X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova super wieści, oby tak dalej :)

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati luteina w 37 tc? :D to nie ma sensu :P

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ekstra że wszystko idzie w dobrym kierunku :) szalejesz z tą laktacją :) oby tak dalej!!!!

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Siostrami jesteśmy? XD moja wczoraj do mnie ,, tak cie tymi lekami nafaszerowali że wszystko wyhamowało i przenosisz teraz, zobaczysz"

Liskova najgorsze już za tobą!
    Nie mam siostry. Mam samych braci, ale widzę podobne teksty słyszymy. Eh...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam tylko brata. No ej, moja mnie kiedys namawiała żebyśmy przyjechali na świeta a teraz mowię ze zostajemy i żeby oni przyjechali a ona ,,przeciez ty do stycznia nie urodzisz to przyjedźcie" a tata na to ,,to może weź już jej powiedz konkretną datę kiedy urodzi, to sobie na spokojnie do szpitala rano pojedzie" XD

mala_lady, Felicity, natasza666, grosz_ek, FasUla, anulka557, Carmen1724, bacha8709 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Też mam tylko brata. No ej, moja mnie kiedys namawiała żebyśmy przyjechali na świeta a teraz mowię ze zostajemy i żeby oni przyjechali a ona ,,przeciez ty do stycznia nie urodzisz to przyjedźcie" a tata na to ,,to może weź już jej powiedz konkretną datę kiedy urodzi, to sobie na spokojnie do szpitala rano pojedzie" XD
    ha ha!
    Ja mam 3 braci i to młodszych, także wiesz...
    Eh, chciałabym już poniedziałek. I będzie z górki.
    Tygrys jak Twoje cukry?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzisiaj raz zmierzyłam jak zjadłam jabłko i 3 pierniczki i było 103, więc..zjadłam następne 5 pierniczków XD jeszcze może po kolacji zmierzę :P wiesz ja mam paski bez recepty, muszę oszczędzać

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boje się....z każdym dniem ...z każdą chwilą coraz bardziej....w nocy spać nie moge :( też któraś tak ma, czy tylko ja taka dziwna :(

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    boje się....z każdym dniem ...z każdą chwilą coraz bardziej....w nocy spać nie moge :( też któraś tak ma, czy tylko ja taka dziwna :(

Ale czego się boisz??? Porodu? Nowej sytuacji? Czy ogólnie wielka kumulacja? :) ja puki co podchodzę na luzie do wszystkiego, jedynie co chwilę myślę o tym czy z maleńką w brzuszku wszystko okey i czy ma się tam dobrze :D

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no co mnie czeka po, to wiem:) porodu się boję:(

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez sie boje troche porodu, choc staram sie nie myslec o tym na razie;) dzis wpakowalam pierwsza ture ubranek do komody i skupiam sie na takich przyjemnosciach:) pokoj dzidziusia bedzie sliczny:) przynajmniej taki mam plan:P a jemu pewnie bedzie wszystko jedno, byle wygodnie i cieplo;)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    A dzisiaj raz zmierzyłam jak zjadłam jabłko i 3 pierniczki i było 103, więc..zjadłam następne 5 pierniczków XD jeszcze może po kolacji zmierzę :P wiesz ja mam paski bez recepty, muszę oszczędzać
    Rozumiem. Ja tak z ciekawości pytam. Ja mierzę nadal 4 razy dziennie.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz po kolacji 106. bardzo mało jak na mnie. a ty?

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my po wizycie. Mały ok, moje wyniki ok, doktor pobrał wymaz na GBS. Ale niestety znów mi wzrósł poziom wód i od poniedziałku kładą mnie do szpitala :( Niby na razie porobią mi różne badania i będą obserwować i się naradzać, ale niewykluczone, że czeka mnie wcześniejsze rozwiązanie (cc) bo mały jest ciągle obrócony pośladkowo a mój ogromny brzuch i duża ilość wód nie zachęcają go, by się obrócił. Być może jeszcze przed świętami. Jestem załamana ;( Mamy prócz tego jeszcze poważne problemy rodzinne i po dzisiejszym dniu mam dość i czuję, że to wszystko jest ponad moje siły ;(

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia przytulam... wspolczuje dzisiejszych przezyc, ale moze nie bedzie tak zle?ponoc mozna sprobowac obrocic dziecko i czasem sie udaje, ale moze cc bedzie lepszym rozwiazaniem w tym przypadku?

Aprilia lubi tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg lekarza tak byłoby lepiej, o obracaniu nic nie wspomniał, zobaczymy co w szpitalu powiedzą. Sęk w tym, że ja się panicznie boję cesarki, a raczej jej długotrwałych skutków, no i nie wyobrażam sobie, że rozprują mi brzuch :( Ot tak mam i już

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia A podali jaką masz ilość wód ? Czy o dużo przekraczasz normę ? Podobno dopiero od skończonego 36 tc wód zaczyna ubywać. CC się nie martw... nie ma co się załamywać. A co do problemów rodzinnych nie wiem jakie one są ale tyle co mogę Ci powiedzieć- po burzy zawsze wychodzi słońce. Uśmiechnij się i nie martw.

a.png
    a.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprillia będzie dobrze!! trzymamy kciuki!! wszystkie podwójnie :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia a ja im blizej porodu, tym bardziej bym wolala cc:), nie martw sie na zapas, lekarze na pewno wybiora najlepsze dla Ciebie i dziecka rozwiazanie:) moze po badaniach wpadnie im jakis pomysl do glowy? wiem ze niektore babki z mojej sr probowaly jakies cwiczenia czy pozycje, zeby dziecko sie obrocilo, jest chyba tez o tym watek na bbf, ale mysle, ze w sszpitalu lekarze i polozne tez Ci doradza, co w tej sytuacji mozna zrobic, najwazniejsze, ze bedziesz z synkiem pod dobra opieka:)

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Gianna nie wiem ile przekraczam normę, to już nawet nieistotne, na tym etapie wód już nie powinno przybywać. Ja się jeszcze łudzę, że się zmniejszą i że mały się obróci, w listopadzie miałam podobną akcję, ale na kontroli okazało się, że wszystko wróciło do normy.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
‹‹ 1072 1073 1074 1075 1076 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ