X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga, gratulacje, wysoki chlopak :-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zostawania samej na polu bitwy-latwo nie jest, trzeba sie przestawic na inny tryb. Ale po przestawieniu czasem obecnosc meza potrafi zaczac przeszkadzac ;-)
    U mnie dzis placz od 17 z malymi przerwami do teraz. Karmie, przewijam, nosze i wlasciwie nie wiadomo, o co chodzi. Nie wyglada na brzuszek, temperatury nie ma, teraz to juz chyba ze zmeczenia histeria.

W czym pierzecie ubranka? Pralam w plynie Bobini, ale maly ma od wczoraj wysypke na brzuszku, wyglada na uczulenie i chyba sprobuje zmienic srodek pioracy.

Rose123 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje bagabaga :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis calkiem odstawilismy piers... Jadl jeszcze po 3 nad ranem ale tak mnie nie milosiernie bolalo to karmienie, ze nawet po porodzie takiego nie mialam :/ od wtedy jest juz tylko na mm i inne dziecko! Grzeczny, ladnie i duzo spi :-) w koncu jest tak jak byc powinno :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas bobini sie sprawdza ale możesz spróbować orzechów piorących.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w bobini piore

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie sie sprawdzal do tej pory, a tu nagle krostki. Ani kosmetykow nie zmienialam do kapieli, ani sama nic nowego nie uzylam. Echhh, zabawa w detektywa caly czas ;-)
    Echh, anulka, jak czytam o anielskich dzieciach na mm, to mam ochote rzucic kp w cholere. Ale walcze caly czas...

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Aprilia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najpierw miałam proszek Lovela a teraz proszek Jelp. Problemów skórnych nie mieliśmy.

qdkkj44jg7uoszr1.png

mhsv2n0ags50zkq8.png
  • Justi2 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od dzisiaj też bez męża i jak sobie pomyslę że muszę zrobić zakupy ugotować obiad i odebrać corkę ze szkoły a do tego zgrać się czasowo z młodym i jego porami na jedzenie już o sprzątaniu dzisiaj nawet nie myslę... nie ma co za dużo mysleć tylko muszę sie wziąsć do roboty mały grzecznie spi to mi pozostaje nic innego tylko zabrać się za robienie obiadu o godzinie 9 rano:)

Justi2
  • Viki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od początku sama. Mąż nie miał ani dnia wolnego. W dzień kiedy odebrał mnie ze szpitala nawet poszedł wieczorem ;/ Więc ja miałam przez to baby blues ze dwa tygodnie. Płakać mi się chciało i czekałam na niego przy oknie.

Ale teraz jest ok. Szybciej się ogarnełam i jest gites:)

Pati78 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justi2 wrote:
    ja od dzisiaj też bez męża i jak sobie pomyslę że muszę zrobić zakupy ugotować obiad i odebrać corkę ze szkoły a do tego zgrać się czasowo z młodym i jego porami na jedzenie już o sprzątaniu dzisiaj nawet nie myslę... nie ma co za dużo mysleć tylko muszę sie wziąsć do roboty mały grzecznie spi to mi pozostaje nic innego tylko zabrać się za robienie obiadu o godzinie 9 rano:)

hehe witaj w klubie :P tyle,ze moj wlasnie udaje,ze spi :) chyba przestawia sie na tryb dzienny ola Boga :P nie wiem kiedy obiad zrobie..jesli w ogole zrobie :P zawsze Lidl na dobre pyzy z miesem hehe

Justi2, Pati78 lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dokładnie...
    Ja daje dicoflor, małemu smakuje ale nie wiem czy pomaga. Juz takiego hardcorowego ataku nie było ale płacze sa. A próbowaliście Windi? Działa cis takiego?
    Windy ponoć super skuteczne ale z doświadczeń koleżanek wiem żeby używać tylko w razie ostrego kryzysu bo dzieci przyzwyczajaja się do mechanicznego podrażnienia odbytu i potem bez tego nie mogą zrobić kupy. Ale skuteczny jest w napadach kołki napewno.

FasUla lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do problemów brzuszkowych to ja w nie nie za bardzo wierzę. Czytałam Karpa i język niemowląt i zawsze to co się wydaje "kolką" faktycznie nią nie jest. Polecam obi książki.

Bo teraz jest tak, że jak tylko dziecko płacze dłużej niż 15 min to zaraz każdy, że '"kolka". Absurd!

Dziecko nie tylko płacze jak coś boli. MA miliony innych problemów...

domiii lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

• zoe31 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowo upieczonym mamom! Waszą cierpliwość została nagrodzona :-) .
    Wiem że moja niewiedza jest zenujaca ale jak wstawić suwak z wiekiem dziecka?

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie :)

jestem lutówką 2015,wybaczcie za spam ale może któraś mamusia się skusi:) mam do sprzedania komplet do chrztu dla dziewczynki 5-cio częściowy w stanie idealnym :)mi się nie przyda a jest idealny na takie dni jak zima i wczesna wiosna -rozmiar 56/62 .
    http://allegro.pl/show_item.php?item=5974444017

Pozdrawiam :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa dni temu małej pojawiła się koło oczka krostka z ropą, taki jakby pryszcz. Przykladalam patyczek z octeniseptem i dziś jest tylko malutki strupek ale pojawiła się nową z tej samej strony na policzku. Wygląda identycznie jak poprzednia. Czy tak się objawia trądzik niemowlęcy ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 11:31

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co z tym placzem to chyba kazde dziecko tak ma. U nas byl placz przez prawie caly dzien. Wieczorami byl istny dramat. Teraz w dzien je i spi. Wieczorami potrafi plakac co chwila glosno i trudno go uspokoic. Okolo 23 zaczyna sie uspokajac. Ale widze poprawe, bo wczesniej mialam juz takie nerwy ze az wstyd sie przyznac.
    Bylam w weekend u kolezanki, jej maly bedsie mial teraz 6 mc, tez plakal okrutnie, tez, jak moj mial przepukline. Ona go trzepala na rekach bo inaczej nie mozna bylo go uspokoic. Teraz juz nie placze, nie ma kolek, pepek sie schowal. Trzeba to przetrwac!

Rose123, Pati78 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze to moze byc tradzik niemowlecy, moze seboderm tez bedzie skuteczny?
    Co do placzu, to co innego jak dziecko placze jak jest glode czy mu zle, trzeba zmienic pieluche itd, ale jak sie zdarzy taki krzyk w nieboglosy, ktorego przez pare godzin nie da sie niczym ukoic to naprawde dopiero wtedy sie rozumie co to jest... U nas na szczescie tylko jeden byl taki atak, ale to bylo pieklo, to nie byl zwykly placz czy krzyk.
    Na ile czasu Wam wystarcza dicoflor? Kupilismy kropelki w piatek 5 ml i zostala juz tylko polowa opakowania...
    Ja tez jestem sama, ale czasem mozna sie przyzywczaic, zupy gotuje na wiecej dni, zakupy maz czesto robi a obiady planuje z wyprzedzeniem choc i tak zawsze jadam zimne, bo moj bobas akurat wtedy zawsze glodny, jak cieply obiad podaje na stol;)
    Gratuluje nowym Mamom! Ktos jeszcze zostal?

A jak u Waszych dzieci wyglada skaza bialkowa? Mojemu dzis sie buzia bardzo pogorszyla, nie wiem czy to nie to... kiedy moze sie objawic? Chyba Tygrys ma z tym problem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:42

zoe31 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rodzicielnik.pl/pielegnacja-maluszka-w-kilku-krokach-oparta-na-doswiadczeniach-wlasnych/

• Viki Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mam od 10 rano taki krzyk. Jedzenie nie, spać nie, kupa zrobiona. A ona pręży się i krzyczy bez przerwy. Podkurcza i prostuje nóżki i cała się pręży... TO ją wzięłam hop do wózka z tym krzykiem. Jak tylko zjechałam ze schodów, momentalnie zasnęła. Jakby ją coś bolało to tak po prostu nagle by nie zasnęła chyba...

km5stv73cogtpx8e.png

‹‹ 1183 1184 1185 1186 1187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ