Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Liskova wrote:Śliczny maluch
Agata, smoczek pomoze, bo widocznie maluch ma silny odruch ssania. A jesteś pewna, że to nie głód? Czemu z butli karmisz, a nie z piersi? -
nick nieaktualny
-
Gratulacje nowym mamom!
Tygrys masakra z tymi dietami. Podziwiam twoje samozaparcie.
Co do delicolu to sie tak zastanawiam. Bo tez mi lekarka kazala dawac 3xdziennie po 5 kropli i tak tez robilam. Ale od tygodnia juz nic nie daje. Delicol to enzym wspomagajacy trawienie laktazy, wiec widze sens w przyjmowaniu go codziennie zeby dziecko z nietolerancja moglo ssac piers. Ale skoro moje bez tego sobie radzi i nagle raz dostanie kolki, to czy delicol pomoze jak podam jednorazowo? Bo ta kolka wynika nie z tego ze nie trawi laktozy ale ze powietrze nie odeszlo czy cos?
A to moj maluszek. Zdjecie sprzed ok 2 tyg. Dzis mu robilam tez jak sie smieje ale nie mam zgranych. Waszym dzieciom tez tak wlosy wypadaja. Bo Szymek mial duzo na czubku a teraz lysy prawie i jak zakladam mu czapeczke bawelniana to w srodku cala we wlosach.
Aprilia, FasUla, Rose123, anulka557, Mama84, Pati78, grosz_ek, lula.91, zoe31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMordeczka gratuluje jeszcze raz
My mamy dzis kolejne 80g na plusie, lacznie od niedzieli 410g no ale to zasluga mm, ja juz w cyckach sahare mam, jedynie jak z 8 godz nimi nie pokarmie to cooos tam sie nazbiera ze mu na 2, ewentualnie jak mocniej zasnie 3 godz wystarcza no ale juz przebolalam,, glodomor mm zlopie po 135 ml
Dzis corka ma urodziny, smutno strasznie, ale mam nadzieje, ze w poniedzialek wyjdziemy to nalezycie je uczcimy, w koncu juz pannica sie robi -
nick nieaktualny
-
Tygrys, dzielna jestes! A jak skaza sie u was objawia?
Anulka, kciuki za wyjscie!
Kurcze, co do Delicolu, to mi tylko lekarka nazwe podala nez dawkowanoa i daje tak kak na ulotce. Chyba zaczne zmniejszac dawke, bo widze, ze podajecie duzo mniej. Na sporadyczne kolki od powietrza Espumisan wydaje mi sie lepszy.
Agata, jak z karmieniem, wymyslilas cos na ten wyplyw? Ja czasem na pieluszke wystrzykam przed podaniem, bo bywa, ze samo leci pod cisnieniem i chlapie naokolo
Natalka, slodziak! Moze mu sie wycieraja te wloski po prostu?
anulka557 lubi tę wiadomość
-
Melduję wykonanie zadania
W dniu dzisiejszym o godz. 8.59 powitaliśmy na świecie Karolka waga 4'260 g, 58 cm długości. Maleństwo i mama czują się dobrze. A tatę rozpiera duma
Poród przez cc. Póki co leżę plackiem, ale wieczorem powoli będę wstawać.
Mały cudo - zakochałam się od pierwszego spojrzenia Jest grzeczny, nawet cyca już złapał - teraz smacznie śpi.
Nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo się cieszę, że mam już maleństwo przy sobiePati78, lula.91, Arga, Rose123, Liskova, Mama84, bacha8709, anulka557, FasUla, Kinia1986, zoe31, Justi2 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny boze jestem taka szczęśliwa wczoraj ze wzgledu na wielkość Leona po badaniu usg podjeto deecyzje o cc bo waży na pewno 4.5kg Ostatecznie jednak moje szczescie wazy 4730g! I mierzy 62cm. Zdrowy, piękny najcudowniejszy. Juz nnie bede opisywac jak zle sie czuje po cc bo wystarczy ze na niego zerkne i lzy szczescia naplywaja mi do oczu.
bacha8709, Arga, Pati78, Mama84, anulka557, FasUla, Kinia1986, grosz_ek, natalka0887, zoe31 lubią tę wiadomość
-
No to wszystkim gratuluje! Zostałam sama, no ale ktoś musi być na końcu, no nie? kroplówka na mnie nie podziałała. Szyja nadal zamknięta, długa i przy kości krzyżowej, więc pęcherza przebijać nie będą... Najgorsze, że nie wiem co dalej... Już bym chyba nawet chciała tą cesarkę i w końcu mieć Boba przy sobie...