X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tak jest, tygrys, ale nie wiem, czy to dyschezja. Lekarka mowi, ze to mija max do 4 m-ca.od 16:00 prawie nie spal, juz wysiadam.Kupa wrecz wystrzela czasem.

Co do szumisia, u nas pomaga,ale nie w stadium histerii. Mam wersje wlaxzajaca sie na placz lub inny nagly dzwiek, whisbear.

Zaraz padne na twarz :-(

dqprj44jo5rhodwq.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 01:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nasz tez potrafi nie spac po 6godzin i viagle go trzebas zabawiac, nosic itp. Wyczuwa jak przestanirsz go bujac i sie wtedy budzi. Wiem jak to jest. Trzymaj sie

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • Mama84 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrys u nas sprawa z kupa wygląda jak u Was:(,co do spania w dzień to po skończonych 2 tygodniach moja córka w dzień tj od 7 rano do 19 śpi tylko raz w południe okolo 2-3 godz, nic nie mogę zrobić w domu bo mała chce ciągłego towarzystwa , a trudno jest zabawiać takiego malucha,co innego jak dziecko jest starsze i bawi się np jakimiś zabawkami a tak to noszenie, chwila
    leżakowania, picie mleka , wody, próba usypiania bez efektu i tak w kółko

klz9mg7y5m6gti11.png
    km5suay35zp2gug7.png
    Aniołek 11.01.2015 [*] 7 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2016, 02:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez ma tak z kupa, krzywi sie ale jak zrobi, to juz sie uspokaja. A używacie smoczka? Ja nie chciałam, ale gdyby nie smok tk tez by mi tak wisiał ciagle przy piersi... Czasem zastanawiam sie kto ma to idealne dzieci co śpią cała noc po 2 tyg;) moj tak nie ma ale i tak go kocham z dnia na dzien coraz mocniej;) natomiast przesypianie nocy na razie jest poza moimi marzeniami, bo wiem ze nierealne;)

• Rose123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z tymi kupkami podobnie ale...mieliśmy zmiane mleka modyfikowanego wlasnie z uwagi na to prezenie,placz,spinanie,wyginanie etc przy kazdej probie zrobienia kupki..dostalam Bebilon pepti na recepte od rodzinej i tak czekamy jaka bedzie reakcja bo pierwszą bylo niestety rozwolnienie wiec mam wlaczony Dicoflor(probiotyk) i smekte..juz niby te kupki sa bardziej papkowate i tez jak ktoras z was nieraz jak wystrzeli przy jedzeniu to masakra..przewijalam go zawsze przed jedzeniem (co 2 do 2,5h) ale teraz to nie ma sensu bo zalatwia sie po albo w trakcie i znow przebieranie...wieczorami czesciej sie spina i placze wiec moze to kolki...jakos trzeba wytrwac do tego 3-4 miesiaca ale mam czasami dosc :(

atdc20mm0yebl2pl.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose123 wrote:
    Mis szumis to porazka...dolaczam sie,nie dziala. To juz muzyczka z karuzeli lepiej dziala:-)

Dzięki :-) Dobrze, że spytałam :-)

p19udqk3vbg012ck.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie pocieszam, ze moze szybciej bedzie dobrze, bo szkoda maluszkow. Ja mleka nie zmienie ;-)

dqprj44jo5rhodwq.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja złości się tylko w momencie jak robi kupe no może 5 min przed ale kupy też strzelające, rzadkie.Podobno powodem może byc to że za krótko dajemy jedną pierś. Ja wczoraj doczytalam na ten temat ,wprowadzam zmiany i zobaczymy czy coś to da. Dotyczy KP. Ogólnie chodzi o to że mleko 1 fazy ma dużo laktozy, ona fermentuje i powoduje gazy i strzelające kupy. Ja myślałam że jak pierś robi się miękka to nie ma tam mleka a czytałam że mleko w takiej już miękkiej piersi wytwarza się na bieżąco. Leci wolno ale jest najbardziej kaloryczne i nie ma tyle laktozy. Ja za szybko zmieniałam piersi i mała piłą zbyt często to mleko 1fazy. Można podać też delicol on ułatwia trawienie laktozy. Jeśli u mnie zmiana sposobu karmienia nie pomoże to go wlacze. Pisze chaotycznie ale nie mam talentu literackiego, mam nadzieję że rozumienie o co mi chodzi ;-)
    Moja w dzień też nie śpi :-P , w sumie lepiej tak niż miałaby nie spać w nocy.

FasUla, Aprilia lubią tę wiadomość

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla wszystkich świeżo upieczonych mam ♥♥♥♥.

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • tygrys73 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie tylko u mnie problem z kupa. Ja nie powiem bo mój śpi a jak nie śpi to leży i patrzy. Histeria tylko przy kupie.

Zoe a ja nie karmie z obu piersi raz jedną a przy następnym drugą. W sumie nie nadazam zmieniać bo jeszcze w tej jednej jest a on zasypia. No i nic dziwnego że po dwóch godzinach głodny.

Marcelek <3
    30c3b21b0f.png
    e93ba11571.png
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rose a ile kosztuje to mleko na recepte?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zoe31 wrote:
    Moja złości się tylko w momencie jak robi kupe no może 5 min przed ale kupy też strzelające, rzadkie.Podobno powodem może byc to że za krótko dajemy jedną pierś. Ja wczoraj doczytalam na ten temat ,wprowadzam zmiany i zobaczymy czy coś to da. Dotyczy KP. Ogólnie chodzi o to że mleko 1 fazy ma dużo laktozy, ona fermentuje i powoduje gazy i strzelające kupy. Ja myślałam że jak pierś robi się miękka to nie ma tam mleka a czytałam że mleko w takiej już miękkiej piersi wytwarza się na bieżąco. Leci wolno ale jest najbardziej kaloryczne i nie ma tyle laktozy. Ja za szybko zmieniałam piersi i mała piłą zbyt często to mleko 1fazy. Można podać też delicol on ułatwia trawienie laktozy. Jeśli u mnie zmiana sposobu karmienia nie pomoże to go wlacze. Pisze chaotycznie ale nie mam talentu literackiego, mam nadzieję że rozumienie o co mi chodzi ;-)
    Moja w dzień też nie śpi :-P , w sumie lepiej tak niż miałaby nie spać w nocy.

Dzięki za ten wpis, mamy ten sam problem z małym. A wiesz może, czy zjadana przez nas laktoza ma wpływ na tę w mleku?

p19udqk3vbg012ck.png
  • natasza666 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podaje jedną pierś jak najdłużej, ale są dni, że mały je łądnie po 20-25 min, a są takie kiedy je co godzinę, ale do 10 min. Możliwe, że wtedy jest gorzej z kupą. Muszę go poobserwować. Mój marudzi krótko, ale czasem jak strzeli przy przewijaniu i zdążę uskoczyć, to kupa leci prawie do ściany naprzeciwko ;-D

p19udqk3vbg012ck.png
  • Rose123 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mleko z recepty Bebilon pepti 1dha kosztuje 17zl,odplatnosc 30%. Normalnie tez je mozna kupic ale 100% wtedy wiadomo. Pediatra podejrzewa problemy z trawieniem laktozy stad to mleko aktualnie...maly i tak sie prezy po kazdym jedzeniu i nie tylko...trzeba pewnie czasu.

atdc20mm0yebl2pl.png
  • zoe31 Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza666 wrote:
    Dzięki za ten wpis, mamy ten sam problem z małym. A wiesz może, czy zjadana przez nas laktoza ma wpływ na tę w mleku?
    Czytałam że dieta nie ma wpływu. Każda kobieta ma stały, swój skład mleka. U mnie też mała często usypia przy piersi i wtedy też zjada głównie to mleko 1fazy i mało tego wartościowego. Teraz budżetu ją na siłę żeby dłużej ssala. Zobaczymy za parę dni czy to wystarczy czy jednak trzeba będzie delicol zastosować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2016, 14:21

Hania ♥♥♥3470g 56cm
    w5wq73sb9uer0w82.png
  • Pati78 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, dzieki za info, tez wyprobuje. Ja nie zmieniam piersi, Kuba je na przemian i max 10-12 minut, potem zasypia. Tez mamy zasugerowany delicol, czekam na przesylke z gemini. Przed chwila byl sluz w kupie, staram sie nie panikowac, bo ponoc raz na jakis czas moze sie zdarzyc.

dqprj44jo5rhodwq.png
  • Kinia1986 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja melduję, że nie zostałam lutówką :) Małgosia urodziła się dzisiaj o 7.40 rano
    3070 g i 54 cm długa :)

Rose123, grosz_ek, Pati78, Mama84, mimi87, zoe31, lula.91, Liskova, anulka557 lubią tę wiadomość

dxomcwa1ppg5wdso.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinia gratuluję!!! :)

Kinia1986 lubi tę wiadomość

1usai09kkfvyzb21.png
  • grosz_ek Ekspertka

Wysłany: 31 stycznia 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jednak łapię się na luty, ale nie zamierzam opuszczać tego forum, a co! :)

Poszłam dzisiaj do szpitala na ktg -skurczy brak, a na usg wyszło że mały waży najmniej 4'296g +/-644g. Mam przyjść raz jeszcze w tygodniu, a jeżeli do piątku nic się nie podzieje to przyjmą mnie na oddział. Biorąc pod uwagę wagę, prawdopodobnie będzie cesarka.
    To tyle u mnie, a co u reszty nierozpakowanych? Została jeszcze któraś?

1usai09kkfvyzb21.png
  • Bagabaga Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja rzadko sie odzywam, bo i netu długo nie miałam. Niby jestem na liście jako 29 styczeń - no ale jak widać chyba jednak będzie luty...

atdc6iyei0o27of5.png
‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ