Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Żeby jej nie zalewało karm w pozycji 'pod górkę'.
    no właśnie, jak dziecko wtedy karmić, czy na moim brzuszku ma leżeć żeby jej było pod górkę? zazwyczaj karmimy się w leżącej pozycji na boku oraz korzystam z rogala w pozycji siedzącej, z nogami wyprostowanymi na łózku, i staram się pionizować w trakcie jedzenia, choć nie zawsze się odbija.
    PS. apropos mojego brzuszka, po zważeniu w domu, po porodzie mi spadło 10kg, czyli tyle ile w ciąży przybyło hihi

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję, że dalej nie urodziłam :/ nie wiem czy pisałam, ale byłam we wtorek u lekarza, dzidziuś gotowy do wyjścia, rozwarcie 1 cm, dzidzia 3kg. Czuję się okropnie dziewczyny, już nie mam siły, od 3 dni ledwo łażę, tak paskudnie mnie wszystko kłuje i boli.... Najgorsze jest dla mnie to kłucie w pochwie/ szyjce i odbycie teraz jeszcze doszły bóle w krzyżu. Wczorajsze ktg nic nie pokazało ciekawego ;/

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ się posypało, własnie zerknęłam na pierwszą stronke :) gratulacje dla wszystkich dziewczyn , mało się udzielam na forum ale czasem Was czytam :) Hikaru cierpliwości kochana... ja tez juz mam dosyc ale na siłę nic nie przyspieszysz, dzidziuś wie kiedy wyjść ;) po terminie bedziemy się martwić a teraz w te ostatnie dni odpoczywaj dużo żebys miała siły na poród ;)

dorbie, Hikaru lubią tę wiadomość

80e684ff13.png
  • madlenka89 Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ostateczności jak Cię mocno przyciśnie i cos tam pomału bedzie się działo ale za mało to możesz olej rycynowy wypic tylko najlepiej pod nadzorem położnej jeżeli masz zaprzyjaźnioną ona Ci powie co i jak :) ale może jeszcze wytrzymasz :)

Hikaru lubi tę wiadomość

80e684ff13.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy miałyście normalne mleko? U mnie 3 dzien i tylko siara.
    A jak monika89???

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    A kiedy miałyście normalne mleko? U mnie 3 dzien i tylko siara.
    A jak monika89???

Ciesz się, że cały czas masz siarę bo jest bardzo wartościowa U nas 3-4 dni była siara później pokarm zaczyna się rozrzedzać i staje się mlekiem ;-) moja była gęsta i klejąca i mała najadała się bardzo szybko ;-)

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki:) czyli na razie to wszystko normalne:) dzis dostałam synka na noc pierwszy raz, zobaczymy jak bedzie;) musimy byc jeszcze w szpitalu na obserwacji, ale liczę na to, ze wyniki sie poprawia szybko...

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 takie papkowate kupki o wyglądzie musztardy sa idealne ;)

Ja od początku KP

Mama84 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) Jeszcze tutaj nie pochwaliłam się moim Skarbem :D Antoś jest jak aniołek ale zaczynają mu rosnąć małe słodkie różki :D Pierwsze dni tylko jadł i spał a teraz lubi sobie za kazdym razem "pooglądać" wszystko dookoła :)

11 dni po CC i brzuszek ładnie się chowa aleee jeszcze 7 kg do zrzucenia :( Jeszcze karmie piersia ale sutki powoli mi odpadają :D czekam aż zrobią się z żelaza :D

Gratuluję wszystkim mamusiom i trzymam mocno kciuki za najwytrwalsze!! Jeszcze troszkę i Maluszki będą z Wami :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2016, 23:05

FasUla, grosz_ek, Mama84, zoe31 lubią tę wiadomość

• stefcia29 Koleżanka

Wysłany: 16 stycznia 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze głupia jakaś jestem, nie wiem jak tutaj dodać zdjęcie :( help ?:)

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko leci mi z piersi od 3 dni... Mize to znak? :)

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja msm problem z kp, jestem po cesarce i w pierwszej dobie maluch sie naświetlał cały czas. Raz doniosłam 20 ml odciągnięte a dzis w nocy zupełnie pusto w piersiach. Czy u Was ruszyło po paru dniach? Mały tak ssie ze juz mam prawie krwawe rany ale nie najada sie i musze dokarmiać mm...

• marta1987 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w piątek wieczorem pojechałam do szpitala bo maly caly dzien sie intensywnie ruszal...pomyslam ze zrobia ktg i wroce sobie do domku. Na ktg okazalo sie ze sa skurcze. Skierowanie nie porodowke.....i tam szok....krzyki dziewczyn rodzacych, przerazilo mnie to i skurcze zrobily sie jeszcze mocniejsze. Skierowali o 1 w nocy na sale opserwacyjna. Rano ktg skurcze sa juz mniejsze, wieczorem tez, nie odczuwam takiego bolu jak w nocy. Dzis rano na ktg zero skurczy a do domu nie chce mnie puscic a ja nie widze sensu w siedzeniu w tym szpitalu i patrzeniu w sciane....jestem wsciekla...czekam teraz na obchod aale cos widze ze im sie nie spieszy...

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru u mnie tez wczoraj pojawilo sie klocie w szyjcie i straszny bol spojenia lonowego. Normalnie nogi podniesc nie moglam by krok jakikolwiek zrobic, ale skurczy brak.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze w szpitalu wczoraj wieczorem ktg wyszlo nieciekawe w nocy miałam robione jeszcze dwa razy za chwilę idę na test Menninga mam nadzieję że będzie ok bo chce jezcze wyjść do domu bo siedzę tu od wtorku a dwa dni miały byc

Justi2
  • Magdalena83 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj o 12:23 urodzilam przez cc synka Wiktorka :) 54 cm waga 3270 :) pozdrawiam i zycze szybkich porodow :)

Liskova, anulka557, Mama84, Pati78, FasUla, bacha8709, grosz_ek, Aprilia, Nessa, marta1987, zoe31, mimi87 lubią tę wiadomość

starania od maja 2013 ....z pomocą lekarzy od marca 2014
    słabe nasienie :(
    18.05.2015 - jeden z piękniejszych dni w życiu :) !! Wiktorek czekamy na Ciebie !! :))))
    f2wlanli8lywwtn4.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, ja odciągałam na drugi dzień po CC i miałam już siarę, potem mleko.
    Odciągaj systemem 7-5-3, musisz pobudzić piersi do produkcji mleka.

Jak masz krwawe rany, tzn. że źle przystawiasz młodego = on źle łapie. Koniecznie poproś położne o pomoc w dostawianiu, bo KP nie powinno boleć, a już krwawe rany to absolutnie odpadają.

Agata, tak, mała na Twoim brzuszku :)
    https://www.youtube.com/watch?v=CG-37ZU6L8E&list=PLWP7K8DfCAU9IJEgz_YIgIFjWx7QrsXqN&feature=c4-overview-vl

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wpadłam sie zamledować dalej w dwupaku :/ na małą nic nie dziala, ani balonik, ani oxy. Szyjka podobno ładnie przygotowana do rozpoczęcia akcji ale brak skurczy... :/

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dalej w dwupaku :( ale cieszę się, że nie jestem jedyna bo psychicznie już mam dość... trzymajcie się dziewczyny! Prędzej czy później w końcu urodzimy.....

zoe31 lubi tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze w dwupaku, a jutro do szpitala wiec moze sie cos ruszy:)

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ