X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja 2. ide od razu do endo i zastanawiam sie czy nie dostanie lekow, ale moze każe powtórzyć badania (bo to wynik sprzed trzech miesiecy), zeby zibaczyc czy tsh jest takie ok i sie takie utrzymuje, czy spada, czy rośnie...etc.

Niestety, człowiek czesto nie wie co ma zrobic (bo niby skąd), gdyby nie to firum, to ja nie poszłabym na tsh i do endo, bo moja Ginka nie dała mi skierowania. Najgorsze, ze człowiek o eiekuvrzeczach juz wiedząc, moze pilnować, ale o ilu nie wie...masakra
    i w sumie może dobrze by się stało jakbysmy o tej tarczycy nie wiedziały kiedys kobiety pojęcia nie miały i zdrowe dzieci rodziły tak mi powiedział ostatnio ten chirurg onkolog:) wiadomo że jak się ma wiedzę to można działać profilaktycznie ale mimo wszystko cos w tym jest:)

Summerka lubi tę wiadomość

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze ze od dłuższego czasu bierzecie leki, wiec dzieciaczki bedą zdrowe:) ja gdybym nie zbiła Tsh, to nie wiem czy bym w ciaze zaszła, tez nikt mi tego nie zaproponował, tylko sama wyczytałam.
    Dzis mam kiepski dzien, wymiotowałam znow i nie wiem czy to od jedzenia czy cos organizm sie tak oczyszcza, brzuch mnie boli i nie mam siły na działanie. Chciałabym mieć pewność kiedy urodzę i ze ze wszystkim zdążę;) no ale tego sie nie da przewidzieć:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, ile ja bym dała, żeby wiedzieć kiedy urodzę. Wszystko byłoby dużo prostsze.
    Ale u Ciebie już 35 tc leci to już tuż tuż ;-)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny i ja o tym wiem ze dzidzia najważniejsza i najważniejsze ze wszystko z nią dobrze ktg w porządku są chwile załamania ale mąż mnie wspiera mówi ze musze dla naszego dziecka to przetrwać nie wiem czy nie do konca będę leżeć

Justi2 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak dla poprawy humoru dla naszych panów :D polecam :P

http://tatapad.pl/zdrowie/zrozumiec-kobiete/10-przykazan-ciezarowca/

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula powodzenia na wizycie! :) daj znać jak będziesz po

FasUla a wymiotowalas po jedzeniu, czy moze po jakiejs czynności? moze dziecko Ci uciska na żołądek i to jest powód? mnie jeszcze czasem mdli ale to raczej z powodu zgagi :/

Co do tsh to mi tez gin wczesniej nie zaproponowal zebym zbadala jego poziom. Sama wyczytalam ze to moze byc powodem i jak sie okazalo mialam tsh ponad 4 :/ po 4 miesiacach spadlo do 1 i wtedy zaszłam w ciaze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:39

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja też niestety jeszcze czasami przytulam wc...Ale akurat to przez zgagę lub jak wypije np za dużo herbaty czy nawet wody na raz. Poprostu te nasze maluchy już tak uciskają na żołądek i chyba cały ogólnie przewód pokarmowy że niestety już tak będzie przynajmniej do czasu opuszczenia się trochę brzuszka. Tylko ciekawe czy razem z pozegnaniem tych dolegliwości nie przywitamy znów innych typu zaparcia albo co gorsza jeszcze mocniejszych boli krocza i miednicy...tyle dałyśmy już wszystkie radę to teraz i tak już z górki. Ja dziś właśnie wyskoczyłam na chwilę na zakupy mikolajowe i po godzinie już miałam dosyć. Wiem dzięki temu ze do końca listopada będę chciała ogarnąć na pewno świąteczne prezenty dla family :) bo inaczej nie ma bata ze coś kupię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 20:33

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula rób sobie naleśniki na mące razowej i jedz z almette :) pycha

Ja przed ciąża miałam TSH 4 i sama wyczytalam żeby zbić i nagle miesiączki się zrobiły krótsze i mniej obfite i zlagodzily y się zaparcia :) no i zaszlam w ciążę. A w czasie ciąży udaje mi się utrzymywac w granicach 1. Dawkę mam obecnie 75 a w weekendy 100 a na początku ciąży bralam 50.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Mitzula rób sobie naleśniki na mące razowej i jedz z almette :) pycha

Ja przed ciąża miałam TSH 4 i sama wyczytalam żeby zbić i nagle miesiączki się zrobiły krótsze i mniej obfite i zlagodzily y się zaparcia :) no i zaszlam w ciążę. A w czasie ciąży udaje mi się utrzymywac w granicach 1. Dawkę mam obecnie 75 a w weekendy 100 a na początku ciąży bralam 50.

Podobno powinno się mieć stałą dawkę leku a nie pięć dni tak a dwa inaczej.

age.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zbadałam to TSH ponad 13 miałam więc pewnie przed ciążą też cos koło tego i zaszłam normalnie Nobel mi się należy za rzadki przypadek;)

Justi2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi ja nie wiem jaki wynik miałam przy córce, ale od 6 tc do końca ciąza była zagrożona, organizm najpewniej przez to tsh chciał się jej pozbyć, plamiłam od 6 do 15 tc!! a później szyjka, rozwarcie, skurcze.. ale mój mały czort na szczęście się nie dał :) ale jak sobie pomyśle.. grrr
    a Twój wynik rzeczywiście kosmiczny i że ciąża no to na prawde...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zobaczcie jak dużo z nas ma problem z tarczycą, no szok po prostu, niczym choroba cywilizacyjna..

Justi2 lubi tę wiadomość

• AnaR Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszlam w ciąże majac tsh 4,79

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Podobno powinno się mieć stałą dawkę leku a nie pięć dni tak a dwa inaczej.

niekoniecznie. ja przed ciążą i potem w ciąży też miałam zmienne dawki, tzn. raz dni parzyste inną i nieparzyte inną, innym razem podobnie jak tygrys inną dawkę w dni powszednie a inną w weekendy. ważne, żeby tsh było bliskie 1. teraz mam stałą dawkę -codziennie 125 i tsh lekko poniżej 1.

Justi zależy w którym m-cu ciąży badałaś tsh - dzidziuś ma spory wpływ na jego wahania i to niezależnie od tego czy wcześniej były problemy z tarczycą czy nie. zaburzenia z tarczycą nie oznaczają niemożliwości zajścia w ciążę, ale z reguły jest to utrudnione, tak czy inaczej najważniejsze, że się udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:11

Justi2 lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja córka od ponad roku bierze dawkę 12,5 i dwa razy w tyg 25 i wyniki idealne ma, także widocznie takie leczenie naprzemienne ma jakiś sens :)

u mnie nie miało, 3 tyg temu musiałam zmniejszyć dawkę, bo dalej tsh leciało za mocno do dołu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2015, 21:13

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dzisiaj kryzys. Mam juz dosc wszystkiego, strasznie mi sie ten miesiac dluzy. Chce zeby juz bylo po

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    justi ja nie wiem jaki wynik miałam przy córce, ale od 6 tc do końca ciąza była zagrożona, organizm najpewniej przez to tsh chciał się jej pozbyć, plamiłam od 6 do 15 tc!! a później szyjka, rozwarcie, skurcze.. ale mój mały czort na szczęście się nie dał :) ale jak sobie pomyśle.. grrr
    a Twój wynik rzeczywiście kosmiczny i że ciąża no to na prawde...
    Mi jak wyszlo tsh wysokie to tez lekarz powiedzial ze przez to moglam miec krwawienia na poczatku. Mialam 5 krwawien od 7 tc skonczylo sie kolo 17tc. Wczesniej bylam u gina bo 4 cykle nie moglam zajsc ale niby wtedy prolaktyna troche wysoka. Wzielam bromergon i w 5 cyklu staran zaszlam. Chociaz endo powiedziala ze ten lek jeszcze nie zdazyl zadzialac ze mi w glowie sie odblokowalo. Ale teraz nie wiadomo czy tarczyca nie miala nic z tym wspolnego

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    Mi jak wyszlo tsh wysokie to tez lekarz powiedzial ze przez to moglam miec krwawienia na poczatku. Mialam 5 krwawien od 7 tc skonczylo sie kolo 17tc. Wczesniej bylam u gina bo 4 cykle nie moglam zajsc ale niby wtedy prolaktyna troche wysoka. Wzielam bromergon i w 5 cyklu staran zaszlam. Chociaz endo powiedziala ze ten lek jeszcze nie zdazyl zadzialac ze mi w glowie sie odblokowalo. Ale teraz nie wiadomo czy tarczyca nie miala nic z tym wspolnego
    ciężko wskazać tak na prawdę.. ja w ciążę od pstryknięcia zachodziłam także z tym problemu nie było.. no a "głowa" jak to mówią, to jedna z głównych i największych blokad moim zdaniem.. moja przyjaciółka 5 lat się starała, leczyła, w końcu straciła nadzieje, podjęła decyzje, że zbiera na in vitro i odpuściła starania.. w tym samym miesiącu jeszcze w ciąże zaszła :D ma 4 tyg po mnie termin, ale z racji cukrzycy rozpakują ją na koniec stycznia :)

natalka0887 lubi tę wiadomość

• Summerka Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej ciąży tez płaciłam od 5 do 8/9 tyg, z tum, ze mi coś tam się odklejało, ale może to przez te niedoczynnosc...

Anulka i córcia ogólnie dobrze się rozwija, tylko ta niedoczynnosc u niej?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no w sumie z zajsciem w pierwsze dwie ciąże nie miałam problemu 1 i drugi cykl a teraz dopiero 7 więc bardzo możliwe że to tarczyca mi plany krzyżowała bo już się zaczęłam niepokoić ale że z takim wynikiem nie poroniłam ani nawet nie plamiłam to cud dla mnie mój synus to silny chłopak nie dał się na szczęscie:)))))

Summerka, grosz_ek lubią tę wiadomość

Justi2
‹‹ 1017 1018 1019 1020 1021 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ