X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sie okaze, ze tylko ja mam szyjke :-D
    Ja, ktora od wrzesnia prawie sie nie ruszam i trzy razy ladowalam w szpiralach przez przedwczesnie skracajaca sie szyjke :-D

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity a ile masz do szpitala? Jak cos bedzie niepokojącego to chyba lepiej pojechać i zostać do porodu. Ale na pewno urodzisz zdrowa córeczkę;)
    Ja juz nie moge wytrzymać z tymi rekami i zespołem cieśni, nie moge przez to spać, przy każdej czynności mnie to bardzo boli:/ musze cos z tym zrobic bo nie wytrzymam tak jeszcze 3 tygodni. Nie myślałam ze to bedzie moja najbardziej znielubiona dolegliwość;)
    No i codziennie mam bóle @ ale to chyba dobrze;) mimo to czuje ze jeszcze w ciazy pochodzę do końca roku.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla ja d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity to ja też mam takie bóle, te kłucia wczoraj.. jak mi w środe powie, ze szyjka cała i zamknięta to już się wkurzę normalnie :P
    jeszcze po dzisiejszej wyprawie z synkiem na pobranie krwi, swoją drogą nie udanej, tak mnie boli spojenie, że nawet o centymetr się ruszyć nie mogę bo mam łzy w oczach z bólu!!! nawet siku się boję pójść tak boli :(

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie wszystko zamknięte na trzy spusty. Szyjka długa i twarda, skurcze to tylko bezbolesne stawianie się macicy, żadnego bólu miesiączkowego, odchodzenia czopa, no nic zupełnie. Zakładam, że na Sylwestra jeszcze pójdę z brzuszkiem :-) czy tam z brzuszyskiem raczej ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a wkasnie u mnie w szpitalu jak sie przyjedzie po 37 to chyba juz nie wypuszczają, tym bardziej jak Ty nie masz szyjki. Ale dobrze ze masz blisko, jak Cie cis zaniepokoi, to pójdziesz i zadziałają w porę:)a lekarz Cie nastawia na cc czy masz czekac na SN,Felicity?

• Summerka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dzuewczyny,

Felicity - nie martw sie - szpital blisko, a nawet u Liskovej - nie trwało to 10 minut, gin nie narażałby Cie, gdyby widział niebezpieczeństwo - trzy głębokie wdechy.

U mnie wizyta w środę, ale tylko troche boli spojenie, poza tym cisza...obstawiam ten styczen;) zreszta nie chce świat w szpitalu bez córeczki i rodziny. Toska musi wytrzymać do stycznia i kropka;))

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • Mini Mouse Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Byłam wczoraj u lekarza na wizycie. Mój skarb waży już 2600g!!! :) wszystko ogólnie ok, szyjka długa, ilość wód prawidłowa. Wszystko wskazuje na to, że donoszę do terminu :) ogólnie mało się oszczędzam :/ co prawda nie chodzę do pracy, ale jak rano wstaję to cały czas coś robię- jak nie sprzątam, gotuje to jakieś zakupy, spotkania z przyjaciółkami i tak mija dzień za dniem :) wracam do domu późno spać idę ok 1-2 w nocy i ogólnie wtedy już padam :p jeszcze nawet nie kupiłam wszystkich rzeczy potrzebnych do szpitala i dla maluszka także do pakowania torby mi daleko :p
    Gratuluję wszystkim, które już mają swoje pociechy na świecie!! :) za pozostałe trzymam mocno kciuki i życzę szczęśliwego rozwiązania w terminie!!! ;)

Felicity, grosz_ek, Mama84, ania.g lubią tę wiadomość

j36rxzdvom4rcj7o.png
    34bwskjojd5tec0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    a lekarz Cie nastawia na cc czy masz czekac na SN,Felicity?

jak na razie to nie ma żadnych wskazań do cc, mała ułożona główkowo

• Paulix Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :* Ja bym chciala zeby zaczla mi sie juz skracac i mam nadzieje ze 18.12 mi powie ze szyjka nareszcie sie skraca bo póki co tak jak natasza- zero skurczy miesiączkowych tylko twardniejacy brzuch a jedyne co mi sie z szyja zmienilo to to ze jest miękka i to wszystko.
    Felicity ważne ze juz ladnie donosilas :) i dobrze ze masz tak blisko do szpitala :D

Jaś 03.01.2016 - 3960g, 56cm :)
    atdcp07wpidlrccj.png
    Aniołek [*] 29.03.2015, 9tc
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam to samo...tyle czasu leżałam bo ponoć taka krótką szyjka a teraz ta suka SE stoi! A mogłaby zacząć rodzić bo od dziś mam donoszona a tak przez te wody będę się tylko stresowac no :/ skurczy to mam zero wczoraj mi mój doktor ktg robil

Paulix lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Właśnie mam to samo...tyle czasu leżałam bo ponoć taka krótką szyjka a teraz ta suka SE stoi! A mogłaby zacząć rodzić bo od dziś mam donoszona a tak przez te wody będę się tylko stresowac no :/ skurczy to mam zero wczoraj mi mój doktor ktg robil
    Właśnie tego się obawiałam, że najpierw każą mi leżeć, bo szyjka się skraca, brać Luteinę bo zagrożenie wcześniejszym porodem. Ostatnio nie brałam Luteiny, nie oszczędzałam się jakoś zbytnio- a szyjka stoi w miejscu. Liczę, że w poniedziałek na wizycie pan doktor mi powie, że szyjka zgładzona. Od tygodnia funkcjonuje normalnie, sprzątam, chodzę na spacery, czuję że żyję!!!!
    Jeśli chodzi o skurcze, to ja chyba ich nie umiem rozpoznać. Czasami brzuch boli mnie jak na @. Dziś mnie z rana bolało, ale przeszło bez niczego. Samo z siebie. AAAa i nadal nie wiem czy to co odpadło to był czop czy nie. Myślę tylko, czy lekarz jest w stanie to stwierdzić?

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila no jak zajrzy to na pewno zobaczy ;)

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    Kamila no jak zajrzy to na pewno zobaczy ;)
    zajrzy, zajrzy- sama pokaże, a co mi tam!

mala_lady lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    Właśnie tego się obawiałam, że najpierw każą mi leżeć, bo szyjka się skraca, brać Luteinę bo zagrożenie wcześniejszym porodem. Ostatnio nie brałam Luteiny, nie oszczędzałam się jakoś zbytnio- a szyjka stoi w miejscu. Liczę, że w poniedziałek na wizycie pan doktor mi powie, że szyjka zgładzona. Od tygodnia funkcjonuje normalnie, sprzątam, chodzę na spacery, czuję że żyję!!!!
    Jeśli chodzi o skurcze, to ja chyba ich nie umiem rozpoznać. Czasami brzuch boli mnie jak na @. Dziś mnie z rana bolało, ale przeszło bez niczego. Samo z siebie. AAAa i nadal nie wiem czy to co odpadło to był czop czy nie. Myślę tylko, czy lekarz jest w stanie to stwierdzić?
    Dokładnie ta sama sytuacja...ja teraz biegam jak szalona a nadal nic mi nie jest :p wczoraj na ktg skurcze poniżej 10 czyli nic XD z tym czopem nie mam pojęcia. ja nadal mam tylko sporo białej wydzieliny

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Dokładnie ta sama sytuacja...ja teraz biegam jak szalona a nadal nic mi nie jest :p wczoraj na ktg skurcze poniżej 10 czyli nic XD z tym czopem nie mam pojęcia. ja nadal mam tylko sporo białej wydzieliny
    I już słyszę tekst mojej mamy, że najpierw mnie nafaszerowali lekami, żeby się nie skracała a teraz będą musieli wywoływać.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaci wystarczaja dwie pary. Jedne piore i wieszam na kaloryferze a drugie mam na tylku. Szybko schna. Ja mam takie gdzie w opakowaniu sa niskie i wysokie - jak sn to lepsze niskie a jak cc to wysokie.

U mnie laktacja ruszyla jak szalona - medela swing plus Femaltiker plus lepszy stan dziecia zrobily swoje :) no i regularne odciaganie co 3h nawet w nocy. O 11:30 odciagnelam 100ml! Wiecej niz dziewczyna ktora ma dziecia przy sobie. Teraz o 14:30 70ml. Maz musi zabrac do domu i zamrozic, bo maly tyle nie przerobi :D na razie je po 5-8ml ale wylacznie moj pokwrm, nic mu nie musza dodawac.

Dostalam pochwale od oddzialowej ze mamy najmniejszego wczesniaczka a odciagam najwiecej ale ze widzi ze mam mega motywacje no i ze caly czas przystawiam.

U nas dzis duzo lepiej - i u malego i u mnie. Maly bez cpapu ale i bez sondy do zoladka :) mnie psychicznie troszke latwiej teraz.
    Czekam wlasnie na pierwsze przytulanie! <3

mysz85, monika_89, Pati78, Felicity, natasza666, Justi2, vincaminor, grosz_ek, FasUla, anulka557, Arizona_R, Mama84, ania.g, Carmen1724, mimi87 lubią tę wiadomość

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila8k wrote:
    I już słyszę tekst mojej mamy, że najpierw mnie nafaszerowali lekami, żeby się nie skracała a teraz będą musieli wywoływać.
    Siostrami jesteśmy? XD moja wczoraj do mnie ,, tak cie tymi lekami nafaszerowali że wszystko wyhamowało i przenosisz teraz, zobaczysz"

Liskova najgorsze już za tobą!

Kamila8k lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova cudowne wiadomości :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, siostry, witajcie :-D
    Ja dalej jestem zalekowana, przy wypisie ze szpitala dostalam standardowy zestaw luteina magnez nospa, tylko tej ostatniej nie biore regularnie. A potem bede musiala sie do lutowek zapisac :-D

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ