Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Żeby jej nie zalewało karm w pozycji 'pod górkę'.
PS. apropos mojego brzuszka, po zważeniu w domu, po porodzie mi spadło 10kg, czyli tyle ile w ciąży przybyło hihi -
Melduję, że dalej nie urodziłam nie wiem czy pisałam, ale byłam we wtorek u lekarza, dzidziuś gotowy do wyjścia, rozwarcie 1 cm, dzidzia 3kg. Czuję się okropnie dziewczyny, już nie mam siły, od 3 dni ledwo łażę, tak paskudnie mnie wszystko kłuje i boli.... Najgorsze jest dla mnie to kłucie w pochwie/ szyjce i odbycie teraz jeszcze doszły bóle w krzyżu. Wczorajsze ktg nic nie pokazało ciekawego ;/
-
ależ się posypało, własnie zerknęłam na pierwszą stronke gratulacje dla wszystkich dziewczyn , mało się udzielam na forum ale czasem Was czytam Hikaru cierpliwości kochana... ja tez juz mam dosyc ale na siłę nic nie przyspieszysz, dzidziuś wie kiedy wyjść po terminie bedziemy się martwić a teraz w te ostatnie dni odpoczywaj dużo żebys miała siły na poród
dorbie, Hikaru lubią tę wiadomość
-
w ostateczności jak Cię mocno przyciśnie i cos tam pomału bedzie się działo ale za mało to możesz olej rycynowy wypic tylko najlepiej pod nadzorem położnej jeżeli masz zaprzyjaźnioną ona Ci powie co i jak ale może jeszcze wytrzymasz
Hikaru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
FasUla wrote:A kiedy miałyście normalne mleko? U mnie 3 dzien i tylko siara.
A jak monika89???
Ciesz się, że cały czas masz siarę bo jest bardzo wartościowa U nas 3-4 dni była siara później pokarm zaczyna się rozrzedzać i staje się mlekiem moja była gęsta i klejąca i mała najadała się bardzo szybko -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny:) Jeszcze tutaj nie pochwaliłam się moim Skarbem Antoś jest jak aniołek ale zaczynają mu rosnąć małe słodkie różki Pierwsze dni tylko jadł i spał a teraz lubi sobie za kazdym razem "pooglądać" wszystko dookoła
11 dni po CC i brzuszek ładnie się chowa aleee jeszcze 7 kg do zrzucenia Jeszcze karmie piersia ale sutki powoli mi odpadają czekam aż zrobią się z żelaza
Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za najwytrwalsze!! Jeszcze troszkę i Maluszki będą z Wami :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 23:05
FasUla, grosz_ek, Mama84, zoe31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa msm problem z kp, jestem po cesarce i w pierwszej dobie maluch sie naświetlał cały czas. Raz doniosłam 20 ml odciągnięte a dzis w nocy zupełnie pusto w piersiach. Czy u Was ruszyło po paru dniach? Mały tak ssie ze juz mam prawie krwawe rany ale nie najada sie i musze dokarmiać mm...
-
ja w piątek wieczorem pojechałam do szpitala bo maly caly dzien sie intensywnie ruszal...pomyslam ze zrobia ktg i wroce sobie do domku. Na ktg okazalo sie ze sa skurcze. Skierowanie nie porodowke.....i tam szok....krzyki dziewczyn rodzacych, przerazilo mnie to i skurcze zrobily sie jeszcze mocniejsze. Skierowali o 1 w nocy na sale opserwacyjna. Rano ktg skurcze sa juz mniejsze, wieczorem tez, nie odczuwam takiego bolu jak w nocy. Dzis rano na ktg zero skurczy a do domu nie chce mnie puscic a ja nie widze sensu w siedzeniu w tym szpitalu i patrzeniu w sciane....jestem wsciekla...czekam teraz na obchod aale cos widze ze im sie nie spieszy...
-
Dziewczyny ja wczoraj o 12:23 urodzilam przez cc synka Wiktorka 54 cm waga 3270 pozdrawiam i zycze szybkich porodow
Liskova, anulka557, Mama84, Pati78, FasUla, bacha8709, grosz_ek, Aprilia, Nessa, marta1987, zoe31, mimi87 lubią tę wiadomość
-
Fasula, ja odciągałam na drugi dzień po CC i miałam już siarę, potem mleko.
Odciągaj systemem 7-5-3, musisz pobudzić piersi do produkcji mleka.
Jak masz krwawe rany, tzn. że źle przystawiasz młodego = on źle łapie. Koniecznie poproś położne o pomoc w dostawianiu, bo KP nie powinno boleć, a już krwawe rany to absolutnie odpadają.
Agata, tak, mała na Twoim brzuszku
https://www.youtube.com/watch?v=CG-37ZU6L8E&list=PLWP7K8DfCAU9IJEgz_YIgIFjWx7QrsXqN&feature=c4-overview-vl