X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Vuko Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysku, no to wystartowalas :D jestes pod kontrola, wszystko bedzie git :] informuj nas i odpoczywaj grzecznie

0d1yflw1ktiwk49i.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie dzieje tylko twardnienia :( a pprodowki puste normalnie pustynia byloby super rodzic na jednoosobowej

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrys73 wrote:
    Nic się nie dzieje tylko twardnienia :( a pprodowki puste normalnie pustynia byloby super rodzic na jednoosobowej

Ja właśnie też mam dziś twardnienia, zapisują się na 80, a lekarz jak spojrzał na ktg, to stwierdził: o, pani może rodzić :-)

Także wiesz, Tygrys - DA-WAJ, DA-WAJ!!! ;-D

A u nas na porodówce armagedon, zaczynają do innych szpitali wywozić :-O

p19udqk3vbg012ck.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 23:41

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    he he he to samo u mnie - wytrzymaj do 1-ego he he he, tak nogi skleje :)

bbe73a0022.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na patologii ciąży. Tak mnie dziś blizna bolała że pojechałam sprawdzić. Nie sądziłam że mnie zostawią. Stan blizny wątpliwy. Tzn lekarz nie był pewien czy się rozchodzi a jak tak to w jakim stopniu. Zostawili mnie na obserwacji i podali pierwszą dawkę sterydów na rozwój płuc u Julii. Jutro rano dalsze badania i ewentualnie decyzja została dalej. Czy po drugiej dawce sterydów do domu czy wcześniejsze cięcie.

Matka fantastycznej 4 :)
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu trzymamy za Was kciuki :) będzie dobrze :)

ania.g lubi tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, bedzie dobrze!

ania.g lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • myssss Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też tak bardzo się boicie? Ja ciągle myślę, ciągle się martwię że będą jakieś komplikacje, że mi albo dziecku coś będzie zagrażać, że nie dam rady ;( Ja jeszcze niedawno, przed ciążą, bałam się pobierania krwi a co dopiero przeżyć teraz poród :(

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myssss wrote:
    Dziewczyny, czy Wy też tak bardzo się boicie? Ja ciągle myślę, ciągle się martwię że będą jakieś komplikacje, że mi albo dziecku coś będzie zagrażać, że nie dam rady ;( Ja jeszcze niedawno, przed ciążą, bałam się pobierania krwi a co dopiero przeżyć teraz poród :(

myssss nie będę ściemniać - boje sie jak cholera, tego wszystkiego co wymieniłaś...a najbardziejjjjj tego bólu :( ale jak wlazło to i wleźć musi ;) musimy dac radę :) a potem to sie dopiero zacznie ;)

bbe73a0022.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myssss, bo nigdy nie wiadomo co się może zdażyć. Można się pozytywnie nastawiać ale człowiek dopiero oddycha z ulgą jak jest po i wszystko jest ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania trzymam kciuki, dobrze ze pojechałaś. Ja ostatnio miałam skurcze 80, 60 i rezta 50-40 na ktg dość regularnie a do teraz nic sie nie dzieje, takze mysle ze to nie ma porównania z porodowymi i ze pewnie i tak bede jeszcze przynajmniej tydzień w ciazy chodzić, bo zupełnie nic sie nie dzieje;) na ktg dopiero we wtorek ide, mam nadzieje ze bedzie prawidłowe.

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz na oddziale....cisnienie masakra ze stresu...maly ma 2900...moja gin juz powiedziala,ze wszystko zalezy od cisnienia i badan ktore mi jutro zrobia z krwi i moczu...codziennie do obchodu nie moge jesc gdyby byla potrzebna cesarka...dostalam relanium i zobaczymy co dalej:-)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose, Tygrys, trzymajcie się <3
    FasUla, ja to tylko twardnienia brzucha czuję i tą cholerną bliznę. Skurczy w ogóle.

Rose123 lubi tę wiadomość

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose trzymamy kciukasy :)

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny trzymajcie się w tych szpitalach! :)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose, kciuki mocne! Lekarze i tak laskawi, ze po obchodzie mozesz jesc. Mi raz po obchodzie powiedzieli, ze mam czekac z jedzeniem do czasu badania, z badania wzieli od razu na test oksytocynowy, z ktorego wrocilam na obiad (ohyda, prawie nie jadlam). Wspolczuje czekania w stresie, cisnieniu to nie pomaga :-/

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie się w szpitalach !!! musi być dobrze :))) wiem, że się łatwo mówi..sama pewnie 8 stycznia będę to przeżywać co Wy :P

Rose123, ania.g lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja w dwupaku, nic się nie rozkręciło a juz miałam nadzieję bo skurcze były po 99% ale czulam tylko twardnienie. Nadal leżę na przedporodowej a ze mna laska 31tc wody odeszly i steka calutka noc wiec oka nie zmruzyłam. A szyjke ma długą i zamknięta . Pali se fajki i zdziwiona bo dziecko sie nie rusza. A mój Marcel siedzi i czeka. Chyba sie przestraszył.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi fajkami w szpitalach to bym mordowala! Mam nadzieje, ze jak jutro tam wroce, to juz nie bwdzie laski, ktora w kiblu palila. Obmyslalam zabojstwo normalnie ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2015, 08:46

agatkamyndzia :-), MonikaDM lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ