X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, przybij piatke! Tez mam jakis slabszy dzien. Na wkladce zobaczylam dwa malutkie glutki i az sie poryczalam. Jeszcze nie teraz.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na grudni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mam ciśnienie 120/94, mega obrzęki znow i wymiotowałam, w srode mam wizytę, to czekac czy cos wczesniej umawiać? Sama juz nie wiem co robic:/

• ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Kurcze mam ciśnienie 120/94, mega obrzęki znow i wymiotowałam, w srode mam wizytę, to czekac czy cos wczesniej umawiać? Sama juz nie wiem co robic:/
    To 94 jest za wysokie! Powinnaś skontaktować się z lekarzem i nie czekać do środy.

Matka fantastycznej 4 :)
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity wrote:
    mitzula mówił cos u was gin ze po terminie ciazy donoszonej mozecie wrocic do <3 ? zapomnialam mojego zapytac na wizycie czy mozemy, ale teraz mam jakies schizy ze skoro tej szyjki juz nie ma to chyba nie bardzo.. głupio mi dzwonić do niego z takim pytaniem :P

Jak wody Ci nie odeszły to można ;-) Jeśli czop Ci jeszcze nie odszedł to w ogóle nie powinnaś się zastanawiać ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Ania... Teraz znowu po śniadaniu spadło ale cos mnie to martwi. Musze sie wybrac do gina i zmierzyć tym lepszym ciśnieniomierzem.
    Zycze styczniowlpm dobrego i spokojnego tygodnia!

• Summerka Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo niestety duze dziecko, rzadko kiedy jest "powodem" do ciecia. Zwlaszcza teraz, gdy szpitale za cc dostaja mniej kasy niz za porod sn (juz wczesniej, jak bylo po tyle samo, zwlekali, a teraz to w ogole), nie oplaca sie, wiec jesli tylko waga dziecka jest "wskazaneim", to kaza rodzic...

Aniu, ja nie boje sie cesarki, ciesze sie, ze nie bede rodzic sn, stresuje sie wlasnie tym, ze moge nie dotrwac, ze sie zacznie i nie zdaza mnie pociac...

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa czyli to ze nie mam juz wcale szyjki to nie ma zadnego znaczenia i jest bezpiecznie? :)
    Ani wody ani czop mi jeszcze nie odszedł.

FasUla no powiem Ci że te obrzęki + ciśnienie to nie jest za ciekawie...
    ja mam czesto cisnienie u gina 135/92 ale to jest jednorazowe a w domu wychodzi ok. Gin mówił ze jakbym miala takie w domu to od razu by mnie wyslal do szpitala.

FasUla lubi tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula,w srode poinformuj lekarza na spokojnie...powyzej 140/90 wlaczaja leki
    ..to dolne masz za wysokie ale nie jest tragicznie,w szpitalu z takim po obserwacji i wlaczeniu Dopegytu wypuszczaja...zrob sobie badanie moczu,bialko jest wazne.pewnie bedziesz musiala kontrolowac 3xdziennie.

FasUla, ania.g lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Felicity można bo ja pytałam i od czwartku dzialamy nawet bez gumki a to niby przyspiesza a nic się nie dzieje ;)

Felicity, Summerka lubią tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ok :P
    jeszcze ja sie musze przestawic ze nic sie dziecku nie stanie, nie wiem czemu mam takie schizy :P

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie sprawdzonych sprzedawców materacy?

Podeślijcie proszę linki :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wlasnie kontroluje 3 razy dziennie ale nawet jak wyjdzie podwyższone to za jakies 15 min spada wiec nie wiem jak to ocenić... No i tylko to rozkurczowe miałam moze 3 razy za wysokie.
    Co do materaca to ja kupowałam firmy danpol na all z tego co pamietam tylko ja mam pianka kokos gryka a ponoc lepsze te lateksowe...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bacha8709 wrote:
    Dziewczyny macie sprawdzonych sprzedawców materacy?

Podeślijcie proszę linki :)
    Na Allegro martex-kids

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula - ja bym zadzwoniła i poinformowała, że są takie skoki. Ja to przeszłam, więc może przewrażliwiona jestem, ale wolałabym się położyć do szpitala, żeby przy tych skokach mi dziecko poobserwowali. Jak z dzieckiem będzie wszystko w porządku, to Cię wypuszczą, a jak coś zauważą, to będą wywoływać poród, ale będziesz wiedziała, że cokolwiek się nie będzie działo, to lekarze będą pilnować, żeby było bezpiecznie. Ja już ze szpitala nie wyszłam na przykład i nawet boję się myśleć co by było, gdyby skurcze zaczęły się w domu...

p19udqk3vbg012ck.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Bo niestety duze dziecko, rzadko kiedy jest "powodem" do ciecia. Zwlaszcza teraz, gdy szpitale za cc dostaja mniej kasy niz za porod sn (juz wczesniej, jak bylo po tyle samo, zwlekali, a teraz to w ogole), nie oplaca sie, wiec jesli tylko waga dziecka jest "wskazaneim", to kaza rodzic...

Aniu, ja nie boje sie cesarki, ciesze sie, ze nie bede rodzic sn, stresuje sie wlasnie tym, ze moge nie dotrwac, ze sie zacznie i nie zdaza mnie pociac...
    Ja bym się nie bała jakby przy każdej wizycie mój gin nie siał paniki" a bo to 4 cc i macica jest bardzo zmęczona po poprzednich...to będzie jak zszywać cienką kartkę papieru...będzie nerwowo...itp."

Matka fantastycznej 4 :)
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula..moze sie stresujesz troche przed pomiarami?:) bo u mnie podobnie, czasami sprawdze za 10-15 min i juz odrobine nizsze. Obrzeki moga isc w parze z cisnieniem ale nie musza....duzo kobiet je ma a cisnienie ksiazkowe :)

natasza- ja rowniez lezalam w szpitalu kilka tyg temu z powodu cisnienia(tyle,ze u mnie jest leczone od kilku lat)...pooobserwowali,podniesli dawke leku i dalsza kontrola w domu plus badania na mocz raz w tyg celem sprawdzenia białka,obrzeki dloni mam pod wieczor i w nocy. Wartości do 160/100 traktuje sie jako nadcisnienie lekkie(ale wdraza sie juz leki w warunkach szpitalnych) to inaczej tez lagodna gestoza...rozmawialam ostatni o tym z moim ginekologiem ktory pracuje rowniez na oddziale od x lat :) rozkurczowe jest wazniejsze bo wplywa na przeplywy pepowinowe.

Modle sie chociaz o kolejne 2-3 tyg i moge rodzic :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 - no to nie zazdroszczę. Niestety Tobie zostało jeszcze sporo czasu, u mnie to późno wystąpiło, pewnie dlatego inne postępowanie. Ja nigdy problemów z ciśnieniem nie miałam, tylko pod koniec ciąży. FasUla jest już na szczęście w 38 tygodniu, więc co by się nie działo, to dziecko donoszone :-) Ty musisz jeszcze jakoś wytrwać. Życzę Ci, żeby jak najdłużej :-)

Rose123 lubi tę wiadomość

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was dziewczyny i dzieki za rady, skonsultuje sie z ginem, bo wole dmuchać na zimne.

Rose123 lubi tę wiadomość

• Viki Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:

Mam tak samo. Boje się ze nie zdążą mnie pociąć. I będę musiała rodzic :-(

Summerka lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ