Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 00:12

eneska lubi tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova wrote:
    Gianna - Gumisia pisała, że ma siedzącą pracę, nieraz po 12h, dużo zarazków, obce zapachy, korzystanie z publicznej toalety, no i poronienia za sobą. Więc moim zdaniem podstawa do L4 jest.

Przepraszam zwyczajnie nie widziałam tego ;-) To, że poronienie było to pamiętam wydaje mi się, że jest to jakaś podstawa do zwolnienia....jednakże trzeba pamiętać pracodawca musi zapewnić kobiecie w ciąży odpowiednie warunki i nie może ona pracować ponad 8h na dobie...Gumisia może tak być, że lekarz na NFZ wystawi Ci tylko zaświadczenia które będziesz musiała pokazać w pracy, żeby zmienili Ci warunki pracy ... Lekarz prywatny szybciej wystawi Ci zwolnienie.

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię swoją pracę. Nie jest ciężka i pewnie będzie mi jej brakować. Jednak chciałabym odpocząć i skupić się na donoszeniu ciąży. :)

• Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planowałam 3 i to jak najszybciej a nie dość ze cc to jeszcze poronienia

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ja lubię swoją pracę. Nie jest ciężka i pewnie będzie mi jej brakować. Jednak chciałabym odpocząć i skupić się na donoszeniu ciąży. :)

Pracujesz na stacji benzynowej ? ;-)

Okay okay nie widziałam, że Gumisia napisała...w monecie kiedy ja pisze jednego posta Wy potraficie przeskoczyć na drugą stronę i idzie się pogubić :P

a.png
    a.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://demotywatory.pl/4500667/18-katastrof-ktore-czekaja-cie-gdy-zostawisz-dzieci-same#obrazek-1

patrzcie jakie fajne:)

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka557 wrote:
    u mnie w rodzinie to tylko kuzynki mają dzieci, najmłodsza ma 2 latka, ani moi bracia, ani brat męża nawet żon nie mają :)

co do ilości dzieci.. no ja już bede miała trójeczkę :D i chyba na tym bym skończyła, chociaż mąż mnie męczy na czwórkę czy piątkę! całkiem mi już chłop zwariował :)
    Super. ;) Z piątką to już małe przedszkole. ;) Ale jak wesoło. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Super. ;) Z piątką to już małe przedszkole. ;) Ale jak wesoło. ;)
    ja bym chyba zwariowała :D mąż taki pewnie, bo zarówno jego matka, jak i ojciec byli UWAGA siódmi z rodzeństwa !

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic się nie stało Gianna. ;) Wątpię aby mój pracodawca zmienił warunki pracy. ;) Zobaczymy jak to będzie. Dam znać w poniedziałek po wizycie. ;)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    http://demotywatory.pl/4500667/18-katastrof-ktore-czekaja-cie-gdy-zostawisz-dzieci-same#obrazek-1

patrzcie jakie fajne:)
    Haha dobre :) mój mąż jak był mały to ze swoim bratem zrobili sobie ognisko w kuchni w misce metalowej jak ich mama odkurzala pokój. Ułamek sekundy a gumoleum w kuchni stpione od nagrzanej miski a oni siedzą i smaza sobie kiełbaski w najlepsze. Dzieci to mają pomysły ;)

eneska, lucy1983 lubią tę wiadomość

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Nic się nie stało Gianna. ;) Wątpię aby mój pracodawca zmienił warunki pracy. ;) Zobaczymy jak to będzie. Dam znać w poniedziałek po wizycie. ;)

Tak wiem jak to w praktyce wygląda...za przeproszeniem gówno ich to obchodzi niestety ....

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Haha dobre :) mój mąż jak był mały to ze swoim bratem zrobili sobie ognisko w kuchni w misce metalowej jak ich mama odkurzala pokój. Ułamek sekundy a gumoleum w kuchni stpione od nagrzanej miski a oni siedzą i smaza sobie kiełbaski w najlepsze. Dzieci to mają pomysły ;)

Jak ja się cieszę, że moje dziecko nigdy nie miało takich pomysłów ;-) Może i nudno ale bezpiecznie ;-)

a.png
    a.png
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Tak wiem jak to w praktyce wygląda...za przeproszeniem gówno ich to obchodzi niestety ....
    Dokładnie. :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Jak ja się cieszę, że moje dziecko nigdy nie miało takich pomysłów ;-) Może i nudno ale bezpiecznie ;-)
    Ajj przestań ja gdybym takie coś zobaczyła to bym chyba osiwiala. Tez zdecydowanie wolę nudę byleby było bezpiecznie.

Giannaa, monika_89 lubią tę wiadomość

• naali13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój szwagier kiedyś był sam z dziećmi (dwóch chłopców, wówczas w wieku 3,5 i 1,5 ) Oni mają nawyk jedzenia suchej bułki i tak też wtedy chcieli, dał im i oglądali bajki, a on coś tam przy kompie robił, wchodzi do pokoju a ta pokruszona bułka jest wszędzie. No i nawiązała się ze starszym dyskusja:

Tata: A co tu się stało? Chyba jakieś ptaszki wpadły i bułki rozdziobały?
    Dominik: Noo... dobrze, ze się nie zesrały!

Także mój siostrzeniec poza pomysłami ma jeszcze zabójcze teksty ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 11:47

Morwa, anulka557, monika_89 lubią tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Hahaha o matko :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    converse90 wrote:
    ejj dziewczyny, czy ktoś wie co słychać o Vuko ? dawno się nie oddzywała. Jak nas czytasz to koniecznie daj znać!

no właśnie dziwne ze sie nie odzywa, wczoraj nawet pisałam pod jej kalendarzem ale tez cisza:/ miejmy nadzieje ze wszystko ok

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali ale się uśmiałam :) super tekst no i jakie fajne wyjście z sytuacji :) zdolniacha :)

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie odebralam wynik bety 490 :-) robiłam wczoraj rano a dzis dokladnie mija miesiąc od okresu jak dostalam 22 kwietnia co myslicie ? :-)

monika_89, Liskova, Marta8880 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • naali13 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Naali ale się uśmiałam :) super tekst no i jakie fajne wyjście z sytuacji :) zdolniacha :)
    Ja to nie wiem skąd on ma te teksty, zaczął mówić jak miał trochę ponad rok i najlepsze jest to, że od razu wyraźnie mówił "r" więc jak teraz coś palnie, to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać. xD

Morwa lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ