X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas najprawdopodobniej początki skazy... Z diety cukrzycowej w dietę bezmleczna ja się w koncu kurwa wykończe...kocham nabiał.. Nie mówiąc o tym że prawie niczego nie można jeść. Ale będę płakać i karmic taka jestem

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Śliczny maluch :)

Agata, smoczek pomoze, bo widocznie maluch ma silny odruch ssania. A jesteś pewna, że to nie głód? Czemu z butli karmisz, a nie z piersi?
    Probowalam podac ten smoczek z aventu,niby ssie ale zaraz wypluwa,z butli podaje jak sciagne nadmiar mleka z piersi zeby sie nie denerwowala,ale to juz ostatecznosc bo karmie normalnie piersia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys współczuje... A jakaś kolaktaza nie załatwi problemu? Agata a pytałaś o pomidorach laktacyjnego? Mała zawsze sie tak denerwuje przy jedzeniu?

• grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka, gratulacje! Dużo zdrówka :)

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, Bagabaga -jak tam? A może zostałam już sama...?
    Melduję się ze szpitala. Jeżeli nie zmienią decyzji to jutro poród przez cc ze względu na sporą wagę maluszka. Nie wiem czy dzisiaj zasnę z tego stresu.

1usai09kkfvyzb21.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej groszek. Melduje sie jeszcze w dwupaku i jeszcze w domu. Jutro jadę na front :) A Hikaru niesie nie odzywa to może wreszcie jest ze swoim dzidziusiem...

atdc6iyei0o27of5.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A faktycznie. Looknęłam na fb -Hikaru jest już szczęśliwą mamą :)
    Hikaru, gratulacje raz jeszcze!

Tak więc Bagabaga zostałyśmy już tylko my.

1usai09kkfvyzb21.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka gratulacje!

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 03:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje nowym mamom!

Tygrys masakra z tymi dietami. Podziwiam twoje samozaparcie.

Co do delicolu to sie tak zastanawiam. Bo tez mi lekarka kazala dawac 3xdziennie po 5 kropli i tak tez robilam. Ale od tygodnia juz nic nie daje. Delicol to enzym wspomagajacy trawienie laktazy, wiec widze sens w przyjmowaniu go codziennie zeby dziecko z nietolerancja moglo ssac piers. Ale skoro moje bez tego sobie radzi i nagle raz dostanie kolki, to czy delicol pomoze jak podam jednorazowo? Bo ta kolka wynika nie z tego ze nie trawi laktozy ale ze powietrze nie odeszlo czy cos?

A to moj maluszek. Zdjecie sprzed ok 2 tyg. Dzis mu robilam tez jak sie smieje ale nie mam zgranych. Waszym dzieciom tez tak wlosy wypadaja. Bo Szymek mial duzo na czubku a teraz lysy prawie i jak zakladam mu czapeczke bawelniana to w srodku cala we wlosach.
    2q199ts.jpg

Aprilia, FasUla, Rose123, anulka557, Mama84, Pati78, grosz_ek, lula.91, zoe31 lubią tę wiadomość

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodki:) ja mam dawać 1 raz dziennie 5 kropli, zobaczymy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka gratuluje jeszcze raz :-)

My mamy dzis kolejne 80g na plusie, lacznie od niedzieli 410g :-) no ale to zasluga mm, ja juz w cyckach sahare mam, jedynie jak z 8 godz nimi nie pokarmie to cooos tam sie nazbiera ze mu na 2, ewentualnie jak mocniej zasnie 3 godz wystarcza :( no ale juz przebolalam,, glodomor mm zlopie po 135 ml :-)
    Dzis corka ma urodziny, smutno strasznie, ale mam nadzieje, ze w poniedzialek wyjdziemy to nalezycie je uczcimy, w koncu juz pannica sie robi :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka a wy jeszcze w szpitalu? Trzymam kciuki zeby jutro był ostatni dzien:)

anulka557 lubi tę wiadomość

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys, dzielna jestes! A jak skaza sie u was objawia?

Anulka, kciuki za wyjscie!

Kurcze, co do Delicolu, to mi tylko lekarka nazwe podala nez dawkowanoa i daje tak kak na ulotce. Chyba zaczne zmniejszac dawke, bo widze, ze podajecie duzo mniej. Na sporadyczne kolki od powietrza Espumisan wydaje mi sie lepszy.

Agata, jak z karmieniem, wymyslilas cos na ten wyplyw? Ja czasem na pieluszke wystrzykam przed podaniem, bo bywa, ze samo leci pod cisnieniem i chlapie naokolo :-/

Natalka, slodziak! Moze mu sie wycieraja te wloski po prostu?

anulka557 lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję wykonanie zadania :)
    W dniu dzisiejszym o godz. 8.59 powitaliśmy na świecie Karolka :) waga 4'260 g, 58 cm długości. Maleństwo i mama czują się dobrze. A tatę rozpiera duma :)
    Poród przez cc. Póki co leżę plackiem, ale wieczorem powoli będę wstawać.
    Mały cudo - zakochałam się od pierwszego spojrzenia :) Jest grzeczny, nawet cyca już złapał - teraz smacznie śpi.
    Nawet sobie nie wyobrażacie jak bardzo się cieszę, że mam już maleństwo przy sobie :) <3

Pati78, lula.91, Arga, Rose123, Liskova, Mama84, bacha8709, anulka557, FasUla, Kinia1986, zoe31, Justi2 lubią tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek, gratulacje! Nareszcie, co?:-)

grosz_ek lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek gratulacje, wreszcie sie doczekałaś:)

grosz_ek lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Hikaru Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny boze jestem taka szczęśliwa wczoraj ze wzgledu na wielkość Leona po badaniu usg podjeto deecyzje o cc bo waży na pewno 4.5kg Ostatecznie jednak moje szczescie wazy 4730g! I mierzy 62cm. Zdrowy, piękny najcudowniejszy. Juz nnie bede opisywac jak zle sie czuje po cc bo wystarczy ze na niego zerkne i lzy szczescia naplywaja mi do oczu.

bacha8709, Arga, Pati78, Mama84, anulka557, FasUla, Kinia1986, grosz_ek, natalka0887, zoe31 lubią tę wiadomość

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hikaru, gratulacje, dobrze, ze mialas cc, moj synek teraz nie ma takich wymiarow ;-) Niech zdrowo rosnie, a Ty sie regeneruj!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszystkim gratuluje! Zostałam sama, no ale ktoś musi być na końcu, no nie? :) kroplówka na mnie nie podziałała. Szyja nadal zamknięta, długa i przy kości krzyżowej, więc pęcherza przebijać nie będą... Najgorsze, że nie wiem co dalej... Już bym chyba nawet chciała tą cesarkę i w końcu mieć Boba przy sobie...

atdc6iyei0o27of5.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga, oby ruszylo!Ostatni beda pierwszymi ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1181 1182 1183 1184 1185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ