Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się w 37tc, jeszcze tydzień i odetchnę!

Arga, Arizona_R, Felicity, monika_89, Mama84, Aprilia, Beatrice lubią tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natasza...dzieki:-) wg ginka juz i tak daleko zaszlam wiec do skonczonego 36tc a najlepiej do konca grudnia i bedzie ok...za dlugo nie beda czekac bo to niebezpieczne...

Fasula...pewnie,ze poinformuj lekarza bedziesz spokojniejsza:-) cisnienie to diabelstwo lubi sie pojawiac gdzies pod koniec...juz nie wiem czy to my sie stresujemy powoli czy taka natura organizmu wrrr

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki wrote:
    Mam tak samo. Boje się ze nie zdążą mnie pociąć. I będę musiała rodzic :-(

Viki, jestes tydzien prżede mna ciazowo i Mam tydzien po Tobie ciecie - 11;) ale pocieszam sie, ze przeciez niejednokrotnie ciecie jest nagle, po rozpoczeciu porodu i jakos tna...chociaz z Zuza siedzialam jak na bombie, zeby dotrwac.

Ania, a to co innego, ale po co gin Cie straszy i tak musi Cie pociac i zszyc i tak, a kiedy termin ciecia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2015, 11:32

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:

mitzula mówił cos u was gin ze po terminie ciazy donoszonej mozecie wrocic do <3 ? zapomnialam mojego zapytac na wizycie czy mozemy, ale teraz mam jakies schizy ze skoro tej szyjki juz nie ma to chyba nie bardzo.. głupio mi dzwonić do niego z takim pytaniem :P

Ja nawet nie pytałam, bo mnie ten temat nie dotyczy :( ehhh celibat i tyle.

Jak Zarobić Dodatkowe Pieniądze W Internecie? Sprawdzona Metoda!

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mitzula wrote:
    Ja nawet nie pytałam, bo mnie ten temat nie dotyczy :( ehhh celibat i tyle.
    czemu Cie nie dotyczy?jakies przeciwskazania?
    jesli nie chcesz to nie odp. , nie chcę być wścibska

• Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki ! Witam sie z wami w 38 tc jak tam ?

anulka557 lubi tę wiadomość

Moj Maluszek jest juz tuz , tuz <3
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    a ja witam się w 37tc, jeszcze tydzień i odetchnę!

A właśnie, ja też :-)

anulka557 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    czemu Cie nie dotyczy?jakies przeciwskazania?
    jesli nie chcesz to nie odp. , nie chcę być wścibska

spoko, mój mąż powiedział że niepełnosprawnych i kobiet w ciąży nie rusza :D coś raz spróbowaliśmy ale zero w tym radochy więc czekamy na zielone światło po porodzie.

Myślę też że to taka blokada po poprzednich stratach że dmuchamy i chuchamy żeby tym razem się udało

Summerka lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Natasza...dzieki:-) wg ginka juz i tak daleko zaszlam wiec do skonczonego 36tc a najlepiej do konca grudnia i bedzie ok...za dlugo nie beda czekac bo to niebezpieczne...

Fasula...pewnie,ze poinformuj lekarza bedziesz spokojniejsza:-) cisnienie to diabelstwo lubi sie pojawiac gdzies pod koniec...juz nie wiem czy to my sie stresujemy powoli czy taka natura organizmu wrrr

U mnie to raczej natura była. W pierwszej ciąży nie stresowałam się niczym, byłam mocno nieświadoma ;-)
    W sumie teraz też nie stresuję się porodem, ale połogiem, to i owszem... Ale nie zdziwiłabym się jakby się poród zaczął i ciśnienie by mi wtedy skoczyło ;-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem tu zupelnie nowa ! A moja ciaza juz dobiega konca :) Chcialabym was zapytac jak ze strachem , bo to moja pierwsza ciaza i codziennie sie budze z mysla ze to moze byc nawet dzis i czuje sie caly czas taka nie gotowa..:(

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, Milena!:-) Mam tak i ja!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Czesc, Milena!:-) Mam tak i ja!
    O to widze ze nie jestem sama :/ to straszne po prostu , ze mysli moga tak meczyc psychicznie czlowieka . :/

• Arga Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja codziennie się budzę i myślę: oby nie dziś, przecież muszę jeszcze posprzątać a tak mi się nie chce. I w ogóle dziś jakoś tak zimno, że to nie może być ten dzień bo nie dam rady wyjść z łóżka.

Ducha, Kamila8k, Felicity lubią tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Milena00 Koleżanka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh..ja tez mysle o nie , chyba gdybym miala wybrac sama ten dzien to moja ciaza trawala by jeszcze z pol roku bo kazdego dnia mam wymowki

Ducha lubi tę wiadomość

• Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mnie tu dawno nie było kurcze i znowu tyle mnie ominęło no ale cóż. W sumie to ją staram się nie myśleć o porodzie więc aż tak się nie boje , pewnie bliżej terminu znaczne myśleć i zaczną się obawy ale póki co jestem pozytywnie nastawiona , może to dlatego że to moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać .

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś już myślała o macierzyńskim ? W jakiej formie bierzecie ? przez rok na 80% ? Czy najpierw 100% a później 60% ?

Czy któraś z Was wypełniała albo orientowała się jaki wniosek trzeba wypełnić do macierzyńskiego na 80% ?

a.png
    a.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Viki, jestes tydzien prżede mna ciazowo i Mam tydzien po Tobie ciecie - 11;) ale pocieszam sie, ze przeciez niejednokrotnie ciecie jest nagle, po rozpoczeciu porodu i jakos tna...chociaz z Zuza siedzialam jak na bombie, zeby dotrwac.

Ania, a to co innego, ale po co gin Cie straszy i tak musi Cie pociac i zszyc i tak, a kiedy termin ciecia?
    On chyba tak lubi. Termin nadal niewiadomy. Kiedyś była mowa o 18 stycznia. Potem nie sądził że do tego stycznia dotrwam. Teraz mam wizytę 30.12 to może w końcu coś konkretnie ustali.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny, któraś już myślała o macierzyńskim ? W jakiej formie bierzecie ? przez rok na 80% ? Czy najpierw 100% a później 60% ?

Czy któraś z Was wypełniała albo orientowała się jaki wniosek trzeba wypełnić do macierzyńskiego na 80% ?
    Ja się zastanawiam. Mam plan wrócić od września do pracy, więc chciałam iść na pół roku płatnego 100 %, ale z racji zmian w Naszym rządzie nie wiem co dalej będzie, więc padła opcja, że dobiorę jeszcze 6 miesięcy 60 %. U mnie wszystko załatwia się w sekretariacie.
    Arga wrote:
    Ja codziennie się budzę i myślę: oby nie dziś, przecież muszę jeszcze posprzątać a tak mi się nie chce. I w ogóle dziś jakoś tak zimno, że to nie może być ten dzień bo nie dam rady wyjść z łóżka.
    To ja mam takie dni, że wstaje i mówię- nie dziś, nie dziś. Poczekaj Zuzka do Nowego Roku.
    A są takie dni, że wstaje i myślę, niech to będzie dziś!
    o taka niezdecydowana jestem.

ania.g lubi tę wiadomość

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • mitzula Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądacie "porody" na polsat cafe ?

Ducha lubi tę wiadomość

f2w3s65gv5zl35r4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę 80%, wniosek nie wiem jaki jest, a Ty jesteś na etacie?

‹‹ 1077 1078 1079 1080 1081 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ