Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykuźwa...powinno byc tak ze dopiero jakby sie nie poprawilo po Monuralu to moglabym isc na to cewnikowanie... korci mnie zeby do niego nie dzwonic z tym wynikiem tylko powtorzyc badanie w poniedzialek
w środy on tez ma dyżur w szpitalu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2015, 22:57
-
Kurde Felicity faktycznie dziwnie...prawdę mówiąc tak przeczytałam, że zrozumiałam, że masz antybiotyk wziąć zrobić badanie i dopiero wtedy jak coś nie tak do szpitala..ale kobita w ciąży to se ubzdura
no ale tak chyba byłoby rozsądnie skoro i tak masz brać ten antybiotyk i tak...to dla mnie osobiście bez sensu jutro rano robić badanie potem brać antybiotyk i jak wyniki złe to do szpitala...a może mu się coś pokręciło i antybiotyk powinnaś dzisiaj wziąć? hmmm...
-
Zwłaszcza, ze antybiotyk jest po to, żeby przeszło? Ja bym wzięła ten nonural, w pn badanie zrobiła i zadzwoniła z wynikiem do niego ci masz robić. masakra, myślałam, ze tylko moja Finka na NFZ bada mnie 3 minuty...ale mam w sumie tez opiekę w luz med i wcale nie lepiej...
-
nick nieaktualnyraczej nic mu sie nie pokreciło
tylko sie zastanawiam czy wynik w poniedzialek bedzie w ogole miarodajny? bo jakby nie bylo to tylko 2dni a badania po antybiotyku robi sie chyba kilka dni po zakonczeniu kuracji ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 08:34
-
Felicity to bierz ten antybiotyk już teraz po prostu
nie czekaj do wieczora
a to jest chyba taka saszetka ten antybiotyk no nie? hmm jedna masz wziąć czy więcej?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aha no to trzeba wieczorem wziąć
kurde nie wiem niby będą 2 pełne dni zanim pójdziesz na badanie ... chyba, że ewentualnie teraz zrobić badanie moczu jeszcze i w poniedziałek i sama też porównasz sobie wynik przed i po i zadzwonić do lekarza i się dopytać co robić dalej...ten antybiotyk jest chyba dobry bo ja go miałam na zastój w nerce podany
Nie dziwię się , że spać nie możesz -
nick nieaktualnyDostałam juz dzis ochrzan od męża ze mam się słuchać lekarza bo on wie co robi no więc wyślę dziś kogoś z tym moczem do badania
po południu wyniki a wieczorem przyjeżdża polozna,może ją też popytam co sądzi a do lekarza zadzwonię chyba w sobotę..
Poczytałam trochę i mi się przypomniało ze gin jak mówił o tym ze ciśnienie może się zwiększać to coś wspominał o zatruciu ciążowym. Dopiero skojarzyłam ze to może chodzić o tą gestozeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 06:51
-
nick nieaktualnyNajbardziej się obawiam tego cewnika i zastanawiam się na cholerę on? Przecież równie dobrze ta gestoze mogą stwierdzić przy kolejnych badaniach.. może kontrola czy nie ma zastoju w nerkach.
Magdalenka a Ty miałaś ten zastój w nerce juz w ciąży?Bagabaga lubi tę wiadomość
-
Witam sie w 36 tygodniu!
Felicity ja mialam dwie oddzielne fiolki di gbs. Wyszedl ujemny
A co do leukocytow.jak dlugo je masz? Ja jak mialam leukocyty bialko i bakterie dostalam tylko furaginum i bialko i leukocyty zniknęły a bakterie sie zwiększyły i nie dostalam antybiotyku tylko zurawitmoj lekarz tak sie broni przed antybiotykiem. A jestem pewna ze mi nie przejdzie po tym
Szyjka sie nie przejmuj przeciez my zaraz rodzimya jak dlugo juz jestesmy ze skrócona. Ja tojuz normalnie wszystko robie
Za dwa tygodnie donoszona. -
nick nieaktualnytygrys nie wiem dokladnie od kiedy mam te leukocyty, na poczatku pazdziernika badanie moczu wyszlo ok, dopiero 10.11 leukocyty 5-10 +liczne bakterie+ białko. Przez 7dni bralam Keflex, piłam żurawinę.
Wczoraj (26.11) badanie powtórzyłam- bakterie sie zmniejszyly -juz nieliczne ale leukocyty i bialko bez zmian
co do gbs to dzis dzwonilam do laboratorium to mi babka wytlumaczyla ze np gdybym miala 2fiolki to musialabym placic 2razy a tak to raz i to nie wazne ze pobrane z obu stron bo jak cos wyjdzie to i tak i tak trzeba potem wyleczyc.
szyjką tez sie nie przejmuje za bardzo- jesli co dwa tygodnie skraca mi sie srednio co 2mm to praktycznie jak nic.. no ale gin kategorycznie zabronil spacerów, z wielką łaską udzielił pozwolenia na wyjazd do rodziny na 1 dzien(choc nie bede prowadzic a u rodziny na pewno bede leżec). Straszył mnie ze przeciez nie chcemy zeby urodzil sie wczesniak bo to powiklania, bo bedziemy po lekarzach tylko potem jezdzic... -
nick nieaktualnyFelicity, co do białka to moja ginka mi mówiła, że na tym etapie różne rzeczy mogą do moczu "przeciekać" i jeśli są to małe ilości to wystarczy kontrolować. Szczególnie jak nie wystepują współobjawy jakieś.
Ja mam straszną ochotę wyjechać na weekend do rodziny, 150 km od nas, ale nie wiem czy ryzykować
Później się już z ciocią tak szybko nie zobaczę, bo ona wyjeżdża na kilka tygodni do Niemiec. A "szwędacza" mam w tej ciąży az do granic niemożliwości -
nick nieaktualny
-
No wlasnie Pchełka, ja np. mam od dwoch badan nieliczne bakterie w moczu, ale białka brak, reszta w normie i moja Ginka nic nie mowila, co do nfzu jej ufam;)
Mnie dziś zalało tyle śluzu białego, ze myślałam, ze cos sie dzieje...a wczoraj wieczorem, jak mnie zabolała blizna i/lub pachwina, ze myślałam, ze pojedziemy na IP, a nic nie robiłam tylko leżałam...ale na szczescie to jednorazowa spraw.
Pchełka, ale fajnie, ze juz donoszone, ja bym nie ryzykowała w tak daleko podróż...
Felicity, zatrute ciążowe ma trzy objawy: wysokie ciśnienie, białko w moczu i obrzęki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2015, 09:10
-
nick nieaktualnyFelicity wrote:Pchełka a Ty juz masz ciążę donoszoną
ale super
to jesli pojedziesz to moze zabierz ze sobą torbę
ja mam do rodziny niby tylko 70km ale wlasnie tez chce sie spotkac z kims kto bedzie tylko na weekend w domu
Felicity,70 km to bym jeszcze spokojnie pojechała na Twoim miejscu
Ja te 150 km to chyba sobie odpuszczę....
Bo ja mam o tyle gorzej, że mnie czeka kolejna cesarka i chciałabym żeby to moja ginka ją robiła. -
nick nieaktualnySummerka wrote:No wlasnie Pchełka, ja np. mam od dwoch badan nieliczne bakterie w moczu, ale białka brak, reszta w normie i moja Ginka nic nie mowila, co do nfzu jej ufam;)
Mnie dziś zalało tyle śluzu białego, ze myślałam, ze cos sie dzieje...a wczoraj wieczorem, jak mnie zabolała blizna i/lub pachwina, ze myślałam, ze pojedziemy na IP, a nic nie robiłam tylko leżałam...ale na szczescie to jednorazowa spraw.
Pchełka, ale fajnie, ze juz donoszone, ja bym nie ryzykowała w tak daleko podróż...
Felicity, zatrute ciążowe ma trzy objawy: wysokie ciśnienie, białko w moczu i obrzęki...
Summerka, mnie skurcze najczęściej łapią jak leże w moim fotelu z nogami wyciągnietymi. I wtedy podczas skurczu jak blizna zaboli to aż dech zapiera, ale póki daję radę, to czekam na wizytę do poniedziałku.
Przy białku w moczu, dobrze sprawdzić białko we krwi na wszelki wypadek. -
Felicity jesli chodzi o gbs to nie wazne gdzie go masz wazne ze jedt. Bo te bakterie moga byc w rozntch miejscach. Jesli byla by w odbycie a w pochwie nie to nie masz pewnosci ze jutro ci nie przejdzie do pochwy. Mi niestety wyszedl pozytywny i dostane antybiotyk przy porodzie. Zreszta to ponoc jest prsktucznie nie do usuniecis. Ja w szpitalu dostalam antybiotyk na ta bakterie ale ona po kilku tyg wraca.
Zadtoj moczu zrobil mi sie na poczatku listopada, tylko mnie bolalo bardzo. Robiony mialam posiew moczu i nic nie wyszlo, a w ogolnym tez nie bylo zle tylko glukoza w moczu byla, ale lekarze sie tym nie przejeli. Robili mi usg nerek i bylo widac ten zastoj. Potem gin robil mi usg u siebie w gabinecie i zastoj dalej byl, tylko juz nie boli. Ale czytalam ze bezobjawowo moze przebiegac. Zapomnialam tylko spytac czy juz mi tak zostanie czy po porodzie mi zejdzie. Pewnie do urologa bede musiala isc
-
nick nieaktualnyJa dzis tragedia!!!spalam na siedząco do 4 nad ranem:/// ja chyba przestane jeść na wieczor:((( nawet reni nie pomogło:((( teraz leżymy i czymymy ruchy:))Antoś zrobił 10 w przeciągu dosłownie parunastu minut. W nocy tez biedaczek nie mogl spac wogole:(((mamusia sie tłukła po lozku on w brzuszku...a teraz ma czkawkę...
Dziewczyny chodzicie na szkole rodzenia?? Ćwiczycie w domu oddechy i masujecie krocze?? -
nick nieaktualny