X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • marta1987 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam kiepską nocke....od 12 do 4 nie spalam bo meczyla mnie zgaga.... :/

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak się przebudzę w nocy to zawsze się zastanawiam czy coś się zaczyna i ból mnie obudził czy tylko muszę się obrócić na drugi bok :) niestety narazie żadnych skurczy..

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też bez większych zmian z wyjątkiem ilosci sluzowo krwawej wydzieliny wczoraj wieczorem już był spokój więc myslałam że już cały czop poszedł a dzisiaj od rana jeszcze więcej aż się przeraziłam bo mąż w pracy wkurza mnie to bo teraz nie wiem czy isć po zakupy czy lepiej nie wychodzić zresztą jak wyszłam wczoraj to ledwo idę i mam wrażenie że młody zaraz wypadnie tak napiera masakra jakas wegetacja normalnie:) jutro jadę na ktg a że jest sobota to muszę jechać na izbę może jakis masażyk szyjki mi zrobią albo pęcherz przebiją dobrze by było;)

Justi2
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia a ja jestem dokładnie w tym samym tygodniu co ty? Masz termin na poniedziałek?:)

Kinia1986 lubi tę wiadomość

Justi2
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, powodzenia.
    Fasula, to niezly balagan w tym szpitalu. Ja sie kapoalam w wannie od razu, narazie bluzny nie smaruje bo sie jakos nie zlozylo jeszcze zeby kupic. Nie lubie tej masci cepan.

My bylismy dzis na usg glowki bo maly mial torbiel 4mm, ali juz jej nie ma. Jupi!!! Wczoraj bylismy u okulisty w poradni dla wczesniakow. Oczy mu rozwierali metalowym czyms bidulek.
    Ale moj wczesniak z 35tc to zdrowy i dojrzaly wczesniak. Te dzieci co byly wczoraj wazyly 1200g, jedna dziewczynka podlaczona do aparatury badajacej stauracje mimo ze ma juz 7 miesiecy, ciagle pod kontrtola. To sa biedne dzieci

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie zalamalam. Obralam wyniki moczu a tu leukocyty 20 wpw. Nigdy nie mialam tak fatalnych wynikow. Nie wiem co to oznacza, czytam internetyi juz sie nakrecsm bo sie bardzo boje. Teoretycznie nie czuje zadnych boli, swedzenia czy pieczenia przy oddawaniu moczu wiec nie wiem skad tsk kiepskie wyniki.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rozpakowane, mam pytanko natury formalnej. Czy dzieci macie zapisane do tej samej przychodni, do której same należycie lub należy tata? Bo u nas jest taka sytuacja, że ja należę do jednej, mąż do drugiej a dziecko chcemy zapisać do trzeciej. Z tym, że jak w tej trzeciej znajomi zapisywali dziecko to oni wymusili na nich, żeby jedno z nich się tam przepisało, bo też należeli gdzie indziej. Nie wiem czy to jest zgodne z prawem? My się nie chcemy przepisywać i jeśli faktycznie nie musimy to chcemy znać jakąś podstawę prawną do tego. HELP?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia, mam kolezanke rejestratorke medyczna, moge zapytac. Ja zapisalam do tej samej przychodni, latwiej mi ogarnac i siebie, i Kube za jednym razem w razie potrzeby. Ale dziwne to sie wydaje.
    Fasula, rany, co to za szpital????! Fakt, ze ja tez nie bylam przy szczepieniu, ale podpisywalam na nie zgode i po nim neonatolog przyszla mi potwierdzic, ze bylo zrobione. Dobrze, ze jestescie w domu!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    Kinia a ja jestem dokładnie w tym samym tygodniu co ty? Masz termin na poniedziałek?:)

Tak termin na poniedziałek, będę rodzić pierwszy raz (nie licząc wcześniejszego pustego jaja płodowego - po cytoteku więc już wiem jak mogą boleć skurcze)
    Pogodziłam się już z wizją porodu - nie da się uniknąć nieuniknionego :) Krocze ćwiczyłam z Aniballem więc liczę, że nie będzie bardzo tragicznie i obejdzie się bez nacięcia :) w sumie to nawet dobrze, że narazie spokój bo w moim szpitalu remont i dopiero w poniedziałek otwierają oddziały i porodówkę :)

Justi2 lubi tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede zapisywać do innej przychodni, mysle ze tak mozna.

• mysz85 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zapisujemy do innej przychodni. Pytałam i nie będzie z tym problemu, także wydaje mi się Aprilia, że coś przekombinowali w tej Twojej przychodni i że nie mogą mieć takich wymagań.

Bacha, a na który szpital Ty się w końcu zdecydowałaś? My w Żeromskim.

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zdecydowałam się na Żeromskiego.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, czy się tam spotkamy :) Idę do szpitala na ktg w poniedziałek (oby coś się wtedy pokazało nowego...)

• bacha8709 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem ciekawa, wszystko zależy od tego kiedy nasze dzieciaki będą chciały wyjść.

Ja idę dziś na ktg ale do mojego lekarza, zobaczymy co wykaże.

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi febra wyszła:/ no miała kiedy i znowu stres ale przejrzałam neta i niby ten wirus grozny dla płodu jest tylko przy pierwszym zakażeniu a ja juz kiedys miałam więc tej teorii się trzymam:)

Justi2
  • mala_lady Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Połozna stwierdziła, ze narazie mleka nie zmieniamy w przyszłym tygodniu wizyta u pediatry, zobaczymy co powie.

bbe73a0022.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami już 3 tygodnie :)
    Coraz lepiej się organizuje we wszystkim. Z dnia na dzień jest nam łatwiej :)
    Mam nadzieję że u was wszystko w porządku.
    Postaram się uzupełnić listę zaraz

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam dziewczyny z kolejnym dzieckiem? ;) macie jeszcze w planach kolejne?

My tak za pół roku będziemy chcieli zacząć starania:) chcemy jak najmniejsza różnice wieku

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że jakiś postój z porodami. Nikt nie rodzi?

• orchideaa Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Wybaczcie, że piszę dopiero teraz. Nie nadrobię Waszych wpisów, więc gratuluję zbiorowo wszystkim Mamusiom! :D

W dniu 11.01 (TP 8.01) o godzinie 14.23 siłami natury przyszła na świat moja Agata, 3980 g, 58 cm, 10 w skali Apgar. Jest zdrowym bobaskiem, od niedzieli cieszymy się sobą w domku. :D

Mama84, Pati78, grosz_ek, Aprilia, anulka557, zoe31 lubią tę wiadomość

"Nigdy nie trać cierpliwości – to jest ostatni klucz, który otwiera drzwi."
    Antoine de Saint-Exupéry
    8p3o43r859u1tgxn.png
‹‹ 1164 1165 1166 1167 1168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ