X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:35

grosz_ek, FasUla, Rose123, Aprilia, Arga lubią tę wiadomość

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie odmówię - wyglądają smakowicie :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie wpraszam:P a u mnie leukocyty 15,2 a mocz bez zmian, i z czego mam takie leukocyty? crp tez mi troche wzroslo, a w koncu bralam przez kilka dni ten antybiotyk, mimo ze drugi lekarz uwazal, ze nie ma takiej potrzeby... mam nadzieje, ze synek dzielnie i zdrowo sie trzyma, bo ja juz nie mam pojecia z czego to moze byc:/
    a Ty Felicity masz ladne wyniki tylko ten mocz...i tak dobrze, ze bakterie nieliczne:)a Ty tez bralas antybiotyk, prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla[/b

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity...sladowe ilosci bialka moga byc...czlowiek normalnie je wydala w ciagu doby....to samo z leukocytami,nie masz ich duzo...w sumie obecnie mialam wynik podobny,tyle,ze dosc liczne bakterie mi wyszly wiec posiew sie klania...jak mam wyniki to konsultuje z bratem,on sie tym zajmuje i sam mi mowil jak to czasami jest z ta rozbieznoscia we wpisywaniu,co laboratorium to inne kryteria...dziwne troche bo potem my mamy takie cuda:-)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 no wlasnie mogą byc i tak mi tez mówiła położna a ten mój gin cos przewrażliwiony :/ no nic, ja juz wykąpana, zaczynam się szykować do wizyty.. wczesniej musze zadzwonić czy mają jakies mega opoznienia czy moge normalnie przyjechać..

trzymajcie kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 grudnia 2015, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a przed kąpielą kilka razy tak mnie strasznie zakłuło w szyjce ehhh aż mnie zgieło

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my po wizycie. Tak jak myslalam Marcel w zeszlym tygodniu nie mial 2500 gr bo dopiero tetaz ma :) 36w6d brzuszek caly czas dwa tygodnie do tylu no ale najważniejsze ze rośnie sobie chudziak...lekarz wróży jakies 2700-2900. Wody juz na wykończeniu, afi 6-7..takze za dwa tyg koniecznie usg i jakby co to tniemy chyba. W kazdym razie moja super krótka szyjka od 30tc sie nie zmieniła i generalnie nie szykuje sie na porod wcale nic ;p raczej przenosimy na styczen
    Wzielam skierowanie do szpitala na przyszłość. Od jutra mozemy sie bzykac ;p felicity u mnie tez leukocyty 25 a ostatnio ich mie było. bakterie nieliczne
    Mam brac zurawit bo furaginum przed porodem nie bardzo

mitzula, monika_89, grosz_ek, anulka557, Arga, ania.g, Mama84 lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 to będą spokojne święta :) a wiesz czy rodzisz sn czy cc? bo takie maleństwo to jakoś tak lżej się myśli o sn

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak jak pisze zalezy od tych wod bo jest ich malusko...jakbym teraz urodziła to nie ma problemu ale gorzej jak sie beda tak zmniejszac i zmniejszac a dziecko w srodku. Raczej sn ale decyzja za dwa tygodnie. Jesli trzeba będzie szybko skonczyc ciaze bo sie okaze ze wod nie ma to nie wiem właśnie czy indukcja czy cc. W każdym razie wpierda**m slodkie bo doktor mówi ze dziecku na pewno nic nie szkodzi i mam sie niczym nie martwić. Ale nie zaluje ze bylam na diecie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2015, 20:40

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zakodowałam tej info o wodach,

Mi zaczynają cukry szaleć, tak jak było cały czas dobrze tak teraz muszę ciut ich mocniej pilnować, ale myślę że to jeszczze tylko max 2 tygodnie więc dam radę.

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnosnie gatek poporodowych, mam jedno opakowanie wielorazowych, a w nim 2 sztuki. Malo?
    Kazali Wam brac pieluche dla doroslych? Polozna na sr cos wspominala, ze przyda sie zaraz po porodzie, ale na liscie szpitalnej sa tylko podklady.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, co do bialka w moczu-mi wyszlo teraz podczas pobytu w szpitalu. Z krwi oznaczono mi poziom bialka calkowitego, wyszedl ciut niski, wiec kazano mi uzupelniac bialko w diecie.Dostawalam do posilkow gratis jogurt lub jajko ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity będzie dobrze, grunt to nie panikować. Wiesz juz na czym mniej więcej stoisz. Będzie dobrze! trzymamy kciuki :*

bbe73a0022.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Dziewczyny, odnosnie gatek poporodowych, mam jedno opakowanie wielorazowych, a w nim 2 sztuki. Malo?
    Kazali Wam brac pieluche dla doroslych? Polozna na sr cos wspominala, ze przyda sie zaraz po porodzie, ale na liscie szpitalnej sa tylko podklady.

Ja zabieram 2 opakowania wielorazowych majteczek czyli 4szt.
    O braniu pieluchy pierwszy raz słyszę, zabieram podkłady poporodowe Bella mamma. Nie wyobrażam sobie po porodzie zakładać pieluchy.Czulabym się mega niekomfortowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 08:19

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity, jak przepływy są ok to super. Zawracaj teraz uwagę na te ruchy i jak Cię cokolwiek zaniepokoi to pędem do szpitala. Mój lekarz mówi że lepiej czasem podjechać kilka razy i się uspokoić niż się zamartwiać. Trzymamy kciuki.

No to teraz obydwie nie mamy już szyjki. Jestem ciekawa kiedy się zacznie...

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja po ostatniej wizycie zła jestem jak nie wiem, bo nic nie wiem...pytam sie lekarza ile młody waży - dziś nie ważę, pytam o inne rzeczy to tylko usłyszałam przepływy ok, łożysko ok, dziś mierze, i sprawdzam czy jest ok, jak jest ok to znaczy ze wszystko dobrze. no ale ja nie wiem czy mam szyjke, czy nie, nic nie wiem, skurcze normalka, ehhhhhhh......

bbe73a0022.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula, Felicity - to chyba styczniówek z Was nie będzie ;-) Bo chyba trzech tygodni nie dacie rady bez szyjki pochodzić.

Tygrysek - Ty też raczej będziesz miała prezent na święta ;-) U mnie AFI na ostatnim badaniu było ponad 15, to się mały ma w czym pluskać ;-)

Ja to bardzo bym chciała dotrwać do stycznia, a jednocześnie tak mi już ciężko, że jakby się wychylił wcześniej, to też by było fajnie :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już bym chciała żeby maluszek był z nami, te ostatnie tygodnie są nie do zniesienia...

Rose123 lubi tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ