X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 25 grudnia 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka - dokładnie. Juz bym się ze wszystkim pogodziła, ale ta niepewność doprowadza mnie do szału :-(

p19udqk3vbg012ck.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na KTG ponownie. Zapis płaski bez skurczy. Serduszko w normie i przepływy też. 3.01 na oddział i rodzimy:)

natasza666, Mama84, anulka557, monika_89, grosz_ek lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, no to juz wiesz na czym stoisz :] to zawsze jakis komfort :P
    pS. Czy ktoras z Was tez ma dodatni GBS?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2015, 22:12

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko, ja mialam. Dostalam antybiotyk, bo paciorkowce byly tez w moczu. I po kuracji gbs ujemny. Nie martw sie, musisz po prostu nie czekac na ostatnia chwile z jazda do szpitala, bo antybiotyk.podaja na kilka godzin przed finiszem.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was trochę, kiedyś się przywitałam i pewnie mnie nie pamiętacie, bo dawno nic nie pisałam.
    Ostatnio zaczęłam się bardzo denerwować porodem, dolegliwościami i ogólnie WSZYSTKIM!! Nie mam nawet z kim pogadać, a Wy jesteście na tym samym etapie i pewnie wiele z Was ma podobne problemy do moich, więc liczę na wsparcie :)

Poza tym że boję się porodu :P ... dzisiaj zaczęłam martwić się, że mam spore upławy. Generalnie są one koloru mleczno-białego, ale zdarzają się też takie wodniste. Dzisiaj np. w samochodzie zostawiłam na siedzeniu plamę (niewielką, ale jednak...). Czy Wy też tak macie?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siema, myssss :-) Wkladki polecam, jakies z tych chlonniejszych, bella w niebieskogranatowym pudelku np. Ja tak mam po badaniach gin zwykle, ze bardziej sie ze mnie leje. W szkole rodzenia polozna nam opowiadala, ze musiala podpaski nosic w 9 mcu, bo taka obfita wydzieline miala. Na wszelki wypadek mozesz pokazac sie lekarzowi, bo grzybki tez lubia koniec ciazy.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejo, u mnie dalej nic, męża gwałce, bóle mam już przednie i nic z tego!! mały chyba po mamusi uparty :P

Justi2, monika_89, mala_lady, Felicity, Mama84 lubią tę wiadomość

• natasza666 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Cześć Dziewczyny! Podczytuję Was trochę, kiedyś się przywitałam i pewnie mnie nie pamiętacie, bo dawno nic nie pisałam.
    Ostatnio zaczęłam się bardzo denerwować porodem, dolegliwościami i ogólnie WSZYSTKIM!! Nie mam nawet z kim pogadać, a Wy jesteście na tym samym etapie i pewnie wiele z Was ma podobne problemy do moich, więc liczę na wsparcie :)

Poza tym że boję się porodu :P ... dzisiaj zaczęłam martwić się, że mam spore upławy. Generalnie są one koloru mleczno-białego, ale zdarzają się też takie wodniste. Dzisiaj np. w samochodzie zostawiłam na siedzeniu plamę (niewielką, ale jednak...). Czy Wy też tak macie?

Ja też mam taki śluz od dawna. Jak z kranu ;-) Taki urok tej mojej ciąży, w poprzedniej tak nie miałam.
    Dodam, że już kilka razy tak ze mnie poleciało, że wystraszyłam się, że mi wody odeszły :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2015, 11:16

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dziś dowiedziałam, że do poniedziałku nie wyjdę, a w poniedziałek zadecydują, czy mnie wypuszczą, czy rozwiążą...

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, no ale przynajmniej dobrze ze wtedy sie cos wyjaśni...
    Ja dzis zaczynam 40 tc;) jest mi juz bardzo cieżko;) ale niewiele zostało:)

Felicity lubi tę wiadomość

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj pojawily sie wodniste uplawy pierwszy raz i juz tez panika ze to moze sacza sie wody plodowe....ale na razie czekam....sama nie wiem czy to normalne czy jechac do szpitala....

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:40

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

A ja się pakuję do szpitala o!... planowo mam się jutro wstawić z uwagi na ciśnienie (moja gin ma dyżur akurat) ale ile mnie potrzyma to nie wiem,na pewno do końca...wiem, że dużo zależy od pomiarów więc ciekawa jestem czy pozwolą mi rodzić naturalnie czy cc...będę z Wami w kontakcie :)

ps. też mi ciężko jak mały gdzieś na pęcherz naciśnie to nie idzie dojść czasami do łazienki...oprócz tego coraz częściej twardnieje mi brzuch i pojawiły się skurcze takie od kręgosłupa,niiiiic miłego...ale na razie pojedyncze na dniu.

Miłego dalszego świętowania :) ps. brzuch mi się chyba obniża bo żołądek tak nie boli i mogłam trochę podjeść :D na szpitalnym daleko nie zajadę :P

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez mam takie mleczno-wodniste uplawy, a od wtorkowego badania troszke plamie. uzywam wkladek carefree i jest ok.
    ja to ze 3 dni temu czulam jakby mi ktos szpikulec wbijal w pochwe co jakis czas brrr
    Polozna mi mowila, ze jak wody sie sacza to stale, wiec latwo to zaobserwowac

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze informacje o moim porodzie juz dotarły☺ leżę sobie właśnie z moim skarbem. Jest taki grzeczny ze czas aż się nudzę. Jak ma sucho i jest najedzont to ciche dziecko.

natasza666, Mama84, Vuko, Rose123, Felicity, FasUla, Beatrice, Aprilia, bacha8709, mimi87, Liskova, zoe31, grosz_ek lubią tę wiadomość

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Asia :)

asia1985 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    graty asia :]

asia1985 lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam ze szpitala do domu. Falszywy alarm.
    Ehh ja chyba nie dam rady urodzic. Jezeli to ma bolec jeszcze bardziej niz wczorajsze skurcze to sie poddaje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zaczynamy dzisiaj 40tydzien

ania.g, Mama84, FasUla, Kamila8k lubią tę wiadomość

• AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim :)
    No i zaczynamy ostatni tydzień :) Żadnych objawów zbliżającego się porodu nie odczuwam pomimo ze podczas ostatniej wizyty usłyszałam że do 3.01 nie doczekamy raczej :) już nie mogę się doczekać!!! A wy jak tam dziewczyny na końcówce? odczuwacie jakieś skurcze przepowiadajace lub inne oznaki ze to już blisko mety?

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ