniki do torby. A tak poważnie, bo przegapiłam, na kiedy masz ciecie ustawione?

A wczoraj dotarło do mnie, ze to naprawdę blisko - u mnid 6 tygodni...a pi drodze święta, sylwester, wiadomo, zleci szybko;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 08:31

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula nie wkręcaj sobie nic, jesli lekarz nic nie mówił tzn ze jest w porządku :) zresztą to tylko sprzęt, moze sie mylic, moze lekarz źle zmierzył..

ja tez jutro wizytuje, ciekawe ile wazy moja kluseczka :D

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, skad Ty czerpiesz energie, podziel sie ;-)
    Tez mam niespakowana torbe, moze sie zmotywuje.

Zatkalo mi jedna dziurke od nosa, sol fizjologiczna i woda morska nie daja rady, wrrrr...Snil mi sie Otrivin :-D

Mitzula, jak lekarz sie nie martwi, to Ty tez sie nie martw. Kazde dziecko rosnie swoim tempem, moj mial wiecznie glowke do przodu w stosunku do reszty, teraz sie to wyrownuje.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)) a ja leze od 9 i licze ruchy...tez macie liczyc?? Mam zaczac od 9 i doliczyć sie 10 ruchów po czym zaznaczyć na karcie o ktorej był ost ruch...

• mitzula Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście lekarz nie widzi problemu. Za bardzo się wszystkim stresuje. Nawet boję się za wyprawkę zabrać bo jeszcze zapeszę albo coś..

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny które mają zgage i stosują GAVISCON- jaki wybrać? zawiesine o smaku mietowym czy tabletki do rozgryzania? co lepsze wg was?

a moze cos innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2015, 09:57

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity jeśli chodzi o skuteczność to raczej różnicy nie ma. Ja akurat mam tabletki i jestem zadowolona.

Felicity lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Kasia1986 Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    dziewczyny które mają zgage i stosują GAVISCON- jaki wybrać? zawiesine o smaku mietowym czy tabletki do rozgryzania? co lepsze wg was?

a moze cos innego?

Ja próbowałam i to i to i niestety mi nie pomaga a od ich smaku jest mi po prostu nie dobrze. Mam teraz rennie fruit i jest o niebo lepiej bo smakuje owocami a nie miętą z którą mam problem w ciąży ;).

Felicity lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po wizycie, 3 razy się dopytywałam i 3 razy jak do słupa mi gadała "tak, Pani Aniu, szyjka cała, zamknięta, nie skraca się" :D także wszystko ok, kolejna wizyta za 3 tyg i zrobi wtedy usg,żeby zobaczyć jak ta moja kluska przybiera :)

Felicity, Mama84, Aprilia, Summerka lubią tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania:D wrote:
    Witam:)) a ja leze od 9 i licze ruchy...tez macie liczyc?? Mam zaczac od 9 i doliczyć sie 10 ruchów po czym zaznaczyć na karcie o ktorej był ost ruch...

Ja dostalam te karte do ruchow w szpitalu i licze z przyzwyczajenia. Moja gin na to nawet nie patrzy. O 9 to ja czasem spie jeszcze :-D Mlodychyba tez czasem bierze przyklad z matki, bo roznie sie uaktywnia i nie ma schematu.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was Kochane Styczniowki :*
    Od razu Was przepraszam, ze sie nie odzywam od paru miesiecy,ale u nast remont calego mieszkania,mieszkamy na walizkach i w zasadzie komputera nie mialam w rekach chyba od poczatku wrzesnia >.<
    Mam nadzieje, ze wszystki Styczniowki sa nadal z nami i miewaja sie dobrze :] U nas leci czas jak woda,boje sie, ze nie zdazymy ze wszystkim. Dopiero w weekend zamowilam lozeczko i komode, bo wczesniej nawet nie bylo gdzie tego postawic z powodu remontu,ale na szzescie widac juz mete remontowa i moze na dniach sie wprowadzimy :]
    U nas bez wiekszych komplikacji, chociaz przeszlam juz atak rwy kulszowej, kolki nerkowej, a przez 2 tyg mialam takie wzdecia, ze myslalam, ze to atak wtrostka robaczkowego :D Ostatnio jeszcze do mojej kolekcji moge sobie dopisac hemoroida, ktory postanowil wyjrzec na swiatlo dzienne, chociaz przez cala ciaze w sumie nie mialam zaparc XD
    Wczoraj bylam na wizycie i u mnie na 100% corka bedzie, wiec prosze o zmianke na 1 stronce, bo nie wiem skad ten synek sie wzial przy moim nicku :P Mala wazy 2480 i ma nogi jak gazela ;] Tylko ja musze przystopowac juz wg lekarza, dlatego dobrze, ze zdazylam pomyc na kleczkach wszystkie podlogi w mieszkaniu w poniedzialek :P ale teraz juz grzecznie wypoczywam. Nie wiem czy bede miala teraz czas zeby zagladac,bo trzeba sie wziasc wreszcie za ta wyprawke,ale chcialam dac znac, ze u nas wszystko ok, bo pomyslalam, ze znajdzie sie pare dziewczyn, ktore moga sie martwic o nas ;]
    Pozdrawiam Was wszystkie cieplo i zycze spokojnej koncowki :]

anulka557, Felicity, Justi2, Mama84, vincaminor, FasUla, Aprilia, tygrys73, natalka0887, Summerka, Giannaa, ania.g lubią tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
‹‹ 1018 1019 1020 1021 1022 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: