Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa mam wizytę w czwartek, jutro okulista a od 14 grudnia moge iść na wizytę kwalifikacyjna do domu narodzin... Ale na ktg to pewnie najwcześniej w 38 bym szła o ile nie 40...w ogole z om i usg termin mam 2 stycznia a z zapłodnienia na 10 stycznia, bo ostatnio sama obliczalam. Ciekawa jestem jak bedzie, jestem juz naprawde potężna...
-
Ja ktg u lekarza mam za tydzień ale miałam już wiele razy w 26tc. Dziewczyny z tymi cukrami jak idzecie do szpitala to wziąć prowiantu sporo bo niestety tam są trzy posiłki i ostatni zwykle o piątej koszmar. Nawet chleb swój wzięłam bo nie wiadomo jaki mi tu dadzą na tej diecie cukrzycowej
Ogólnie pisalam już na FB jestem w szpitalu ale na lajcie nic się nie dzieje po prostu lekarz NFZ (bo chodze prywatnie i na NFZ) ma sraczke. Jutro będę mieć USG dziś ktg i badania krwi i pewnie do domu bo tu nikt podstaw do wcześniejszej cesarski nie widziWiadomość wyedytowana przez autora: 1 grudnia 2015, 20:16
-
Pati78 wrote:Natalka, tylko ze przy za rzadkich posilkach tez moze byc wyrzut glukozy, to akurat wiem od znajomej, ktora lata pracowala jako szpitalny dietetyk. I to by mi pasowalo, w szpitalach za dobrze nie karmia
Najlepiej mierzyc godzine po posilku.
No i zrobilam cukier glukometrem. Przed obiadem 75, godzine po obiedzie (rosol+kluski slaskie z kapusta) mialam 96. Wiec cukier dobry. Moze faktycznie przez ta nerke te wyniki takie. Zobacze co gin powie jutro.
Co do ktg to mi powiedzial ze jak jakies skurcze bym miala to moge sama isc. A tak to nie musze.
-
nick nieaktualnymi tez nic gin nie mówił o ktg
u mnie w szpitalu to chyba robią dopiero w terminie porodu
czy tylko ja nie mam jeszcze wózka ? (nawet nie upatrzonego...)
nie umiem sie za to zabrac,niby oglądam na necie ale wiadomo na żywo byloby calkiem inaczej..
kurcze a tu juz grudzień... -
Tygrys dobrze, niech sprawdzą i jak jest dobrze to puszczają do domu
a w którym szpitalu jesteś?
Mila920 lubi tę wiadomość
-
Felicity dokładnie na żywo lepiej się chyba wybiera wózek
a może mogłabyś na tą godzinę, dwie do jakiegoś jednego sklepu pojechać i wybrać?
Ja dostałam od siostry więc nie miałam tego dylematu z wózkami
Hmm ciekawe jak mój gin się na ktg zapatrujedowiem się 9.12 na wizycie
-
tygrys73 wrote:Ja ktg u lekarza mam za tydzień ale miałam już wiele razy w 26tc. Dziewczyny z tymi cukrami jak idzecie do szpitala to wziąć prowiantu sporo bo niestety tam są trzy posiłki i ostatni zwykle o piątej koszmar. Nawet chleb swój wzięłam bo nie wiadomo jaki mi tu dadzą na tej diecie cukrzycowej
-
ja to ktg chyba nie będę mieć bo moja gin raczej nie ma do tego sprzętu.. Ciekawe czy w ogóle zdarzę mieć ktg w szpitalu choć jedno ;p
Ducha lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Pregna Start, Pregna Dha, Tardyferon-Fol
PAI homo
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 [7+3] jest ❤️
14.11.2024 [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 [13+3] 7,49 cm
02.01.2025 [15+4]145 g
15.01.2025 [17+3] 222 g
30.01.2025 [19+4] 340 g 🩷
14.02.2025 połówkowe
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
ja się dzisiaj wybieram z wizytą do ginekologa, to z ciekawości zapytam o ktg i mam nadzieję na usg i aktualną wagę maleństwa
wczoraj rozpoczęliśmy kurs w szkole rodzenia, potem oglądnęłam film Wpadka, gdzie jedną z ostatnich scen był poród i mąż się śmiał, że będę miała w nocy koszmary porodowe, ale na szczęście nic z tego
od 5.00 jestem na nogach - wyprawiłam męża do pracy i wpakowałam ubranka maleństwa do komody - wczoraj w końcu dokonaliśmy zakupu, bo tak to wszystko leżało w łóżeczku.
teraz czas na chwilę odpoczynku
-
tygrys73 wrote:Ja ktg u lekarza mam za tydzień ale miałam już wiele razy w 26tc. Dziewczyny z tymi cukrami jak idzecie do szpitala to wziąć prowiantu sporo bo niestety tam są trzy posiłki i ostatni zwykle o piątej koszmar. Nawet chleb swój wzięłam bo nie wiadomo jaki mi tu dadzą na tej diecie cukrzycowej
Jedyną różnicą było to, że w ramach kolacji koleżanki z sali dostawały do zestawu małe jabłko albo mini jogurt owocowy a ja nie.
Ciekawa jestem co by się działo z moimi pomiarami teraz na takiej diecie.
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Ooo to tam nie leżałam pomimo iż mój lekarz tam pracje zawsze do CZMP mnie śle bo u nich niby miejsc nie ma
oby jedzenie było lepsze i więcej niż w CZMP Tygrys
-
Mi doktor KTG każe robić w sumie od 29tc. Byłam właśnie wczoraj i już się małe skurcze pojawiają... Jeśli w ogóle chodzi o ktg to zalecane jest robienie tak po 38tc, wcześniej jeśli istnieje ryzyko wcześniejszego porodu albo są jakieś zaburzenia ( u mnie cukrzyca i za dużo aniołków). KTG jest bezpłatne w szpitalach, natomiast są też szkoły rodzenia które oferują KTG w jej ramach.
-
Co moge jesc bezkarnie, zeby mi ten cukier dobry wyszedl? Nie mam cukrzycy, ale wyszedl mi cukier w moczu i bede miec robiony profil glikemiczny (na czczo i godzine po posilkach). Na szpitalnym zarciu na bank wyjdzie do kitu, bo nie dosc, ze marne, to ja jeszcze jestem niejadkiem, nie jem miesa, wiec jem jeszcze mniej. Tak bardzo chce wyjsc do domu...
-
Pati78 wrote:Co moge jesc bezkarnie, zeby mi ten cukier dobry wyszedl? Nie mam cukrzycy, ale wyszedl mi cukier w moczu i bede miec robiony profil glikemiczny (na czczo i godzine po posilkach). Na szpitalnym zarciu na bank wyjdzie do kitu, bo nie dosc, ze marne, to ja jeszcze jestem niejadkiem, nie jem miesa, wiec jem jeszcze mniej. Tak bardzo chce wyjsc do domu...
Generalnie zamieniamy chleb biały na ciemny (najlepiej żytni na zakwasie, z jak najprostszym składem), unikamy rozgotowanych warzyw (również ziemniaków - generalnie lepiej je zastąpić np. kaszą gryczaną), makaron i ryż ciemne, sporo warzyw, ograniczone owoce i przede wszystkim soki owocowe - zwłaszcza kupne, bo one więcej szkody niż pożytku robią w znakomitej większości. Taki Kubuś dziecięcy to moim zdaniem śmieci.grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
nick nieaktualnyTo prawda, te kubusie nie sa zdrowe, sama woda i cukier ale ja w ciazy mam szał na nie i pije 1,5 l nieraz:p strasznie mi smakują marchewkowe soki teraz...
Moj brzuch juz 2 razy opadł i sie znow podniósł, teraz jest normalny. Dzis byłam na badaniu dna oka i wszystko ok;)Hikaru lubi tę wiadomość
-
FasUla wrote:To prawda, te kubusie nie sa zdrowe, sama woda i cukier ale ja w ciazy mam szał na nie i pije 1,5 l nieraz:p strasznie mi smakują marchewkowe soki teraz...grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Viki wrote:A jak tam wasz brzuszki? Opadają już? Ja nie umiem tego stwierdzić.
Ja też nie potrafię określić czy opadł już czy nie, ostatnio akurat spotkałam znajomą i stwierdziła że jest dosyć nisko już ale powiem szczerze wydaje mi się taki sam od dłuższego czasujedyna różnica jaką dostrzegam to ta że gdy siedzę tak jakby przy pępku robi się jakiś taki płaski.
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Jeżeli chodzi o soki to ja w zeszłym roku "napisałam list do mikołaja"
w którym poprosiłam o najprostszą sokowirowkę. Polecam serdecznie!!!! Soczki zupełnie bez cukru i robicie takie na jakie macie właśnie ochotę
A przy maluszku też się przyda
vincaminor lubi tę wiadomość
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!