X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego dobrego dla malych krasnali i dla dzielnych mam!:-) Dla zapakowanych,w tym i dla mnie jak najmniej bolesnych porodow!:-) zjedzmy dzis jeszcze cos dobrego bo pozniej bedzie z tym pewnie maly problem:-)

Ho ho ho Merry Christmas!:-***

Felicity, anulka557, Aprilia, FasUla lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka jesteś w tej samej sytuacji co ja nie wiadomo czy sn czy cc. Okaże się w szpitalu. Na chwilę obecną wywołujemy szybciej a jak mnie kroplówki nie ruszą to dalej nie wiadomo czy każą mi czekać czy CC :/

natalka sliczny synek :)

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja również wam życzę zdrowych, wesołych świąt, żeby dzieciaczki urodziły się silne i zdrowe, a porody przebiegły szybko i bez komplikacji :D

mąż mi non stop wróży,że dziś urodzę! a rano pierwszy raz miałam taki śluz? jak woda.. będą jaja jak wykracze :D

Aprilia, mala_lady, Rose123 lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam się do życzeń, radosnych zdrowych i spokojnych świąt, szybkich i bezproblemowych porodów, zdrowych dzieciaczków a dla rozpakowanych dużo radości z pierwszych wspólnych świąt i pięknych wrażeń :) Łączę się z tymi z was, które spędzają święta w szpitalu. Już niedługo zostaniemy nagrodzone :)

FasUla, anulka557, Rose123 lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez zycze wam kochane wszystkiego dobrego, a przedewszystkim zdrowka dla was i maleństw:))
    Kurcze...cała ciąże sie 3malam a tu w nocy budzi mnie bol gardła i takie dziwnie sie czuje jakby mnie rozbieralo:/// ehh...koncowka ciazy, musze sie jakos kurować, ale jak?? Czym??

anulka557 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez wszystkim zycze zdrowych i spokojnych swiat, lekkich porodów, zdrowych dzieciaczków a mamusiom zeby kazdy dzien był jeszcze piękniejszy:)
    Ania ja tez jestem teraz chora, ponoc nie przeszkadza to w porodzie czy karmieniu;)
    Wesołych Swiat!

anulka557, Rose123 lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam usg i niespodzianka-mały się obrócił... ale do pozycji pośladkowej :P Czyli z trzech możliwych pozycji w brzuszku zaliczył już te dwie nieprawidłowe haha ;) To teraz czekamy na tą prawidłową ;) A tak na serio to mały narobił mi nadziei. Pani doktor, która robiła usg stwierdziła, że jeszcze nic nie jest przesądzone, ma jeszcze tyle miejsca, że może się obróci główkowo i będzie szansa na naturalny poród. Może synuś po prostu wie, że to jeszcze nie jego czas i zrobi to wtedy, gdy uzna, że jest już gotowy ;) Oby tylko nic się nie zadziało i nie chcieli mnie rozpakować wcześniej.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Summerka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś myślałam, ze to juz - bóle okresowe, kręgosłup - masakra.

Natalka, a czy szczepilas małego w szpitalu? Pytałaś czy Twoja niedoczynnosc (ryzyko, ze on tez ma hipotyreoze) sa przeciwwskazaniem?

klz9zbmh5xgwp3to.png
    mjvyt5odxe9y0ge4.png
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świąt :)

anulka557, Rose123 lubią tę wiadomość

bbe73a0022.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i dziś mamy ciążę donoszoną!!! :D
    Witamy 38 tydzień :)

anulka557, Ania:D, Rose123, FasUla, Felicity lubią tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Ja wczoraj miałam usg i niespodzianka-mały się obrócił... ale do pozycji pośladkowej :P Czyli z trzech możliwych pozycji w brzuszku zaliczył już te dwie nieprawidłowe haha ;) To teraz czekamy na tą prawidłową ;) A tak na serio to mały narobił mi nadziei. Pani doktor, która robiła usg stwierdziła, że jeszcze nic nie jest przesądzone, ma jeszcze tyle miejsca, że może się obróci główkowo i będzie szansa na naturalny poród. Może synuś po prostu wie, że to jeszcze nie jego czas i zrobi to wtedy, gdy uzna, że jest już gotowy ;) Oby tylko nic się nie zadziało i nie chcieli mnie rozpakować wcześniej.
    a to cudak mały :D no to oby jeszcze się przekręcił ;)

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowych, spokojnych Swiat dla Was wszystkich! Ja wychodze na wlasne zadanie, nie bylo ordynatora i dyzurna lekarka troche sie bala. Po badaniu powiedziala, ze jest ok, takze tylko podpisalam cyrograf i wracam pojutrze na ktg kontrolne. Wtedy sie okaze.

Rose123, FasUla lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołych Świat, bezkomplikacyjnych porodów i ślicznych zdrowych bobasków :)

Rose123 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Ja dziś myślałam, ze to juz - bóle okresowe, kręgosłup - masakra.

Natalka, a czy szczepilas małego w szpitalu? Pytałaś czy Twoja niedoczynnosc (ryzyko, ze on tez ma hipotyreoze) sa przeciwwskazaniem?
    Tak, maly byl szczepiony. W sumke to nawet nie pomyslalam zeby zapytac. Ale ta moja niedoczynnosc to taka niepewna bo teraz tsh mam 1,2 chyba. Edno zmniejszyla mi dawke leku na 12,5 i za miesiac mam do niej isc na kontrol. Mam nadzieje ze to tylko ciazowa przypadlosc i bede mogla odstawic leki

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat spedzonych w milej rodzinnej atmosferze!My w tym roku we dwoje (jeszcze)spedzamy je na oczekiwaniu,niech nasza gwiazdka pojawi sie najlepiej po sylwestrze:) Wczoraj troche pichcilam,postalam w kuchni ale jak zwykle spac nie moglam bo mi goraco jest przed snem,potem wstalam na siusiu o 2:30i do 6:00 meczylam sie zeby zasnac,bo jakis straszny katar mnie meczyl.Wypilam gorace mleko z miodem i pospalam jeszcze do 9:30..okropne sa te nocki ostatnio,to wszystko chyba stres

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 24 grudnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesolych Swiat spedzonych w milej rodzinnej atmosferze!My w tym roku we dwoje (jeszcze)spedzamy je na oczekiwaniu,niech nasza gwiazdka pojawi sie najlepiej po sylwestrze:) Wczoraj troche pichcilam,postalam w kuchni ale jak zwykle spac nie moglam bo mi goraco jest przed snem,potem wstalam na siusiu o 2:30i do 6:00 meczylam sie zeby zasnac,bo jakis straszny katar mnie meczyl.Wypilam gorace mleko z miodem i pospalam jeszcze do 9:30..okropne sa te nocki ostatnio,to wszystko chyba stres

Rose123 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie chyba rozkłada powaznie...temperatury nie mam ale bol gardła i to uczucie jakby mi cos po kościach łaziło:((( nos jakby przytkany...ehh...cała ciąże nic nie było to teraz pod koniec:(((mam nadzieje ze obejdzie sie bez antybiotyku:(((bo nie chciała bym małego faszerować juz odrazu w brzuszku:((( święta sie szykują straszne:////

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również życzę Wam radosnych i spokojnych świąt a przede wszystkim zdrówka dla Waszych maleństw które już są na świecie i dla tych które dopiero zamierzają się pojawić! :)

my dostaliśmy dzis prezencik w postaci wózka :D (kurier przywiózł)
    Jako noworoczny i główny prezencik mogłaby się pojawić Julka :D

• mimi87 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drogie styczniowki życzę wam dużo szczęścia w święta. Rozpakowanym pociechy z dzieciaczkow a ciezarowkom dużo cierpliwości :)

Felicity, AgataN., bacha8709 lubią tę wiadomość

synuś ma już 18 miesięcy a w brzuszku Madziunia <3
    zi13sek22ff6wp77.png
    nasz Bartuś
    ex2bwn156t8mofjo.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane życzymy Wam duzo radosci i spokoju:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ