X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:12

eneska lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gianna - Gumisia pisała, że ma siedzącą pracę, nieraz po 12h, dużo zarazków, obce zapachy, korzystanie z publicznej toalety, no i poronienia za sobą. Więc moim zdaniem podstawa do L4 jest.

Przepraszam zwyczajnie nie widziałam tego ;-) To, że poronienie było to pamiętam wydaje mi się, że jest to jakaś podstawa do zwolnienia....jednakże trzeba pamiętać pracodawca musi zapewnić kobiecie w ciąży odpowiednie warunki i nie może ona pracować ponad 8h na dobie...Gumisia może tak być, że lekarz na NFZ wystawi Ci tylko zaświadczenia które będziesz musiała pokazać w pracy, żeby zmienili Ci warunki pracy ... Lekarz prywatny szybciej wystawi Ci zwolnienie.

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię swoją pracę. Nie jest ciężka i pewnie będzie mi jej brakować. Jednak chciałabym odpocząć i skupić się na donoszeniu ciąży. :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planowałam 3 i to jak najszybciej a nie dość ze cc to jeszcze poronienia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja lubię swoją pracę. Nie jest ciężka i pewnie będzie mi jej brakować. Jednak chciałabym odpocząć i skupić się na donoszeniu ciąży. :)

Pracujesz na stacji benzynowej ? ;-)

Okay okay nie widziałam, że Gumisia napisała...w monecie kiedy ja pisze jednego posta Wy potraficie przeskoczyć na drugą stronę i idzie się pogubić :P

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4500667/18-katastrof-ktore-czekaja-cie-gdy-zostawisz-dzieci-same#obrazek-1

patrzcie jakie fajne:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    u mnie w rodzinie to tylko kuzynki mają dzieci, najmłodsza ma 2 latka, ani moi bracia, ani brat męża nawet żon nie mają :)

co do ilości dzieci.. no ja już bede miała trójeczkę :D i chyba na tym bym skończyła, chociaż mąż mnie męczy na czwórkę czy piątkę! całkiem mi już chłop zwariował :)
    Super. ;) Z piątką to już małe przedszkole. ;) Ale jak wesoło. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Super. ;) Z piątką to już małe przedszkole. ;) Ale jak wesoło. ;)
    ja bym chyba zwariowała :D mąż taki pewnie, bo zarówno jego matka, jak i ojciec byli UWAGA siódmi z rodzeństwa !

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało Gianna. ;) Wątpię aby mój pracodawca zmienił warunki pracy. ;) Zobaczymy jak to będzie. Dam znać w poniedziałek po wizycie. ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    http://demotywatory.pl/4500667/18-katastrof-ktore-czekaja-cie-gdy-zostawisz-dzieci-same#obrazek-1

patrzcie jakie fajne:)
    Haha dobre :) mój mąż jak był mały to ze swoim bratem zrobili sobie ognisko w kuchni w misce metalowej jak ich mama odkurzala pokój. Ułamek sekundy a gumoleum w kuchni stpione od nagrzanej miski a oni siedzą i smaza sobie kiełbaski w najlepsze. Dzieci to mają pomysły ;)

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nic się nie stało Gianna. ;) Wątpię aby mój pracodawca zmienił warunki pracy. ;) Zobaczymy jak to będzie. Dam znać w poniedziałek po wizycie. ;)

Tak wiem jak to w praktyce wygląda...za przeproszeniem gówno ich to obchodzi niestety ....

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Haha dobre :) mój mąż jak był mały to ze swoim bratem zrobili sobie ognisko w kuchni w misce metalowej jak ich mama odkurzala pokój. Ułamek sekundy a gumoleum w kuchni stpione od nagrzanej miski a oni siedzą i smaza sobie kiełbaski w najlepsze. Dzieci to mają pomysły ;)

Jak ja się cieszę, że moje dziecko nigdy nie miało takich pomysłów ;-) Może i nudno ale bezpiecznie ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak wiem jak to w praktyce wygląda...za przeproszeniem gówno ich to obchodzi niestety ....
    Dokładnie. :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jak ja się cieszę, że moje dziecko nigdy nie miało takich pomysłów ;-) Może i nudno ale bezpiecznie ;-)
    Ajj przestań ja gdybym takie coś zobaczyła to bym chyba osiwiala. Tez zdecydowanie wolę nudę byleby było bezpiecznie.

Giannaa, monika_89 lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szwagier kiedyś był sam z dziećmi (dwóch chłopców, wówczas w wieku 3,5 i 1,5 ) Oni mają nawyk jedzenia suchej bułki i tak też wtedy chcieli, dał im i oglądali bajki, a on coś tam przy kompie robił, wchodzi do pokoju a ta pokruszona bułka jest wszędzie. No i nawiązała się ze starszym dyskusja:

Tata: A co tu się stało? Chyba jakieś ptaszki wpadły i bułki rozdziobały?
    Dominik: Noo... dobrze, ze się nie zesrały!

Także mój siostrzeniec poza pomysłami ma jeszcze zabójcze teksty ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:47

Morwa, anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hahaha o matko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    ejj dziewczyny, czy ktoś wie co słychać o Vuko ? dawno się nie oddzywała. Jak nas czytasz to koniecznie daj znać!

no właśnie dziwne ze sie nie odzywa, wczoraj nawet pisałam pod jej kalendarzem ale tez cisza:/ miejmy nadzieje ze wszystko ok

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali ale się uśmiałam :) super tekst no i jakie fajne wyjście z sytuacji :) zdolniacha :)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebralam wynik bety 490 :-) robiłam wczoraj rano a dzis dokladnie mija miesiąc od okresu jak dostalam 22 kwietnia co myslicie ? :-)

monika_89, Liskova, Marta8880 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Naali ale się uśmiałam :) super tekst no i jakie fajne wyjście z sytuacji :) zdolniacha :)
    Ja to nie wiem skąd on ma te teksty, zaczął mówić jak miał trochę ponad rok i najlepsze jest to, że od razu wyraźnie mówił "r" więc jak teraz coś palnie, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. xD

Morwa lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ