Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Aprilia, co do swietowania, to u mojej babci bylismy z kwiatkami i pochwalic sie synkiem, a jego dziadkom wyslalismy kartki ze zdjeciami Kuby i zyczeniami (zamawialam przez strone Rossmanna). Najpierw myslalam o odcisku stopki lub lapki, ale mlody srednio wspolpracujacy od kilku dni i odpuscilam.
Z porodami dziewczyny czekaja na pelnieBagabaga lubi tę wiadomość
-
Czyli spinamy się na niedziele (wtedy pełnia)
U mnie ciszaaa... Idę w poniedziałek na kolejne ktg, a za tydzień już do szpitala. Oby się zaczęło bez wspomagania szpitalnego.
Ale rzeczywiście jakaś taka "przerwa porodowa" się zrobiła na styczniówkach
-
Przepowiadające to dużo łagodniejsza wersja tych własciwych;) spoko na pewno rozpoznasz:) ja dzisiaj byłam u gina ktg ok powiedział że już wszystko mam gotowe do porodu:) pomasował szyjkę ale chyba cos słabo bo w ogóle nie bolało a powinno jedyny efekt to sluz podbarwiony krwią pewnie to czop niby to zwiastun porodu ale w czasie bliżej nieokreslonym:/Justi2
-
U mnie wczoraj i dzis silne skurcze z promieniowaniem na krzyz, ale nie regularne i po okolo 2 godzinach wczoraj ustapily. Zobaczymy jak bedzie dzis bo wlasnie przed chwila sie zaczely. Podobno warto duzo chodzic to wtedy szybciej rozwiera sie szyjka wiec ja dzis troche pospacerowalam, pochodzilam po schodach. Zobaczymy co bedzie jutro bo mam wizyte i ktg.
-
Ja już w to chodzenie nie wierzę...dziś przeszłam 7km i jedyny efekt to taki, że pies wybiegany
Robię się co raz bardziej niecierpliwa i każde ukłucie traktuję jako początek akcji porodowej :d przyznaję, że i mi zaczęło się dłużyć...
Bacha czekam na wieści po wizycie[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Pati78 wrote:Natalka, nozyczki dla dzieci, czy zwykle? Musze sprobowac, choc boje sie, ze to moje nieskoordynowanie winne.
Ja bylam wczoraj u gina na kontroli. Wszystko jest ok. Macica jeszcze troche powiekszona, no i mam nadzerke i torbielki na szyjce. Ale lekarz mowi ze jak wroca miesiaczki to sie umowimy na wypalanie. I dostalam tabsy anty dla karmiacych
-
Dziewczyny, to raczej na jakis wtorek sie nastawiajcie, bo wg poloznej ze szpitala, gdzie rodzilam, apogeum jest na drugi-trzeci dzien po pelni. Oczywiscie nie sa to naukowe informacje I spokojnie, na kazda przyjdzie pora!
Natalka, dzieki, wyprobuje!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 22:24
-
nick nieaktualnyI przyszła pora na nas:)) lezymy od wczoraj, badania itp. Za kilka godzin cc nie spie juz od 4 a zasnelam po 1...echh...chce juz zobaczyc mojego Skarba:))3majcie kciuki:*
P.S.sprobuje jeszcze przespac z godzine;)Liskova, bacha8709, Mama84, Pati78, FasUla, grosz_ek, Kinia1986, natalka0887, anulka557, stefcia29 lubią tę wiadomość
-
Moj pierwszy sam na sam dzien z synkiem kiepsko sie zaczal, noc tragiczna, budzil sie co godzine, a to jesc, a to przebrac, echhh. Nie sciagalam meza do pomocy pierwszy raz, bo wstawal o szostej do pracy, ale czuje, ze dlugo nie dam tak rady. A juz tak ladnie Kubus przesypial po 4h w nocy Teraz spi lobuziak, a ja ledwo na oczy widze. I mam dylemat, kima obok niego, czy prysznic. Kawe dozylnie poprosze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2016, 09:18
-
nick nieaktualnyPowodzenia Ania!
Dzieki za kciuki, u nas straszne cyrki były. Okazało sie ze podano mi błędny wynik i mały nie miał załamania wyników, wiec wczoraj powtórzyli jeszcze raz badania i ni z tego ni owego wypuścili do domu! Po 9 dniach w szpitalu, masakra... Najlepsze ze na koniec dali mi książeczkę z wpisanym szczepieniem, a ja sie pytam czy było robione bo rodzic ma byc przy nim a ja nie pamietam? I okazało ze ze szczepienie wpisane a nie jest zrobione! Gdybym sie nie upomniała, to tak bylibyśmy w nieświadomości. Bedziemy teraz sie dalej leczyli w poradniach ale to juz bardziej diagnostyka a nie cos co zagraża życiu, wiec strasznie sie cieszę
Powiedzcie od kiedy po cc mozna kapać sie dłużej w wannie? I od kiedy smarujecie bliznę i czy ja masujecie? Ja kupiłam sobie cepan. A bierzecie zastrzyki z clexane? Jak długo? Nawet przy tym zamieszaniu i wypisie nic mi lekarz nie powiedział, a ja długo byłam w szpitalu i nie wiem czy koniecznie musze tak długo te zastrzyki brać... -
Ania kciuki za Ciebie i Maleństwo!
Pati śpij razem z Kubusiem i wypoczywaj ile się da jak będziesz wypoczęta to wszystko będzie łatwiejsze
Jak tam dziewczyny w dwupaku po nocy? U mnie co raz gorzej ze spaniem. W nocy budziłam się co godzinę...i jak tu się wyspać przed porodem?[link=https://www.suwaczki.com/][/link]