X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    Dziewczyny poradźcie cos...młody jest na mm, do tej pory jadł ładnie i spał, teraz od kilku dni ciągle głodny, coraz więcej chce i coraz częściej, ja chyba oszaleje!! Nie chce go przekarmić, ani utuczyć. jest na NAN 1. dzienne normy juz przekracza :( wyc mi sie chce razem z nim gdy jest głodny...sprawdzone to nie kolka, nie pielucha przytulanie utulanie nic nie daje..smok też...tylko jeść i jeść :( budzi sie co 2-2,5 godziny jak dobrze pojdzie czasem...z reguły karmienie odbijanie pobuszuje godzinkę maks półtorej i zaś głodny...poradźcie coś /:(

Hej! U mnie w sumie podobnie,mały w piątek skończy 3 tyg, je co 2 do 2,5h czasami po godzinie juz jest glodny...daje mu Enfamil 1..kupki robi kilka razy dziennie a od 17 prezy sie troszke i marudzi...niby nie placze jak przy klasycznej kolce ale cos go jednak meczy,jest nerwowy...
    Daj znac jak sie cos dowiesz od poloznej :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie przez dzień odciagnietym a na noc mm

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Fasula, kciuki za dobre wyniki!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Hej! U mnie w sumie podobnie,mały w piątek skończy 3 tyg, je co 2 do 2,5h czasami po godzinie juz jest glodny...daje mu Enfamil 1..kupki robi kilka razy dziennie a od 17 prezy sie troszke i marudzi...niby nie placze jak przy klasycznej kolce ale cos go jednak meczy,jest nerwowy...
    Daj znac jak sie cos dowiesz od poloznej :)

U nas tez popoludniami i wieczorami placze, ale to chyba nie kolka, poprostu wydziera sie w nieboglosy. Dwa dni bylo spokoju byl grzeczny i zadowolony, dzis od 20 znow jakis nerwowy.

Bylam na kontroli, wszystko jest dobrze, macica czysta, blizna po cc tez. Tylko mam nadzerke i torbielki na szyjce. Ale jak wroca miesiaczki dopiero bede miala wypalane

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie stosowalam nakladek:) zobaczymy co to bedzie bo piersi jak kamienie a ledwo co z nich leci..jak nie bede odciagac ani przystawiac to moze zaniknac pokarm??
    Dziewczyny ktore nie urodzily - korzystajcie poki mozecie z nocy i dlugiego snu;))

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki a jak karmisz w nocy mm to nie bolą Cie piersi czy ściągasz wtedy pokarm?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Aprilia moj wisi cały czas na piersi, dopiero dzis odstawiłam mm ale moze to normalne zeby laktacja sie rozkręciła? A w nocy jak często karmisz? Moj tez chce przy piersi spać i uspokajać sie... Ale mleka juz chyba wiecej... Czasem tez tak dziobie albo buzia kręci na boki - to znaczy ze chce jesc prawda? I czasem tak ssie ze podczas tego zaczyna jakby trzęsc bródka. Nie wiem czy wtedy nie 'gryzie' trochę? I powiedz prosze czy na jedno karmienie dajesz dwie piersi?
    Moj tez trochę ulewa, kupie mu poduszkę klin. Ale nie za często, raz na jakis czas.
    Ja w nocy karmię średnio 3 razy. Mój synek jest o tyle łatwy w rozszyfrowaniu, że jak jest głodny to mlaska i wystawia jęzorek. A takie "dziobanie" jak piszesz to już jest u niego grymaszenie. Ja na jedno karmienie daję jedną pierś, czasem tylko jak nie wytrzymuję z bólu to daję drugą. Z tym, że u mnie problem z karmieniem jest inny niż u ciebie, bo na brak pokarmu nie narzekam, a wręcz wprost przeciwnie. Rzecz w tym, że mam bardzo bolesne piersi, a karmienie często sprawia mi tak koszmarny ból, że ledwo wytrzymuję. Walczę ze swoimi słabościami i tym bólem, robię okłady i ogólnie wszystko kręci się teraz wokół cycków.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jak masz piersi jak kamienie to przed karmieniem zrób sobie ciepły prysznic na piersi, wystarczą nawet 1-2 minuty, przewody mleczne się odblokują i pokarm będzie ładnie leciał.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady dziewczyny:) u nas jest na razie ok z karmieniem, choc nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca. Karmien tylko piersią, mały szybko przybiera i przerwy sa juz ok 2 lub 2,5 h. Tez mnie bolą brodawki przy karmieniu, ale na poczatku tylko, potem jest ok. I piersi mnie bolą jak juz zbliża sie pora karmienia. Tu w szpitalu cieżko mi wsadzić cycki pod prysznic bo łazienka na korytarzu i często zajęta:/ moim hitem jest maść maltan, a Wy jakich używacie? Ona pomogła mi podleczyć rany i jeszcze czasem kapturek baby ono, choc teraz daje rade bez. Powiedzcie czym Wy smarujecie?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maść Floslek for Mum, ma dobry skład, jest skuteczna i nie trzeba zmywać przed karmieniem.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u nas super, mały co raz fajniejszy się robi, ma co raz dłuższe okresy czuwania, apetyt dalej ma, z cycków leje się równo :) przy trzecim dziecku to już totalny luz, wszystko znane, kp też opanowane przy poprzednich wiec i sutki całe :)

Fasula trzymam kciuki, żeby wyniki się poprawiły!

a na brodawki najlepsze własne mleko :) wystarczy troszkę wycisnąć i posmarować :)

FasUla, Aprilia, Mama84 lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka zazdraszczam tego luzu ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam Maltanem, teraz jak sie skonczyl, to Bepanthenem albo Palmer's Nursing Butter (ten jest bardziej tlusty). Ulga po obu, Bepanthen taniej wychodzi i zuzywa sie tez do pupy dziecka. Obu nie trzeba zmywac.

A czym obcinacie pazurki maluszkow? Mam obcinaczki Tommy Tippee, ale juz kilja razy zajechalam Kubie po opuszkach, szukam czegos bezpieczniejszego.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam bepanthenem.

Fasula ja nie miałam nawału mlecznego. od początku mam tak, że przez dzień odciągnę z 300 ml pokarmu na raty a na noc mam prawie pustkę. Jak się budzę to odciągam.
    Czasem się budzę z mokra koszulką.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie kontrolnej...już jestem cała nerwowa bo zostalysmy wysłane na posiew moczu morfologia i poziom bilirubiny bo mała ma 15 dni a jest podobno dalej żółta...co gorsza nic nie przybrała pomimo że karmie na żądanie piersią. Eh...Jutro mają być wyniki pierwsze zobaczymy kiedy uda nam się ten mocz złapać...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka trzymam kciuki za dobre wyniki! ja mam kontrolną wizyte we wtorek bo przy wypisie miał 3960g a po 5 dniach niby 4kg, gdzie tez co chwile karmie, mały sie najada, długo nie spi, max 3 godz.. ale mozliwe, że to przez wage bo w szpitalu elektryczną maj a, a w przychodni taką starą..

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu cicho ostatnio z porodami...

Dziewczyny świętujecie już Dzień Babci i Dziadka? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    My troszkę się spóźnimy z prezentem, chcemy dziadkom zrobić kalendarze ze zdjęciem małego, tylko nie możemy się zorganizować i zrobić mu fajnego zdjęcia.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no cicho z porodami :(
    Ja dostaję skurcze raz na krzyż raz na brzuch ale bez paniki :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cisza....dalej czekam....skurcze raz na jakiś czas się pojawiają i znikają...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Viki a Ty karmis tylko piersią?
    My juz 8 dobę w szpitalu, małemu pogorszyły sie wyniki, jestem załamana:( do domu moze pójdziemy w sobotę a jak bedzie złe to do szpitala specjalistycznego dla dzieci...
    Kciuki za dobre wyniki!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ