X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka0887 wrote:
    A czemu macie refundowane? Z uwagi na niska mase urodzeniowa? Bo nam dali tylko pneumokoki. Ja zaszczepilam 6w1. Nic mi lekarze nie mowili ze dla wczesniakow poleca sie 5w1. Szymon zniosl szczepienia jakby ich nie bylo, jedyne co to plakal jak go kluli a potem zero dolegliwosci
    ze wzgledu na wczesniactwo. Na ten moment wszystkie dzieci urodzone z waga ponizej 2500 i przed 37 tygodniem maja refundowane 5w1.

• natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ty mowisz? a ja kupilam szczepionke za 200zl. Nikt mi ie mowil ze ta 5w1jest za darmo. W szpitalu i w poradnii neonatologicznej mowili tylko o pneumokokach. Kolezanka urodzila coreczke 2300g, ale donoszona i tez tylko o pneumokokach mowila. Az sie spytam lekarza o to, ale juz i tak po ptakach bo musze kontynuowc teraz ta 6w1

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nikt o tym nie mowi, nam tez nie powiedzieli ani w szpitalu ani w poradni ani w przychodni. Sama szukalam i sie dowiedzialam, a potem zadzwonilam do Sanepidu.
    Lekarza nie pytaj, bo moze nie wiedziec -u nas nie wiedzial nikt z przychodni - lekarz, polozna ani pielegniarka od szczepien.

• mala_lady Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova a ten termometr sprawdza się? bo czytałam o nim trochę opinii,że podaje nie dokładne wymiary.

U nas też dzisiaj miesiąc :) Boziu jak ten czas leci :)

bbe73a0022.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sie sprawdza.

Mama84 lubi tę wiadomość

• Hikaru Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie oksy nie dala rezultatu:/ jedynie czop brunatny wyleciał. Jutro kaza mi byc ns czczo. Moze planują cc. Jak mi zaproponują to nieto sie zgodze

5d5226c818.png

<3 Leon <3 05.02.2016 4730g/62cm <3
  • Arga Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc czy wy też nie macie czucia nad blizną? cały czas miałam uczucie, że tymi kawałek wzdłuż całej blizny jest bez czucia a dzisiaj po spacerze czuje jakby ten brak czucia rozchodził mi się jeszcze bardziej w górę na brzuch. Niby to tylko niecałe cztery tygodnie minęły ale zaczyna mnie to niepokoić. Wizytę kontrolą powinnam mieć za dwa tygodnie ale chyba pójdę o tydzień wcześniej.

age.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czucie na calej bliznie. Tak to jej nie czuje, ale jak dotykam to uczucie jakby scierpnietej skory. Lekarz mi mowil ze takie odczucia scierpniecia, wrazliwosci i braku czucia moze sie utrzymywac nawet rok.

Dziewczyny jak karmicie piersia nie kladzcie sie na brzuchu. Ja zadowolona dzis chwile polezalam bo dawno tego nie robilam i mi czuje sie zastoj zrobil.

Moj maly w dzien lubi spac w foteliku samochodowym, na lozku, w lozeczku czy wozku co chwile sie budzi. A tak spi ladnie, tylko sie boje czy moze tak dlugo tam lezec, jednak dziecko powinno na prostym

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    Dziewczyny po cc czy wy też nie macie czucia nad blizną? cały czas miałam uczucie, że tymi kawałek wzdłuż całej blizny jest bez czucia a dzisiaj po spacerze czuje jakby ten brak czucia rozchodził mi się jeszcze bardziej w górę na brzuch. Niby to tylko niecałe cztery tygodnie minęły ale zaczyna mnie to niepokoić. Wizytę kontrolą powinnam mieć za dwa tygodnie ale chyba pójdę o tydzień wcześniej.
    Ja jestem po drugim cc i brzucha nie czuję od blizny w górę aż do pępka, np mogę się szczypać i nie czuję w ogóle bólu tylko takie lekkie dotykanie, po pierwszym cięciu też nie miałam czucia ale tylko tak z 5 cm nad blizną i tak mi pozostało i nawet po 12 latach czucie nie wróciło a teraz sięga aż do pępka :(, głupie uczucie, chyba to wina uszkodzonych nerwów

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 05:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arga wrote:
    tez mialam, to minie :)

• Liskova Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka ja daje do fotelika tylko na czas transportu, przewaznie jest to godzina dziennie, bo pol godziny jade np do mamy czy na zakupy itp.

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, a jak usnie, to da sie przeniesc? Bo fotelik srednio fajny dla kregoslupa na dluzsza mete.
    Hikaru, jak tam, dzielna kobieto?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 07:37

dqprj44jo5rhodwq.png
  • bacha8709 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam reszta naszych nierozpakowanych?

tb73i09k7qndi67f.png

atdci09kaw7c0xqk.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak hgo przenoszr, klade na lozko to zaraz sie budzi:-\

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wasze dzieci maja kolkę? Moj wczoraj dał taki koncert ze do dzis jestem nieżywa, w dodatku wczoraj jadł dosłownie co godzinę... Moze to był kryzys laktacyjny 3 tygodnia? Naprawde jadł co 60 min z zegarkiem w ręku cały dzien a na wieczór jeszcze atak kolki:(

• Pati78 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasula, moj tez tak ma z wieczornymi kolkami. Sama zaczelam podawac Espumisan w kropelkach i po nich ida baczki, a Kubus tak strasznie sie nie prezy. Lekarka dala mi probke Boboticu, ktory ma te sama substancje co Espumisan, ale polowe mniej i to kompletnie nie dziala. Dostalismy tez Delicol, ale za krotko podaje, zeby cos o tym powiedziec. Wiekszosc znajomych, ktora ma dzieci, twierdzi, ze na to nie ma lekarstwa, ze kazdy przez to przechodzi. No ale wisdomo, zal patrzec na maluszka cierpiacego, a i wyspac tez sie chce troche.
    Z jedzeniem tez tak miewa, tylko w nocy sa dluzsze przerwy. Wczoraj raz karmilam po pol godziny...

FasUla lubi tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Viki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla a może się przejadł. Raz pomyliłam płacz z przemęczenia z głodowym i mała się przejadła i skończyło się na bólu brzuszka.

Tak jak dziś, od 4 nie spała tylko marudziła. Myślałam że ją coś boli. Więc jej masuje brzuszek i huśtam w bujaczku a ona marudzi i marudzi. I tak do 7. Nie zobaczyłam że miała smoczek pod pleckami ;/ Zasnęła z miejsca.

Jakie to musiało być dla niej flustrujące. Wyobraźcie sobie, że was metka na tyłku uwiera- a ktoś wam pakuje cycka do ust.

Wiecie co odkryłam!
    Mleko bebilon za które dużo płaciłam niczym się nie różni od bebika. Sprawdźcie na opakowaniu. To jest kropka w kropkę to samo mleko.

anulka557, FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje wam :* u nas troche lepiej, powoli przybieramy na wadze, naswietlania od wczoraj odstawione, czekamy do poniedzialku...
    Ja bede szczepic 5w1
    Viki o widzisz!!!! Bo ja z moim chcialam na bebiko przejsc bo tu w szpitalu tylko bebilon maja to chociaz ze spokojna glowa w domu bede mogla mu dac to bebiko :-)

Pati78 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FasUla wrote:
    Dziewczyny a Wasze dzieci maja kolkę? Moj wczoraj dał taki koncert ze do dzis jestem nieżywa, w dodatku wczoraj jadł dosłownie co godzinę... Moze to był kryzys laktacyjny 3 tygodnia? Naprawde jadł co 60 min z zegarkiem w ręku cały dzien a na wieczór jeszcze atak kolki:(
    Moj tak wczoraj jak oparzony krzyczal :( zjadl butle o 19 i poszedl spac, wstal o 20 i taka jazda, ze hej, nic go nie uspokajalo a jak juz to na 3 sekundy, szukal cyca ale co dawalam to sie jeszcze bardziej darl.. O 22 nie wytrzymalam i dalam butle, kupe zrobil, bujaniem uspalam.. pielegniarki przyszly leki podawac, zas jeki cuda wianki, godzine na rekach bujalam, ledwo odlozylam, przyszla antybiotyk podawac, jej sie wklucie nie podoba, na zmiane zabrala!!! Myslalam, ze oszaleje :/ pozniej przy cycku usnal, jakos po polnocy to do 4.45 spal bidulek taki wymeczony :/

• Viki Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to anulka możesz spokojnie dać bebiko. Porównałam nawet tabele i skład jest dokładnie to samo. Nawet pół składnika nie zmienili.

A kobiety kupują bebilon bo droższy i myślą że zapewniają dziecku co najlepsze a tu klops. Zwykłe bebiko jest takie same.
    Więc już bebilona nie kupię.

anulka557 lubi tę wiadomość

km5stv73cogtpx8e.png

4.01 3200 g 54 cm- moja cudowna kruszynka
‹‹ 1178 1179 1180 1181 1182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ