X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bagabaga u mnie to samo

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KTG płaskie (skurcz miałam słownie raz i to tylko do 50) a szyjka uparta i długa. Wszystkie znane mi osoby, które były w ciąży na podobnym etapie już porodziły a ja chodzę. Tylko codzienne telefony i SMS odbieram. Wiem, że to samolubne, ale już mnie wk@;€;)ają.

atdc6iyei0o27of5.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje kolejnych styczniowych maluszkow i trzymam kciuki za uparciuszki w brzuchach!

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia gratulacje:)

Kinia1986 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • mysz85 Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez będę lutowka. Groszek, mam taką samą sytuacje jak Ty. Po dzisiejszym badaniu w szpitalu okazało się ze nic się nie zmienia. Na czwartek dostane skierowanie do szpitala, podłącza oksyt.a jak dalej nic to w piątek cesarka. Tak strasznie chciałam tego uniknąć ale nie sądziłam ze mam takiego upartego syna :/

• Bagabaga Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja idę jeszcze dzisiaj. Zobaczymy co powiedzą, ale nie łudzę się. Wtedy w czwartek do szpitala na kroplówkę i potem procedura jak u ciebie Mysz85. Najgorzej, ze tkwi mi w głowie jak rodziła moja mama i obie ciąże przenosiła, bo nawet kroplówki na nią nie działały - trzeba było cięcia.

atdc6iyei0o27of5.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 1 lutego 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati78 wrote:
    Oooo, dzieki za info, tez wyprobuje. Ja nie zmieniam piersi, Kuba je na przemian i max 10-12 minut, potem zasypia. Tez mamy zasugerowany delicol, czekam na przesylke z gemini. Przed chwila byl sluz w kupie, staram sie nie panikowac, bo ponoc raz na jakis czas moze sie zdarzyc.
    My mieliśmy kupy że śluzem przez 4 dni i w tym czasie rozmawialam z kilkoma mamami , położna, neonatologiem. Ogólnie lepiej żeby tego śluzu nie było ale wszystkie mamy mówiły że u nich tak właśnie wyglądała kupa. Rzadka i że śluzem i to podobno normalne na piersi. Myślę że trzeba to wyposrodkowac. Jak dziecko nie płacze godzinami z powodu bólu brzuszka , śpi, je to nie ma co panikowac.

Kinia gratulacje !!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:23

Pati78 lubi tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • AnaR Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ff5v0i.jpg

My od wczoraj w domku i uczymy się siebie na wzajem:)
    Beatrice prosze zapisz u mnie 29.01 godz 10.40 SN 3010 g 55 cm długa 10 pkt Urszula Danuta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:18

pucek, FasUla, Pati78, Arga, Mama84, Beatrice, zoe31, grosz_ek, Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość

geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly synek wazy juz 3700! a urodzil sie z waga 3030, maly zarlok;)

natalka0887, Beatrice, grosz_ek, zoe31, Liskova, anulka557, Pati78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dawno się nie odzywałam. Gratuluję nowym mamom!
    Nasz Haruś skończył dzisiaj miesiac:)

anulka557, Mama84 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki za listę ale nie jestem wstanie ogarniać i forum i na fb. Na fb nie ogarniam całkowicie. Sorki :/ciężko jest tak aktualizować jak mniejsza cześć pisze tu a reszta na fb

• Liskova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summerka wrote:
    Toska i to duża, mam jej od pn dawać actiferol i wiem, ze z kupami bedzie masakra, bo Zuza tez miała i tez brała o to był horror, ale co zrobic.,,
    My bierzemy Innofer czyli duzo wieksza dawka zelaza, ale z kupami nie jest źle. owszem, skonczyly sie kupy co przewijanie, ale mlody ma sie raczej dobrze.

FasUla, pytałaś o wynik - hemoglobina troszke podskoczyla i jest 9,2 (norma 9,4-13), ale do tego erytrocytów ma dużo za mało i to tu jest największy problem: 2,8mln, a norma 3,10-4,30.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_lady wrote:
    dziewczyny jaki termometr bezdotykowy polecacie, bo ja juz zgłupiałam do reszty
    Microlife NC150
    natasza666 wrote:
    dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktore kupiły misia szumisia. Jesteście zadowolone? rzeczywiście dzieci śpią lepiej? Z jakiej strony warto je zamówić żeby nie kupić jakiegoś badziewia?
    Wcześniej nie byłam zainteresowana tematem, bo starszego synka odkładałam do łóżeczka i bez problemu zasypiał. Bartuś z kolei jest pieszczochem i sam zasypiać nie chce. W nocy nie da się odłożyć po karmieniu do łóżeczka :-/
    My mamy Szumisia z CrySensorem. Dla mnie szału nie ma. Jak młody nie chce spać, to ani Szumiś ani sam papież mu nie pomoże :D
    FasUla wrote:
    Moj tez ma tak z kupa, krzywi sie ale jak zrobi, to juz sie uspokaja. A używacie smoczka? Ja nie chciałam, ale gdyby nie smok tk tez by mi tak wisiał ciagle przy piersi... Czasem zastanawiam sie kto ma to idealne dzieci co śpią cała noc po 2 tyg;) moj tak nie ma ale i tak go kocham z dnia na dzien coraz mocniej;) natomiast przesypianie nocy na razie jest poza moimi marzeniami, bo wiem ze nierealne;)
    Używam smoczka, kupiłam jak mały miał równy miesiąc :D
    Ale nie jest tak bardzo zainteresowany. Jak dobrze zaśne to i tak go wypluwa.
    I u nas mały przesypia całe noce :) Budzi się tylko na jedzenie: nie częściej niż co 3h. Zje i śpimy dalej :) Czasem chwilę pomarudzi, ale wtedy ciasno otulam go kocykiem, śpiewam, przytulam i zasypia.
    FasUla wrote:
    Moj maly synek wazy juz 3700! a urodzil sie z waga 3030, maly zarlok;)
    Mój urodził się 2280, a waży już ok. 3900 :D No ale my dzisiaj konczymy 8 tygodni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, na wstepie gratuluje nowym mamom! ;-)
    Mnie troche nie bylo bo jestesmy od wtorku w szpitalu, maly nie przybieral prawie w ogole na wadze, do tego mega zolty byl.. bilirubina w dniu przyjecia 15,9... ogolne badania mial ok, waga raz tyl, raz chudl, razbtaka sama, na usg uklad moczowy wygladal na infekcje ale badanie ogolne moczu ok bylo.. Doszlam, ze nie tyje bo nie dojada, wczoraj zaczelam dokarmiac mm, zjadl 3 razy co 6-8 godz 80ml i od razu dzis piekny skok na wadze! W koncu przekroczyl urodzeniowa... Zoltaczka tez juz spadla, dzis 8 z kawalkiem. Mielismy jutro wychodzic a tu w moczu infekcja! Kolejny tydzien z zyciorysu wyciety, dzieci tydzien nie widzialam juz, strasznie mi z tym ciezko bo kolejny ich nie zobacze, corka ma w sobote urodziny, tez mnie nie bedzie ;(

• Mama84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka trzymaj się dzielnie, zdrówka dla Tymka i szybkiego powrotu do domu

anulka557 lubi tę wiadomość

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova to jestemy lepsi, waga urodzeniowa 2260 a dzis 4500 w ciuszkach. I tez 8 tygodni. A na twoim tez wisza niektore ciuszki 56? Bo u nas niektore ciuchy dalej za duze sa. Szymon jest ciezki, ale jakis drobny

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wy kp czy mm?

Tak, tez wisza. Na dlugosc np pajace to juz 62 zakladam, bo mlody ma dlugie nogi ale jak jakis szerszy ciuch sie trafi to dramat. No ale on tego cialka to ma ledwo ledwo.

• tygrys73 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kp i wydaje mi sie ze przez miesiąc mega urósł a cialka jak nabrał. No ale co się dziwic jak moj ksiaze pottafi sobie jeść co godzinę jak dzis w nocy na przykład

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • AŚ_KA Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Gratulacje nowe mamuśki! Nie nadrobie forum niestety bo my też zaliczyliśmy szpital. Bilirubina 10, do tego chlustajace wymioty czy ulewania - zwał jak zwał no i zerowy przyrost wagi pomimo że mała ładnie je średnio co 2-3h (kp) na szczęście szpitalna historia już za nami ;) mała wyniki ma super:) i powoli wszystko wraca do normy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 06:43

Córeczka Emilka ♡
    Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie!
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, trzymaj sie w tym szpitalu, oby sytuacja sie unormowala szybciutko!

Beatrice, i tak szacun, ze cokolwiek ogarniasz przy synku i jakas lista jest! A co do facebooka, to juz za pozno na narzekania, ale bez sensu byly te przenosiny. Po to jest to forum, zeby na nim pisac. Inne watki fajnie funkcjonuja, a przez te przenosiny ja wiecej korzystam z rad grudniowek czy na innych watkach niz tutaj, a szkoda!

Dzieciaki w brzuszkach dalej sie twardo trzymaja?

Ja po kolejnej kiepskiej nocy, maz omal do pracy nie zaspal. Kubus nie moze zasnac, placze, a ja z nim. Jak juz zasnie, jest ok,budzi sie na karmienue i spi ladnie do kolejnego. Ale przedtem sa dwie trzy godziny placzu i wyginania. Czekam jak na zbawienie na przesylke z gemini, choc cos czuje, ze cudow nie bedzie z Delicolem.

Beatrice, anulka557 lubią tę wiadomość

dqprj44jo5rhodwq.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ