X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Co tu taka cisza? Wszystkie śpią ?

Felicity na którą masz wizytę? Czekam na wieści.
    niby na godz.20 ale pewnie wejdziemy grubo po 21 bo wtedy są najwieksze opoznienia :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:34

FasUla, Arga lubią tę wiadomość

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się dzisiaj śniło, że urodziłam... fasolkę (!), która potem przekształciła się w bobaska otulonego w pieluszkę ułożonego w wiklinowej kołysce. mało tego, to były trojaczki!
    się chyba zaczyna stres przedporodowy ;)

Liskova, Arga, Felicity, natasza666, FasUla, tygrys73 lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    appee wrote:
    Wg usg z wtorku 2417g to był 35t4d. Przepływy i wszystko w normie...
    Moim zdaniem normalnie wazy. Moj 34t 0d po CC wazyl 2280.

• Arga Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że te wagi z USG nie są aż tak ważne. Bo to nie waży dziecka tylko zlicza poszczególne wymiary i z tego przelicza w jakiś sposób średnią wagę z marginesem błędu od 300 do 500g.
    Mi mała też ciągle była w dolnej granicy centyli dopiero niedawno zaczęła przybierać i lekarz ani razu nie mówił, że coś jest nie tak. Po prostu różnie dzieciaczki zaczynają przybierać na wadze w różnym okresie. Podobno i tak te, które urodzą się mniejsze potem szybko nadrabiają i mogę być, że tak powiem "dorodnymi okazami" w przyszłości :P

age.png
  • Arga Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero teraz zobaczyłam, że to już 36 tygodni minęło. Chyba popadnę w panikę zaraz :)

Mi się śniło, że urodziłam wirtualnie i czekam na przesyłkę z dzieckiem i nie mogłam tego w ogóle zrozumieć jak to jest możliwe, że jest już na świecie a ja ją ciągle czuje w brzuchu i jeszcze jej nie widziałam. To chyba znak, że już mało czasu zostało :/

Summerka, Felicity, natasza666, Justi2, grosz_ek, Carmen1724 lubią tę wiadomość

age.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Moim zdaniem normalnie wazy. Moj 34t 0d po CC wazyl 2280.
    Ja się w poniedziałek dowiem ile ta moja gwiazda waży, oczywiście mniej więcej.
    grosz_ek wrote:
    a mi się dzisiaj śniło, że urodziłam... fasolkę (!), która potem przekształciła się w bobaska otulonego w pieluszkę ułożonego w wiklinowej kołysce. mało tego, to były trojaczki!
    się chyba zaczyna stres przedporodowy ;)
    Mnie się raz śniło, że urodziłam i moje dziecko ważyło 10 kg. Nie musze mówić, że jak się w koło chwaliłam to ludzie mieli zaskakujące miny. I ostatnio mi się śniło, że urodziłam w supermarkecie. ot tak!
    Felicity wrote:
    ja mialam dzis pierwszą od dawna przespaną noc- całe 7h bez wstawania na siku :O
    chyba pomogly stopery do uszu i kąpiel tuż przed snem..
    wczoraj wyjatkowo wzielam kapiel u babci w łazience i powiem wam jaka wygoda... -u niej wanna ma po bokach takie uchwyty i jakby tego nie bylo to bym chyba sie stamtąd nie wydostala :P
    No ja mam od wczoraj podobnie. Moje dziecko daje mi pospać w nocy. Wstaje do łazienki raz albo dwa i tyle. Ogólnie ostatnio nie mogę stać i śpię. Budzę się tylko na śniadanie, mierzenie cukru i dalej idę spać.
    Felicity wrote:
    niby na godz.20 ale pewnie wejdziemy grubo po 21 bo wtedy są najwieksze opoznienia :/
    O to ja narzekałam, że mam tak późno wizytę. W poniedziałek mam wizytę na 19.20 i już narzekam, że cały dzień będę musiała czekać.

Moje dziecko napędziło mi dziś stracha, od rana aż do teraz prawie wcale się nie ruszała, może ze 4 razy wyłapałam. Rozumiem, że jest solidarna z tatusiem bo tatuś dziś do późnego wieczora poza domem.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Appee to jest normalna waga;) usg przełamuje strasznie. Sam moj lekarz po trzy razy małego mierzy i za kazdym razem inna waga. Moj cały czas wychodzi kolo 10 centyla sle juz w 35w5d mial 2500 chociaż w to akurat nie wierze bo lekarka w szpitalu tak mierzyła szybko ze tylko sie usmiechnelam.dzis ide do mojego gina i sie dowiem. A ty lez sobie glownie na lewym boku

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wladnie, u mnie to samo - moja w 33 i 6 ważyła 2200, czyli podobnie do Teojdgo maluchu i w ogole ciagle mniejsza niz z OM i żaden lekarz nie powiedział, ze cos nie tak...dla mnie hipotrofia to juz znacząca niedowaga, np. ostatnio u mojej ginki spotkałam dziewczynę, u której moja podejrzewała hipotrofie - wysłali ja od razu do Wawy, a tam cc na cito, bo tętno zanika i urodziła w pierwszym dniu 33 tyg i mały ważył 1400 g. Wiec nid ma co sie martwić. Moja Zuza ważyła 3400 i do tej pory jest duża dziewczynka (szczupła, a wysoka), mysle, ze druga bedzie mniejsza, przecież nid wszystkie dzieci sa jednakowe;)

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ma

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:34

FasUla, mitzula, grosz_ek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity:> ja juz nic nie mowie:P....

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też nic nie mówię :P he he he

bbe73a0022.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojjj gdyby mi się tak chciało, miałam dzisiaj zrobić prasowanie, porobić ozdoby świąteczne, trochę posprzątać... a nie chce mi się iść do kuchni po szklankę z wodą...

W sumie to nawet jestem jeszcze w piżamie bo ubrać też mi się jeszcze nie zachciało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 16:43

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula witaj w klubie :) na mnie pranie zerka zgorszone, że tak mi się nie chce prasować;)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Felicity:> ja juz nic nie mowie:P....
    ale że co???? helloł :P nie wybieram sie jeszcze do porodu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pamietam wpisał Pchełki jak szalała przed porodem:p hihi, oczywiscie żartuje, dobrze, ze masz energię, a juz od soboty bezpieczny czas! Ja tez po dopoludniowych umieraniu zabieram sie za pakowanie pudel do przeprowadzki i ostatnie dwa prania i prasowania:)

• mitzula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    ale że co???? helloł :P nie wybieram sie jeszcze do porodu :P

w sumie to wiesz... jeszcze dzisiaj żadna nie urodziła, coś styczniówki przystopowały, ktoś musi być następny :D

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki moczu z 2 lab:

Tsh tez w porządku=1,54

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    Ale mam dzis przyplyw energii, zrobilam nalesniki z nutellą i bananami, mufiiny z kawalkami czekolady i bananami i teraz jeszcze usmażę kotlety mielone na obiad.. ahhhh gdybym miala tyle energii codziennie :D trzeba wykorzystywac bo nie wiadomo co będzie jutro :P

to ja się wbijam na te naleśniki - niestety nie mam na tyle energii, żeby takowe przygotować, ale jest jej wystarczająco na konsumpcję ;)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    w sumie to wiesz... jeszcze dzisiaj żadna nie urodziła, coś styczniówki przystopowały, ktoś musi być następny :D
    ale ja nie chce być następna, jeszcze nie jestem gotowa psychicznie na poród :P
    poza tym musze poczekac do soboty bo inaczej bede musiala jechac 15km do innego szpitala :/ także tego..trzymajcie kciuki zebym dotrwała :P

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ