Styczniówki 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
KTG płaskie (skurcz miałam słownie raz i to tylko do 50) a szyjka uparta i długa. Wszystkie znane mi osoby, które były w ciąży na podobnym etapie już porodziły a ja chodzę. Tylko codzienne telefony i SMS odbieram. Wiem, że to samolubne, ale już mnie wk@;€;)ają.
-
Ja tez będę lutowka. Groszek, mam taką samą sytuacje jak Ty. Po dzisiejszym badaniu w szpitalu okazało się ze nic się nie zmienia. Na czwartek dostane skierowanie do szpitala, podłącza oksyt.a jak dalej nic to w piątek cesarka. Tak strasznie chciałam tego uniknąć ale nie sądziłam ze mam takiego upartego syna
-
No ja idę jeszcze dzisiaj. Zobaczymy co powiedzą, ale nie łudzę się. Wtedy w czwartek do szpitala na kroplówkę i potem procedura jak u ciebie Mysz85. Najgorzej, ze tkwi mi w głowie jak rodziła moja mama i obie ciąże przenosiła, bo nawet kroplówki na nią nie działały - trzeba było cięcia.
-
Pati78 wrote:Oooo, dzieki za info, tez wyprobuje. Ja nie zmieniam piersi, Kuba je na przemian i max 10-12 minut, potem zasypia. Tez mamy zasugerowany delicol, czekam na przesylke z gemini. Przed chwila byl sluz w kupie, staram sie nie panikowac, bo ponoc raz na jakis czas moze sie zdarzyc.
Kinia gratulacje !!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 11:23
Pati78 lubi tę wiadomość
Hania ♥♥♥3470g 56cm
-
My od wczoraj w domku i uczymy się siebie na wzajem:)
Beatrice prosze zapisz u mnie 29.01 godz 10.40 SN 3010 g 55 cm długa 10 pkt Urszula DanutaWiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2016, 13:18
pucek, FasUla, Pati78, Arga, Mama84, Beatrice, zoe31, grosz_ek, Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Summerka wrote:Toska i to duża, mam jej od pn dawać actiferol i wiem, ze z kupami bedzie masakra, bo Zuza tez miała i tez brała o to był horror, ale co zrobic.,,
FasUla, pytałaś o wynik - hemoglobina troszke podskoczyla i jest 9,2 (norma 9,4-13), ale do tego erytrocytów ma dużo za mało i to tu jest największy problem: 2,8mln, a norma 3,10-4,30. -
mala_lady wrote:dziewczyny jaki termometr bezdotykowy polecacie, bo ja juz zgłupiałam do reszty
natasza666 wrote:dziewczyny, mam pytanie do tych z Was, ktore kupiły misia szumisia. Jesteście zadowolone? rzeczywiście dzieci śpią lepiej? Z jakiej strony warto je zamówić żeby nie kupić jakiegoś badziewia?
Wcześniej nie byłam zainteresowana tematem, bo starszego synka odkładałam do łóżeczka i bez problemu zasypiał. Bartuś z kolei jest pieszczochem i sam zasypiać nie chce. W nocy nie da się odłożyć po karmieniu do łóżeczka
FasUla wrote:Moj tez ma tak z kupa, krzywi sie ale jak zrobi, to juz sie uspokaja. A używacie smoczka? Ja nie chciałam, ale gdyby nie smok tk tez by mi tak wisiał ciagle przy piersi... Czasem zastanawiam sie kto ma to idealne dzieci co śpią cała noc po 2 tyg;) moj tak nie ma ale i tak go kocham z dnia na dzien coraz mocniej;) natomiast przesypianie nocy na razie jest poza moimi marzeniami, bo wiem ze nierealne;)
Ale nie jest tak bardzo zainteresowany. Jak dobrze zaśne to i tak go wypluwa.
I u nas mały przesypia całe noce Budzi się tylko na jedzenie: nie częściej niż co 3h. Zje i śpimy dalej Czasem chwilę pomarudzi, ale wtedy ciasno otulam go kocykiem, śpiewam, przytulam i zasypia.
FasUla wrote:Moj maly synek wazy juz 3700! a urodzil sie z waga 3030, maly zarlok;) -
nick nieaktualnyHej, na wstepie gratuluje nowym mamom!
Mnie troche nie bylo bo jestesmy od wtorku w szpitalu, maly nie przybieral prawie w ogole na wadze, do tego mega zolty byl.. bilirubina w dniu przyjecia 15,9... ogolne badania mial ok, waga raz tyl, raz chudl, razbtaka sama, na usg uklad moczowy wygladal na infekcje ale badanie ogolne moczu ok bylo.. Doszlam, ze nie tyje bo nie dojada, wczoraj zaczelam dokarmiac mm, zjadl 3 razy co 6-8 godz 80ml i od razu dzis piekny skok na wadze! W koncu przekroczyl urodzeniowa... Zoltaczka tez juz spadla, dzis 8 z kawalkiem. Mielismy jutro wychodzic a tu w moczu infekcja! Kolejny tydzien z zyciorysu wyciety, dzieci tydzien nie widzialam juz, strasznie mi z tym ciezko bo kolejny ich nie zobacze, corka ma w sobote urodziny, tez mnie nie bedzie ;( -
Cześć wszystkim! Gratulacje nowe mamuśki! Nie nadrobie forum niestety bo my też zaliczyliśmy szpital. Bilirubina 10, do tego chlustajace wymioty czy ulewania - zwał jak zwał no i zerowy przyrost wagi pomimo że mała ładnie je średnio co 2-3h (kp) na szczęście szpitalna historia już za nami mała wyniki ma super:) i powoli wszystko wraca do normy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2016, 06:43
Córeczka Emilka ♡
Ur. 5.01 2016r. Witaj Skarbie! -
Anulka, trzymaj sie w tym szpitalu, oby sytuacja sie unormowala szybciutko!
Beatrice, i tak szacun, ze cokolwiek ogarniasz przy synku i jakas lista jest! A co do facebooka, to juz za pozno na narzekania, ale bez sensu byly te przenosiny. Po to jest to forum, zeby na nim pisac. Inne watki fajnie funkcjonuja, a przez te przenosiny ja wiecej korzystam z rad grudniowek czy na innych watkach niz tutaj, a szkoda!
Dzieciaki w brzuszkach dalej sie twardo trzymaja?
Ja po kolejnej kiepskiej nocy, maz omal do pracy nie zaspal. Kubus nie moze zasnac, placze, a ja z nim. Jak juz zasnie, jest ok,budzi sie na karmienue i spi ladnie do kolejnego. Ale przedtem sa dwie trzy godziny placzu i wyginania. Czekam jak na zbawienie na przesylke z gemini, choc cos czuje, ze cudow nie bedzie z Delicolem.Beatrice, anulka557 lubią tę wiadomość