X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcówce noce ciężkie bo pełne skurczy braxtona;/ Ale ogólnie to śpię te 8h.
    Ja mam tydzień i rodzę:)

Mam nadzieję, że wytrzymam. Ale ani czop ani skurcze mocne się nie zdarzają. Tylko plecy i spojenie rwie. Ale to kilka dni i zobaczę moje dziecko:)

Beatrice chyba bym się skichała ze strachu jakbym miała rodzić naturalnie. Żałowałam tej cesarki tak wcześniej a teraz Bogu dziękuję. Mam mniej stresu na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:31

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciaz cisza. Nie wiem co to skurcze. Czop juz nie wylatuje, albo poszedlcaly, albo sie zaparl ;-)
    Wczoraj bylam na ktg w szpitalu, wszystko spoko, moge probowac wyganiac malego, tylko sily nie mam:-D W nocy obudzil mnie paskudny bol gardla i zatkany nos. I jak tu rodzic?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    U mnie wciaz cisza. Nie wiem co to skurcze. Czop juz nie wylatuje, albo poszedlcaly, albo sie zaparl ;-)
    Wczoraj bylam na ktg w szpitalu, wszystko spoko, moge probowac wyganiac malego, tylko sily nie mam:-D W nocy obudzil mnie paskudny bol gardla i zatkany nos. I jak tu rodzic?

Ja już jestem chora od 3 tygodni i nic nie pomaga niestety a na2 mam termin. Beatrice akurat co do porodu wyjścia nie mamy jak wlazlo to wyjść musi a też się mega boje to tak blisko

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz na wtorkowej wizycie powiedzial, ze nie dotrwam do 4.01 :P Ale staram sie hehehe U mnie tylko twardnienie brzucha,ale w smie bolow zadnych nie mam. Plamienia po badaniu wczoraj minely, w nocy spie sobie tak samo smacznie jak zawsze, bo Mala w nocy spi razem z Mama :P Ale wiecie, ze to nie ma reguly, bo czasami sie kobity mecza 2 tyg z dolegliwosciami przedporodowymi, a inne ruszaja "z grbej rury" :P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko to bądź szybsza:) Wstawiłabyś tu już zdjęcie dzieciaczka;p
    Wstałam o 9 po 11 godzinach snu. O 11.30 zjadłam sałatkę i znowu w kimę.
    Teraz wstałam po raz drugi...

Spanie podstawą egzystencji. Może nadeśpię na nieprzespane noce:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ja tez boje sie bólu... Czasem w nocy wydaje mi sie ze sie zaczyna i mysle ze jak ma byc gorzej, to nie wiem czy dam radę tak kilkanaście godzin:/ ale na razie spokoj, koncze remont i przeprowadzkę i nawet stopy ogarnęłam i zadbalam o siebie kosmetycznie przed wyjściem do szpitala;)
    Ale aż dziwne ze żadna w święta nie urodziła??? Przyznajcie sie:)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam,ze tylko ja mam cykora. Nie bede raczej jedna z tych, ktore wyganiaja dzidziusia na swiat. Teraz mam kolejna wkretke, ze jak zaczne rodzic po powrocie do szpitala, to bede tam sama i zwariuje. Ze moze lepiej, zeby zaczelo sie teraz. Albo lepiej nie. I tak w kolko schizuje.

Macie jakies fajne apki do mierzenia skurczow? Ponoc sa takie, ktore sugeruja same, kiedy czas do szpitala.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka apką jak sie rozkręci to sama będziesz wiedziała i zapomnisz o apce ;)

Pati78 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu to mnie nawiedza od kilku dni, tak dość często i obficie. Muszę już z wkładkami chodzić, bo inaczej mam wrażenie, że sikam.
    Moje dziecko szuka drogi do wyjścia przez żebra- ale nie tędy droga. Układa się ostatnio w dziwny sposób, bo mam wrażenie, że brzuch mi rozsadza. Więc mam już czarne wersje, że nie leży głową do dołu tylko w poprzek. Oby nie!
    Co do skurczy, to miałam może kilka- ale dość mocnych i jednorazowych. I cisza! Jutro mam wizytę, do której podobno miałam nie wytrzymać, więc się pan doktor zdziwi jak Nas zobaczy.

A i u Nas ostatnio pojawia się lęk przed porodem, że nie damy rady, że będzie boleć. Za to od świąt mogę spać i spać. Czołg i wojna nie są w stanie mnie obudzić.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Widzę ze informacje o moim porodzie juz dotarły☺ leżę sobie właśnie z moim skarbem. Jest taki grzeczny ze czas aż się nudzę. Jak ma sucho i jest najedzont to ciche dziecko.
    U nas tez bylo super jakby dziecka nie bylo przez pierwsze 2 tyg. Teraz cos ma problemy z brzuszkiem, ale nie wiem o co chodzi. Je ladnie, nie placze po jedzeniu, ale jak robi kupke to sie prezy, czerwony na buzi i jeczy. Brzuch ma miekki, daje mu czasem herbatki z koperku. Kupka ogolnie w normie zolta i luzna, wiec nie wiem w czym problem. We wtorek ide do poradni neonantologicznej na kontrol to sie zapytam lekarza. Szkoda mi go bo sie maluszek meczy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja wlasnie po to leze, zeby dotrzymac do terminu albo chociaz 1.01 :P
    FasUla, mi gin na wizycie ostatnio powiedzial "NIe wiem jak Wy kobiety to robiecie, ale zawsze jest wysyp rodzacych przed i po swietach, a na same swieta cisza" :D

FasUla lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, koper moze powodowac o dziwo problemy z wyproznianiem! Jelsi karmisz piersia to absolutnie go nie dopajaj.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas tez bylo super jakby dziecka nie bylo przez pierwsze 2 tyg. Teraz cos ma problemy z brzuszkiem, ale nie wiem o co chodzi. Je ladnie, nie placze po jedzeniu, ale jak robi kupke to sie prezy, czerwony na buzi i jeczy. Brzuch ma miekki, daje mu czasem herbatki z koperku. Kupka ogolnie w normie zolta i luzna, wiec nie wiem w czym problem. We wtorek ide do poradni neonantologicznej na kontrol to sie zapytam lekarza. Szkoda mi go bo sie maluszek meczy

Dziewczyny wtrącę sie raz jeszcze ale tylko z dobrą radą. Bole brzuszka...zeby im zapobiegać warto pod kolanka maluszka włożyć zrolowany ręcznik, tak zeby nóżki malucha byly troszkę w górze. Taki trik doradziła mi polozna i nasz synek spal tak dość długo. Chodzi o to ze maluszki byly w brzuchach w pozycjach embrionalnych a teraz leżą na płaskich powierzchniach a nóżki dodatkowo podnosi pieluszka i nóżki ciągną jakby brzuszek. Ten ręcznik pomaga bo nóżki maja oparcie przez co brzuszek się nie napina. Nie wymądrzam się tylko zdradzam rade mojej poloznej. U nas nie bylo kolek ani żadnych brzuszkowych problemów i tego Wam tez życzę.

Vuko, anulka557, natasza666, natalka0887 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minika, dzieki za rade :]

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje sie ze szpitala. Rano zaczelam krwawic ze skrzepami. W szpitalu lozysko stare ale sie nie odkleja. Stwierdzili ze to musial byc czop.tera plamie na rozowo.Szyjka1.5cm i 1,5cm rozwarcie ale skurczy w sumie brak zapisuja sie max 60 i to sa tylko twardnienia. Leze na sali przedporodowej.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej melduje sie ze szpitala. Rano zaczelam krwawic ze skrzepami. W szpitalu lozysko stare ale sie nie odkleja. Stwierdzili ze to musial byc czop.tera plamie na rozowo.Szyjka1.5cm i 1,5cm rozwarcie ale skurczy w sumie brak zapisuja sie max 60 i to sa tylko twardnienia. Leze na sali przedporodowej.
    Powodzenia! Trzymamy kciuki!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, dobrze, ze masz opieke!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys będzie dobrze:) czekamy na wieści :)

he he widzę, że przybyło odważnych :P ja już dawwwwno pisałam, że się boję jak cholera - i raczej się z każdą chwila to pogłębia :(

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki!
    Mam takie głupie pytanie: czujecie parcie na odbyt?mam takie dziwne odczucie ale według mnie związane z dzieckiem, w dodatki kłuje mnie w pachwinach, ale raz jedna, raz druga?

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula od mniej więcej 3 tygodni tak mam. Latam do łazienki jak pokrecona.

bbe73a0022.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ