X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru gratulacje:)

Hikaru lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek gratuluje! :-) i Tobie hikaru jeszcze raz :-)
    fasula tak ja jeszcze bo antybiotyk do poniedzialku.. Stresuje sie jak nie wiem, boje sie zeby zas nic nie wyszlo...

grosz_ek, Hikaru lubią tę wiadomość

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Tygrys, dzielna jestes! A jak skaza sie u was objawia?

Anulka, kciuki za wyjscie!

Kurcze, co do Delicolu, to mi tylko lekarka nazwe podala nez dawkowanoa i daje tak kak na ulotce. Chyba zaczne zmniejszac dawke, bo widze, ze podajecie duzo mniej. Na sporadyczne kolki od powietrza Espumisan wydaje mi sie lepszy.

Agata, jak z karmieniem, wymyslilas cos na ten wyplyw? Ja czasem na pieluszke wystrzykam przed podaniem, bo bywa, ze samo leci pod cisnieniem i chlapie naokolo :-
    Wczoraj przed karmieniem przykladalam zmrozona pieluszke a w trakcie kostke lodu i jakos szlo,zauwazylam ze dziecko placze im dluzej je,bo jest zmeczona a nie moze zasnac,wiec karmie w wyciszeniu,dzis zasnela o 19 i jeszcze spi a jest po 22,wiec chyba swoj kryzys juz przespi...

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Tygrys współczuje... A jakaś kolaktaza nie załatwi problemu? Agata a pytałaś o pomidorach laktacyjnego? Mała zawsze sie tak denerwuje przy jedzeniu?
    Na wieczor sa nerwy,bo wszystko sie kumuluje a do tego szybki wyplyw,w dzien sobie radzi a wieczorem chyba juz nie daje rady a fo tego marudzi bo jest spiaca,teraz karmie w wyciszeniu,otulam ja i od 2dni zasypia o 19 i przesypia moment krytyczny,ktory trwa od 18 do 23 zazwyczaj..

Pati78 lubi tę wiadomość

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Groszek, gratulacje! Nareszcie, co?:-)

Nareszcie!:) A jaka jestem szczęśliwa! To uczucie jest nie do opisania, ale Wy to już wiecie ;)
    Niestety z dzisiejszego wstawania nic nie wyszło, bo zrobiło mi się strasznie słabo i niedobrze :/ Kryzys trwał z 1,5h. Potem troszkę przeszło, nakarmiłam małego, zabrali mi go na noc i zasnęłam. Teraz wybudziło mnie chrapanie współlokatorki :/ Muszę sobie jakoś z tym poradzić, bo rano wstajemy i cały dzień bedę już miała nasze maleństwo przy sobie :D

Pati78 lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba zapeszyłam bo ostatnio pisałam że nie mamy żadnych problemów brzuszkowych a tu jednak, w piatek mała miała 3 ataki około 15 min wyglądające na kolke krzyczała i podkurczała nóżki, nie puszczała bączków nosiłam ja w pozycji pionowej przyciskając brzuszkiem do piersi e innej pozycji zanosiła się od płaczu, w domu miałam kropelki bobotic forte i podaje jej przed każdym karmieniem po 3 kropelki tak jak jest napisane w ulotce, baczki puszcza , ataków bólu brzuszka już więcej nie było ale jakoś śpi nie spokojnie i we snie sie pręży i denerwuje jak pryka ale raczej nic ja nie boli bo nie placze, boje się odstawić kropelki żeby zobaczyć czy problem bólu brzuszka nadal istnieje a jednocześnie nie wiem czy dobrze robię podając te krople:(, we wtorek mam dopiero możliwość konsultacji z pediatra a i jeszcze tak co 3-4 karmienie pręży sie przy karmieniu , karmie mm

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84, Bobotic ma chyba najmniej symetikonu z dostepnych srodkow (przynajmniej kapsulki twist off tak maja, polowa mniej od espumisanu), takze nie powinny szkodzic. Ja Bobotic dostalam od lekarza, takze spokojnie :-)

Mama84 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaje bobotic forte i delicol bo ponoć się uzupełniaja .jest lepiej dużo i karmie go rzadziej bo jadl co 1.5h nieraz a teraz go przetrzymuje bo lekarka powiedziała że się przejada bo waży tyle ile powinien ważyć 1marca. A karmie tylko piersia

Mama84 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile podajecie i jak często ten bobotic forte? Czy waszym zdaniem takie krótkie ataki to kolka, mam jeszcze w domu herbatkę hipp do zaparzania od 1 tygodnia może też jej podawać?Jestem załamana:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 12:06

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama84 wrote:
    Dziewczyny chyba zapeszyłam bo ostatnio pisałam że nie mamy żadnych problemów brzuszkowych a tu jednak, w piatek mała miała 3 ataki około 15 min wyglądające na kolke krzyczała i podkurczała nóżki, nie puszczała bączków nosiłam ja w pozycji pionowej przyciskając brzuszkiem do piersi e innej pozycji zanosiła się od płaczu, w domu miałam kropelki bobotic forte i podaje jej przed każdym karmieniem po 3 kropelki tak jak jest napisane w ulotce, baczki puszcza , ataków bólu brzuszka już więcej nie było ale jakoś śpi nie spokojnie i we snie sie pręży i denerwuje jak pryka ale raczej nic ja nie boli bo nie placze, boje się odstawić kropelki żeby zobaczyć czy problem bólu brzuszka nadal istnieje a jednocześnie nie wiem czy dobrze robię podając te krople:(, we wtorek mam dopiero możliwość konsultacji z pediatra a i jeszcze tak co 3-4 karmienie pręży sie przy karmieniu , karmie mm

Hej :) bo każda z nas się cieszy po wyjsciu ze szpitala, ze ma grzeczne dziecko i to jeszcze bez kolek hehe a prawda jest taka,ze to dopiero mniej wiecej od 3 tyg zaczynaja sie problemy z brzuszkiem(nie u wszystkich oczywiscie ale jednak wiekszosc doswiadcza mniejszych badz tez wiekszych epizodow) i trzeba sobie jakos radzic...jak tak czytam to co napisalas to u nas jest podobnie...wszystkie objawy malucha takie same..maly spi niespokojnie,prezy sie..niby nie caly czas ale polowe z tego co zawsze zasnie...czasami placze i prezy sie bo nie moze puscic baczkow albo zrobic kupy...mielismy zmiane mleka na takie z recepty Bebilon Pepti 1 - byłam u pediatry z tym. Moze nie tolerowac laktozy do konca stad tez zmiana mleka...juz jest odrobine inaczej ale trzeba dac dzieciom czas do 3 miesiaca,reguluje im sie praca jelit. Rowniez podaje bobotic do kazdego karmienia i rowniez karmie tylko mm.Maly jest mega marudny rano ok 6 dopoki nie zrobi kupki(nie robi ich juz co karmienie tylko co kilka wiec tez sie juz wyregulowalo troszke) i potem od 16 do 18 mniej wiecej. Nie ma napadow takich po kilka godzin ale zanosi sie od placzu i ciezko go czasami uspokoic nawet jesli trwa to 15 min. Czekam na ten zbawienny 4 miesiac :P

Mama84 lubi tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie...
    Ja daje dicoflor, małemu smakuje ale nie wiem czy pomaga. Juz takiego hardcorowego ataku nie było ale płacze sa. A próbowaliście Windi? Działa cis takiego?

Mama84 lubi tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dokładnie...
    Ja daje dicoflor, małemu smakuje ale nie wiem czy pomaga. Juz takiego hardcorowego ataku nie było ale płacze sa. A próbowaliście Windi? Działa cis takiego?

Dicoflor rowniez daje, rano i wieczorem po 3 krople...pediatra kazał. Czy pomaga,nie wiem :) chciałabym aby tak bylo..ale to probiotyk wiec prace jelit moze usprawni:)

Slyszalam o tych Windi...kolezanka probowala i działa...mała się ładnie odgazowala :) ja sama nie wiem czy wyprobuje :) jakos dziwnie mi wkladac rurke malemu w dupke ale pewnie jak mnie sytuacja przycisnie( a mam nadzieje,ze nie przycisnie:P ) to zakupie :)

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Hej :) bo każda z nas się cieszy po wyjsciu ze szpitala, ze ma grzeczne dziecko i to jeszcze bez kolek hehe a prawda jest taka,ze to dopiero mniej wiecej od 3 tyg zaczynaja sie problemy z brzuszkiem(nie u wszystkich oczywiscie ale jednak wiekszosc doswiadcza mniejszych badz tez wiekszych epizodow) i trzeba sobie jakos radzic...jak tak czytam to co napisalas to u nas jest podobnie...wszystkie objawy malucha takie same..maly spi niespokojnie,prezy sie..niby nie caly czas ale polowe z tego co zawsze zasnie...czasami placze i prezy sie bo nie moze puscic baczkow albo zrobic kupy...mielismy zmiane mleka na takie z recepty Bebilon Pepti 1 - byłam u pediatry z tym. Moze nie tolerowac laktozy do konca stad tez zmiana mleka...juz jest odrobine inaczej ale trzeba dac dzieciom czas do 3 miesiaca,reguluje im sie praca jelit. Rowniez podaje bobotic do kazdego karmienia i rowniez karmie tylko mm.Maly jest mega marudny rano ok 6 dopoki nie zrobi kupki(nie robi ich juz co karmienie tylko co kilka wiec tez sie juz wyregulowalo troszke) i potem od 16 do 18 mniej wiecej. Nie ma napadow takich po kilka godzin ale zanosi sie od placzu i ciezko go czasami uspokoic nawet jesli trwa to 15 min. Czekam na ten zbawienny 4 miesiac :P
    A ile tych kropelek podajesz?W ulotce jest napisane ze na ten wiek dziecka to 3 kropelki do każdego posiłku ale wiem że lekarze czasem zalecają inne dawkowanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 14:11

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Podaję po 2-3 kropelki do każdej butelki..czyli co 2 max 2,5h. 2 karmienia pomijam bo wtedy dodaje Dicoflor...jak jest probiotyk to juz Boboticu nie daję.

Mama84 lubi tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja daje cztery razy po trzy krople boboticu i trzy razy osiem kropel delicolu. Czekam jeszcze na Sab simplex od rodzinki

Mama84 lubi tę wiadomość

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że i my dołączyliśmy do grona kolkowców... A w każdym razie jakichś problemów żołądkowo-jelitowych. Nawet nie chce mi się o tym pisać :(
    Podczytuję jak to wygląda u was.

Od jutra mój mąż wraca do pracy, boję się, czy dam sobie radę ze wszystkim bo Dominik zrobił się bardzo absorbujący. Z jednej strony super, że mógł być ze mną tyle czasu w domu, a z drugiej lipa bo nie możemy liczyć na pomoc dziadków, cioć, itp, nikt mi nie zabierze małego na spacer, mamy tylko siebie.

Dziewczyny na fb też taka cisza czy tylko forum tak zamarło?

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sab simplex jest do zamowienia w necie,sama sie zastanawialam...ale sklad jest ten sam,stezenie jedynie wieksze...czyli dasz wiecej kropel boboticu i na to samo wyjdzie...polozna mi mowila,ze teoretycznie mowi sie,ze to efekt placebo-ma dzialac na rodzicow:-) nie wiem ile w tym prawdy...2 kumpele stosowaly i powiedzialy,ze nic nie daly ...i badz tu madra...
    Nasz ma aktualnie fochy wieczorne przed spaniem,fotel bujany,suszarka i dopiero zasypia...:-)

natalka0887 lubi tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilia wrote:
    Wygląda na to, że i my dołączyliśmy do grona kolkowców... A w każdym razie jakichś problemów żołądkowo-jelitowych. Nawet nie chce mi się o tym pisać :(
    Podczytuję jak to wygląda u was.

Od jutra mój mąż wraca do pracy, boję się, czy dam sobie radę ze wszystkim bo Dominik zrobił się bardzo absorbujący. Z jednej strony super, że mógł być ze mną tyle czasu w domu, a z drugiej lipa bo nie możemy liczyć na pomoc dziadków, cioć, itp, nikt mi nie zabierze małego na spacer, mamy tylko siebie.

Dziewczyny na fb też taka cisza czy tylko forum tak zamarło?

U mnie podobnie...tyle,ze juz 2 tydz sama z malym...bylam przerazona ale da sie zyc...jest ciezko nie powiem bo czasami karmie go a w 2 rece kanapka...tez stal sie bardzo wymagajacy i marudzacy o okreslonych godzinach...chyba taki czas na wszystkie marudy:-) tak wiec trzymam za Ciebie kciuki :-) damy rade ps.nie mamy wyjscia hehe

Aprilia lubi tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uprzejmie donoszę, że mam synka. Jest przegrzeczny jak na razie ważył 3690 i jest 62 cm długi.

grosz_ek, Liskova, Arga, Mama84, tygrys73, Pati78, anulka557, lula.91, Aprilia, zoe31, bacha8709, Beatrice lubią tę wiadomość

atdc6iyei0o27of5.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga gratuluję i dużo zdrówka Wam życzę :)

1usai09kkfvyzb21.png
‹‹ 1182 1183 1184 1185 1186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ