X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nawet jak mi sama nie da to ją poproszę grzecznie. :)

Gumisia powinnaś dostać L4 bez problemu. A jak nie to idź do innego lekarza. Naprawdę musisz na siebie teraz uważać i będąc w domu na pewno o to łatwiej.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mało dzieci. ;) Mój brat jeszcze nie ma, bo jest młodzieńcem. ;) A mojego męża brat ma jedno trzyletnie (synek) i drugie w drodze (córeczka - poród w czerwcu). ;)

• converse90 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ejj dziewczyny, czy ktoś wie co słychać o Vuko ? dawno się nie oddzywała. Jak nas czytasz to koniecznie daj znać!

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Gumisia powinnaś dostać L4 bez problemu. A jak nie to idź do innego lekarza. Naprawdę musisz na siebie teraz uważać i będąc w domu na pewno o to łatwiej.
    Też mi się tak wydaje. Jak mi nie da to troszkę ponad tydzień później mam wizytę prywatną i liczę że chociaż ten mi da. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vuko?!?! :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w sumie mało dzieci, brat ma 3 letniego synka, kuzyn 4 letniego, a kuzynka urodziła rok temu bliźniaki i też chłopaczki :) W rodzinie mojego męża małych dzieci brak, tak więc my jesteśmy pod ostrzałem :)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile planujecie dzieciaczków? ;) Ja dwójkę. Jedno teraz, drugie za 6-7 lat. ;)

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko zależy od sytuacji finansowo-mieszkaniowej ;)

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Teraz idę na NFZ. Może na fundusz mniej chętnie wydają zwolnienia? 8 czerwca dopiero ma termin mój prywatny gin. on pewnie da mi od razu...

Dlaczego tak bardzo chcesz już iść na zwolnienie ? Coś się dzieje ? na NFZ nie chcą tak dawać zwolnienia :(

a.png
    a.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chcieli trójkę, ale zobaczymy jak finanse i warunki mieszkaniowe.
    Ale dwójkę na pewno.

• Liskova Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gianna - Gumisia pisała, że ma siedzącą pracę, nieraz po 12h, dużo zarazków, obce zapachy, korzystanie z publicznej toalety, no i poronienia za sobą. Więc moim zdaniem podstawa do L4 jest.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała dwójkę - kolejne za jakieś 3-4 lata. Ale to życie zweryfikuje:)

• monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mo marzy się 3, zobaczymy jak z finansami. Na razie jal pierwsze dziecko będzoe mialo rok chcemy zacząc starać się o 2 :)

Właśnie vuko dawno nie było.
    Podobnie jak Yoachy...

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    A ile planujecie dzieciaczków? ;) Ja dwójkę. Jedno teraz, drugie za 6-7 lat. ;)
    My chcemy trójkę w jak najmniejszym odstępie wiekowym jak tylko się da.

lucy1983 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dlaczego tak bardzo chcesz już iść na zwolnienie ? Coś się dzieje ? na NFZ nie chcą tak dawać zwolnienia :(
    Napisałam wcześniej długą rozprawkę dlaczego. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    a dlaczego nie korzystać z L4 jeśli jest taka możliwość? 100% płatne i do tego można o siebie i dziecko lepiej zadbać :) Ja korzystam od razu mi dała. Kocham swoją pracę, ale jeszcze się zdarzę w niej napracować. Gumisia korzystaj jak tylko możesz :) Pozdrawiam serdecznie !

marta1987 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie taka mała trójeczka. ;) Strasznie mi się to podoba ale nie wiem jak bym dała radę. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoacha wrote:
    a dlaczego nie korzystać z L4 jeśli jest taka możliwość? 100% płatne i do tego można o siebie i dziecko lepiej zadbać :) Ja korzystam od razu mi dała. Kocham swoją pracę, ale jeszcze się zdarzę w niej napracować. Gumisia korzystaj jak tylko możesz :) Pozdrawiam serdecznie !
    Masz rację. ;) Dzięki. :)

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie wiem chyba dwójkę. W tej chwili jeszcze o tym nie myślę. Cieszę się, że w ogóle udało mi się zajść w ciążę, bo traciłam już nadzieję.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja jestem po poronieniach. Mam siedzącą pracę ale muszę siedzieć w jednej pozycji cały dzień (raz na jakiś czas nawet 12 godzin). Pracuję w dość publicznym miejscu gdzie ludzie roznoszą zarazki. Korzystam w pracy z publicznej toalety z której dziennie korzysta mnóstwo osób, nie muszę chyba wspominać ile tam bakterii. Do tego boli mnie brzuch. Mdli mnie czasem. I potrzebuję często korzystać z toalety bo mam parcie na pęcherz, a nie bardzo ma mnie kto zastąpić więc mogę sobie pozwolić na wizytę w toalecie raz na 3-4 godziny. Mam nadzieję że to będą wystarczające argumenty dla mojej ginekolog...
    Gianna. ;)

‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ