X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja Was przebiję, mnie GBS kosztował 50zł, pobierał gin podczas wizyty a cena taka z alab. Do tego jeszcze cholerstwo dodatnie mi wyszło :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2015, 21:05

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mitzula, tez mi wyszedl dodatni, do tego przez to, ze w moczu tez wyszly paciorkowce bralam antybiotyk juz teraz. Czekam na powtorny wynik. Sporo osob ponoc ma dodatni, slyszalam, ze trzeba byc troszke szybciej w szpitalu, bo antybiotyk podaja w kroplowce na 5-6 h przed porodem.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 12 grudnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 35zl koszt GBS- wyszedł ujemny,pobierany podczas wizyty przez mojego ginekologa. Widzę że rostrzal cenowy jest naprawdę spory...dziwne...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że napisałyście o tym GBS - ja się na razie dowiadywałam w kilku miejscach zaledwie i tam ceny rzędu 50-60 zł za badanie O_o Teraz już chociaż wiem, że można taniej ;)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff witam sie w 38tygodniu. Ciaza donoszona. Nie wierze ze to tyle wytrwalam:)

natasza666, Summerka, monika_89, Liskova, vincaminor, anulka557, Kamila8k, converse90, grosz_ek, Rose123, Magdalena83, ania.g, FasUla, Carmen1724, tygrys73, Felicity, Justi2 lubią tę wiadomość

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor a Ty nie będziesz mieć cc? Z tego co wiem to nie trzeba robić gbs jeśli wiadomo, że poród odbędzie się przez cięcie. Ale to lepiej zapytaj lekarza jeszcze, moja gin mi powiedziała ze nie musze robić.

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Vincaminor a Ty nie będziesz mieć cc? Z tego co wiem to nie trzeba robić gbs jeśli wiadomo, że poród odbędzie się przez cięcie. Ale to lepiej zapytaj lekarza jeszcze, moja gin mi powiedziała ze nie musze robić.
    Nie, byłam u okulisty i brak realnych wskazań. :) Jak bym chciała to bym "papier" dostała, ale ja nie chcę, bardzo się cieszę, że mam szansę urodzić sn. :) :) :)

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej tak czytam ile te badania kosztują to aż się cieszę, że na nfz chodzę do lekarza i mam za darmo te badania...przecież to powinno być za darmo dla każdej niezależnie czy chodzi prywatnie czy państwowo..tak nas państwo kocha.. nie ma co :P

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    Ja będę miała gbs robiony mimo planowanego cc. Pytałam o to lekarza. Widzę że w zeszłym roku zdarli za gbs ode mnie najbardziej bo zapłaciłam 120 zł!

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam że mam już chodzenia w ciąży po kokardę. Niech już ten styczeń będzie.

Kamila8k, natasza666, Mordeczka, Magdalena83 lubią tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 38 tygodniu:) no to można ciut większy oddech zrobić bo już donoszona :)

ania.g, Felicity, anulka557, Carmen1724, grosz_ek, natasza666, Justi2 lubią tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bede miec gbs, mimo cc, z zuza tez mialam.

Ania, tez bym chciala juz urodzic, z drugiej strony troche sie boje;) A Ty tez dwa takie male berbecie bedziesz miec;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 13:54

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja tez bede miec gbs, mimo cc, z zuza tez mialam.

Ania, tez bym chciala juz urodzic, z drugiej strony troche sie boje;) A Ty tez dwa takie male berbecie bedziesz miec;)
    Ja się boję kolejnej cc i dlatego chciałabym być już po i najlepiej z powrotem w domu :) Poza tym spanie w nocy z dużym brzuchem i wieczna zgaga to dosyć męczące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez bym chciała juz byc po, ale ostatnio czytałam ze te 2 tygodnie te maja znaczenie, co sądzicie?
    http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Aprilia, natasza666 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla, przeczytałam. Zgadzam się że każdy dzień w naszych brzuchach jest na wagę złota. Pewnie też dlatego cc planowane są teraz po skończonym 39 tyg. U mnie jak dotrwam będzie po skończonym 38tyg i tylko dlatego że to 4 cc i że ja rodzę dzieci ponad 4 kg. Lekarz martwi się o stan mojego zdrowia jeśli zbyt długo będziemy czekać.

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszłam się pochwalić i pożalić.

Moi teściowie popadają w skrajności w skrajność. Teściowa twierdzi, że jakoś po kilku dniach od porodu możemy już do nich przyjechać, bo ona z mężem moim jak był mały to to kilku dniach wychodziła. (Urodził się w czerwcu żeby nie było). A teść znowu, że do Wielkanocy pewnie nie przyjedziemy. :rotfl: :rotfl: :rotfl: Mąż się wkurzył i powiedział, że przyjedziemy rok po urodzeniu Zuzy i już!

Dwa uwielbiam teksty moich teściów na zasadzie jak tam dziewczyny, Zuza wytrzyma do nowego roku. Pewnie wytrzyma po co ma się teraz rodzić tyle wytrzymała więc te parę dni wytrzyma. Mąż czasami mówi, że nie wytrzyma, bo wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że jej się śpieszy. To pada pytanie od teściowej- jakie znaki?

A mój mąż... Rozmawiałam z nim na temat choinek, bo marzy mi się żywa choinka, pewnie szybko nie będziemy mogli mieć żywej, na pewno nie w przyszłym roku. Ja tak lubię żywą, a odkąd jesteśmy razem nie mieliśmy żywej i mój mąż, wstał ubrał się i kupił żywą choinkę. Jutro będę ją ubierać, tymczasowo stoi na balkonie <3

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tez bym chciała juz byc po, ale ostatnio czytałam ze te 2 tygodnie te maja znaczenie, co sądzicie?
    http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

Bardzo ciekawy artykuł. Ja też uważam że każdy dzień jest na wagę złota. Prawdą jest że każda z nas ma inaczej owulację i terminy om są średnio wyznaczane. Najważniejsze żeby nie zwariować, najlepiej aby poród sam się zaczął. Ja jutro zaczynam 37+0 i będę zaciskać nogi jeszcze przez tydzień bo też ten termin jakiś taki wczesny mi się wydaje.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś wstałam z tak marnym nastawieniem i samopoczuciem, że najpierw musiałam się wypłakać... Brzuch miałam wrażenie, że mi eksploduje, czułam tak całą noc, potem doszły jeszcze bóle w krzyżu i śluz podbarwiony na brązowo. Myślałam, że to może już i czy by do szpitala nie jechać już dziś, ale potem się uspokoiło i nawet zrobiłam z mężem obiad i dokończyłam robienie kartek świątecznych. No i stwierdziłam, że do stycznia na pewno nie dotrzymam. Ale to taki dołek był, rezygnacja... Fasula dzięki za ten artykuł-po przeczytaniu go nabrałam trochę siły by walczyć o każdy dzień maluszka w brzuszku, nawet z lekarzami jak będzie trzeba.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba zaciskać pośladki i byleby spokojnie do terminów :)

Flakonik lubi tę wiadomość

Córeczka Emilka ♡
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla - przekonałaś, że te męki na końcówce mają jednak jakiś sens. Niech już będzie, że wytrwam jakoś do tego stycznia ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
‹‹ 1075 1076 1077 1078 1079 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ