X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Styczniówki 2016
Odpowiedz

Styczniówki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuszek też też się już ujawnił :)

My marzymy o trójce dzieci i to jak najszybciej :) no ja niestety najmłodsza nie jestem więc nie będziemy długo czekać z rodzeństwem :) oby tylko wszystko dobrze się układało, ale my już nic nie planujemy bo w tej kwestii to bardzo ciężko.

• asia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    czy któraś zwas nie ma objawów jak ja ? czy tylko ja nie mam?
    Moim jedynym objawem jest senność. Oprócz tego nic więcej.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia1985 wrote:
    Moim jedynym objawem jest senność. Oprócz tego nic więcej.
    a jaka miałaś bete i kiedy?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu!

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Mój brzuszek też też się już ujawnił :)

My marzymy o trójce dzieci i to jak najszybciej :) no ja niestety najmłodsza nie jestem więc nie będziemy długo czekać z rodzeństwem :) oby tylko wszystko dobrze się układało, ale my już nic nie planujemy bo w tej kwestii to bardzo ciężko.
    A u mnie nie widać. Bo ja z tych większych jestem. Nie udało mi się do końca brzuszka zrzucić.
    Gumisia wrote:
    Kamila u Ciebie już będzie super widać. ;)
    jestem panikarą. Byłam we wtorek na USG, było widać serduszko, ale mąż się uparł, że 30 maja w ramach spóźnionego prezentu na dzień mamy, powie teściowej. A ja zanim powiemy chciałabym się upewnić czy wszystko jest ok. Poza tym będę robić cytologię, więc może przy okazji.
    Monika34 wrote:
    Ja! Nic a nic mi nie dolega! Poza szybszym męczeniem się...

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • asia1985 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    a jaka miałaś bete i kiedy?
    Nie robiłam bety.

dqpr3e5eeq6ee7zd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj Gianna jak ja bym chciała żeby te mdłości przeszły... Rano jest jeszcze ok ale później to masakra.
    Ja mam dziś ochotę na lasagne ale siły do robienia brak a pewności że potem będę jeszcze mieć ochotę też nie mam więc skończy się chyba na makaronie z tuńczykiem. Mąż niedługo wraca i muszę coś ugotować...

• karolinka1992 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe zapomnialam o tej pierwszej chyba z tych emocji cieszę sie z wyniku :-)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3rjjgori773ov.png[/link]
  • monika_89 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naali ale pięknie!

Gumisia nie pakuj, nie kuś losu. A tak serio serio to w razie w zawsze mąż może Cię na szybko spakować, a to czego nie znajdzie moze dokupić (ja w efekcie w szpitalu miałam prawie wszystkie rzeczy nowe :P)

Anulka fajny brzusio

Pamiętajie ze w dni planowanej @ brzuch moze bardziej dokuczac

13.02.2015 - Aniołek (7tc)
    21.01.2016 - P. <3
    24.04.2017 - M. <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila ja tam też nie jestem super malutka ale powoli widać. U Ciebie też to przyjdzie :)
    Ja też bym chętnie poszła na usg ale już nie chcę wymyślać i biegać do lekarza, bo wezmą mnie za panikarę. W sumie nic niepokojącego się nie dzieje oprócz standardowych dolegliwości no i oprócz tego że się troszkę martwię :) ale jakoś wytrzymam :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Ja tez sprawdzam jak glupia...jak poczuje tylko troche wilgoci to od razu sprawdzam czy to czasem nie krew jak jakas nienormalna...czasem sie juz za glowe lapie....musze wyluzowac...
    Każda z nas tak pewnie miała na początku , dlatego nie jesteś pierwsza i napewno nie ostatnia :) z czasem to się nudzi przynajmniej mi się już znudziło :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka1992 wrote:
    hehe zapomnialam o tej pierwszej chyba z tych emocji cieszę sie z wyniku :-)
    Ja pamiętałam bo pamiętam jak się z Twojej bety cieszyłam :) bo miałaś mieć rzekomo bezowulacyjny cykl a tu taka niespodzianka :)

monika_89 lubi tę wiadomość

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamila jak było widać serduszko to już największe ryzyko minęło. ;)

Kochane którego dnia widziałyście pierwszy raz serduszko? :)

• Kamila8k Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lucy1983 wrote:
    Kamila ja tam też nie jestem super malutka ale powoli widać. U Ciebie też to przyjdzie :)
    Ja też bym chętnie poszła na usg ale już nie chcę wymyślać i biegać do lekarza, bo wezmą mnie za panikarę. W sumie nic niepokojącego się nie dzieje oprócz standardowych dolegliwości no i oprócz tego że się troszkę martwię :) ale jakoś wytrzymam :)
    Ja też nie poszłabym do lekarza, gdyby nie fakt, że mam do wykonania cytologię. A że w miejscu, gdzie mam wykupiony pakiet najbliższe miejsce do ginekologa jest na koniec czerwca i to na drugim końcu miasta, to sobie daruje i pójdę prywatnie bliżej.
    Co do wielkości brzucha, to u mnie nie prędko. jestem po diecie na kórej schudłam 37 kg, ale brzuch nadal jest moją zmorą.

klz9df9h204986rx.png
    w57vlbet2okrugwn.png
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta1987 wrote:
    Dziewczyny czy wy tez macie bole brzucha takie jak na okres? Powoli mnie to martwi...plamien nie mam...
    Ja mam i też mi powiedziała, że to normalne w tym okresie. Nie mam plamień, krwawień, nic się nie dzieje.

• Morwa Autorytet

Wysłany: 22 maja 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z kuchni :) jadła z was któraś sałatę dębową ? Dobra jest ? Bo mam manie ostatnio na sałatę a moja masłowa ze szklarni mi się już przejadla :p

• Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Ja też nie mam objawów

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika_89 wrote:
    u mnie na ślasku mówi się do dziś pozłotko ;) skąd jesteś? bo widzę że z Olsztyna, ale którego? na mazurach czy pod częstochową?
    pochodzę z Warmii:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Mam pytanie z kuchni :) jadła z was któraś sałatę dębową ? Dobra jest ? Bo mam manie ostatnio na sałatę a moja masłowa ze szklarni mi się już przejadla :p
    Ja nigdy nie słyszałam o takiej sałacie :o

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ketka91 wrote:
    Póki nie ma typowych objawów to nie ma się co na zapas martwić.
    Fasol tego nie lubi, bo przecież on czuje jaka jest teraz jego mama ;) mocniej zacznie to odbierać w połowie drugiego trymestru. W ogóle to jest abstrakcja, że taki mały człowieczek będzie czuł to co Ty, nie?

A co do martwienia: moja mama ciągle mi powtarza, że mam nikomu nie mówić o ciąży, bo to jeszcze wcześnie i różnie się może skończyć. Ale kurcze ja się cieszę! Mam małego człowieczka pod sercem! Chcianego, wyczekanego. Czemu mam się nie cieszyć? Przecież skończyć się może i za miesiąc, pięć, przy porodzie, po porodzie, za 10 lat na ulicy.
    Trzeba cieszyć się tym, co mogę Fasolowi dać teraz : swoje ciało jako inkubator (brzydko brzmi, ale to prawda), trochę swoich witaminek i jedzenia, poczucie, że jest chciany i kochany i trochę czułej paplaniny.
    Nie oznacza to, że się nie zastanawiam, czy mu tam dobrze, czy się rozwija itd. Ale póki nic mocno niepokojącego się nie dzieje, to po co Fasola stresować? :)
    widzisz...ja mówię rodzicom w ten weekend a zanim usłyszę serducho to pewnie jeszcze tydzień albo dwa...jeśli nawet coś to nic na to nie poradzę a teraz rozpiera mnie duma i radość i to jest moment na cieszenie się, może mu lepiej będzie jak matka taka od rana uchachana będzie chodzić:)

ketka91 lubi tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ