X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilla a robisz oklady z lisci kapusty?
    Pati ja obcinam nozyczkami najlatwiej moim zdaniem
    Aśka ja robilam bilirubine tydzien temu i mial 7,53, a to juz 1,5 miesiaca minelo. Jednak u wczesiakow moze byc do 3 miesiecy

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka robię, mam chwilę spokoju a potem zaczyna się od nowa. Chciałabym, żeby to się w końcu unormowało.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, co do swietowania, to u mojej babci bylismy z kwiatkami i pochwalic sie synkiem, a jego dziadkom wyslalismy kartki ze zdjeciami Kuby i zyczeniami (zamawialam przez strone Rossmanna). Najpierw myslalam o odcisku stopki lub lapki, ale mlody srednio wspolpracujacy od kilku dni i odpuscilam.
    Z porodami dziewczyny czekaja na pelnie ;-)

Bagabaga lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, nozyczki dla dzieci, czy zwykle? Musze sprobowac, choc boje sie, ze to moje nieskoordynowanie winne.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy ta pełnia ma być? Bo mam wrażenie, że chyba nie w tym miesiącu hihi
    jak się tak będę rozkręcać to do marca nie urodzę... :p

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli spinamy się na niedziele (wtedy pełnia) :)

U mnie ciszaaa... Idę w poniedziałek na kolejne ktg, a za tydzień już do szpitala. Oby się zaczęło bez wspomagania szpitalnego.

Ale rzeczywiście jakaś taka "przerwa porodowa" się zrobiła na styczniówkach :)

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kciuki za nas wszystkie w niedzielę ;) u mnie cisza. Nic a nic się nie dzieje...złapałam sié nawet na tym, że planuję co będzie za dwa tyg, bo nie wierzę, że mogę zacząć rodzić :D

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]

Wysłany: 21 stycznia 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się zastanawiam czy te pierwsze skurcze porodowe są podobne do tych przepowiadających? Czy już po pierwszym skurczu wiedziałyście, że coś się zaczęło dziać?

• Justi2 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepowiadające to dużo łagodniejsza wersja tych własciwych;) spoko na pewno rozpoznasz:) ja dzisiaj byłam u gina ktg ok powiedział że już wszystko mam gotowe do porodu:) pomasował szyjkę ale chyba cos słabo bo w ogóle nie bolało a powinno jedyny efekt to sluz podbarwiony krwią pewnie to czop niby to zwiastun porodu ale w czasie bliżej nieokreslonym:/

Justi2
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj i dzis silne skurcze z promieniowaniem na krzyz, ale nie regularne i po okolo 2 godzinach wczoraj ustapily. Zobaczymy jak bedzie dzis bo wlasnie przed chwila sie zaczely. Podobno warto duzo chodzic to wtedy szybciej rozwiera sie szyjka wiec ja dzis troche pospacerowalam, pochodzilam po schodach. Zobaczymy co bedzie jutro bo mam wizyte i ktg.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w to chodzenie nie wierzę...dziś przeszłam 7km i jedyny efekt to taki, że pies wybiegany ;)

Robię się co raz bardziej niecierpliwa i każde ukłucie traktuję jako początek akcji porodowej :d przyznaję, że i mi zaczęło się dłużyć...
    Bacha czekam na wieści po wizycie :)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie po chodzeniu silne bole w podbrzuszu i od wczoraj te skurcze. Ja juz tez powoli trace nadzieje na wczesniejszy porod. Mam tylko nadzieje ze wywolywanie nie bedzie u mnie potrzebne.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Natalka, nozyczki dla dzieci, czy zwykle? Musze sprobowac, choc boje sie, ze to moje nieskoordynowanie winne.
    Dla dzieci. Ja mam taki zestaw z akuku chyba nozyczki z zaokraglonymi koncami, pilniczek i obcinaczki. Obcinaczkami bym chyba malemu nie dala rady obciac. A mi tez raz sie zdarzylo naciac skorke nozyczkami. Nie wiedzialam czyvto paznokiec wisi czy skora i ciachnelam :-P

Ja bylam wczoraj u gina na kontroli. Wszystko jest ok. Macica jeszcze troche powiekszona, no i mam nadzerke i torbielki na szyjce. Ale lekarz mowi ze jak wroca miesiaczki to sie umowimy na wypalanie. I dostalam tabsy anty dla karmiacych

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to raczej na jakis wtorek sie nastawiajcie, bo wg poloznej ze szpitala, gdzie rodzilam, apogeum jest na drugi-trzeci dzien po pelni. Oczywiscie nie sa to naukowe informacje ;-) I spokojnie, na kazda przyjdzie pora!
    Natalka, dzieki, wyprobuje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:24

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyszła pora na nas:)) lezymy od wczoraj, badania itp. Za kilka godzin cc nie spie juz od 4 a zasnelam po 1...echh...chce juz zobaczyc mojego Skarba:))3majcie kciuki:*
    P.S.sprobuje jeszcze przespac z godzine;)

Liskova, bacha8709, Mama84, Pati78, FasUla, grosz_ek, Kinia1986, natalka0887, anulka557, stefcia29 lubią tę wiadomość

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania powodzenia:)

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, Ania, kciuki!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moj pierwszy sam na sam dzien z synkiem kiepsko sie zaczal, noc tragiczna, budzil sie co godzine, a to jesc, a to przebrac, echhh. Nie sciagalam meza do pomocy pierwszy raz, bo wstawal o szostej do pracy, ale czuje, ze dlugo nie dam tak rady. A juz tak ladnie Kubus przesypial po 4h w nocy :-( Teraz spi lobuziak, a ja ledwo na oczy widze. I mam dylemat, kima obok niego, czy prysznic. Kawe dozylnie poprosze :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:18

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Ania!
    Dzieki za kciuki, u nas straszne cyrki były. Okazało sie ze podano mi błędny wynik i mały nie miał załamania wyników, wiec wczoraj powtórzyli jeszcze raz badania i ni z tego ni owego wypuścili do domu! Po 9 dniach w szpitalu, masakra... Najlepsze ze na koniec dali mi książeczkę z wpisanym szczepieniem, a ja sie pytam czy było robione bo rodzic ma byc przy nim a ja nie pamietam? I okazało ze ze szczepienie wpisane a nie jest zrobione! Gdybym sie nie upomniała, to tak bylibyśmy w nieświadomości. Bedziemy teraz sie dalej leczyli w poradniach ale to juz bardziej diagnostyka a nie cos co zagraża życiu, wiec strasznie sie cieszę:)
    Powiedzcie od kiedy po cc mozna kapać sie dłużej w wannie? I od kiedy smarujecie bliznę i czy ja masujecie? Ja kupiłam sobie cepan. A bierzecie zastrzyki z clexane? Jak długo? Nawet przy tym zamieszaniu i wypisie nic mi lekarz nie powiedział, a ja długo byłam w szpitalu i nie wiem czy koniecznie musze tak długo te zastrzyki brać...

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania kciuki za Ciebie i Maleństwo!

Pati śpij razem z Kubusiem i wypoczywaj ile się da :) jak będziesz wypoczęta to wszystko będzie łatwiejsze :)

Jak tam dziewczyny w dwupaku po nocy? U mnie co raz gorzej ze spaniem. W nocy budziłam się co godzinę...i jak tu się wyspać przed porodem?

‹‹ 1163 1164 1165 1166 1167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ