Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    Ja tez jeszcze w dwupaku, a jutro do szpitala wiec moze sie cos ruszy:)
    A ty masz cesarkę ? Że do szpitala idziesz ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, insuline bralam i dlatego

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena83 Gratulacje:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena, gratulacje!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Liskova:) a powiedz prosze co ile karmisz? Mnie mowia ze mam co 1,5 h to pewnie na rozkręcenie laktacji?

• Arga Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wszystkim mamom :)
    Niestety nie dam rady nadrobić ponad tygodniowych zaległości w czytaniu bo mała jest bardzo absorbująca jak dla mnie.
    Teraz udało mi się ją cudem odłożyć do łóżeczka bo tak to cały czas jest uwieszona cyca.

Mam pytanie dostałam gorączki 37,99 stopni i nie wiem co mogę na to brać i do jakiej temperatury mogę karmić małą? Na razie wzięłam apap bo tylko to mam, ale chyba wolałabym coś lepszego.

A tak gdyby nie to, że się pochorowałam to wszystko u nas dobrze. Po mału uczymy się siebie nawzajem. Muszę się nauczyć odstawiać małą częściej bo zaraz się okaże, że nie mam czasu dla siebie :)

age.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula ja karmie co 2-3h ale maly ma 6 tygodni :)

Karm na zadanie - tak czesto jak dziecko chce, bo to rozkreca laktacje.

Arga - na zbicie goraczki paracetamol i domowe sposoby. Postepowanie jak w ciazy.

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena gratulacje :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • converse90 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam! narazie nie dam rady Was nadrobić, ale informuję, że Iga przyszła na świat 10.01 przez planowane cc :) mała miała 3050g i 55cm, 10pkt :) ze szpitala wyszłyśmy dopiero w piątek, bo mała miała żółtaczkę fizj. i była naświetlana, ale wszystko już dobrze :-) świrowałam już w szpitalu, 5 dób to jednak długo :P mamy generalnie problem z karmieniem, pokarm jest, ale mała ma problem z ssaniem :/ i jeśli się udaję to w 95% tylko prawa pierś :/ więc odciągam laktatorem i jak nam nie wychodzi to je z butelki. Jutro dopiero dzwonimy do położnej, więc mam nadzieję, że jak przyjdzie w końcu to nam pomoże w nauce ssania. Dzisiaj miałam burzę hormonalną, płakałam itp. już wysiadałam przez to, że nie mogę małej nakaramić :( ale generalnie jest ok i mała przesypia w sumie cały dzień, w nocy troszkę gorzej, ale wszystko jest do wypracowania :)
    gratulacje dla Wszystkich nowych mam!

Pati78, Aprilia, anulka557, FasUla, Mama84, nataliano, Nessa, bacha8709, Felicity, Beatrice, monika_89, grosz_ek, lula.91, zoe31 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz 5 dzien w szpitalu i dzis tez miałam baby bluesa:/ tez przez karmienie. Doradca pokazała jak karmić i wychodzi ze dobrze przystawiam ale prawa pierś tak boli, ze nie daje rady z niej karmić. W dodatku mały ciagle jest głodny po samym moim karmieniu i go dopajam no i to jest błędne koło:/ boje sie ze nie uda sie rozkręcić, przykro mi z tego powodu ze nie umiem go wykarmić:/

• Aprilia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula spokojnie, u mnie też nie było różowo z karmieniem, dopiero teraz powoli zaczyna się stabilizować. Choć i tak karmię przez silikonowe nakładki bo małemu jest łatwiej uchwycić a mnie troszkę mniej boli. A ta boląca pierś, to boli cię sama pierś, brodawka czy jak mały ciągnie?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich nowych Mam :)

Dziewczyny w dwupaku jak się macie? Ja po wczorajszej wizycie jestem troszkę podłamana, bo szyjka jest długa, bardzo wysoko i zamknięta. Nic nie zapowiada porodu w ciągu tygodnia. Miałam iść na wywołanie porodu w dniu terminu, ale położna odradza. W obecnej sytuacji za bardzo mogę się namęczyć...więc pozostaje mi niecierpliwe oczekiwanie :((

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro widzę się z moja lekarką, ale nie liczę na cuda.. nic mnie nie boli, nic mnie nie kłuje.. a czop odszedł dwa tygodnie temu :) przy ostatnim badaniu też było wszystko daleko, na upartego palec rozwarcia. U nas jeśli nie ma innych wskazań dopiero na 7 dobę po terminie wykonuje się test z oxy - jeśli wychodzi prawidłowy i łożysko wydolne to indukcja dopiero na 9 dobę..

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej w dwupaku.

W sobotę ledwo mogłam zrobić krok, bo tak mnie bolało spojenie łonowe, ale to pewnie po tym jak pochodziłam sobie po schodach.

Wczoraj po spacerze klucie w szyjce i to bardzo mocne, no i bóle w dole brzucha jak na okres.

Dziś też lekkie bóle brzucha z rana i biegunka.

Sama nie wiem czy coś się zbliża czy to tylko takie straszenie, a i tak urodzę po terminie.

Od dziś mam zamiar pić napar z liści malin, a wizytę mam dopiero w piątek.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wstawić się w szpitalu w dniu terminu ze względu na problem z zastojem w nerce. Ale odkad Dzidziol jest ułożony główkowo nerka już nie boli, więc mogę poczekac...

Bacha napar z liści malin pije od dwoch tygodni. On nie przyspiesza porodu, ale pomaga skrócić długość porodu więc warto pić. Położna poleciła mi na przyspieszenie porodu seks (jakiś jest hormon w spermie co zmiękcza szyjkę), skakanie na piłce i jedzenie ananasa (w ananasie też jest jakiś enzym pomocny). Zauważyłam, że po wypiciu herbaty z liści malin mam częstsze skurcze przepowiadające...meldujcie Dziewczyny jak u Was postępy. Aaa i powiedziała, że im więcej mamy ruchu tym lepiej (pisze z kanapy :D )

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, co do naparu masz rację, a ile go pijesz dziennie? Bo czytałam kilka wersji i sama nie wiem. Piłki nie mam, więc nie skorzystam, a ananasa nie lubię więc u mnie też odpada. Pozostaje mi tylko, albo aż sex :) :)

Ja staram się dużo ruszać i nie siedzieć/leżeć cały dzień ale jak ja przejdę 1 km to dostaje takich bóli, że boje się że nie wrócę do domu.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Converse gratulacje!! :)

converse90 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynałam od 1 herbaty dziennie, po kilku dniach dwie i teraz 3 dziennie. Podobno nie można od razu pić zbyt dużo no i warto ją też pić po porodzie bo pomaga w obkurczeniu macicy i ma działanie laktacyjne.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za informacje :)

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Converse i nowe mamusie gratuluje ;)

Ja totalnie na nic nie mam czasu. Ale kocham tego mojego synusia nad życie.

converse90 lubi tę wiadomość

‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ