Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA o ktorej urodzila Dorbie i ile ma cc Adaś?
Gratulacje!
Liste bede oczywiscie aktualizowac tylko musicie mi wszystko pisac bo narazie kazda na fb sie dzieli wiadomoscia o porodzie a ja nie mam fb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:45
-
Kamila8k wrote:Dorobie- GRATULUJĘ!
U Nas chyba czop dzisiaj zaczął odpadać...
Może uda się jeszcze przetrwać te 2 tyg
Mi dzisiaj też łączył się syndrom wicia gniazdaZrobiłam przemeblowanie w sypialni, skręciłam łóżeczko
ogarnęłam funkcjonalnie przewijak tzn poukładałam rzeczy na nim. Muszę jeszcze wyprasować ostatnią turę ciuszków ale chyba dzisiaj nie dam rady bo kręgosłup wysiada. Torba w zasadzie już prawie cała spakowana
Pościeli jeszcze nie wkładałam do łóżeczka bo szkoda, żeby się kurzyła położyłam tylko kocyk na zapakowany w folie materacyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:59
Beatrice, Felicity, grosz_ek, anulka557, Paulix, Aprilia lubią tę wiadomość
-
Kurczę ledwo zaczął się grudzień a tu zaczyna się na styczniowkach rozpakowywanie. Patrząc zresztą na tempo grudniowek to i tak U nas jeszcze można nazwać to ciszą. Pytanie tylko czy to nie ciszą przed burzą
Dziewczyny czy wy planujecie zabrac do szpitala laktator? Ja chyba przygotuje go poprostu i w razie potrzeby mąż dowiezie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 16:53
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Summerka ja nie miałam więc nie wiem czym smarować
Kamilka może jeszcze trochę czasu wytrzymacie?
Giannaa śliczny kącikJa nic nie mam zrobione bo mam remont
Ale jak się mąż dowiedział, że kolejna już rozpakowana i to wcześniej to się chyba przejął bo powiedział, że po pracy będzie pokój malowałtzn w nocy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja tez juz ostatnio tu wspominalam ze nawet lutówki nas przegoniły
ale fakt pogoda dobijająca..
ja codziennie podczytuje (bo co tu robic jak trzeba leżeć)
ale tez nie zawsze mam cos do powiedzenia albo nie chce wam tu smęcić..
AnaR -a co sie dzieje z Twoją szyjką?
apee powodzenia jutro na wizycie!
Beatrice a Ty bez tej szyjki to bezwzględnie leżysz czy pozwalasz sobie na spacerki?
pierwsze słyszę o Dorbie, nie ma mnie na fb i nic nie wiem, częściej tam piszecie?
tak nagle odeszły jej wody?
Gratulacje dla mamusi i dużo zdrowka dla synka!
-
nick nieaktualnykurcze u mnie ostatnio tez jakas gesta wydzielina odpada po kawalku ale mam nadzieje ze to nie czop
mi zostalo 10dni do ciąży donoszonej, zaczynam mieć pietra
Giannaa a Ty juz za 2dni masz donoszonąsynka urodzilaś przed /po czy w terminie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 17:17
-
Felicity wrote:kurcze u mnie ostatnio tez jakas gesta wydzielina odpada po kawalku ale mam nadzieje ze to nie czop
mi zostalo 10dni do ciąży donoszonej, zaczynam mieć pietra
Giannaa a Ty juz za 2dni masz donoszonąsynka urodzilaś przed /po czy w terminie?
Czop to jest dosłownie glut, taka galaretamoże być przezroczysta mleczna lub podbarwiona krwią.
Synka urodziłam dokładnie w wyznaczonym terminiebyłam w tych 5%
Teraz liczę, że urodzę przed świętami. Bardzo bym chciała, żebyśmy na święta byli w komplecie
-
Ja po wizycie. Szyjka tak jak byla, zamknieta wewnatrz, rozwarcie z zewnatrz jest takie samo od wrzesnia. Nie wazyl mi mlodego, za dwa tyg dopiero. Ale lozysko, wody, przeplywy wszystko super. Szyjki mi nie mierzyl przez usg bo mowi ze teraz juz sie nie mierzy. Mam odatawic luteine i powoli do przodu. Nie pytalam czy mam lezec jeszcze ale postaram sie lezec tyle ile to mozliwe bez sprzatania itp. Tylko zrobic sobie sniadanko, troche w salonie posiedziec.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
wizyta zaliczona - USG zrobione - Karolek waży 2333g !!! gin powiedział, że jest w górnej granicy normy i że wszystko w porządku.
z om termin porodu wychodzi na 30.1, z II badań prenatalnych 24.1, a teraz wyszło, że 10.1
FasUla, Felicity, Paulix, ania.g, Beatrice lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziękuje
Tak odejście czopa jeszcze nie świadczy o porodzie... nawet na grudniówkach jest dziewczyna której czop odszedł w 33 tc miała już krwawiła i miał skurcze teraz jest 37 tc i jeszcze nie urodziłaTo jest loteria
Ja dobrze nie pamiętam ale wydaje mi się, że mi czop odszedł dzień przed porodem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2015, 18:30
-
Felicity na fb trochę więcej się pisze bo szybciej jakoś... Ja zaglądam i tu i tam
)
Dorbie chyba coś wieczorem już czuła wczoraj bo się pakowała z tego co wiem ale głowy sobie nie dam uciąć
Ja też nie zawsze piszę bo nie chcę smęcićW niedzielę miałam załamanie totalne aż ryczałam
że gruba, że ciężko, że nie ma siły itp....pomogło !!! Szaleję z zakupami, sprzątaniem itp...boję się , że przesadzę zaraz bo powinnam leżeć a tu dopiero 32 tc .... muszę trochę przystopować...ale to załamanie to chyba przez to leżenie ciągłe ...ja jestem leń nie powiem
no ale bez przesady
teraz muszę wypośrodkować aktywność i już
żeby donosić chociaż do 36 tc
-
Witam się i ja
Jutro wizyta i kto wie czy nie ostatnia, bede miec robiony jeszcze gbs i koniec
Kurcze ja od kilku dni chodze z wkladkami bo cos mi wylatuje i wyglada jak bardzo gesty , mleczny sluz. Co krok kluje mnie w szyjce a dzis jak bylam na zakupach to juz myslalam ze zaczely mi wody odchodzic ... cos za mokro mi sie zrobilo.
Jutro jeszcze wstawienie lozeczka i moge rodzic
Tez ostatnio jakies zalamki lapalam i wylam jak glupia ze taka krowa juz jestem, ze rozstepy , ze biodra bola ehhh
Ciekaw ktora z nas bedzie nastepna