Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie też bez większych zmian z wyjątkiem ilosci sluzowo krwawej wydzieliny wczoraj wieczorem już był spokój więc myslałam że już cały czop poszedł a dzisiaj od rana jeszcze więcej aż się przeraziłam bo mąż w pracy wkurza mnie to bo teraz nie wiem czy isć po zakupy czy lepiej nie wychodzić zresztą jak wyszłam wczoraj to ledwo idę i mam wrażenie że młody zaraz wypadnie tak napiera masakra jakas wegetacja normalnie:) jutro jadę na ktg a że jest sobota to muszę jechać na izbę może jakis masażyk szyjki mi zrobią albo pęcherz przebiją dobrze by było;)Justi2
-
Ania, powodzenia.
Fasula, to niezly balagan w tym szpitalu. Ja sie kapoalam w wannie od razu, narazie bluzny nie smaruje bo sie jakos nie zlozylo jeszcze zeby kupic. Nie lubie tej masci cepan.
My bylismy dzis na usg glowki bo maly mial torbiel 4mm, ali juz jej nie ma. Jupi!!! Wczoraj bylismy u okulisty w poradni dla wczesniakow. Oczy mu rozwierali metalowym czyms bidulek.
Ale moj wczesniak z 35tc to zdrowy i dojrzaly wczesniak. Te dzieci co byly wczoraj wazyly 1200g, jedna dziewczynka podlaczona do aparatury badajacej stauracje mimo ze ma juz 7 miesiecy, ciagle pod kontrtola. To sa biedne dzieci
-
A ja sie zalamalam. Obralam wyniki moczu a tu leukocyty 20 wpw. Nigdy nie mialam tak fatalnych wynikow. Nie wiem co to oznacza, czytam internetyi juz sie nakrecsm bo sie bardzo boje. Teoretycznie nie czuje zadnych boli, swedzenia czy pieczenia przy oddawaniu moczu wiec nie wiem skad tsk kiepskie wyniki.
-
Dziewczyny rozpakowane, mam pytanko natury formalnej. Czy dzieci macie zapisane do tej samej przychodni, do której same należycie lub należy tata? Bo u nas jest taka sytuacja, że ja należę do jednej, mąż do drugiej a dziecko chcemy zapisać do trzeciej. Z tym, że jak w tej trzeciej znajomi zapisywali dziecko to oni wymusili na nich, żeby jedno z nich się tam przepisało, bo też należeli gdzie indziej. Nie wiem czy to jest zgodne z prawem? My się nie chcemy przepisywać i jeśli faktycznie nie musimy to chcemy znać jakąś podstawę prawną do tego. HELP?
-
Aprilia, mam kolezanke rejestratorke medyczna, moge zapytac. Ja zapisalam do tej samej przychodni, latwiej mi ogarnac i siebie, i Kube za jednym razem w razie potrzeby. Ale dziwne to sie wydaje.
Fasula, rany, co to za szpital????! Fakt, ze ja tez nie bylam przy szczepieniu, ale podpisywalam na nie zgode i po nim neonatolog przyszla mi potwierdzic, ze bylo zrobione. Dobrze, ze jestescie w domu! -
Justi2 wrote:Kinia a ja jestem dokładnie w tym samym tygodniu co ty? Masz termin na poniedziałek?
Tak termin na poniedziałek, będę rodzić pierwszy raz (nie licząc wcześniejszego pustego jaja płodowego - po cytoteku więc już wiem jak mogą boleć skurcze)
Pogodziłam się już z wizją porodu - nie da się uniknąć nieuniknionego Krocze ćwiczyłam z Aniballem więc liczę, że nie będzie bardzo tragicznie i obejdzie się bez nacięcia w sumie to nawet dobrze, że narazie spokój bo w moim szpitalu remont i dopiero w poniedziałek otwierają oddziały i porodówkęJusti2 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My zapisujemy do innej przychodni. Pytałam i nie będzie z tym problemu, także wydaje mi się Aprilia, że coś przekombinowali w tej Twojej przychodni i że nie mogą mieć takich wymagań.
Bacha, a na który szpital Ty się w końcu zdecydowałaś? My w Żeromskim. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej!
Wybaczcie, że piszę dopiero teraz. Nie nadrobię Waszych wpisów, więc gratuluję zbiorowo wszystkim Mamusiom!
W dniu 11.01 (TP 8.01) o godzinie 14.23 siłami natury przyszła na świat moja Agata, 3980 g, 58 cm, 10 w skali Apgar. Jest zdrowym bobaskiem, od niedzieli cieszymy się sobą w domku.
Mama84, Pati78, grosz_ek, Aprilia, anulka557, zoe31 lubią tę wiadomość