Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka0887 wrote:A czemu macie refundowane? Z uwagi na niska mase urodzeniowa? Bo nam dali tylko pneumokoki. Ja zaszczepilam 6w1. Nic mi lekarze nie mowili ze dla wczesniakow poleca sie 5w1. Szymon zniosl szczepienia jakby ich nie bylo, jedyne co to plakal jak go kluli a potem zero dolegliwosci
-
Co ty mowisz? a ja kupilam szczepionke za 200zl. Nikt mi ie mowil ze ta 5w1jest za darmo. W szpitalu i w poradnii neonatologicznej mowili tylko o pneumokokach. Kolezanka urodzila coreczke 2300g, ale donoszona i tez tylko o pneumokokach mowila. Az sie spytam lekarza o to, ale juz i tak po ptakach bo musze kontynuowc teraz ta 6w1
-
Bo nikt o tym nie mowi, nam tez nie powiedzieli ani w szpitalu ani w poradni ani w przychodni. Sama szukalam i sie dowiedzialam, a potem zadzwonilam do Sanepidu.
Lekarza nie pytaj, bo moze nie wiedziec -u nas nie wiedzial nikt z przychodni - lekarz, polozna ani pielegniarka od szczepien. -
Dziewczyny po cc czy wy też nie macie czucia nad blizną? cały czas miałam uczucie, że tymi kawałek wzdłuż całej blizny jest bez czucia a dzisiaj po spacerze czuje jakby ten brak czucia rozchodził mi się jeszcze bardziej w górę na brzuch. Niby to tylko niecałe cztery tygodnie minęły ale zaczyna mnie to niepokoić. Wizytę kontrolą powinnam mieć za dwa tygodnie ale chyba pójdę o tydzień wcześniej.
-
Ja mam czucie na calej bliznie. Tak to jej nie czuje, ale jak dotykam to uczucie jakby scierpnietej skory. Lekarz mi mowil ze takie odczucia scierpniecia, wrazliwosci i braku czucia moze sie utrzymywac nawet rok.
Dziewczyny jak karmicie piersia nie kladzcie sie na brzuchu. Ja zadowolona dzis chwile polezalam bo dawno tego nie robilam i mi czuje sie zastoj zrobil.
Moj maly w dzien lubi spac w foteliku samochodowym, na lozku, w lozeczku czy wozku co chwile sie budzi. A tak spi ladnie, tylko sie boje czy moze tak dlugo tam lezec, jednak dziecko powinno na prostym
-
Arga wrote:Dziewczyny po cc czy wy też nie macie czucia nad blizną? cały czas miałam uczucie, że tymi kawałek wzdłuż całej blizny jest bez czucia a dzisiaj po spacerze czuje jakby ten brak czucia rozchodził mi się jeszcze bardziej w górę na brzuch. Niby to tylko niecałe cztery tygodnie minęły ale zaczyna mnie to niepokoić. Wizytę kontrolą powinnam mieć za dwa tygodnie ale chyba pójdę o tydzień wcześniej.
-
Arga wrote:Dziewczyny po cc czy wy też nie macie czucia nad blizną? cały czas miałam uczucie, że tymi kawałek wzdłuż całej blizny jest bez czucia a dzisiaj po spacerze czuje jakby ten brak czucia rozchodził mi się jeszcze bardziej w górę na brzuch. Niby to tylko niecałe cztery tygodnie minęły ale zaczyna mnie to niepokoić. Wizytę kontrolą powinnam mieć za dwa tygodnie ale chyba pójdę o tydzień wcześniej.
-
nick nieaktualnyDziewczyny a Wasze dzieci maja kolkę? Moj wczoraj dał taki koncert ze do dzis jestem nieżywa, w dodatku wczoraj jadł dosłownie co godzinę... Moze to był kryzys laktacyjny 3 tygodnia? Naprawde jadł co 60 min z zegarkiem w ręku cały dzien a na wieczór jeszcze atak kolki:(
-
Fasula, moj tez tak ma z wieczornymi kolkami. Sama zaczelam podawac Espumisan w kropelkach i po nich ida baczki, a Kubus tak strasznie sie nie prezy. Lekarka dala mi probke Boboticu, ktory ma te sama substancje co Espumisan, ale polowe mniej i to kompletnie nie dziala. Dostalismy tez Delicol, ale za krotko podaje, zeby cos o tym powiedziec. Wiekszosc znajomych, ktora ma dzieci, twierdzi, ze na to nie ma lekarstwa, ze kazdy przez to przechodzi. No ale wisdomo, zal patrzec na maluszka cierpiacego, a i wyspac tez sie chce troche.
Z jedzeniem tez tak miewa, tylko w nocy sa dluzsze przerwy. Wczoraj raz karmilam po pol godziny...
FasUla lubi tę wiadomość
-
FasUla a może się przejadł. Raz pomyliłam płacz z przemęczenia z głodowym i mała się przejadła i skończyło się na bólu brzuszka.
Tak jak dziś, od 4 nie spała tylko marudziła. Myślałam że ją coś boli. Więc jej masuje brzuszek i huśtam w bujaczku a ona marudzi i marudzi. I tak do 7. Nie zobaczyłam że miała smoczek pod pleckami ;/ Zasnęła z miejsca.
Jakie to musiało być dla niej flustrujące. Wyobraźcie sobie, że was metka na tyłku uwiera- a ktoś wam pakuje cycka do ust.
Wiecie co odkryłam!
Mleko bebilon za które dużo płaciłam niczym się nie różni od bebika. Sprawdźcie na opakowaniu. To jest kropka w kropkę to samo mleko.
anulka557, FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuje wam :* u nas troche lepiej, powoli przybieramy na wadze, naswietlania od wczoraj odstawione, czekamy do poniedzialku...
Ja bede szczepic 5w1
Viki o widzisz!!!! Bo ja z moim chcialam na bebiko przejsc bo tu w szpitalu tylko bebilon maja to chociaz ze spokojna glowa w domu bede mogla mu dac to bebikoPati78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasUla wrote:Dziewczyny a Wasze dzieci maja kolkę? Moj wczoraj dał taki koncert ze do dzis jestem nieżywa, w dodatku wczoraj jadł dosłownie co godzinę... Moze to był kryzys laktacyjny 3 tygodnia? Naprawde jadł co 60 min z zegarkiem w ręku cały dzien a na wieczór jeszcze atak kolki:(
-
No to anulka możesz spokojnie dać bebiko. Porównałam nawet tabele i skład jest dokładnie to samo. Nawet pół składnika nie zmienili.
A kobiety kupują bebilon bo droższy i myślą że zapewniają dziecku co najlepsze a tu klops. Zwykłe bebiko jest takie same.
Więc już bebilona nie kupię.anulka557 lubi tę wiadomość