X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ja miałam smarowałam maścią cynkową albo pastą do zębów :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:08

Summerka lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorobie- GRATULUJĘ!
    U Nas chyba czop dzisiaj zaczął odpadać...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o ktorej urodzila Dorbie i ile ma cc Adaś?
    Gratulacje!:)
    Liste bede oczywiscie aktualizowac tylko musicie mi wszystko pisac bo narazie kazda na fb sie dzieli wiadomoscia o porodzie a ja nie mam fb :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:45

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Dorobie- GRATULUJĘ!
    U Nas chyba czop dzisiaj zaczął odpadać...

Może uda się jeszcze przetrwać te 2 tyg ;-)

Mi dzisiaj też łączył się syndrom wicia gniazda :P Zrobiłam przemeblowanie w sypialni, skręciłam łóżeczko ;-) ogarnęłam funkcjonalnie przewijak tzn poukładałam rzeczy na nim. Muszę jeszcze wyprasować ostatnią turę ciuszków ale chyba dzisiaj nie dam rady bo kręgosłup wysiada. Torba w zasadzie już prawie cała spakowana ;-) Pościeli jeszcze nie wkładałam do łóżeczka bo szkoda, żeby się kurzyła położyłam tylko kocyk na zapakowany w folie materacyk ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:59

Beatrice, Felicity, grosz_ek, anulka557, Paulix, Aprilia lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ledwo zaczął się grudzień a tu zaczyna się na styczniowkach rozpakowywanie. Patrząc zresztą na tempo grudniowek to i tak U nas jeszcze można nazwać to ciszą. Pytanie tylko czy to nie ciszą przed burzą :)

Dziewczyny czy wy planujecie zabrac do szpitala laktator? Ja chyba przygotuje go poprostu i w razie potrzeby mąż dowiezie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:53

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka ja nie miałam więc nie wiem czym smarować :(

Kamilka może jeszcze trochę czasu wytrzymacie? :P

Giannaa śliczny kącik :) Ja nic nie mam zrobione bo mam remont :(

Ale jak się mąż dowiedział, że kolejna już rozpakowana i to wcześniej to się chyba przejął bo powiedział, że po pracy będzie pokój malował :P tzn w nocy :P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym tam wolala w styczniu urodzic albo na sylwestra moje urodziny :)
    Ale to raczej nie mozliwe jak juz szyjki prawie nie mam

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nawet nie wiem czy szyjkę mam czy nie tu nikt tego nie sprawdza :/
    Beatrice a czop Ci odszedł już?

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez juz ostatnio tu wspominalam ze nawet lutówki nas przegoniły :P
    ale fakt pogoda dobijająca..
    ja codziennie podczytuje (bo co tu robic jak trzeba leżeć)
    ale tez nie zawsze mam cos do powiedzenia albo nie chce wam tu smęcić..

AnaR -a co sie dzieje z Twoją szyjką?

apee powodzenia jutro na wizycie! :)

Beatrice a Ty bez tej szyjki to bezwzględnie leżysz czy pozwalasz sobie na spacerki?

pierwsze słyszę o Dorbie, nie ma mnie na fb i nic nie wiem, częściej tam piszecie?
    tak nagle odeszły jej wody?
    Gratulacje dla mamusi i dużo zdrowka dla synka! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze u mnie ostatnio tez jakas gesta wydzielina odpada po kawalku ale mam nadzieje ze to nie czop :O

mi zostalo 10dni do ciąży donoszonej, zaczynam mieć pietra :P

Giannaa a Ty juz za 2dni masz donoszoną :P synka urodzilaś przed /po czy w terminie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:17

• AnaR Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w ciagu 3 tyg z 29 do 19 mm sie skrócila, i mam lezec, boje sie ze jak za tydz pojde do gina to bedzie jej jeszcze mniej:(

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    kurcze u mnie ostatnio tez jakas gesta wydzielina odpada po kawalku ale mam nadzieje ze to nie czop :O

mi zostalo 10dni do ciąży donoszonej, zaczynam mieć pietra :P

Giannaa a Ty juz za 2dni masz donoszoną :P synka urodzilaś przed /po czy w terminie? :)

Czop to jest dosłownie glut, taka galareta ;-) może być przezroczysta mleczna lub podbarwiona krwią.

Synka urodziłam dokładnie w wyznaczonym terminie ;-) byłam w tych 5% :P Teraz liczę, że urodzę przed świętami. Bardzo bym chciała, żebyśmy na święta byli w komplecie ;-)

a.png
    a.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie. Szyjka tak jak byla, zamknieta wewnatrz, rozwarcie z zewnatrz jest takie samo od wrzesnia. Nie wazyl mi mlodego, za dwa tyg dopiero. Ale lozysko, wody, przeplywy wszystko super. Szyjki mi nie mierzyl przez usg bo mowi ze teraz juz sie nie mierzy. Mam odatawic luteine i powoli do przodu. Nie pytalam czy mam lezec jeszcze ale postaram sie lezec tyle ile to mozliwe bez sprzatania itp. Tylko zrobic sobie sniadanko, troche w salonie posiedziec.

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez słyszałam ze odejście czopa moze byc 2 tyg wczesniej;) ja tez mam b duzo wydzieliny ostatnio, ponoc moze tak byc pod koniec. Gianna śliczny pokoik:)

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wizyta zaliczona - USG zrobione - Karolek waży 2333g !!! gin powiedział, że jest w górnej granicy normy i że wszystko w porządku.
    z om termin porodu wychodzi na 30.1, z II badań prenatalnych 24.1, a teraz wyszło, że 10.1 :)

FasUla, Felicity, Paulix, ania.g, Beatrice lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wyniki gbs - na szczęście ujemny:) jupi:)

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje ;-)

Tak odejście czopa jeszcze nie świadczy o porodzie... nawet na grudniówkach jest dziewczyna której czop odszedł w 33 tc miała już krwawiła i miał skurcze teraz jest 37 tc i jeszcze nie urodziła ;-) To jest loteria :P Ja dobrze nie pamiętam ale wydaje mi się, że mi czop odszedł dzień przed porodem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:30

a.png
    a.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 2 grudnia 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity na fb trochę więcej się pisze bo szybciej jakoś... Ja zaglądam i tu i tam :))
    Dorbie chyba coś wieczorem już czuła wczoraj bo się pakowała z tego co wiem ale głowy sobie nie dam uciąć :)
    Ja też nie zawsze piszę bo nie chcę smęcić :) W niedzielę miałam załamanie totalne aż ryczałam :( że gruba, że ciężko, że nie ma siły itp....pomogło !!! Szaleję z zakupami, sprzątaniem itp...boję się , że przesadzę zaraz bo powinnam leżeć a tu dopiero 32 tc .... muszę trochę przystopować...ale to załamanie to chyba przez to leżenie ciągłe ...ja jestem leń nie powiem :P no ale bez przesady :P teraz muszę wypośrodkować aktywność i już :D żeby donosić chociaż do 36 tc :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Paulix Ekspertka

Wysłany: 2 grudnia 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Jutro wizyta i kto wie czy nie ostatnia, bede miec robiony jeszcze gbs i koniec :)

Kurcze ja od kilku dni chodze z wkladkami bo cos mi wylatuje i wyglada jak bardzo gesty , mleczny sluz. Co krok kluje mnie w szyjce a dzis jak bylam na zakupach to juz myslalam ze zaczely mi wody odchodzic ... cos za mokro mi sie zrobilo.

Jutro jeszcze wstawienie lozeczka i moge rodzic :D

Tez ostatnio jakies zalamki lapalam i wylam jak glupia ze taka krowa juz jestem, ze rozstepy , ze biodra bola ehhh

Ciekaw ktora z nas bedzie nastepna :)

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ