Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
info z kalendarza bellybestfriend:
"Ciążę uznaje się za donoszoną od 37 t.c. Przyjmuje się, że od tego momentu kobieta może już bezpiecznie urodzić, jeśli akcja porodowa rozpocznie się w tym okresie. Dzieci urodzone pomiędzy 37 a 42 tygodniem ciąży są uznawane za donoszone, czyli urodzone w terminie."
czyli skończony 37 t.c.
-
grosz_ek wrote:info z kalendarza bellybestfriend:
"Ciążę uznaje się za donoszoną od 37 t.c. Przyjmuje się, że od tego momentu kobieta może już bezpiecznie urodzić, jeśli akcja porodowa rozpocznie się w tym okresie. Dzieci urodzone pomiędzy 37 a 42 tygodniem ciąży są uznawane za donoszone, czyli urodzone w terminie."
czyli skończony 37 t.c.
-
Haha Vincaminor chyba musze u ciebie zamowic bo mam tylko jeden ;p
Dziewczyny my po usg. Dzidzia przez tydzień urosla. Malo ale urosla. W 34w6d wazy sobie cale 2124 gram i lekarz twierdzi ze będzie po prostu drobnym chlopaczkiem. Wszystko blisko 5-10 centyla oprocz kosci udowej-50 centyl czyli długość moze byc normalna. Generalnie raczej male szanse zeby przekroczyc 3kg raczej dobijAmy do 2900 ale czas pokaze. Przeplywy w porzadku, wod nadal malo 8afi i musimy kontrolowacFasUla, Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
tygrys73 wrote:Haha Vincaminor chyba musze u ciebie zamowic bo mam tylko jeden ;p
W międzyczasie dwa dla córeczki koleżanki a później może włączę to do swojej oferty, rozwijać się trzeba w końcu.
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
No to dzialaj
Fasula no na szczęście dwa kilo przekroczone
Ja to w sumie sie ciesze ze będzie drobniutki. Na pewno bylabym bardziej przerazona gdyby lekarz wrozyl mi 4 kilo na porod a nie 2900w ogole jakieś dziwne mam uczucia, jeszcze mocniej go kocham bo taki kruchutki jest ;p
Z wodami moge robic tyle zeby nie ograniczac picia..ale pije 2-2,5 litra juz od 26tc i stopniowo wod i tak ubywalo. 12, 10 a teraz 8.jakby wyskoczylo malowodzie to moze szybciej zakonczymy ciaze ale na razie jest ok -
nick nieaktualny
-
Pchełka wrote:Ciąża donoszona to skończony 37 tc , ale w skończony 36 tc jest już podobno bezpieczny żeby dzidzia przyszła na świat
Ale śliczna bombeczka
Pati trzymaj się i oby niedługo trwał ten pobyt w szpitalu.
Jeju, ale mi już ciężko łazić
Czyli jutro masz donoszona!
-
nick nieaktualny
-
Dziekuje za kciuki i wsparcie!Prosze tu duzo pisac, zeby mi sie nie nudzilo w tym sanatorium
Natalka, myslenie zyczeniowe to sie nazywa, ja tez bym wolala, zeby ciaza byla szybciej uznana za donoszona! To tez chyba od wagi dziecka zalezy, moja siostra byla wczesniakiem, ale wazyla chyba 2700 czy 2800 i przez to byla uznana za urodzona w terminie. -
nick nieaktualnyMi gin mowil ze 2 tyg przed i 2 po terminie to ciaza donoszona, wiec tez tak wychodzi:)) mi tez juz ciezko chodzic, znaczy chyba ciężej sie podnosić i przekręcać z boku na bok...współczuje tym dziewczynom ktore musza lezec:((dla mnie noc to koszmar...zgaga, bol bioder zcietpniete boki...bol spojenia, ani sie przekręcić
(( wiecie ze mój M sie naczytal w necie ze powinnam spac tylko na boku i mnie pilnuje w nocy...juz 2 noc z rzedu Kazań mi sie przekręcić na bok...hihi bo mi mimowszystko lepej na plecach:)jak nigdy, jakos mniej boli wszystko:))
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFelicity nie ma jak rutyna u lekarza...ehh...mój tez mnie doprowadza do szału...pamietaj ze zanim nasiusiasz do pojemnika( i kupuj tylko te sterylne) podmyj sie, dobrze spłucz i zacznij siusiac ale mocz pobierz dopiero z połowy siusiania bo u ujścia moga byc bakterie i jakies resztki...bedzie dobrze zobaczysz...a ja mysle ze po monuralu ci przejdzie:))
A co do cewnikowania to raczej sie zakłada jak jest zwężenie cewki albo niemozliwosc oddania moczu np od przepukliny cewki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:32
-
nick nieaktualnyA mój przy ost wizycie nawet głowicy usg nie przyłożył...
/ tylko na fotelu mnie zbadał...wizyta 150 zł...juz nie miałam siły sie z nim klocic:((( 90% wizyty i mowil jaka ja jestem gruba...ze takie duże baby to łatwo rodzą...ja mu mowie ze nigdy nie byłam gruba i ze mam wąski tylek...przed zajściem wazylam 55 przy wzroście 175 a ten do mnie taaaa jasne:///
-
Felucity, teraz obliczone terminy porodu są już niewiarygodne....nie wiem, ze gin może tak liczyć. Najbardziej wiarygodny jest ten z pierwszego usg około 12 tyg. Moja Zuza tak rosła, ze w karcie ciąży miałam 21 lipca, na pierwszym usg 14, a na ostatnim 26 czerwca! I gdyby nie planowe ciecie, to i tak urodzilabym 14, bo już wszystko na to wskazywało...
Co do cewnikowania - to nie mam pojęcia. Nie wiem czy może to być pomyłka w labie, bo już chyba drugi raz masz podobny wynik;( -
O matko
Ania co za lekarz
Felicity po tym antybiotyku na pewno Ci przejdzie, ale jeśli masz taka możliwość to oddaj do 2 różnych miejsc mocz na badanie i zobaczysz, ale też nasiusiaj tak jak Ania piszetzw środkowy mocz
Ale to cewnikowanie to wg mnie przesada ... no ale ja lekarzem nie jestem
oby antybiotyk pomógł
A jeśli chodzi o wyniki badań to tak u mnie w przychodni np hgb 12 a tydzień poźniej w szpitalu było 10 ...więc coś te laboratoria dziwne są bo wg mnie aż takiej różnicy być nie powinno a cały czas brałam żelazo... -
nick nieaktualnyAnia tak wlasnie robie, zawsze sie podmywam przed i pobieram środkowy mocz..
a co do rutyny to masz rację..kurcze szkoda ze nie powiedzial mi zeby poczekac czy mi przejdzie po tym monuralu tylko od razu w poniedzialek sie zglosic...
Rany ale jakby mi nawet glowicy nie przylozyl to bym sie mega wkurzyla i wymusila na nim...za taką kasę to przegięcie
Summerka tak, drugi raz mam ten sam wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:53