X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proszę o pomoc w wygraniu sesji z moja miesięczną córeczką chodzi o lajki w komentarzu pod moją fotką Natalia Marek Marszałek ❤❤ z gory dziekujemy https://m.facebook.com/HelenartFotografia/photos/a.681344921899105.1073741829.681316561901941/1132657556767837/?type=3&comment_id=1132716603428599&ref=m_notif¬if_t=like

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 00:42

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy,tak czytam Wasze posty i widze ze mamy podobnie.moja corcia ma juz 4tyg,a od tyg co wieczor od 17do 23 ma jakies nerwy,niby chce cyca ale sie strasznie przy nim denerwuje,macha chaotycznie rekami i nogami,placze,nie moze zasnac,wtedy ja nosimy uspokajamy,sciagam pokarm w butle(bo wieczorem z piersi az kapie mleko)i pije spokojniej z butli,ale zasypia pozno,wlasnie blizej 23..ponoc to normalne ze dziecko odreagowuje stres z calego dnia i niby do 12tyg sie unormuje..moze macie pomysly jak dziecko wyviszyc,a moze ktoras mama sie wypowie co ma to za soba juz i ile to trwalo

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamy,tak czytam Wasze posty i widze ze mamy podobnie.moja corcia ma juz 4tyg,a od tyg co wieczor od 17do 23 ma jakies nerwy,niby chce cyca ale sie strasznie przy nim denerwuje,macha chaotycznie rekami i nogami,placze,nie moze zasnac,wtedy ja nosimy uspokajamy,sciagam pokarm w butle(bo wieczorem z piersi az kapie mleko)i pije spokojniej z butli,ale zasypia pozno,wlasnie blizej 23..ponoc to normalne ze dziecko odreagowuje stres z calego dnia i niby do 12tyg sie unormuje..moze macie pomysly jak dziecko wyviszyc,a moze ktoras mama sie wypowie co ma to za soba juz i ile to trwalo

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno karmic w ciszy, przy malym swietle i bez zadnych bodzcow. Mozesz pieluszke na glowe jej narzucic.
    Jak macha raczkami to otul je mocno kocykiem wzdluz ciala.

AgataN. lubi tę wiadomość

• Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki co polecacie najbardziej do pupy dla dziewczynki przeciw odparzeniom? Testuje Nivee i Linomag ale mam jeszcze Sudocrem. Co najlepiej Wam się sprawdza??

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie sudokrem. Czasem stosuje make ziemniaczana

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam sudocremn ale wkurza mnie że nie zmywa się i zmienilam na bepanthen. Czy którejś z was dziecko zmaga się z tradzikiem niemowlęcym albo dostało skazy? Ja dziś odwiedza pediatrę bo mamy wysypkę..

Mordeczka się rozpakowala mamy już Gabrysie na świecie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2016, 16:09

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na odparzenia 3 dni sudocrem, na co dzien nic albo linomag różowy. Na trądzik przecieram gazikiem nasączonym octanispetem i smaruje masłem kokosowym albo linomagiem różowym.

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Na pewno karmic w ciszy, przy malym swietle i bez zadnych bodzcow. Mozesz pieluszke na glowe jej narzucic.
    Jak macha raczkami to otul je mocno kocykiem wzdluz ciala.
    a czy smoczek coś w tym momencie daje, bo moje dziecko nawet jak dostanie moje mleko z butli to nadal chce ssac bez przerwy w zwiazku z tymi nerwami wieczornymi aby sie wyciszyc..i ewentualnie jaki smoczek polecacie, ja mam aventu uspokajajacy niby taki 0+ ale wydaje mi sie ze jest za duzy bo mała go nie chce ssac a ma odruch wymiotny, i ewentualnie jak spowolnic wypływ z piersi podczas karmienia, odciaganie laktatorem niekoniecznie mi coś daje, pierś robi sie miekka a leci z niej nadal;/

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na co dzien smarowalam bephantenem a teraz niczym. Sudokrem to na bardziej zaawansowane odparzenia bo jest bardziej agresywny.
    No i duzo wietrzyc.

• AgataN. Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataN. wrote:
    a czy smoczek coś w tym momencie daje, bo moje dziecko nawet jak dostanie moje mleko z butli to nadal chce ssac bez przerwy w zwiazku z tymi nerwami wieczornymi aby sie wyciszyc..i ewentualnie jaki smoczek polecacie, ja mam aventu uspokajajacy niby taki 0+ ale wydaje mi sie ze jest za duzy bo mała go nie chce ssac a ma odruch wymiotny, i ewentualnie jak spowolnic wypływ z piersi podczas karmienia, odciaganie laktatorem niekoniecznie mi coś daje, pierś robi sie miekka a leci z niej nadal;/
    a moze przy tym szybkim wypływie z piersi sprawdza sie osłonki silikonowe na sutek? ma któras z Was doswiadczenie?ja mam z aventu rozmiar uniwersalny i są za duze, a do tego mają duze dziurki i mimo wszystko dziecko jest zalewane mlekiem, moze są jakieś osłonki z mniejszymi dziurkami albo tylko z jedną?proszę o pomoc, help:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez smoczek mini z aventu 0-2 ale mojemu pasuje...
    Dzis byliśmy u pediatry i na kołki poleciła dicoflor i czopki viburcol. Podobno mały ma tez wiotkość krtani i to tez moze sprawiać ze denerwuje sie przy piersi bo cieżko mu oddychać i przełykać. Moze u Ciebie jest podobnie? My tez używamy poduszki klin na ulewanie. Ja daje smoczek bo inaczej moj by cały dzien i noc był przy piersi, czasem wlasnie denerwuje sie bo chce tylko possać a leci mleko i smok go uspokaja. Moze tez spróbuj jej wtedy podać jak wydziwia przy karmieniu...
    Ja juz chyba wiem czemu mały tak często je, jak odciągne pokarm to mam 60 ml max, czasem 30-50 i pewnie dlatego je co 2 h...

AgataN. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia lepszy bepanten,pilozna odradzila sudocremu

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://iv.pl/images/3576156722846111801.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2016, 14:53

Rose123, Liskova, Liskova, FasUla, zoe31, Arga, AgataN., AgataN., grosz_ek, mimi87, lula.91, Pati78, Mama84, natalka0887, anulka557, Blair lubią tę wiadomość

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatrice wrote:
    http://iv.pl/images/35761156722846111801.jpg

Śliczności :)

AgataN., grosz_ek lubią tę wiadomość

atdc20mm0yebl2pl.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny maluch :)

Agata, smoczek pomoze, bo widocznie maluch ma silny odruch ssania. A jesteś pewna, że to nie głód? Czemu z butli karmisz, a nie z piersi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Osłonki chyba nie spowolnią wypływu, ja mam z baby ono ale używałam tylko do podgojenia... Moze spróbuj dać smoczek i zobaczysz czy to głód czy chęć ssania albo odbijaj co 5 min i rób przerwy podczas jednego karmienia? Moj tez tak na raty musi jesc... W nocy jak jest senny to lepiej idzie.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabrysia urodziła się z wagą 3840 gramów i wzrostem 58 cm. :) Cesarkę miałam z tego względu że mała nie schodziła w kanał rodny i wody płodowe były zielone co świadczyło o zakażeniu. :/
    A oto moja gwiazda <3
    202b3d7dc9119957med.jpg

zoe31, tygrys73, Arga, Kinia1986, FasUla, Rose123, grosz_ek, Biedroneczka29, mimi87, lula.91, Liskova, Pati78, Mama84, anulka557 lubią tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy smoczek lovi bo jest mniejszy od innych.Moja też miała odruch wymiotny przy avencie i mam.Innych nie próbowałam.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka gratulacje. Slicznosci malutkie:-)

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
‹‹ 1180 1181 1182 1183 1184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ