X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Viki Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na końcówce noce ciężkie bo pełne skurczy braxtona;/ Ale ogólnie to śpię te 8h.
    Ja mam tydzień i rodzę:)

Mam nadzieję, że wytrzymam. Ale ani czop ani skurcze mocne się nie zdarzają. Tylko plecy i spojenie rwie. Ale to kilka dni i zobaczę moje dziecko:)

Beatrice chyba bym się skichała ze strachu jakbym miała rodzić naturalnie. Żałowałam tej cesarki tak wcześniej a teraz Bogu dziękuję. Mam mniej stresu na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2015, 11:31

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wciaz cisza. Nie wiem co to skurcze. Czop juz nie wylatuje, albo poszedlcaly, albo sie zaparl ;-)
    Wczoraj bylam na ktg w szpitalu, wszystko spoko, moge probowac wyganiac malego, tylko sily nie mam:-D W nocy obudzil mnie paskudny bol gardla i zatkany nos. I jak tu rodzic?

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mimi87 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    U mnie wciaz cisza. Nie wiem co to skurcze. Czop juz nie wylatuje, albo poszedlcaly, albo sie zaparl ;-)
    Wczoraj bylam na ktg w szpitalu, wszystko spoko, moge probowac wyganiac malego, tylko sily nie mam:-D W nocy obudzil mnie paskudny bol gardla i zatkany nos. I jak tu rodzic?

Ja już jestem chora od 3 tygodni i nic nie pomaga niestety a na2 mam termin. Beatrice akurat co do porodu wyjścia nie mamy jak wlazlo to wyjść musi a też się mega boje to tak blisko

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez lekarz na wtorkowej wizycie powiedzial, ze nie dotrwam do 4.01 :P Ale staram sie hehehe U mnie tylko twardnienie brzucha,ale w smie bolow zadnych nie mam. Plamienia po badaniu wczoraj minely, w nocy spie sobie tak samo smacznie jak zawsze, bo Mala w nocy spi razem z Mama :P Ale wiecie, ze to nie ma reguly, bo czasami sie kobity mecza 2 tyg z dolegliwosciami przedporodowymi, a inne ruszaja "z grbej rury" :P

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko to bądź szybsza:) Wstawiłabyś tu już zdjęcie dzieciaczka;p
    Wstałam o 9 po 11 godzinach snu. O 11.30 zjadłam sałatkę i znowu w kimę.
    Teraz wstałam po raz drugi...

Spanie podstawą egzystencji. Może nadeśpię na nieprzespane noce:)

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice ja tez boje sie bólu... Czasem w nocy wydaje mi sie ze sie zaczyna i mysle ze jak ma byc gorzej, to nie wiem czy dam radę tak kilkanaście godzin:/ ale na razie spokoj, koncze remont i przeprowadzkę i nawet stopy ogarnęłam i zadbalam o siebie kosmetycznie przed wyjściem do szpitala;)
    Ale aż dziwne ze żadna w święta nie urodziła??? Przyznajcie sie:)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myslalam,ze tylko ja mam cykora. Nie bede raczej jedna z tych, ktore wyganiaja dzidziusia na swiat. Teraz mam kolejna wkretke, ze jak zaczne rodzic po powrocie do szpitala, to bede tam sama i zwariuje. Ze moze lepiej, zeby zaczelo sie teraz. Albo lepiej nie. I tak w kolko schizuje.

Macie jakies fajne apki do mierzenia skurczow? Ponoc sa takie, ktore sugeruja same, kiedy czas do szpitala.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apka apką jak sie rozkręci to sama będziesz wiedziała i zapomnisz o apce ;)

Pati78 lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do śluzu to mnie nawiedza od kilku dni, tak dość często i obficie. Muszę już z wkładkami chodzić, bo inaczej mam wrażenie, że sikam.
    Moje dziecko szuka drogi do wyjścia przez żebra- ale nie tędy droga. Układa się ostatnio w dziwny sposób, bo mam wrażenie, że brzuch mi rozsadza. Więc mam już czarne wersje, że nie leży głową do dołu tylko w poprzek. Oby nie!
    Co do skurczy, to miałam może kilka- ale dość mocnych i jednorazowych. I cisza! Jutro mam wizytę, do której podobno miałam nie wytrzymać, więc się pan doktor zdziwi jak Nas zobaczy.

A i u Nas ostatnio pojawia się lęk przed porodem, że nie damy rady, że będzie boleć. Za to od świąt mogę spać i spać. Czołg i wojna nie są w stanie mnie obudzić.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Widzę ze informacje o moim porodzie juz dotarły☺ leżę sobie właśnie z moim skarbem. Jest taki grzeczny ze czas aż się nudzę. Jak ma sucho i jest najedzont to ciche dziecko.
    U nas tez bylo super jakby dziecka nie bylo przez pierwsze 2 tyg. Teraz cos ma problemy z brzuszkiem, ale nie wiem o co chodzi. Je ladnie, nie placze po jedzeniu, ale jak robi kupke to sie prezy, czerwony na buzi i jeczy. Brzuch ma miekki, daje mu czasem herbatki z koperku. Kupka ogolnie w normie zolta i luzna, wiec nie wiem w czym problem. We wtorek ide do poradni neonantologicznej na kontrol to sie zapytam lekarza. Szkoda mi go bo sie maluszek meczy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki, ja wlasnie po to leze, zeby dotrzymac do terminu albo chociaz 1.01 :P
    FasUla, mi gin na wizycie ostatnio powiedzial "NIe wiem jak Wy kobiety to robiecie, ale zawsze jest wysyp rodzacych przed i po swietach, a na same swieta cisza" :D

FasUla lubi tę wiadomość

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, koper moze powodowac o dziwo problemy z wyproznianiem! Jelsi karmisz piersia to absolutnie go nie dopajaj.

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    U nas tez bylo super jakby dziecka nie bylo przez pierwsze 2 tyg. Teraz cos ma problemy z brzuszkiem, ale nie wiem o co chodzi. Je ladnie, nie placze po jedzeniu, ale jak robi kupke to sie prezy, czerwony na buzi i jeczy. Brzuch ma miekki, daje mu czasem herbatki z koperku. Kupka ogolnie w normie zolta i luzna, wiec nie wiem w czym problem. We wtorek ide do poradni neonantologicznej na kontrol to sie zapytam lekarza. Szkoda mi go bo sie maluszek meczy

Dziewczyny wtrącę sie raz jeszcze ale tylko z dobrą radą. Bole brzuszka...zeby im zapobiegać warto pod kolanka maluszka włożyć zrolowany ręcznik, tak zeby nóżki malucha byly troszkę w górze. Taki trik doradziła mi polozna i nasz synek spal tak dość długo. Chodzi o to ze maluszki byly w brzuchach w pozycjach embrionalnych a teraz leżą na płaskich powierzchniach a nóżki dodatkowo podnosi pieluszka i nóżki ciągną jakby brzuszek. Ten ręcznik pomaga bo nóżki maja oparcie przez co brzuszek się nie napina. Nie wymądrzam się tylko zdradzam rade mojej poloznej. U nas nie bylo kolek ani żadnych brzuszkowych problemów i tego Wam tez życzę.

Vuko, anulka557, natasza666, natalka0887 lubią tę wiadomość

• Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minika, dzieki za rade :]

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej melduje sie ze szpitala. Rano zaczelam krwawic ze skrzepami. W szpitalu lozysko stare ale sie nie odkleja. Stwierdzili ze to musial byc czop.tera plamie na rozowo.Szyjka1.5cm i 1,5cm rozwarcie ale skurczy w sumie brak zapisuja sie max 60 i to sa tylko twardnienia. Leze na sali przedporodowej.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Hej melduje sie ze szpitala. Rano zaczelam krwawic ze skrzepami. W szpitalu lozysko stare ale sie nie odkleja. Stwierdzili ze to musial byc czop.tera plamie na rozowo.Szyjka1.5cm i 1,5cm rozwarcie ale skurczy w sumie brak zapisuja sie max 60 i to sa tylko twardnienia. Leze na sali przedporodowej.
    Powodzenia! Trzymamy kciuki!

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, dobrze, ze masz opieke!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys będzie dobrze:) czekamy na wieści :)

he he widzę, że przybyło odważnych :P ja już dawwwwno pisałam, że się boję jak cholera - i raczej się z każdą chwila to pogłębia :(

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys trzymam kciuki!
    Mam takie głupie pytanie: czujecie parcie na odbyt?mam takie dziwne odczucie ale według mnie związane z dzieckiem, w dodatki kłuje mnie w pachwinach, ale raz jedna, raz druga?

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula od mniej więcej 3 tygodni tak mam. Latam do łazienki jak pokrecona.

bbe73a0022.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ