X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w 37tc, jeszcze tydzień i odetchnę!

Arga, Arizona_R, Felicity, monika_89, Mama84, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza...dzieki:-) wg ginka juz i tak daleko zaszlam wiec do skonczonego 36tc a najlepiej do konca grudnia i bedzie ok...za dlugo nie beda czekac bo to niebezpieczne...

Fasula...pewnie,ze poinformuj lekarza bedziesz spokojniejsza:-) cisnienie to diabelstwo lubi sie pojawiac gdzies pod koniec...juz nie wiem czy to my sie stresujemy powoli czy taka natura organizmu wrrr

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Mam tak samo. Boje się ze nie zdążą mnie pociąć. I będę musiała rodzic :-(

Viki, jestes tydzien prżede mna ciazowo i Mam tydzien po Tobie ciecie - 11;) ale pocieszam sie, ze przeciez niejednokrotnie ciecie jest nagle, po rozpoczeciu porodu i jakos tna...chociaz z Zuza siedzialam jak na bombie, zeby dotrwac.

Ania, a to co innego, ale po co gin Cie straszy i tak musi Cie pociac i zszyc i tak, a kiedy termin ciecia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:32

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

mitzula mówił cos u was gin ze po terminie ciazy donoszonej mozecie wrocic do <3 ? zapomnialam mojego zapytac na wizycie czy mozemy, ale teraz mam jakies schizy ze skoro tej szyjki juz nie ma to chyba nie bardzo.. głupio mi dzwonić do niego z takim pytaniem :P

Ja nawet nie pytałam, bo mnie ten temat nie dotyczy :( ehhh celibat i tyle.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Ja nawet nie pytałam, bo mnie ten temat nie dotyczy :( ehhh celibat i tyle.
    czemu Cie nie dotyczy?jakies przeciwskazania?
    jesli nie chcesz to nie odp. , nie chcę być wścibska

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ! Witam sie z wami w 38 tc jak tam ?

anulka557 lubi tę wiadomość

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja witam się w 37tc, jeszcze tydzień i odetchnę!

A właśnie, ja też :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    czemu Cie nie dotyczy?jakies przeciwskazania?
    jesli nie chcesz to nie odp. , nie chcę być wścibska

spoko, mój mąż powiedział że niepełnosprawnych i kobiet w ciąży nie rusza :D coś raz spróbowaliśmy ale zero w tym radochy więc czekamy na zielone światło po porodzie.

Myślę też że to taka blokada po poprzednich stratach że dmuchamy i chuchamy żeby tym razem się udało

Summerka lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Natasza...dzieki:-) wg ginka juz i tak daleko zaszlam wiec do skonczonego 36tc a najlepiej do konca grudnia i bedzie ok...za dlugo nie beda czekac bo to niebezpieczne...

Fasula...pewnie,ze poinformuj lekarza bedziesz spokojniejsza:-) cisnienie to diabelstwo lubi sie pojawiac gdzies pod koniec...juz nie wiem czy to my sie stresujemy powoli czy taka natura organizmu wrrr

U mnie to raczej natura była. W pierwszej ciąży nie stresowałam się niczym, byłam mocno nieświadoma ;-)
    W sumie teraz też nie stresuję się porodem, ale połogiem, to i owszem... Ale nie zdziwiłabym się jakby się poród zaczął i ciśnienie by mi wtedy skoczyło ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu zupelnie nowa ! A moja ciaza juz dobiega konca :) Chcialabym was zapytac jak ze strachem , bo to moja pierwsza ciaza i codziennie sie budze z mysla ze to moze byc nawet dzis i czuje sie caly czas taka nie gotowa..:(

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, Milena!:-) Mam tak i ja!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Czesc, Milena!:-) Mam tak i ja!
    O to widze ze nie jestem sama :/ to straszne po prostu , ze mysli moga tak meczyc psychicznie czlowieka . :/

• Arga Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie się budzę i myślę: oby nie dziś, przecież muszę jeszcze posprzątać a tak mi się nie chce. I w ogóle dziś jakoś tak zimno, że to nie może być ten dzień bo nie dam rady wyjść z łóżka.

Ducha, Kamila8k, Felicity lubią tę wiadomość

age.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh..ja tez mysle o nie , chyba gdybym miala wybrac sama ten dzien to moja ciaza trawala by jeszcze z pol roku bo kazdego dnia mam wymowki

Ducha lubi tę wiadomość

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie tu dawno nie było kurcze i znowu tyle mnie ominęło no ale cóż. W sumie to ją staram się nie myśleć o porodzie więc aż tak się nie boje , pewnie bliżej terminu znaczne myśleć i zaczną się obawy ale póki co jestem pozytywnie nastawiona , może to dlatego że to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać .

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś już myślała o macierzyńskim ? W jakiej formie bierzecie ? przez rok na 80% ? Czy najpierw 100% a później 60% ?

Czy któraś z Was wypełniała albo orientowała się jaki wniosek trzeba wypełnić do macierzyńskiego na 80% ?

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Viki, jestes tydzien prżede mna ciazowo i Mam tydzien po Tobie ciecie - 11;) ale pocieszam sie, ze przeciez niejednokrotnie ciecie jest nagle, po rozpoczeciu porodu i jakos tna...chociaz z Zuza siedzialam jak na bombie, zeby dotrwac.

Ania, a to co innego, ale po co gin Cie straszy i tak musi Cie pociac i zszyc i tak, a kiedy termin ciecia?
    On chyba tak lubi. Termin nadal niewiadomy. Kiedyś była mowa o 18 stycznia. Potem nie sądził że do tego stycznia dotrwam. Teraz mam wizytę 30.12 to może w końcu coś konkretnie ustali.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny, któraś już myślała o macierzyńskim ? W jakiej formie bierzecie ? przez rok na 80% ? Czy najpierw 100% a później 60% ?

Czy któraś z Was wypełniała albo orientowała się jaki wniosek trzeba wypełnić do macierzyńskiego na 80% ?
    Ja się zastanawiam. Mam plan wrócić od września do pracy, więc chciałam iść na pół roku płatnego 100 %, ale z racji zmian w Naszym rządzie nie wiem co dalej będzie, więc padła opcja, że dobiorę jeszcze 6 miesięcy 60 %. U mnie wszystko załatwia się w sekretariacie.
    Arga wrote:
    Ja codziennie się budzę i myślę: oby nie dziś, przecież muszę jeszcze posprzątać a tak mi się nie chce. I w ogóle dziś jakoś tak zimno, że to nie może być ten dzień bo nie dam rady wyjść z łóżka.
    To ja mam takie dni, że wstaje i mówię- nie dziś, nie dziś. Poczekaj Zuzka do Nowego Roku.
    A są takie dni, że wstaje i myślę, niech to będzie dziś!
    o taka niezdecydowana jestem.

ania.g lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądacie "porody" na polsat cafe ?

Ducha lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 80%, wniosek nie wiem jaki jest, a Ty jesteś na etacie?

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ