X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najprawdopodobniej początki skazy... Z diety cukrzycowej w dietę bezmleczna ja się w koncu kurwa wykończe...kocham nabiał.. Nie mówiąc o tym że prawie niczego nie można jeść. Ale będę płakać i karmic taka jestem

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Śliczny maluch :)

Agata, smoczek pomoze, bo widocznie maluch ma silny odruch ssania. A jesteś pewna, że to nie głód? Czemu z butli karmisz, a nie z piersi?
    Probowalam podac ten smoczek z aventu,niby ssie ale zaraz wypluwa,z butli podaje jak sciagne nadmiar mleka z piersi zeby sie nie denerwowala,ale to juz ostatecznosc bo karmie normalnie piersia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys współczuje... A jakaś kolaktaza nie załatwi problemu? Agata a pytałaś o pomidorach laktacyjnego? Mała zawsze sie tak denerwuje przy jedzeniu?

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka, gratulacje! Dużo zdrówka :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, Bagabaga -jak tam? A może zostałam już sama...?
    Melduję się ze szpitala. Jeżeli nie zmienią decyzji to jutro poród przez cc ze względu na sporą wagę maluszka. Nie wiem czy dzisiaj zasnę z tego stresu.

1usai09kkfvyzb21.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej groszek. Melduje sie jeszcze w dwupaku i jeszcze w domu. Jutro jadę na front :) A Hikaru niesie nie odzywa to może wreszcie jest ze swoim dzidziusiem...

atdc6iyei0o27of5.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie. Looknęłam na fb -Hikaru jest już szczęśliwą mamą :)
    Hikaru, gratulacje raz jeszcze!

Tak więc Bagabaga zostałyśmy już tylko my.

1usai09kkfvyzb21.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka gratulacje!

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamom!

Tygrys masakra z tymi dietami. Podziwiam twoje samozaparcie.

Co do delicolu to sie tak zastanawiam. Bo tez mi lekarka kazala dawac 3xdziennie po 5 kropli i tak tez robilam. Ale od tygodnia juz nic nie daje. Delicol to enzym wspomagajacy trawienie laktazy, wiec widze sens w przyjmowaniu go codziennie zeby dziecko z nietolerancja moglo ssac piers. Ale skoro moje bez tego sobie radzi i nagle raz dostanie kolki, to czy delicol pomoze jak podam jednorazowo? Bo ta kolka wynika nie z tego ze nie trawi laktozy ale ze powietrze nie odeszlo czy cos?

A to moj maluszek. Zdjecie sprzed ok 2 tyg. Dzis mu robilam tez jak sie smieje ale nie mam zgranych. Waszym dzieciom tez tak wlosy wypadaja. Bo Szymek mial duzo na czubku a teraz lysy prawie i jak zakladam mu czapeczke bawelniana to w srodku cala we wlosach.
    2q199ts.jpg

Aprilia, FasUla, Rose123, anulka557, Mama84, Pati78, grosz_ek, lula.91, zoe31 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki:) ja mam dawać 1 raz dziennie 5 kropli, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka gratuluje jeszcze raz :-)

My mamy dzis kolejne 80g na plusie, lacznie od niedzieli 410g :-) no ale to zasluga mm, ja juz w cyckach sahare mam, jedynie jak z 8 godz nimi nie pokarmie to cooos tam sie nazbiera ze mu na 2, ewentualnie jak mocniej zasnie 3 godz wystarcza :( no ale juz przebolalam,, glodomor mm zlopie po 135 ml :-)
    Dzis corka ma urodziny, smutno strasznie, ale mam nadzieje, ze w poniedzialek wyjdziemy to nalezycie je uczcimy, w koncu juz pannica sie robi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a wy jeszcze w szpitalu? Trzymam kciuki zeby jutro był ostatni dzien:)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, dzielna jestes! A jak skaza sie u was objawia?

Anulka, kciuki za wyjscie!

Kurcze, co do Delicolu, to mi tylko lekarka nazwe podala nez dawkowanoa i daje tak kak na ulotce. Chyba zaczne zmniejszac dawke, bo widze, ze podajecie duzo mniej. Na sporadyczne kolki od powietrza Espumisan wydaje mi sie lepszy.

Agata, jak z karmieniem, wymyslilas cos na ten wyplyw? Ja czasem na pieluszke wystrzykam przed podaniem, bo bywa, ze samo leci pod cisnieniem i chlapie naokolo :-/

Natalka, slodziak! Moze mu sie wycieraja te wloski po prostu?

anulka557 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wykonanie zadania :)
    W dniu dzisiejszym o godz. 8.59 powitaliśmy na świecie Karolka :) waga 4'260 g, 58 cm długości. Maleństwo i mama czują się dobrze. A tatę rozpiera duma :)
    Poród przez cc. Póki co leżę plackiem, ale wieczorem powoli będę wstawać.
    Mały cudo - zakochałam się od pierwszego spojrzenia :) Jest grzeczny, nawet cyca już złapał - teraz smacznie śpi.
    Nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo się cieszę, że mam już maleństwo przy sobie :) <3

Pati78, lula.91, Arga, Rose123, Liskova, Mama84, bacha8709, anulka557, FasUla, Kinia1986, zoe31, Justi2 lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, gratulacje! Nareszcie, co?:-)

grosz_ek lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek gratulacje, wreszcie sie doczekałaś:)

grosz_ek lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boze jestem taka szczęśliwa wczoraj ze wzgledu na wielkość Leona po badaniu usg podjeto deecyzje o cc bo waży na pewno 4.5kg Ostatecznie jednak moje szczescie wazy 4730g! I mierzy 62cm. Zdrowy, piękny najcudowniejszy. Juz nnie bede opisywac jak zle sie czuje po cc bo wystarczy ze na niego zerkne i lzy szczescia naplywaja mi do oczu.

bacha8709, Arga, Pati78, Mama84, anulka557, FasUla, Kinia1986, grosz_ek, natalka0887, zoe31 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, gratulacje, dobrze, ze mialas cc, moj synek teraz nie ma takich wymiarow ;-) Niech zdrowo rosnie, a Ty sie regeneruj!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkim gratuluje! Zostałam sama, no ale ktoś musi być na końcu, no nie? :) kroplówka na mnie nie podziałała. Szyja nadal zamknięta, długa i przy kości krzyżowej, więc pęcherza przebijać nie będą... Najgorsze, że nie wiem co dalej... Już bym chyba nawet chciała tą cesarkę i w końcu mieć Boba przy sobie...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga, oby ruszylo!Ostatni beda pierwszymi ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ