X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda... Ja strasznie mało śpię, nie wiem ile tak dam rade. Poza tym mam znow anemię i to o wiele gorsza niz w ciazy. Ale jak synek byl na mieszance to tez nie spał duzo lepiej...

Kamila8k lubi tę wiadomość

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy,mam pytanie o karmienie z piersi.moja Ola bardzo lubi ssac i poyrafi na cycu do godziny przebywac,potem uspokaja sie zazwyczaj usypia przy cycu i za 2,5godz sie budzi na karmienie.w nocy zdaza sie jej spac dluzej,dzis jej nie wybudzalam i spala 5godz(bo mi sie mocno przysnelo)i nie wiem czy w nocy ja wybudzac co 2,5godz,skoro ogolnie wychodzi 10karmien na dobe.jutro jedziemy na wazenie(w szpitalu na wadze bylo ze spadla a dzien wczesniej polozna wazyla ja u nas w domu i bylo ze przybrala i badz czlowieku madry)..

• Sarah88 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :) czy byłaby któraś z was chętna na ubranka na chłopca modne, firmowe(h&m, f&f, next) głównie do 10zł bo nie mam gdzie tego już trzymać a zależy mi na sprzedaży, ubranka są wiosenno-letnie więc akurat na tą porę roku którą ja je używałam(rodziłam pod koniec lutego) i wy także będziecie mogły :) jak coś proszę pisać do mnie na priv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2016, 10:32

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viki ja dzis malemu dalam 120ml o godz 9 i o 12 znow glodny no to do cycka. Troche ssal troche plakal i tak do 14. W koncu wyjelam z szafy inny smoczek i na sile mu dalam bo tak to wypluwa. O 14 powinien zjesc ale juz mu nie dam teraz bo xasypia wlasnie.

Jak wy macie poukladany dzien? Macie czas na sprzatanie czy zrobienie obiadu? Ja sie nawet pomalowac nie moge...

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam ten tekst

http://mataja.pl/2015/04/niemowle-wieczorowa-pora-czy-to-normalne-ze-moje-dziecko-az-tak-placze/

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja wciąż w szpitalu i nie mam czasu na nic. Mam nadzieje ze to sie zmieni bo teraz mam karmie co 1,5 h ale liczę ze bedzie rzadziej. Na pewno długo tak nie wytrzymam bo mam do tego anemię, w ostateczności wprowadzę butelkę albo choc raz w tygodniu poproszę mamę czy nianie o pomoc na pare godzin zeby złapać oddech. Ale moze z czasem bedzie sie stabilizować... A u Ciebie od poczatku było cieżko? Moze teraz to jakis skok rozwojowy czy co?

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwsze 2 tyg byly jak w niebie. Karmienie co 3 godz i spanie. Im dalej w las tym gorzej. Zeszly tydzien byl spokojny, bylam u tesciow i tesciowa bawila wnuka. Tydzien temu wprowadzilam butle tez. Dzisiaj jest ciezko. Spal 2 godziny sam i troche przy cycku. Udalo mi sie troche sprzatnac w pokoju i w kuchni. Obiadunie ma...
    Wczoraj spal jak zabity od 12-17 dawalam mu cycka w chwilach przebudzenia. Potem ryk od 19 do 1. Moze spal troche.

Nie wiem tez tlumaczylam skokiem, teraz poprostu mowie ze taki jest. Brzuch ma miekki, gazy odchodza, kupy wczoraj nie bylo, alr dzis taka ze w w niej plywal. Idliczam czas do 3 miesiaca bo ponoc wtedy dzieciom przechodza takie placzliwosci

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    Hej mamy,mam pytanie o karmienie z piersi.moja Ola bardzo lubi ssac i poyrafi na cycu do godziny przebywac,potem uspokaja sie zazwyczaj usypia przy cycu i za 2,5godz sie budzi na karmienie.w nocy zdaza sie jej spac dluzej,dzis jej nie wybudzalam i spala 5godz(bo mi sie mocno przysnelo)i nie wiem czy w nocy ja wybudzac co 2,5godz,skoro ogolnie wychodzi 10karmien na dobe.jutro jedziemy na wazenie(w szpitalu na wadze bylo ze spadla a dzien wczesniej polozna wazyla ja u nas w domu i bylo ze przybrala i badz czlowieku madry)..
    Jestesmy swiezo po wazeniu i mala przybiera ladnie,lekarka mowila zeby na sile nie wybudzac w nocy,bo dziecko tez snu potrzebuje..a obudzi sie jak zglodnieje

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pare razy wybudzalam, jak mi sie przysnelo mocniej patrze a tu minelo zamiast 3 godzin to 5. Balam sie ze moze cukier spadnie czy cos :-P

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Ducha Przyjaciółka

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się doczekać aż mój w końcu się urodzi ;-) i będę mogła podczytywac waszych porad ;-) teraz to już w sumie nie mam głowy do zapamiętywania ;-p

f2w3yx8dfionc3t0.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ducha a ty jeszczs nie urodzilas? Przeciez juz czas, ale pewnie maluszkowi nie spieszno, co?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    Jestesmy swiezo po wazeniu i mala przybiera ladnie,lekarka mowila zeby na sile nie wybudzac w nocy,bo dziecko tez snu potrzebuje..a obudzi sie jak zglodnieje

O, Agata, dzieki za cynk! Moj tez w nocy 4h, czasem 5 potrafi przespac, a ja z nim:-) I sie zastanawialam, czy budzik nastawiac, czy co. W dzien chce jesc srednio co 2h.

Natalka, u mnie dom funkcjonuje tylko dzieki temu, ze maz jeszcze ma urlop. Od piatku walcze sama. W szpitalu czasem do 14:00 nawet zebow nie umylam, wiec juz sie boje.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie sa dwie szkoly o jedna mowi wybudzac inna nie :)
    Jesli dziecko jestdonoszone, zdrowe, dobrze przybiera to nie ma co wybudzac ale tez pilnujemy zeby jakies karmienie nocne bylo bo to mleko jest bardzo wartosciowe.
    Przy dzieciach problemowych wybudzamy.

Ja na poczatku wybudzalam, teraz juz nie. Zreszta nie musze, bo mlody zazwyczaj po tych 3h sam mnie budzi. Nieraz po 2, a rzadko po 4.

No i pilnujemy zeby dobowa ilosc katmien nadal byla duza, a nie 4 katmienia w ciagu doby.

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:) gratuluje nowym mamom :) ciezko Was nadrobic:)
    My od wczoraj w domu:) maly spi i je, meczy sie i prezy przy kupkach no ale na szczescie nie trwa to dlugo:)poza tym slodziak kochany:)
    U mnie po 3 dobach po cc zaczal sie pokarm zbierac ale malemu ciezko sie ssie wiec bede musiala odciagac:)
    Ogolnie powiem Wam ze czuje sie kiepsko pp cc:(plecy strasznie bola no i brzuch:( stopy i ogolnie nogi cale jak balony,gorzej niz w ciazy:(ponoc to normalne po cc wiec czekam az minie:( ogolnie ja zle znioslam cc i teraz ciezko dochodze do siebie ale co zrobic...dobrze ze jest ketonal;) a co do wagi to tylko 5 kg mniej:( ale jak jest mleko to bede na lekkiej diecie to moze jakos sie ruszy w dol ta waga bo 15 kg do zrzucenia jest:(
    A duzo zostalo dziewczyn w dwupaku jeszcze?:) milego dnia :)

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena gratulacje :) z każdym dniem będzie co raz lepiej :)

Też się dzisiaj zastanawiałam ile jest nas jeszcze w dwupaku. Ja jeszcze jestem i nic się nie zapowiada na żadną zmianę...

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nadal w dwupaku....wczoraj wieczorem miałam mocne skurcze i już myślałam, że się zaczyna ale przeszło....

• Nessa Koleżanka

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 40 tygodniu :)

Nasza Maleńka stwierdziła że jest za zimno żeby wychodzić :D i nadal "grzecznie" siedzi w brzuszku :D

Dzisiaj mam wizytę, więc może coś zadziała Pani dr. Myślicie, że może mi zrobić masaż szyjki? Czy raczej jest jeszcze za wcześnie na takie wyganianie?

LENKA :D
    37t0d 2850 gram :)
    34t0d 1934 gram :)
    30t0d 1290 gram :)
    24t0d 694 gram :)
    21t0d 412 gram :)
    f2w39n73ktnzaj3c.png

• Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak wyczekiwanie w tej koncowce jest meczace:( oby sie Wam szybko akcja rozpoczela dziewczyny:) i zakonczyla rownie szybko:)
    Mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie coraz lepiej:)

18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nessa gratuluje 40 tygodnia:) nie wiem jak z tym masazem zapytaj sie jej po prostu moze sie zgodzi:)

f2wlanli8lywwtn4.png
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mi z jednej strony się spieszy a z drugiej tak strasznie się boję....

‹‹ 1160 1161 1162 1163 1164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ