X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    Dziewczyny poradźcie cos...młody jest na mm, do tej pory jadł ładnie i spał, teraz od kilku dni ciągle głodny, coraz więcej chce i coraz częściej, ja chyba oszaleje!! Nie chce go przekarmić, ani utuczyć. jest na NAN 1. dzienne normy juz przekracza :( wyc mi sie chce razem z nim gdy jest głodny...sprawdzone to nie kolka, nie pielucha przytulanie utulanie nic nie daje..smok też...tylko jeść i jeść :( budzi sie co 2-2,5 godziny jak dobrze pojdzie czasem...z reguły karmienie odbijanie pobuszuje godzinkę maks półtorej i zaś głodny...poradźcie coś /:(

Hej! U mnie w sumie podobnie,mały w piątek skończy 3 tyg, je co 2 do 2,5h czasami po godzinie juz jest glodny...daje mu Enfamil 1..kupki robi kilka razy dziennie a od 17 prezy sie troszke i marudzi...niby nie placze jak przy klasycznej kolce ale cos go jednak meczy,jest nerwowy...
    Daj znac jak sie cos dowiesz od poloznej :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmie przez dzień odciagnietym a na noc mm

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Fasula, kciuki za dobre wyniki!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Hej! U mnie w sumie podobnie,mały w piątek skończy 3 tyg, je co 2 do 2,5h czasami po godzinie juz jest glodny...daje mu Enfamil 1..kupki robi kilka razy dziennie a od 17 prezy sie troszke i marudzi...niby nie placze jak przy klasycznej kolce ale cos go jednak meczy,jest nerwowy...
    Daj znac jak sie cos dowiesz od poloznej :)

U nas tez popoludniami i wieczorami placze, ale to chyba nie kolka, poprostu wydziera sie w nieboglosy. Dwa dni bylo spokoju byl grzeczny i zadowolony, dzis od 20 znow jakis nerwowy.

Bylam na kontroli, wszystko jest dobrze, macica czysta, blizna po cc tez. Tylko mam nadzerke i torbielki na szyjce. Ale jak wroca miesiaczki dopiero bede miala wypalane

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka nie stosowalam nakladek:) zobaczymy co to bedzie bo piersi jak kamienie a ledwo co z nich leci..jak nie bede odciagac ani przystawiac to moze zaniknac pokarm??
    Dziewczyny ktore nie urodzily - korzystajcie poki mozecie z nocy i dlugiego snu;))

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki a jak karmisz w nocy mm to nie bolą Cie piersi czy ściągasz wtedy pokarm?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Aprilia moj wisi cały czas na piersi, dopiero dzis odstawiłam mm ale moze to normalne zeby laktacja sie rozkręciła? A w nocy jak często karmisz? Moj tez chce przy piersi spać i uspokajać sie... Ale mleka juz chyba wiecej... Czasem tez tak dziobie albo buzia kręci na boki - to znaczy ze chce jesc prawda? I czasem tak ssie ze podczas tego zaczyna jakby trzęsc bródka. Nie wiem czy wtedy nie 'gryzie' trochę? I powiedz prosze czy na jedno karmienie dajesz dwie piersi?
    Moj tez trochę ulewa, kupie mu poduszkę klin. Ale nie za często, raz na jakis czas.
    Ja w nocy karmię średnio 3 razy. Mój synek jest o tyle łatwy w rozszyfrowaniu, że jak jest głodny to mlaska i wystawia jęzorek. A takie "dziobanie" jak piszesz to już jest u niego grymaszenie. Ja na jedno karmienie daję jedną pierś, czasem tylko jak nie wytrzymuję z bólu to daję drugą. Z tym, że u mnie problem z karmieniem jest inny niż u ciebie, bo na brak pokarmu nie narzekam, a wręcz wprost przeciwnie. Rzecz w tym, że mam bardzo bolesne piersi, a karmienie często sprawia mi tak koszmarny ból, że ledwo wytrzymuję. Walczę ze swoimi słabościami i tym bólem, robię okłady i ogólnie wszystko kręci się teraz wokół cycków.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena jak masz piersi jak kamienie to przed karmieniem zrób sobie ciepły prysznic na piersi, wystarczą nawet 1-2 minuty, przewody mleczne się odblokują i pokarm będzie ładnie leciał.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za rady dziewczyny:) u nas jest na razie ok z karmieniem, choc nie chce chwalić dnia przed zachodem słońca. Karmien tylko piersią, mały szybko przybiera i przerwy sa juz ok 2 lub 2,5 h. Tez mnie bolą brodawki przy karmieniu, ale na poczatku tylko, potem jest ok. I piersi mnie bolą jak juz zbliża sie pora karmienia. Tu w szpitalu cieżko mi wsadzić cycki pod prysznic bo łazienka na korytarzu i często zajęta:/ moim hitem jest maść maltan, a Wy jakich używacie? Ona pomogła mi podleczyć rany i jeszcze czasem kapturek baby ono, choc teraz daje rade bez. Powiedzcie czym Wy smarujecie?

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam maść Floslek for Mum, ma dobry skład, jest skuteczna i nie trzeba zmywać przed karmieniem.

FasUla lubi tę wiadomość

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) u nas super, mały co raz fajniejszy się robi, ma co raz dłuższe okresy czuwania, apetyt dalej ma, z cycków leje się równo :) przy trzecim dziecku to już totalny luz, wszystko znane, kp też opanowane przy poprzednich wiec i sutki całe :)

Fasula trzymam kciuki, żeby wyniki się poprawiły!

a na brodawki najlepsze własne mleko :) wystarczy troszkę wycisnąć i posmarować :)

FasUla, Aprilia, Mama84 lubią tę wiadomość

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka zazdraszczam tego luzu ;)

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowalam Maltanem, teraz jak sie skonczyl, to Bepanthenem albo Palmer's Nursing Butter (ten jest bardziej tlusty). Ulga po obu, Bepanthen taniej wychodzi i zuzywa sie tez do pupy dziecka. Obu nie trzeba zmywac.

A czym obcinacie pazurki maluszkow? Mam obcinaczki Tommy Tippee, ale juz kilja razy zajechalam Kubie po opuszkach, szukam czegos bezpieczniejszego.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smarowałam bepanthenem.

Fasula ja nie miałam nawału mlecznego. od początku mam tak, że przez dzień odciągnę z 300 ml pokarmu na raty a na noc mam prawie pustkę. Jak się budzę to odciągam.
    Czasem się budzę z mokra koszulką.

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie kontrolnej...już jestem cała nerwowa bo zostalysmy wysłane na posiew moczu morfologia i poziom bilirubiny bo mała ma 15 dni a jest podobno dalej żółta...co gorsza nic nie przybrała pomimo że karmie na żądanie piersią. Eh...Jutro mają być wyniki pierwsze zobaczymy kiedy uda nam się ten mocz złapać...

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aśka trzymam kciuki za dobre wyniki! ja mam kontrolną wizyte we wtorek bo przy wypisie miał 3960g a po 5 dniach niby 4kg, gdzie tez co chwile karmie, mały sie najada, długo nie spi, max 3 godz.. ale mozliwe, że to przez wage bo w szpitalu elektryczną maj a, a w przychodni taką starą..

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś tu cicho ostatnio z porodami...

Dziewczyny świętujecie już Dzień Babci i Dziadka? Jeśli tak, to w jaki sposób?
    My troszkę się spóźnimy z prezentem, chcemy dziadkom zrobić kalendarze ze zdjęciem małego, tylko nie możemy się zorganizować i zrobić mu fajnego zdjęcia.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no cicho z porodami :(
    Ja dostaję skurcze raz na krzyż raz na brzuch ale bez paniki :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie cisza....dalej czekam....skurcze raz na jakiś czas się pojawiają i znikają...

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Viki a Ty karmis tylko piersią?
    My juz 8 dobę w szpitalu, małemu pogorszyły sie wyniki, jestem załamana:( do domu moze pójdziemy w sobotę a jak bedzie złe to do szpitala specjalistycznego dla dzieci...
    Kciuki za dobre wyniki!

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ